Keresés

Részletes keresés

biztos_ur Creative Commons License 2000.02.13 0 0 15
B.G. aktivitása -mármint amit az eddigi topikokban kifejtett /Tarlós főpolgármester, meg ez itten/- mintha csökkenni látszana. Persze az is lehet, hogy csak munkaidőben kommunikál:-)
Előzmény: peyerk (14)
peyerk Creative Commons License 2000.02.13 0 0 14
:) Fura, hogy Tarlós és Bihary G. egybehangzóan azt állítják, hogy megvan a pénz. Akkor meg minek a feljelentgetés, azt is közösen írták alá.
Senki nem olvassa el abban az önkormányzatban az aláírt szerződéseket? Vagy közös takargatnivalójuk van?

Segítsen valaki megérteni !!!

Előzmény: -- (13)
-- Creative Commons License 2000.02.13 0 0 13
Pedig biztos csak megélhetési bűnözés.
Előzmény: peyerk (10)
fej Creative Commons License 2000.02.13 0 0 12
Ja és köszi az emilt, érdekes dolgok...
fej Creative Commons License 2000.02.13 0 0 11
Hát szegény csakegyperc úgytűnik tudatlanságra vagyunk ítélve:)
peyerk Creative Commons License 2000.02.13 0 0 10
Érdekes helyzet! De úgy tudom, egy ilyen ügyben nem lehet visszavonni a feljelentést, úgyhogy bármi is az érintettek szándéka, nem lehet az ügyet eltussolni, remélem kiderül majd legalább néhány tény a nyomozás során. Szvsz mindenki (Tarlós, MSZP stb.) ügyelt rá, hogy korrekten kezelje az ügyet, az viszont kérdés, miért kötöttek olyan szerződést, amiben nincsenek elszámolási határidők? Nekem úgy tűnik, ez tett lehetővé egy nagyobbívű tőzsdei játékot - de ehhez nagyon nem értek.
biztos_ur Creative Commons License 2000.02.13 0 0 9
Itt is felteszem a kérdést, ahogy azt a Tarlós topicban is. "Csak nem megmentette eltévedt báránykáját a nyáj?" gyk piszok gyorsan megkerült a pénz, miután kirobbannt az ügy.

Vajon az emlitett brokercég, netán Páncél úr egyéb érdekeltdégei tartoznak-é másoknak is?

Ha igen úgy ezen követeléseket is rendezték, vagy csk a politikailag kétségtelenűl falysújos önkormányzati problémát igyekeztek megoldani?

Bihary Gábor Creative Commons License 2000.02.13 0 0 8
Mire gondolsz?
Előzmény: alfalfa58 (6)
Bihary Gábor Creative Commons License 2000.02.13 0 0 7
Elnézést, ez elment. Itt a folytatás.

2. Az nem pontos, amit kérdezel, de erre McAtti válaszolt. Egyébként gondolom úgy, hogy párhuzamosan folyt a banknál a vizsgálódás, számolgatás, illetve a brókercégnél az ügyletek bonyolítása. Azt, hogy ami beérkezett, rendben van-e, a papírok átolvasása után lehet majd megítélni.

3. Ez ugye nem komoly kérdés? Ma, Magyarországon.
Az elmúlt évtizedben a pénzügyi életben sok huszonéves ért el komoly karriert, és így van ez a politikában is (meg a sajtóban is stb.). Az, hogy ez az MSZP-re is áll, talán furcsa lehet, de nem szokatlan. A legfiatalabb OGY képviselő 1994. óta mindig MSZP-s, az óbudai önk.-ba 1998-ban beválasztott 13 szoci közül hárman voltunk 30 év alattiak. A képviselőtestület egésze is fiatal, a többi pártban is sok a huszonéves.

alfalfa58 Creative Commons License 2000.02.13 0 0 6
Hosszas töprengés után rájöttem miért ismerősek Bihary Gábor sorai.

Helmuth Kohltól hallottam igen-igen hasonlót pár hete...

Előzmény: Bihary Gábor (5)
Bihary Gábor Creative Commons License 2000.02.13 0 0 5
Üdv a Levelezőtársaknak!

1. Azt, hogy tényleg mi történt, egyelőre senki nem tudja. Amit én tudok, az az, hogy január 19-én a Raiffeisen (a ker. önk. számlavezetője és egyben az értékpapírcsomag letétkezelője) írt egy levelet az önk.-nak, amiben felhívta a figyelmet egy tisztázatlan és nehezen értelmezhető tranzakcióra. Ezt a levelet én 24-én láttam a pm.-nél. Azt kértük (mi MSZP-sek), hogy legyen külső szakértő általi vizsgálat, ami tisztázhatja az ügyet, a pm.-rel végül abban egyeztünk meg, hogy a Raiffeisent kéri fel, mert e bank szakmai hitele nem megkérdőjelezhető, ráadásul az önk. számlavezetője, tehát van ismerete az egyéb körülményekről is.

Pánczélt kértük, hogy próbálja világossá tenni a helyzetet, ami megnyugtatóan nem sikerült. Még ha a brókercéggel kötött szerződés valóban nem is tartalmazott szabályokat arra, hogy az egyes ügyleteknek milyen átfutási idővel kell lezárulniuk, mi azért szerettünk volna minél hamarabb tisztán látni.

A képviselőtestületet február 2-án személyesen tájékoztattam, hogy valami lehet hogy nincs rendben, Pánczél pedig egy levélben január 31-ével lemondott, amit a kerületi MSZP-elnök ekkor adott át. Erre egyébként lehetett számítani előbb vagy utóbb, hiszen látható volt, hogy az elfoglaltságai sajnos nem teszik lehetővé, hogy a kettős karriert (a szakmait és a politikait) egyszerre ápolja.

Február 9-én érkezett meg a bank levele, amelyben az előzményeket összefoglalva azt javasolja, hogy az önk. tegyen jogi lépéseket. Ekkor készült el a feljelentés - ismeretlen tettes ellen -, ami február 10-én lett elküldve. 11-én pedig az önk. számlájára érkezett a bank által hiányolt pénz, valamint számításaim szerint egy szerény, de tisztességes hozam is.

farkas69 Creative Commons License 2000.02.13 0 0 4
fej, köszi, de az egy picit másról szól.
Előzmény: biztos_ur (3)
biztos_ur Creative Commons License 2000.02.12 0 0 3
Kedves farkas69 kukkants be a "Tarlos főpolgármeter" topicba...
biztos_ur Creative Commons License 2000.02.12 0 0 2
Tiborc, Bihari Gábor ide ide...
McAtti Creative Commons License 2000.02.12 0 0 1
1. Nem elsikált, annál áttételesebben csinálta. Kb. mint képviselő a suskát az adott brókercégre bizta, majd csodálatos ködsüvegét fejére téve a brókercég vezetője lett.
2. Napi Mao még a feljelentés előtt irt róla, úgyhogy a 24 óra nem stimmel. Ott azt mondták, lassan megy az átutalás.
3. El nem tudom képzelni. Talán a tehetség. Valószinűleg az igazi tehetség az, ami előtt nincsenek falak. :-))

Attila

Előzmény: farkas69 (-)
fej Creative Commons License 2000.02.12 0 0 0
A 3. kérdésre magad is megadtad a választ...gyk MSzp. egyébként szerintem ez nulla -0- sok máshoz képest:(
farkas69 Creative Commons License 2000.02.12 0 0 topiknyitó
Azt irja az ujság -mai nap, népszabadság- hogy egy mszps önkormányzati képviselő a harmadik kerben elsikált 71 millát és ezért feljelentik. Rá következő nap a tv3 bemondja, hogy megérkezett az önkormányzat számlájára 84! milla és nyilatkozik egy max 25éves srác- valami Páncél nevű- hogy Ő a mittudomén melyik brokercég elnöke és hogy nincs itt semmi gáz. Kérdéseim:
1.Mi a fene történt tényleg?
2.Hogy lehetett, hogy a sajtóban megszellőztetett feljelentést követő 24 órán belül meglett a pénz?
3.Hol lehet ilyen klassz karriert csinálni? (önkormányzati képviselő + brokrcég elnök vezig.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!