Keresés

Részletes keresés

A38 Captain Creative Commons License 2005.11.20 0 0 1057
Néhány latin az A38 Hajón:

December elsején Radio Tarifa.
December másodikán Pedro Luis Ferrer - kiváló kubai gitáros, olyan BVSC-s, csak egy kicsit hagyományosabb. Nagyon jó!

Január 25-én pedig - végre! - Massilia Sound System!
lacee Creative Commons License 2005.08.20 0 0 1056
honnan lehet beszerezni? érdekel a dolog, egy számot hallottam csak tőlük (sénégal fast food, asszem szintén Manu Chaoval).
Előzmény: zoli79 (1054)
lacee Creative Commons License 2005.08.20 0 0 1055
hopp, köszi! én botor meg nem olvastam vissza odáig...
zoli79 Creative Commons License 2005.08.18 0 0 1054
Ha már így "fellendült" ez a topic: hallgatta valaki az új Amadou et MAriam albumot, melyen elég nagy részben vendégeskedik Manu Chao. Dimanche a Bamako a címe - ha jól emlékszem. Nekem tetszik ennek a párosnak a zenéje és ezen az albumon nagyon szépen megférnek Manu Chaoval.
.hun Creative Commons License 2005.08.18 0 0 1053
Nem is kell sokat visszaolvasni! 1033! :)
Előzmény: zoli79 (1052)
zoli79 Creative Commons License 2005.08.17 0 0 1052
lacee, olvass vissza jó néhány hozzászólásnyit, mert .hun már korábban összefoglalta a szöveget. Továbbá azt hiszem be írtam a dátumokat is ide.
Előzmény: lacee (1051)
lacee Creative Commons License 2005.08.17 0 0 1051
én ebből sajnos csak annyit értek, hogy vmi brüsszeli tiltakozó koncert... valaki lefordítaná? :)

Para estrena r el PatchankaServer hemos elegido una Joya que esta aún calentita. Se trata de el concierto que ofreció Radio Bemba y Fermin Muguruza en Bruselas durante las protestas por la desgracia del Prestige y la actitud del Pp.

Un disco esencial para todos los que han seguido de cerca la trayectoria de Manu Chao y Fermin Muguruza, que se encuentran en un a gira europea (la Jai Alai Katumbi Express) rodeados de explendidos músicos (Radio Bemba).
Más de dos horas de música, con la energia que contaba anteriormente La Mano Negra y una calidad de sonido profesional, vaya un regalo que no puedes dejar de disfrutar, asi que bájalo y disfruta de el con nosotros comentándolo en el foro
St.Zool Creative Commons License 2005.08.13 0 0 1050
marmint ez:
http://www.patchankaserver.com/descargas.html
Előzmény: St.Zool (1049)
St.Zool Creative Commons License 2005.08.13 0 0 1049
haho
mi ez az album?
pennant Creative Commons License 2005.06.17 0 0 1048
hé, most hallottam a rádióban egy új manu chao számot. mi ez? valaki valami infót nyomján már ugyan! ez az a rajzos, újságban terjeszettt cuccos vajh?
pennant Creative Commons License 2005.06.03 0 0 1047

mucsasz gráciász

Gracian Mussach, s.k.
Előzmény: Eördögh (1045)
.hun Creative Commons License 2005.06.02 0 0 1046
Eördögh-nél a helyes válasz, a spanyol tanárom is csak bólogatna :)
Előzmény: pennant (1044)
Eördögh Creative Commons License 2005.06.02 0 0 1045
hehe, ez pont azt jelenti, amit te gondoltál, mikor elolvastad: „micsoda? sajnálom, de nem értek semmit.”

:-)
Előzmény: pennant (1044)
pennant Creative Commons License 2005.06.02 0 0 1044

.hun vagy? igazán nem szeretném a csapat kis spanyolosa szerepet rád osztani, de... segíts plz!:)

... que?????? Lo siento mucho pero no entiendo nada... mit tesz ez?
Előzmény: .hun (1043)
.hun Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1043

Én szerencsére mindkettőt értem (jórészt, legalábbis :), és hajlamos vagyok a spanyolt szebbnek tartani, bár ez nálam érzelmi alapon (is), ráadásul több okból van...:)

Minden esetre vannak jó francia nyelvű noták is azért, annak ellenére, hogy a francia tényleg kevésbé alkalmas ilyenre, "nyelvtörőbb" volta miatt. szvsz...

Előzmény: zoli79 (1042)
zoli79 Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1042
Nekem maga a francia nyelvvel még nincs ilyen bajom. Annyi bajom, hogy nem értem. A spanyolt egyáltalán nem tartom szebbnek énekelve se. Nekem egy Mano Negra, vagy Manu Chao lemezen teljesen mindegy, milyen nyelven énekelnek éppen.

Viszont az álművészkedős pozőrködés már más kérdés: azt akármilyen nyelven lehet művelni. Az ilyesmi engem is idegesít. A Les Hurlements-nél (eddig csak Szigetes koncerten találkoztam velük) is találtam ilyen üresjáratokat.

De TV-t nem nézek, ezért foglamam sincs, hogy az MCM-en mi van mostanában. Régebben a sok feka zene idegesített (hip-hop, r’n’b(?) ) Most más a menő Franciaországban?

Love and Hate: nyert.  :)

Amit mondasz, hogy a spanyol életerősebb, lüktetőbb, stb.: Nem vagyok nyelvész, nem értek hozzá, de szerintem ez legalább annyira tudható be a népek közti vérmérséklet különbségnek, mint a nyelvi adottságok különbségének. Ezek biztos oda-vissza hatnak (nyelv-mentalitás), de mint mondottam nem értek hozzá...

Előzmény: pennant (1040)
.hun Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1041

egyetértek! :)

és viva la salsa :)

Előzmény: pennant (1040)
pennant Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1040

az a baj, bevallom (és egyben bocsássatok is meg), hogy ahogy öregszem, egyre kevésbe jön be az énekelt francia nyelv+hozzá a m?sor, m?vi, pozôr stikk, nagggyon m?vészieskedô, nagyon trubadúros, nagyon csinált, elég bekapcsolnom az mcm-et egy 10 percre, hogy tömény hányingerem támadjon a hallottaktól. persze vannak kivételek (zebda, manu ch), de azokat is pont az "idegen" influence miatt lehet szeretni.
szóval úgy érzem, hogy a francia nem egy éneklésre termett nyelv. a spanyol ezerszer szebb, ritmusosabb, energikusabb, "ôszintébb". hogy látjátok?

Előzmény: Eördögh (1038)
pennant Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1039

loveNDhate
Előzmény: zoli79 (1037)
Eördögh Creative Commons License 2005.05.18 0 0 1038
kicsit ismétlésbe fordult ez a program, kb. a fele már járt a szigeten.

érintőleg: a Louise Attaque-ra egy zeneünnepi koncertről emlékszem, inkább a Noir Desir-féle francia vonal, de elég jó. a Tambours de Bronx pedig egy acélhordón dobolós kompánia, mindenképp figyelemreméltó.
Előzmény: break (1036)
zoli79 Creative Commons License 2005.05.18 0 0 1037
Bevallom sok nevet nem ismerek innen, de amiket ismerek, azok egész jó zenék.

A Les Hurlements D’Leo néhány éve Szigeten játszott egy Mano Negra számot is. :) Pont a legkedvencebbet! Találós kérdés: melyik volt az?

Előzmény: break (1036)
break Creative Commons License 2005.05.18 0 0 1036

Nehany nev az idei szigetrol:

Nagyszínpad:
- Ska-P (E)
- Les Tambours de Bronx (F)

WAN2 színpad:
- Louise Attaque (F)
- Tétes Raides (F)
- HidaJimbo (J)

Világzenei Nagyszínpad:
- Mory Kanté
- Enzo Avitalibe & Bottari (I)
- Cheikha Rimitti (Algeria)
- Baaba Maal (Senegal)
- Zap Mama (B)
- Watcha Clan (F)
- Les Hurlements D'Leo (F)
- Tarace Boulba (F)
- Mahala Rai Banda (R)
- Radio Mundial (USA)
- DAAU (B)
- Buena Vista Social Club presents Manuel Guajiro Mirabal (CUB)
- Oi Va Voi (UK)
- Tolhaje (PL)
- Khaled (F)

Színházi sátor:
- Yann Tiersen (F)
- Accrorap (F)

http://www.sziget.hu/fesztival/program

pennant Creative Commons License 2005.05.05 0 0 1035

bárhol is botlottál beli, thnx, van fermin muguruza tesótól is egy-két vidám baszk nóta, fáentos. amikor egyszer a zebda fórumon kerestem valami én angolul írtam be és arra is készségesen válaszoltak, szo, ha érdeklôdsz a dátum után biztosan megmondják.

Előzmény: zoli79 (1034)
zoli79 Creative Commons License 2005.05.04 0 0 1034
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

Akkor ezek szerint nem derült ki a fellépés dátuma... Valahol biztos megtalálom.

A fórumjuk spanyolul van, de azért biztos beírok, mert tényleg jó anyag. Ha más nem azért, hogy legközelebb ne 128 kbit/s-be rakják fel. :)

Jó lenne, ha eljönnének Szigetre egyszer...

.hun Creative Commons License 2005.05.04 0 0 1033

Jaja, anny a lényeg, hogy még meleg az anyag, a brüsszeli koncert alatt egy politikai jellegű tiltakozás volt (nem vagyok biztos benne, hogy mi az a PP, talán partido popular, ami a spanyol jobboldal).

Amúgy meg azt írja, hogy az anyag kötelező azoknak akik követték Manu és Fermin életútját, akik most egyébként európai turnén vannak remek zenészekkel (Radio Bemba). Több, mint 2 óra jó minőségű zene, a korábbi Mano Negra energiájával, amit nem hagyhatsz ki, úgyhogy töltsd el, aztán pedig kommentáld a fórumukban! :)

Előzmény: zoli79 (1031)
pennant Creative Commons License 2005.05.02 0 0 1032

hékás, jó a link, köszi, bár még nem töltöttem le semmit, így a minôségrôl nem tudok nyilatkozni.
javallom: szerzd be a manu chao koncert dvdt, blahán van a musicland (?) használt cuccos bolt, valami 3 ropiért már a tiéd lehet, nem bánod meg szerintem zseniális - az eksön se rossz, de a dokumentumfilmek, amelyiken a manu viszi, terjeszti, fellövi az ?rbe az igét, na az naon komoly. ha szerencsés van a koncert cd is kapható az sem rossz.

spanyolul a többiek tudnak, pl .hun, ha majd beolvas (mármint ide) biztosan segít, mer olyan:)
Előzmény: zoli79 (1031)
zoli79 Creative Commons License 2005.04.30 0 0 1031

Sziasztok!

Azt hiszem nagyon régen írtam ebbe a topicba és akkor is keveset, így talán rövid bemutatkozással illik kezdeni:

- leginkább rock zenét szeretek hallgatni, de kivétel szerencsére rengeteg akad.

- latin zenét mérsékelten szeretem

- Mano Negrát nagyon szeretem

- Manu Chaot egyre jobban kedvelem (erről még egy keveset később)

Viszont lenne egy kérdésem / kérésem:

http://www.patchankaserver.com/descargas.html

Fenti linkről elérhető lapról letöltöttem egy Manu Chao koncertet (sajnos csak 128 kbit/s). Eszméletlen jó! Hihetetlen intenzitással zajlik az egész koncert. Még a Mano Negra számok esetében is jót tettek/tesznek az újrafogalmazások. Vannak zenekarok/előadók, melyekért jobban rajongok, mint a Mano Negra, vagy Manu Chao, de nem mindegyiktől érdemes beszerezni a kalózokat is. Manu Chao esetében feltétlenül érdemes!

Szóval a kérdésem az lenne, hogy miről szól nagyjából az a fülszöveg, mely a letölthető számlista fölött áll? Sajnos nem tudok spanyolul. Annyit kivettem, hogy valamilyen brüsszeli tüntetéssel egy időben zajlott a koncert, de ennél sokkal többet már nem. Ja, és ha valaki tudna ajánlani egy jó Manu Chao/Mano Negra kalóz információ honlapot, annak nagyon örülnék.

Ja, töltsétek le ti is a számokat! A honlapon található még egy Kinky Beats koncert is. Az sem rossz.

Néhány hozzászólásnyit visszaolvastam, ha erről volt már szó korábban, akkor elnézést kérek!

BagolyMondja Creative Commons License 2005.04.17 0 0 1030

A cucc egész pontosan valami ismerős rajzai alapján írt dalok. Pingi-penge-pengetős, aranyoskodós dolog, szép rajzokkal, még egy kicsit drágállom. Bár hogy megveszem-e, azt még nem tudom, még mindig kritikusan állok a szerzőhöz :))

Az utóbbi idő legjobb zenéje franciahon legújabb üdvöskéje, Jeanne Cherhal. Ennyire jó songwritert nőben még sosem láttam, sőt általában se nagyon. Mindehhez vasággyal 35 kiló. Nem új latin zene, de jó zene. Nekem jobb, mint Manu Chao bármelyik szólómozdulata pl....

Előzmény: pennant (1027)
A38 Captain Creative Commons License 2005.04.16 0 0 1029
Hát, sajnos az utolsó pillanatban lemondták, mert a megállapodott napon inkább Koppenhágában mentek a turnéval. A dán fővárosról egyébként azt írják a honlapjukon, hogy Németországban van... Gondolom ott négyszer annyit fizettek nekik.

De azért nem tettünk le az isteni Sánchez kisasszonyról, ősszel újra megpróbáljuk elhozni.

Bocs a vaklármáért.
Előzmény: Eördögh (1028)
Eördögh Creative Commons License 2005.04.15 0 0 1028
héé, tényleg... Kapitány, magyarázatot!
Előzmény: pennant (1026)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!