Keresés

Részletes keresés

Soltaire Creative Commons License 2000.02.12 0 0 34
Hali!

Kérdésedre felelek: se nem a kereszt és se nem a vezetéknevem ez. Egy Deep Purple szám címe, aminek a dallama és a szövege nagyon megtetszett. Akkor még nem neteztem...
Aztán jött a háló és mindentt nickek halmazár láttam... a mircen...a játékokban... a fórumokon.
Szöget ütött a fejembe és arra gondoltam, hogy ha más használ ilyesmit, akkor én miért hívassam magamat Jánosnak? ( na most lebuktam :)))
Gondolkodás nélkül ezt a nicket kapartam elő a szürkeállományból.
Másokkal ellentétben azonban én csak ezt az egyet használom!

Mi hát a név, amit mindenki használ? Akár itt akár IRL? Nem más, mint egy bélyeg. Egy lemosható bélyeg, amivel élni és visszaélni ugyanúgy lehet. A választás csak rajtunk áll!

P.S:
A lovagok kihaltak. A mesék is csak a mesékben léteznek...

Előzmény: Kham (10)
Laslow Creative Commons License 2000.02.11 0 0 33
nana:
Hú, bajban vagyok, olyanokat nem nézek, hogy Iszolda... Nem árulnád inkább el kilétedet egy privát üzenetben pl? ;-)
Laslow
gecko Creative Commons License 2000.02.10 0 0 32
azert mert en Sinkó Gergely vagyok es eleg durva lenne ha valaki hozzam szolna szoval elobb utobb ugy is lenne egy becenevem...

igy en valasztottam es nekem is tetszik...

szvsz enyi meg van aki nem fedheti fel mert eppen illegelis dolgokrol beszel a neten a most eleg durva lenne mert esetleg vissza tudnak nyomozni

mondjuk a BSA ugye az nem lenne szerencses

:o)))))

Előzmény: Soltaire (-)
Pajszer Creative Commons License 2000.02.10 0 0 31
szandra: a név akkor vállalt, ha teljes. vezetéknév+keresztnév, egyszerre. sőt ez is inkább a nem gyakori nevűekre igaz, hiszen mások bátran mondhatják, hogy "... EZ a kovács zoli nem AZ a kovács zoli..."
csupán egy keresztnévvel itt megjelenni még bőven belefér az anonimitás kategóriájába, ergo romantikus önámítás azt gondolni, hogy az álarc lehullt...
Előzmény: SzandrA (30)
SzandrA Creative Commons License 2000.02.10 0 0 30
Szióka mindenkinek!!!
Én már a kezdetek óta a saját nevemet használom, mert az jó nekem és Én vagyok. Amúgy eszem ágában sincsen letagadni.
Pajszer Creative Commons License 2000.02.10 0 0 29
eszközök: füstjelek, postagalamb, szerenád, némajáték, dobolás az őserdőben, beszéd, palackposta, sm* mind-mind kommunikációra valók, megannyi előre lefektetett vagy éppen utólag gerjesztett szabállyal. azt fejezik ki, amit akarsz és úgy, ahogy akarod...
a barátaid jól ismernek, nyitott vagy előttük és hasonló az értékrendetek, hiszen ezért is választottátok egymást. időnként találkoztok, nem függsz tőlük, és azt hiszed, nem okozhatnak neked különösebb meglepetést...
rokonaidnak időnként írsz egy levelet, beszámolsz életed alakulásáról, elfogadod őket, hiszen a rokonaid és ez a kötelék eltakar és megbocsáttat minden különbséget...
ugyanakkor: talán nincs még egy ilyen különös kommunikáció, mint az internet adta lehetőségek. ha teheted, naponta többször is megnézed kedvenc topikodat, vajon mi történt legutóbbi bejegyzésed óta. hogy alakul? függővé válsz tőle. beleszólsz, megsértődsz, rendet csinálsz. lesüllyed, felemelik. személyiségeket kreálsz magadnak, miközben arctalan maradsz, püfölsz ujjaiddal egy műanyagdarabot és fogalmad sincs, pillanatokkal később a világban hol és kik olvasnak majd el. akár hazudhatsz is magadról és olyasmit is elárulsz őszintén, amit még a hozzád legközelebb állónak sem mernél. mindenkit tegezel és bárki a torkodnak eshet, ha félreért egy ékezetet az írásodban. nem akarod, hogy megtudják, mikor, mennyit töltöttél bejegyzésekkel (és persze miket írtál), hiszen akár még az állásodból is kirúghatnak. egyszerre több tucat emberrel rokonszenvezel, mégis egy monitorra meredsz, amelyen legjobb esetben is csak a saját arcod tükrözödik vissza...
hát ezért nem lehet ezt az egészet névvel csinálni...

* én "csakazértis" sm-et használok az sms helyett, mert csak üzenetet küldesz el, magát a rendszert nem...

nana Creative Commons License 2000.02.10 0 0 28
......las:-)))...haat tudod,en mindig en:-)))
nezz meg az iszoldaban:-) talan rajossz:-)))
Előzmény: Laslow (21)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.10 0 0 27
"Én először a saját nevemen voltam a beten, de aztán láttam, hogy ezzel szinte egyedül vagyok, és ekkor ..."

Talán ennyi a megoldás? Hogy társadalmi lényként valahova belépve igazodunk az ott fennálló szokásokhoz? Itt mindenki először csak olvasgat, aztán ha úgy dönt, regisztráltatja magát. Van tehát alkalma viselkedési, stb. mintákat tanulni.

Ha azt látod, hogy Nagy László és Egri Teodóra beszélget egymással, akkor te sem chatman99-ként kapcsolódsz bele a vitába.

(elnézést, ha a vaktában kiválasztott nevek konkrét személyekre találtak volna)

Ami az én nevem illeti: a keresztnevem rímel a nickem szótövére. A vezetéknevemmel párosítva pedig kiderül, hogy lehetnék akár egy ex-külügyminiszter is. ;-)

Macibb

Előzmény: suhodminyák (26)
suhodminyák Creative Commons License 2000.02.10 0 0 26
Hogy a konkrét kérdésre is válaszoljon valaki. Én először a saját nevemen voltam a beten, de aztán láttam, hogy ezzel szinte egyedül vagyok, és ekkor elbizonytalanodtam: lehet, hogy a többiek tudnak valamit, amit én nem?
nyman Creative Commons License 2000.02.09 0 0 25
Hat ja, van aki valalja, van aki nem. De azert joparan fent vannak a pofavizitnel, ami szerint, aki vallalja az arcat, az nem anyazik.

A real nev nem hiszem hogy sokat mond, plane a Kis Pistanak hivnak vagy tiz embert. Masik nymannal meg meg nem talalkoztam mas Mo-i cseten v. forumban.

A honlapon sincs Real nev, de aki e-mailben megkerdezi, nem fogom L titkolni a sulyommal, magassagommal, labmeretemmel stb. egyutt :)

Kham Creative Commons License 2000.02.09 0 0 24
Nem igaz mert én vagyok az igazi Torgyán József.
Előzmény: cyber.greg (22)
cyd Creative Commons License 2000.02.09 0 0 23
Mint lentebb szerepelt, mindenki magából indul ki (és másvalakibe érkezik:)). Én nem akarom megmutatni magam névileg, viszonylag ritka a nevem és akik ismernek esetleg rám ismerhetnek és mi van, ha emiatt lesznek előítéleteik? Hiszen: "jaj ezaz a hüjegyerek az iskolából, vagy az előző munkahelyről!"
És mekkora meglepetés (bár kicsi a valószínűsége) amikor kiderül, hogy azzal értesz egyet a legjobban, akit két éve személyesen is ismertél és épp antipatikus volt.
Vagy elég sokan asszociálnak egy-egy keresztnév láttán - látom ezt mindenhol, ahol gyermekáldás várható - bár az egy-két hozzászólás után kiderül, hogy: "jé ez egy xy és mégse olyan hüje, mint a volt főnököm, akit ugyanígy hívnak!"
Önbizalomhiányosoknak, magányosoknak kész áldás ez a nick-dolog.
Így visszaolvasva kicsit zavaros, de azért remélem érthető :)

cyd

cyber.greg Creative Commons License 2000.02.09 0 0 22
Hogy önök miért nem vállalják, azt nem tudom, de ÉN vállalom.

Dr. Torgyán József

Laslow Creative Commons License 2000.02.09 0 0 21
ööö.. "nana", ki is vagy te? :)
Laslow
Újlaki Creative Commons License 2000.02.09 0 0 20
Egyesek ezért:

"Fiatal korod ellenere" igen nagy a szad kishaver! Kicsit sokat gondolsz magadrol,
csak eppen elfelejted, hogy a "hirneved" mar megelozott! Sokan tudjak am rolad,
hogy az elozo agyonemlegetett ********** site-od is a lopas miatt szunt meg!
********... ha jol emlekszem?! Ellopkodtad mas kepeit, atpreparaltad, azutan meg
megallapitottad hogy az mar a tied! Aztan meg te irod azt hogy: "többi hasonló
szolgáltatással ellentétben mi önszántunkból hangsúlyt fektetünk a szerzői jogi
kérdésekre." Jobban tenned ha masokra nem vadaskodnal, kulonosen te nem!
Rohejes vagy, meg marha eroszakos, nagypofaju bunko!

Részlet egy vendégkönyvből.

Törölt nick Creative Commons License 2000.02.09 0 0 19
azt enekelte a Brody:

Nevet ne mondj, ha kedves eleted.
Nevet ne mondj, hisz ugy se eri meg.
Nevet ne mondj, hisz ugy is ismerik.
Nevetve mondj nemet, ha kerdezik.

Ez bizalom kerdese, mert ide irhatom, hogy Sibner Alfred a nevem, meg irj a Alfred.Siebner@yahoo.com-ra, ahol szepen ki van toltve a szemelyes adatok tabla, hogy biz a en vagyok Siebner Alfred, es akkor? Az internet sokat elbir! Lehet, hogy en megiscsak inkabb Burmi vagyok. Ugy sokan ismernek. Aki meg al-nickeket gyart, hat az ettol nem fog megvaltozni. De azt ugy is kiszurod 2 perc alatt.

Burmi

CaveMaN Creative Commons License 2000.02.09 0 0 18
Azért pl. mert Péterből millió meg egy van.
Ezen kívűl az, hogy Kovács János, Szabó Péter nickként elmondja valojában ki vagy, de a teljes név miatt bizonyos távolságtartást is ad. A barátaidat sem teljes nevükön szólítod, nekük is van becenevük (nickjük). Sokkal közelebb, "bensőségesebb" kapcsolat tud kialakulni, ha nem a teljes nevével szólsz mindig valakihez.

Szerintem ezért. Ha hülyeség nem kell figyelembe venni :o)))

CaveMaNm akiazértsemmondjamegmiateljesneve ;o)

Törölt nick Creative Commons License 2000.02.09 0 0 17
www.nexus.hu/escobar

csak elszúrtam a linket : (

Törölt nick Creative Commons License 2000.02.09 0 0 16

Ez a nevem. De legalábbis itt megtalálható.

motyi Creative Commons License 2000.02.09 0 0 15
Nem mindegy, hogy mi a neved? A Soltaire sem mond többet nekem mint bármilyen konkrét név. A nickedet lehet, hogy könnyebb megjegyezni, mint mondjuk 10 Kiss Józsefet.
bakibebi Creative Commons License 2000.02.09 0 0 14
Soltaire : Miert ? Nem vallaljuk ?

Mint oly' sok tema, ez is az altalanositas hibajaba esik.

bakibebi

nana Creative Commons License 2000.02.09 0 0 13
las:-)))...te mindig korrekt voltál:-),jókat lehet jatszani a cseteken,egy darabig:-)......de ha komolyabban szeretnél valakivel megismerkedni,akkor ugyis önmagad adod...persze ebbol millió visszaélés lehet...nekem rengeteg arcom volt sok helyen , meguntam...itt csak 1 nicken vagyok,és próbálom önmagam adni:-)......
Kilroy Creative Commons License 2000.02.09 0 0 12
Csak megemlítem, hogyan csinálom én: a nickem nem az IRL nevem, de a nickem mögötti emilben benne van az IRL nevem.

Kilroy

Kham Creative Commons License 2000.02.09 0 0 11
Upsza, most látom csak a végét. Így irogasson az ember epés megjegyzéseket 4 óra alvás után.:)
Előzmény: Kham (10)
Kham Creative Commons License 2000.02.09 0 0 10
A Soltaire az a keresztneved vagy a családneved?

(Mellesleg az utolsó lovag sem lehetsz, hacsak nem atombombázták szijjé az Egyesült Királyságot délelott)

Waratah Creative Commons License 2000.02.09 0 0 9
Részemről: csak a nagy nyilvánosságtól való elzárkózás. De ha valakivel közelebbről összeismerkedem, mármint a neten, nem vagyok különösebben paranoiás, felfedem magam.
Laslow Creative Commons License 2000.02.09 0 0 8
Mert a nickem szeretem, ircen meg chaten nem fér ki a teljes nevem és hát... kit érdekel a nevem? :)
Mellesleg nem titok: Pernye László
fd Creative Commons License 2000.02.09 0 0 7
Udv.
Tuzson, azert ha figyelemmel kisered a tasztalt, lathatod, joparan vannak akik nem valtogatjak hozzaszolasrol hozzaszolasra a nick-et. Gondolom, a kerdes inkabb nekik, roluk szol... Idonket erdemes az adatokat is megnezni, az emberkek userszama is arulkodo lehet :-)
Jomagam is osszvissz ha 4-5 nick-et hasznalok a neten, itt a tasztalon ezt az egyet. Es fel is vallalom mindegyiket, ez /ezek/ vagyok en :-))
fd
Előzmény: tuzson (5)
qkk Creative Commons License 2000.02.08 0 0 6
1. tok uncsi lenne szerintem ha mindenki a sajat real nevet hasznalna.. :))
2. igy szabadabban lehet irni.. velemenyt nyilvanitani.. nem tudjak ki all a nev mogott.. :)
3. barmikor meg lehet valtoztatni

hmm.. most hirtelen ez jutott eszembe :)

tuzson Creative Commons License 2000.02.08 0 0 5
Pedig fd az a nullásozás nagyon is kétértelmű volt.
Hogy mást ne mondjak, a névtelenség homályában sok olyat elmondhat az ember, amit egyébként nem.
Sok olyan is elcsattan (elsül) itt, amiért akár személyiségi jogi pereket lehetne indítani, de némely hozzászólás egy nyílt becsületsértés.
Következmény nélkül hülyézhetsz másokat, nem kell attól félned, hogy valaki csönget az ajtódon és bemutatkozásul jól állon vág.

Sok vita látszólag vérre megy, pedig dehogy.
Csak a gőzt engedik ki a népek a fejükből.

Pofáznak ezt-azt, rá se hederítenek, hogy mit írtál korábban, belépnek a topicba a 245-ik
hozzászólóként és feltalálják a spanyolviaszt.

És akkor nem néznek nullának?
Ugyan már.

Előzmény: fd (3)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!