Klassz az oldal, meg a Brueckner fiú is jó arc lehet. Sajnos Fate 3D linket az oldalról nem találtam, viszont a Google kiadott egy klassz találatot rá:
http://de.geocities.com/yeto1964/
Itt lehet olvasni a Fate 3D projektről (sajnos csak németül :-(( ), meg van link egy Fate fórumhoz, meg letöltés része is van, egyszóval egészen jónak tűnik, kár, hogy egy szót se értek belőle.
Halihó itt a cím, itt vannak képek, meg ajszem innen van link a Fate3D-hez. Érdemes megnézni!
Amúgy nagyon fontolom, hogy újra elkezdem a Fatét. Egyszer már végignyomtam, de annyira frankó játék, hogy újra játszani kell vele. És ez nem csak a mostani RPG ínséges idők miatt van.
Még mindig semmi hír Olaftól/ról/... :-(
Kicsit körbemásztam a neten, találtam néhány érdekes képet, most jön lefelé valami Fate 3d tech demo, meg egy csomó kép a fate 2-ből. Majd azt is közlöm.
Nem vett fel valaki hangokat a játékból? Az én emulátoromban van ilyen lehetőség, de sajnos mindig csak a csendet veszi fel.
Pedig ilyen hangulatos effektekhez, mint ami a dungeonokban hallható azóta se volt szerencsém.
Gondoltam, hogy írok a runetekes faszinak, de szerintem úgysem adná meg Olaf címét :-((
Fulgur ha Te megtalálod vésd be ide, azt' írunk neki egy levelet. Ojj faken! Bárcsak tudnék programozni, biztos segítenék neki, vagy megpróbálkoznék valami hasonlóval. Vagy mi van, nemtom mit zagyválok össze. Megyek is.
Nekem megvan annak a lapnak a címe, ahol a képei vannak (voltak), csak most a munkahelyen vagyok, itt meg nincs felvéve a 'Favorites'-ba, de amint hazaérek, beírom ide. Egyébként nem próbáltál írni annak a fickónak, aki a runetekes oldalt csinálta? (Ő biztos tudja Olaf mélcímét).
Hogy az ördög pörkölje meg!!! Grrr!!! Aaarrrrrrggghhhhhhhhhhhhhh!
Nincs már meg Olaf mélcíme! Bassza meg a kutya! A Runeteken meg nincs rajta°@#!§
A rohadt életben!
Így nem lesz hírek, sorry skacok :-((
DERVIS
UI: Arra nem emlékeztek, hogy melyik domain-en voltak a képei? Mert ajszem úgy van a mélcíme, hogy opatzenhauser@valami.com. Csak most nem jut eszembe.
Én asszem minden nehézség ellenére belevágok még egyszer. A mostani ínséges időkben / sehol egy jó körökre osztott RPG / valóságos felüdülés lesz ezzel a gamével játszani.
DERVIS
UI: Asszem ma írok Olafnak, hogy hogy áll a Fate 2-vel.
Igen, meg egy kissé lassan reagál ott - és ha jól emléxem, nem lehet billentyűkkel választani a menükben (ügye az Amiga az Amiga, nehogymá' billentyűkkel kelljen (kellett) sz@rakodni :))))...
Kár, mert ezért nincs kedvem végignyomni mostmár (pedig amigán mennyit cserélgettm a lemezeket... :)))))))
Én az új gépemen még nem próbáltam a WinUAE-t, a régin pedig nem futott valami jól. Az egy cerka 333 volt 64mb-vel. Például akció vagy autós játékokat, ha be kapcsolva hagytam a hangot, csak nagyon gyatrán futatta. De a Fate, eltekintve ettől az egér-szarságtól elég jól ment. A vinyós változatot próbáltam. Gyerekek! De frankó volt lemezcserélgetés nélkül játszani:-))) Annak idején csak ezt az egyet nem szerettem a Fate-ben. Örökké cserélgetni kellett a lemezeket. No de egy ilyen frankó játéknál, még ezt a békát is lenyeli az ember.
Sejj-hajj, megint elő kellene kotorni és játszani egy kicsit. A mai szerepjátékok a nyomába sem érnek. Talán majd a Wizardry 8 jó lesz, ha lesz...
Egyébként nekem a 166-os elég karcsúnak tűnik, valahol olvastam (amúgy láma vagyok), hogy az emulátorhoz NAGYON erős HW kell, ha azt akarod, hogy gyorsan fusson.
Pont ugyanez a gondom, sot nekem a billentyuzetet sem kezeli rendesen, iszonyuan akadozik, igy a mozgas kinszenvedes. Szornyek elol elfutni eselyem sincs. Nem hinnem, hogy nalam a gep sebessege a gond (P166). Ti milyen emulator alatt nyomjatok?
Ugyanez volt nekem is a gondom, szerintem túl gyors volt a gép (amikor a hangot is engedtem emulálni, akkor lassult le annyira, hogy az egérrel is lehetett mit kezdeni; egyébként meg én is inkább a billentyűzetet használtam a menük eléréséhez). A mentéseim megvannak, talán egyszer folytatni is fogom. A Runetek honlapon lévő leírást (a novella formában írtat) elolvastam, nagyon tetszik. Ja, és elkezdtem a térképeket excelben megszerkeszteni, az első brutáldungeon harmadik szintjéig jutottam. Jól néz ki, csak nincs sok türelmem hozzá... :))
Amúgy a hang elég gagyi az emuval (de ez legyen a legkisebb gond). Ha ez a game 1992-ben megjelent volna PC-re a Wiz7 grafikájával...de nem is folytatom :))
Szerintem is az egyik legnehezebb számítógépes RPG, hasonló nehézségű, mint pl a Wizardry sorozatok. Én eddig egyszer nyomtam végig, de tervezem másodszor is, mert természetesen otthon mindent megőriztem, ami kellhet hozzá. / emulátor, maga a játék, varázslatkönyv, térképek / csak az idegesít, hogy az emulátor szarul kezeli az egeret, a képernyő jobb szélén / pont ott, ahol a menük vannak a Fate-ben / remeg, mint a barom és nehéz pozícionálni. Ti találkoztatok már ezzel a problémával???
AMIGA emulátoron kezdtem el a játékot tavaly valamikor. Odáig jutottam, hogy újra beüzemeltem a vasutat (a leírásból ítélve ez kb. a negyede-ötöde a játéknak, aztán sajnos(?)megjött a Baldur2, és abbamaradt a játék. Egyébként brutál nehéz és nagyon jó, a leírás és a térképek nélkül valahol az első dungeon alján csücsülnék (a csontvázak persze!), nagyon durva. Tisztelet mindenkinek, aki végignyomta!
Marhára megörültem, hogy megláttam ezt a topicot! Annak idején / meg még most is / ez a gám volt a kedvenc RPG-m. Ennek a játéknak a hatására szerettem meg a szerepjátékokat. Apropó, végigjátszotta valaki közületek?
Ha esetleg kell némi segítség, akkor írjatok bátran!
Amúgy én is leveleztem Olaffal még a tavasszal, akkor azért kicsit pozitívabb volt, aszonta, hogy igyekszik meg halad, de úgy látom mégsem. Próbáltam a FATE 2-t népszerűsíteni illetve támogatni, azaz beajánlottam Mocsynak a PC Guru-ból ( annak idején együtt csináltuk a Fate 1. leírást a Guruban ) de nem hiszem, hogy bármit is várhatunk. Meg ugyan mit is tehetnének?
Nocsak, nocsak, van itt még valaki, aki emlékszik erre a klasszikusra?
Amit én tudok róla, az sajnos nem túl bíztató.
2-3 hónapja írtam az alább belinkelt oldal készítőjének, hogy mit tud a Fate2-ről. Idemásolom a levelet:
--------------------------------------------------------------------------------
Its very hard to say, I think it will not be released ever. Olaf works alone on this project. I dont know.
Milos
--
On Tue, 3 Apr 2001 19:25:09
fulgur wrote:
>Greetings!
>
>I am a hungarian RPG fan.
>
>Do you have any information about Fate2 ?