Egyetlen fajlba (1-1.6 Gb) konvertalja az egesz dvd strukturat (tehat minden megmarad, menu, extrak), es ez a fajl a legtobb szoftveres dvd-lejatszoban mind DVD megnyithato. A konvertalas utan kapott fajl barmikor visszairhato dvd-re, hogy asztaliban is le lehessen jatszani. A keszitok tulajdonkeppen arra talaltak ki, hogy P2P halokon lehessen full filmeket cserelgetni.
Kisse meg kezdetleges (jelenleg 0.7), de mar most nagyon igeretes!
Nekem is ez kellene. DVD-re írt anyagot szeretném jelveszteség nélkül avi-ra rakni, hogy plusz jelenetet és menüt csinálhassak neki. Milyen program alkalmas rá?
Egy másik fórumon már próbálkoztam, de sikertelenül, hátha itt tud valaki segíteni.
Egy kis technikai segítség kéne. Családi videókat írtam át DVD-re. Hogyan lehetne a már kész DVD-ről a vob-fájlt visszaalakítani avi-ra minőségvesztés nélkül, nem akarom tömöríteni, helyem van, csak néhány jelenetből össze akarok állítani egy új anyagot,a mit újra konvertálhatok dvd-re? Amit azt interneten találtam, az mind VCD-re vagy SVCD-re konvertál, vagy AVI esetén is tömörít, én az eredeti 4.5 GB-t szeretném visszakapni valamilyen editálható formátumban.
Én ismerem és használom ezt, viszont egy valamit nem értek - kb olyan lassan rippeli a hangsávot, mintha az egész filmet (videóval együtt) rippelni/kódolná. Még ki is írja az fps-t, ami 12-13 között mozog, azaz 0,5x sebességgel. Ennél már az is gyorsabb lenne, ha lejátszva átirányítanám a hangot fileba (1x sebesség), már ha tudnám, vindóz alatt hogy lehet ilyet csinálni. Nem lehet ezt valahogy felgyorsítani? (ráadásul nem tud VBR-el kódolni)
Szia DB!
Látom értesz a témához lenne egy kérdésem. Ha felveszek valamit tvből egy tunnerkártyával és utána az kíírom dvdre akkor azt ha sima asztali dvdplayerrel lejátszom nagyon remeg a kép. Ez lehet amiatt, hogy nem deinterlaceltem a videót amit a dvdre írtam (a fésűs effekt jól látható számítógépen, de ott persze nem remeg).
esetleg valami más tipp, hogy mitől lehet?
Koncert DVD-ről szeretném a DD5.1-es illetve a PCM 2.0-ás hangsávokat leszedni, átkódolni (ha kell), hogy PC-n hallgathassam, illetve audio-CD-re kiirni.
Egy CD-író/DVD-ROM kombóm van, milyen szoftver(eke)t kell keresnem ? Hol ?
Deinterlace:
A TV-n (mint talan tudod) ugy jelenik meg a kep, hogy masodpercenket 50 db fel-kepet rak ki. Egy fel kepben csak a paratlan v. paros sorok vannak.
Namarmost, ha vmit felveszel a TV-bol, akkor latni fogod, hogy ez a szamitogeped monitorjan ugy jelenik meg, hogy ami mozog, annak "fureszes" lesz a korvonala, mivel maga a video masodpercenkent 25 db egesz kepet fog tartalmazni. A deinterlace ezt hivatott kikuszobolni. A modszerek:
odd: csak a paratlan sorok kerulnek be
even: csak a paros sorok
interpolate: megprobal kiszamolni vmit a paros es paratlan sorokbol
none: nem csinal semmit
Sziasztok!
Szereztem egy új,felhasználó barát (wizard-os) dvd rippel? progit,de egy állítási lehet?ség még így is van rajta csak nem tudom mire.Mi a jóég az a Deinterlace method ? (Állítási lehet?ségei:odd,even,interpolate,none.)
Másik kérdésem az lenne,hogy milyen progival lehetne helyretenni elcsúszott hangú,letöltött avi/divx klippeket?
ezen a címen elég jó "kis" összefoglaló van. Ez tényleg ENNYIRE macerás? nincs olyan program, ami fogja, és egy gombnyomásra divx-et csinál a dvd-ből???
"A jó minőségű "biztonsági másolat" elkészítése (rippelése) ezekkel a gépekkel átlagosan egy-két napot vesz igénybe, attól függően, hogy szinkronizált vagy feliratos filmről van szó. Az előbbi egy nap alatt elkészülhet, az utóbbi akár egy hetet is igénybe vehet, a feliratban szereplő hibák mennyiségétől függően."
Na ja, azt en se tudom, hogy mit szottyog a ket gep egy-ket napot, az en dual celeron-366-os gepem kb egy fel nap alatt osszenyom egy DVD-t. Ket - gondolom - clusterba kotott dual-AthlonMP (vagy mi a fenere lehet elkolteni 500kHUF-ot darabonkent?) par ora alatt le kellene, hogy zavarja ezt.
A feliratok javitgatasara szant 1 het mondjuk meg realis is lehet, ha eleg lusta az ember :)
"Kimaradt a cikkbol tovabba, hogy letezik DVD-iro (asszem, 60.000 Ft-ert arulta a Depo) ezzel pedig tokeletes masolatokat lehet letrehozni."
Azt azert ne felejtsd el, hogy
1.) Ezek 4.5GB-os lemezeket irnak, a filmek meg altalaban ket reteguek (9GB). Ha lehagyja az ember az extrakat, es csak a filmet masolja, akkor lehet, hogy az kijon 4.5GB-bol, de egy csomo film nem.
2.) A mindenfele irhato DVD-ket (amit lattal, az valoszinuleg DVD-R/DVD-RW volt) az asztali DVD-k vagy olvassak, vagy nem (ha meg ugyis szgepnek lesz, akkor meg koltseghatekonyabb venni ket 120GB-os vinyot)
"A jó minőségű "biztonsági másolat" elkészítése (rippelése) ezekkel a gépekkel átlagosan egy-két napot vesz igénybe, attól függően, hogy szinkronizált vagy feliratos filmről van szó. Az előbbi egy nap alatt elkészülhet, az utóbbi akár egy hetet is igénybe vehet, a feliratban szereplő hibák mennyiségétől függően."
HAHAHAHAHA
Kimaradt a cikkbol tovabba, hogy letezik DVD-iro (asszem, 60.000 Ft-ert arulta a Depo) ezzel pedig tokeletes masolatokat lehet letrehozni.
Van valakinek ötlete, hogy a dvd-ről a filmet, hogy lehet reklámok és korlátozások neélkül lenyerni?
Speciálisan a szellemhajóval van problémám. A kép alján 5percenként egy két soros felirat virít, plusz minden 10. perc monokróm.
Hogyan lehet leszedni mindezek nélkül?