Tehát könnyebb elfogadni engedelmessen egy hazugságot, féligazságot, mint ellentmondani neki és olyanná legyek mint azok, akik hitben élik meg önnön igazságikat?
Hogy kiegészíccsem eszt akis röptét, ez úgy indult, hogy a nemérdekel-lel dumcsiztunk a büfébe:
és aszt találtam volt mondani erre a példára, hogy mi van ha ?
Tételezzük fel, hogy nincs biblia már ( valami ok folytán ) és TE csak a csillagok háborúját látod és kialakul benned valami "JÓ" iránti lelkesedés és NEM a Jézuskrisztus nevében hanem a Jedi nevében való "hit" által kimész a szőlőbe doldozni.
Jajj má kedvesem, hát TE is értelem nélkül vagyol ?
28.
De mit gondoltok ti? Vala egy embernek két fia, és odamenvén az elsőhöz, monda: Eredj fiam, munkálkodjál ma az én szőlőmben.
29.
Az pedig felelvén, monda: Nem megyek; de azután meggondolván magát, elméne.
30.
A másikhoz is odamenvén, hasonlóképen szóla. Az pedig felelvén, monda: Én elmegyek, uram; de nem méne el.
31.
E kettő közül melyik teljesítette az atya akaratát? Mondának néki: Az első. Monda nékik Jézus: Bizony mondom néktek: A vámszedők és a parázna nők megelőznek titeket az Isten országában.
És ha a Jedi nevében hiszel és a szőlőben dolgozol ?
Logos szó mintha az idealizmus képzete lenne....., személységjegye pedig a kereszténységbe testesűlt meg... Isten teremtő szava? a szó nem teremt semmit!
Logos = értelmes szó. Tehát testet öltött az értelmes szó? Ez olyan lehetetlen? Mondjuk a szövegkörnyezetből kiderül, hogy Isten teremtő szaváról van szó. A nyelvészetben létezik egy olyan fogalom, hogy beszédtett, ez a beszéd teremtő erejéről van szó, olyan értelemben, hogy motivációkat hordoz. Ha tehát egy olyan tiszta, világos, értelmes beszédről van szó, amely motiválja, mozgatja az embert - és ez történetesen Isten szava - , akkor én nem tartom lehetetlennek, hogy ez a szó testet öltsön, megnyílvánuljon egy emberben. Isten beszédéről meg ordít, hogy az Övé, mert ennyire egyszerű, világos és érthető beszéde senki másnak nincsen.
Mit jelent egyáltalán, hogy testben megjelent krisztus????, amiben hinni kell????????, mertha nem, akkor jönnek a csúnya szellemek és elintéznek???? Hát Jézus nem testben született meg? Testetlen volt? Miért kell hinni, talán azért mert nem is létezett? Most akkor volt Jézus testben, vagy nem, hinni kell abban, hogy volt, van és lesz,. abvagy tényleg testben volt, van, lesz??
Jézus nem isten, testben megjelent isten meg főleg nem! Sőt messiás sem Jézus, inkább tanító, mint istenember, avagy félistenség! Mint említettem a másik topikban, hogy ezek au ominozús szavak majd 2000 évesek, nem nekünk írák, sem rólunk, így ránk nem is vonatkozik!
Milyen szöveg az olyan, hogy aki nem vallja Jézust testben megjelent Krisztusnak, azok nincsennek Istentől? Ha jól átvilágítom eme hoaxot, akkor kiderül, hogy ez egy egyházi félelmetkelltő propagandaszöüveg! Nem kell félni az ilyen dumáktól, semmi hatása nincs, mint ahogy Mózes is megmondotta, hogy nem kell tartani az ilyen prófétáktól, avagy emberkéktől sem!
Paleo, TE mit gondolsz Jézus a tesben +jelent Isten ?
1Jn 4,2
Erről ismerjétek meg az Isten Lelkét: valamely lélek Jézust testbenmegjelent Krisztusnak vallja, az Istentől van;
1Jn 4,3
És valamely lélek nem vallja Jézust testbenmegjelent Krisztusnak, nincsen az Istentől: és az az antikrisztus lelke, a melyről hallottátok, hogy eljő; és most e világban van már.
"Neked fogalmad sincs az emberi test működéséről, csak annyi ismereted lehet, amit az ember eleddig kikutatott, addig is higyj a rózsaszíbű kádban egy szép keresztes világot,"
'fogalmad sincs semmiről, egy kis gyugyu vagy, aki rózsaszín fellegekben jár, hisz a kis istenkéjében, és vigyorog össze-vissza, milyen szép minden'
nekem kb. ezt jelenti.
Máskor akkor fogalmazz érthetőbben, és akkor elkerüljük ezt. Lezárhatjuk?
"addig is higyj a rózsaszíbű kádban egy szép keresztes világot, ahol az isteneket is hinni kell, no mega létezésüket is pszihéssen átéléssel...." ezt írtam...., ez olyan sértő reádnézve? Ezzel azt mondtam, hogy egy keresztény világot képzelj el, ahogyan azt neked mondják, minden kételkedés nélkül, én erre utaltam...., baj?
Nos, ha te tudod, hogy én mire értettem, akkor jó, de tájékoztass engem is, mert mostmár kétségeim vannak affelől, hogy mire is akarsz kilyukadni egy ártatlan hasonlattal! De idekopizom a dal szövegét, hogy értsd:
Metró együttes
"""Ülök egy rózsaszínű kádban Ajánló - minden zeneszöveg olvasónak! Ülök egy rózsaszínû kádban A legszebb ünnepi ruhámban Szédülõ fejemen egy csákó Nem tudom, mindez mire jó
Nem tudom, hogy kerültem kádba A legszebb ünnepi ruhámban Miért van a fejemen a csákó Érzem ez hozzám nem való
Úgy rémlik tegnap éjjel Valakit ünnepeltünk Valaki pont egy évvel idõsebb lett Talán éppen én
"Ki ünnepel bort igyék, az meg nem árt, a jó bortól rózsaszín lesz a világ. Jó bort igyék az akinek búja van, s tõle a bú nyakra-fõre elrohan."
Nem tudom, hogy kerültem kádba...
Úgy rémlik...
Ülök egy rózsaszínû kádban A legszebb ünnepi ruhámban Szédülõ fejemen egy csákó Nem tudom, mindez mire jó
Nem tudom, hogy kerültem kádba A legszebb ünnepi ruhámban Talán a dolgot tisztán látnám Ha most a zuhanyt kinyitnám Ha most a zuhanyt kinyitnám
Ha most a zuhanyt kinyit... Ha most a zuhanyt kinyit... Ha most a zuhanyt kinyitnám """
Bár attól félek, hogy azt akarsz kiérteni az efészből, amit csak akarsz és gondolsz!
Persze, minden asszociál valamire, de kár félrebeszélni. Mindketten (és többen) tudjuk, mire értik manapság a rózsaszínt, ill. hogy te mire értetted, amit mondtál.
Nos ha azt mondtam volna, hogy edd a mákostésztát, amit imádsz, szereted az ízét és álmodj egy jót róla, akkor ez már sértegetés?, lenézés? A rózsaszínű kád egy régi sláger volt, azt asszociáltam, nem tudtam, hogy nem ismered!