Keresés

Részletes keresés

Magnézium Creative Commons License 2005.04.05 0 0 1850

Őszintén szólva nem tudom, feltételezem hogy ebben is Smart Search van, bár igazából nem tudom pontosan mit is jelent. A neve alapján keresési funkciót jelent.

Mennyivel másabb, mint a Panasonicra írt 35x Jet Search ?

Amit írtál abból az derül ki, hogy a Pana-ét sokkal könyebb használni, de mi is ez egyáltalán ?

MG

division by zero Creative Commons License 2005.04.04 0 0 1849
Ez a Sony is Smart Search-os? Mert mi pont amiatt cseréltünk le egy Sonyt Panára.
Mert nagyon szép ez a Smart Search, egészen addig míg ki nem veszed a kazettát...
Kazetta cserétől megáll a tudománya, ráadásul sima index keresés funkció nem volt benne, így rohadt nehéz volt megtalálni bármit is...
Meg a felvételek beprogramozása is elég bonyolult volt...
Pana sokkal kezelhetőbb, még a család nőtagjainak is sikerült pár nap alatt megtanulni :-)
Előzmény: Magnézium (1848)
Magnézium Creative Commons License 2005.04.04 0 0 1848

Visszaolvastam a régi LG históriát, igazából részemről is csak egy mellékvágány volt az LG, ez csak megerősített benne, hogy nem ezen az úton kell járni.

A régi üzeneteknél is Mikimaus azt a bizonyos Samsung tipust preferálta, az a helyzet, hogy itt Pécsett bár bejártam az összes műszaki boltot, de samsung videó már nem létezik, csak VHS/DVD kombóként.

Egy régi megjegyzés tartalmazza a legnagyobb igazságot "Mindenki tudna egy bizonyos márkára mondani valami rosszat" Persze ez vásárláskor nem nagyon segít.

Végül is most úgy látom, 3 videó maradt ami szóbajöhet:

Panasonic NV-HV51

Panasonic NC-HV61

Sony SLV-SE640

A Sonynál mit jelent a "Smart Trilogic" A mechanika mennyire hangos jellemzően a Sonyknál ?

Használ valaki Samsung VHS/DVD kombót ? Mik a tapasztalatok (elsősorban a videó részéről) ?

Üdv:

MG

asdf_ Creative Commons License 2005.04.01 0 0 1847

Te magnezium. Mar bocs, de olvasol is neha ? ;) #1832 ott van leirva, hogy a +1 scarton kivul meg mi...

Előzmény: Magnézium (1841)
szilva Creative Commons License 2005.04.01 0 0 1845
1541-es hozzászólástól kezdődik az LG és Daewoo videók története...
Előzmény: szilva (1842)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.01 0 0 1844

"Igazából nem az extrákra utazom, legyen jó a kép-hang, a mechanika legyen halk , ne gyűrje a szalagot - még a 240 perceset se - és ezt a mindennapos használat után 3 év múlva is produkálja."

Szervusz!

Eredetileg nem is akartam beleszólni, mivel - kivéve néhány belső ügyét tekintve - nem tartiom magam naprakésznek és amúgy sem a márka/típus hanem a belenézés (!) alapján és "szagra" (!) érdemes videót venni - szerintem ;-D

De: a fenti elvárásod okán nem állhatom meg jó szándékkal megjegyezni, hogy akkor inkább ne vegyél videót! ;-)

Tudod: a szocializmusban 3 dologból mindig csak 2 dolog műkdödtt - itt ugyanez igaz szerintem legalábbis.

Ha halk és 3 évet bír, akkor nem jó a képe és a hangja ;-)

HA jó a képe és a hangja, akkor vagy hangos vagy 2 év múlva minimum nyomógörgő csere kevés hazsnálat után is (Phlips tapasztalat!)

...és lehetne folytatni ;-D

Szerintem vedd meg a legolcsóbb és legjobb garanciális feltételű videót (ha még megtalálható, sk. tapasztalat alapján javaslom a Samsung SV661GX-et  bő egy éve 30 ezer volt, most lehet ez vagy hasonló 25 ezer?) , és 2 év múlva bőven HDD-s DVD újraíróval fogysz napi anyagokat is rögzíteni meg archiválni is.

Még én is aki "VHS-buzi" vagyok, azaz a legrosszabb készülékekbe is szeretek életet lehelni, erős indítttaást érzek abban a pilanatban DVD írót venni, amint a mostani 110 ezerről 60-70-re esik a HDD-s írók ára, hiszen akár RW-s nyersanyagot már 200-ért be lehet szerezni, ami napi rögzítéshez job ár/érték arány mint az átéagos VHS szalag.

Igaz ellentmondás látszik, hiszen a HDD-n is lehet(ne) a napi rögzítést megoldani, de az szvsz akkor haszonos, amikor  szerkeszteni kellene - igaz ha ezt sem állítom fel "követelményként" akkor még a DVD RW nyersanyag ára is zérus, vagy megfordítva: akár ma megveheted 50-70 ezerért a jó minőségű írót amiben nincs HDD és az olcsó RW-kkel tartrósan boldogulhatsz.

Jut is eszembe: mivel nem korlátozzák a lézer-eszközök garanciáját, ha "túlhasználjátok" (infóim szerint lehet olyan 4-8000 óra a lézer diódák élettartama, ami nem rossz, de napi 8-10 órás használattal akér kb egy évre is lemehet (400 nap) ) akkor is kötelesek javítani/cserélni és mivela lézer fekj főegység, arrra újra kel induljon a garancia!

Üdv!

Robi

(mikimaus)

Törölt nick Creative Commons License 2005.04.01 0 0 1843
Nem mondod vazzeg... ezt muszáj kipróbálni, a 650 még tudta, a 687 már nem...
Előzmény: division by zero (1839)
szilva Creative Commons License 2005.04.01 0 0 1842
Nekem volt "szerencsém" LG videóhoz, ha kicsit visszaolvasol itt a topicban, akkor elszörnyülködhetsz a történeten (mondjuk abban a Tesco is benne volt egy kicsit, de végül sikerült velük normálisan lerendezni a dolgot).
Magnézium Creative Commons License 2005.04.01 0 0 1841

Köszönöm a hozzászólásokat, úgy veszem észre alapvetően Panasonic párti

a többség.

Az NV-HV 51-es, ami most akciósan 25 eFt eredetileg 29-30 eFt, legalább is itt Pécsett, az NV-HV 61-es pedig 39-40 eFt. Az 1 db plusz Scart indokolná ezt a 10 ezres eltérést ?

Egyébként mi a véleményetek az LG-vel kapcsolatban ?

Nem csak a boltbokban ajánlották - olyan is akit ismerek, és nem tételezem fel hogy beakarna csapni. A boltos gondolom jobban járna ha 40 eFt-t vennék Panasonicot, mintha 20 eFt-ért LG-t, de azt mondják  hogy tudásban és minőségben sem jobb a Panasonic, csak árban drágább.

Igazából nem az extrákra utazom, legyen jó a kép-hang, a mechanika legyen halk , ne gyűrje a szalagot - még a 240 perceset se - és ezt a mindennapos használat után 3 év múlva is produkálja.

Elvben és is Panasonicot preferálom, de elgondolkodtatott, hogy a 40 ezres NV-HV61-es videó mellett ennyiért kapok egy VHS/DVD LG kombit. Persze a minőség a kérdés, állítólag az LG nagyon felhasználóbarát, és amíg a Sony és a Panasonic már rég leállt a videófejlesztéssel, addig az LG produkálta a saját termékeket, de milyet ?

Még soha nem volt LG-m, panám már volt, amig jó volt addig nagyon jó volt.

Üdv                                                         MG

division by zero Creative Commons License 2005.04.01 0 0 1840
Ki tudja, lehet, hogy még az Index jel rakás is rajta van? Na majd legközelebb megnézem, és ha igen, kipróbálom másik Panával is.
Előzmény: division by zero (1839)
division by zero Creative Commons License 2005.04.01 0 0 1839
Nem lehet minden tökéletes :-)
Mondjuk nekem még nem hiányzott ez a funkció :-)
Ami hiányzik az a 0-hoz tekerés, amiben az a röhely, hogy a Pana videók tudják!!! csak nincs minden távírányítón rajta! Egy barátomnak van olyan Panája (típus most passz, 7-8 éve került olyan százezerbe...), amihez olyan távírányító van, amin rajta van ez a gomb, kipróbáltuk ezt a távírányítót más (olcsóbb) Pana videókkal, és működött ez a funkció! Más extrák is vannak azon a távírányítón, azok is működtek. Egy jobb fajta univerzális távírányítóval is elő lehet csalogatni ilyen dolgokat.
Előzmény: asdf_ (1838)
asdf_ Creative Commons License 2005.03.31 0 0 1838
Apropo index search. Hibanak tartom, hogy a kutyu /pana/ felvetel kezdetekor automatikusan rak egyet, ez alapjan lehet keresni, de en magam nem rakhatok olyat utolag kedvemre. Mar egy 10 eves samsung videonkon is volt mark feliratu gomb...
Előzmény: division by zero (1834)
asdf_ Creative Commons License 2005.03.31 0 0 1837

Pana elonyekent meg annyit, hogy 2 ev gari van ra.

flame on

nekem a 60-as tavrangatoja tetszk jobban :)

flame off

schmo Creative Commons License 2005.03.31 0 0 1836
Hát úgy tünik... Nálunk úgy történt, hogy lemerülőben volt az elem, ezért kétségbeesetten nyomogattam a távirányitót. Néha történt valami, néha meg nem. Aztán egyszercsak arra lettem figyelmes, hogy németül beszél :-)
Előzmény: division by zero (1835)
division by zero Creative Commons License 2005.03.31 0 0 1835
Szóval ha valakinek megfelelően sikerül ráülni a távírányítóra, akkor sikeresen elállíthatja? :-)
Előzmény: schmo (1833)
division by zero Creative Commons License 2005.03.31 0 0 1834
Nekünk a családban 3 db NV-HV61 van, szóval nekünk bevált ez a típus :-)
Nem hinném, hogy 1-1 az egyben más gyártaná, persze a részegységeket a fene se tudja, manapság ugyis minden Kinában készül... erről talán Mikimaus tudna nyilatkozni.
Mindenesetre pl a távírányító az oda-vissza kompatibilis 10 évvel ezelötti Pana videóval. Egyébként a 61-esnek sokkal szebb a távírányítója mint a 60-asnak, annak elégé tescogazdaságos gagyi kinézete van :-)
A menü kezelhetősége, programozás, stb is maradt Panasonicos, könnyen kezelhető.
Az egyik 61-es pont ezért lett véve, elötte egy Sony volt, borzalmasan kezelhetetlen menüvel, arról nem is beszélve, hogy egyszerű Index Search funkciót nem tudott!
schmo Creative Commons License 2005.03.31 0 0 1833

Azért beirom ide is, hátha valakinek hasonló gondja lenne, és akkor ne szenvedjen vele heteket, mint én...

Szóval Thomson VPH6950G videón nyelvbeállitás (legalábbis a miénken):

az EXIT gombot kellett hosszan lenyomni. Ekkor nem egy menü jött fel amiből választani lehetett, hanem egy hosszú lenyomással egy nyelvet váltott, utána kilépett, majd megint hosszú megnyomás, nyelv-váltás. . . Igy aztán egyesével átváltott spanyolon, lengyelen, stb-n keresztül végre angolra.

Előzmény: Törölt nick (1829)
asdf_ Creative Commons License 2005.03.31 0 0 1832

Az nvhv50 vs nvhv60 analogiajan az nvhv61 a +1 scart csatlakozo mellett meg rendelkezik ket rca kimenettel is, hogy erositobe dughasd, plusz vps-t is tud /kishazankban mondjuk ez nem sokat er, bar emiatt mindig lesz egy hajszalpontos orad, amit sosem kell beallitani, es meg a teli/nyarit is automatikusan intezi (a vps miatt teletext dekoder van benne, es onnan cseni a pontos idot)/, es van meg egy nagy elonye, kaphaato feketeben is ;))) Ha esetleg a 61-re esne a valasztasod, inkabb a videopartban vegyed, ott 35e ft.

Nekem nvhv60-am van, meg vagyok vele elegedve, egyedul a tunerenek a kepe nem tetszik /ha videon keresztul nezem a csatornakat, sokkal vilagosabb valamiert a kep/, na jo, igaz, nincs viszonyitasi alapom, de lejatszaskor lehetne halkabb is ;) /ejszakai felvetlenel ha epp duruzsol, nehezen alszom el mellette, de mondjok ez evente egyszer van, sz'al kibirom :)/.

Előzmény: Magnézium (1831)
Magnézium Creative Commons License 2005.03.31 0 0 1831

Bocs, természetesen csak 1 db Scart van a Sony-nál.

MG

Magnézium Creative Commons License 2005.03.31 0 0 1830

Tisztelt Mikimaus és más szakértők !

A Metró Áruházban reklámoznak 25 eFt-ért NV-HV 51-es Panasonic HIFI videót.

Gondoltam itt az alkalom, hogy lecseréljem nem túl régi de nem túl jó Thomson (6300-as) videómat.

Körülnéztem néhány boltban hogy is néz ki, meg mi van még terítéken.

2 boltban is az eladó az LG márkát ajánlgatta, szerinte a SONY meg a Panasonic márka név alatt már LG meg Samsung belső rejlik, olcsóbbért megkapom talán még magasabb szinvonalon ha LG-t vagy Samsungot veszek.

Őszintén szólva az LG márkáról - ha nem számítástechnikáról van szó - nincs nagy bizodalmam.

Lehetett kapni Panasonic NV-HV 61-est is, ránézésre ez jóval szélesebb és hátul 2 21 pólusu csatlakozás van (az 51-es nél csak1 db) Ez viszont már 40 eFt.

Adódik a kérdés, amiről a topic is szól, Milyet ?

A Panasonic tényleg már csak név ? Az említett 2 tipus között mitől lehet 15 eFt különbség ?

Szimpatikusnak tünt még 27 eFt-t SONY 6 fejes HIFI, bár ennél is csak 10 scart van.

Mit javasoltok ?

Köszi                                                 MG

Törölt nick Creative Commons License 2005.03.31 0 0 1829

Szervusz!

Természetesen nagyon szívesen ;-)

És örülök, hogy megoldódott!

Üdv Néked!

Robi

Előzmény: schmo (1828)
schmo Creative Commons License 2005.03.29 0 0 1828

Szia Mikimaus !

Nagyon köszi, a hétvégén - több heti próbálkozás, netezés, fórumozás, stb után - végül sikerült megoldani. Mázli kérdése volt, mert persze nem a menüből lehetett nyelvet váltani...

Előzmény: Törölt nick (1827)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.29 0 0 1827

Szervusz!

Nem feltétlenül csak Neked:

http://ex.denom.com/

vagy

http://www.denom.com/indexen.asp

vagy

http://servis-manual.com/

Mindhárom olyan file-cserélő, ahol szervíz manuálok és kérésre akár kezelési könyvek is letölthetőek (általában pdf-ben).

Egyszerű a rgisztráció, bár a harmadik helyen lehet, hogy Admin-nak kell írnod egy levelet, mert elsőre nem leszel jogos letölteni.

Ted fel a kérdést (file upload txt file is mehet) és ha szerencséd van, válaszolnak.

Más ötletem: Kispesti videószervíz: http://www.kispestivideo.hu/ levelező-fórumán is felteheted a kérdáést, vagy Hanzély Mihály-nak is írhatsz ott levelet, e-mail: mailto:videoszerviz@kispestivideo.hu

Nagyon szívesen segít, jó fej!

Üdv!

Maus Róbert

mikimaus

Előzmény: schmo (1826)
schmo Creative Commons License 2005.03.22 0 0 1826

Sziasztok !

Hátha tud valaki segiteni....

Thomson VPH6950G videónk van, használati útmutató elveszett.

Hosszú sztori, de elállitódott a nyelv és szeretném visszaállitani... De nem találom, hogy hol lehet. A főmenüben nincs ilyen lehetőség, és az alapbeállitások között se találom...

Van valakinek ötlete?

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.28 0 0 1825

Mindenkinek szép, kellemes, békességben és egészségben, szereteben eltelő, sikeres és bőséges Új Eszetndőt kívánok.

Maus Róbert

mikimaus

CiluHS Creative Commons License 2004.12.10 0 0 1824

Nekem is van egy kérdésem, nem tudtok-e valahol boltban/akárhol, ahol lehet asztali miniDV magnót kapni az egyszerűbb fajtából, pl. Panasonic AG-DP2000, ami emberi áron elérhető, mert 800kHUF-ot nincs kedvem kiadni egy ipariért...

CiluHS Creative Commons License 2004.12.10 0 0 1823

Nekem is volt Daewoo-hoz szerencsém, szabadultam tőle hamar. Nagyon béna volt. Leírása szerint ugyanazt tudta volna, mint a többi, de nem tudta, mert egyszerűen selejt az egész. A mechanika, a fejet, a tuner rosz-rossz-rossz. A Thomson-JVC vonalat is javallott kerülni. Van egy - minden bizonnyal JPC licensz alapján épült - "professzionálisnak" számító tomson magnóm, az néha a hifi hangot lejátszáskor felcseréli a tunerban beállított tetszőleges TVcsatorna hangjára.

A Panasonicban nem csalódhatsz. Ha 25eFt-ot adsz érte, tedd kritériumnak a QSPB-t is (Quasi SVHS PlayBack), lehet, hogy semmire nem használod, de dolgozzanak meg a pénzedért :-)

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (1819)
Lazy Cat Creative Commons License 2004.12.09 0 0 1822

Itt kicsit lejjebb írtam, hogy jártam a JVC tévémmel. Mivel nem tetszett a viselkedése, nekiálltam kapcs rajzot keresni hozzá. Meg is lett - és kiderült, hogy a JVC tévémben Daewoo sasszi (alaplemez) van. Hogy a képcsövet honnan vették, még nem tudom (nem szedtem szét a tévét), de a kapcs rajz szerint lehet LG, Philips, Thomson vagy Samsung... Szóval csak a neve JVC a tévémnek. A Daewoo TV ugyanezzel a sasszival és tudással 30-50 ezer forinttal olcsóbban megvásárolható. Nem tudom, rosszabbul jártam volna-e, ha a Daewoo sasszit Daewoo tévében veszem meg, ennyivel olcsóbban... Daewoo sasszi van egyes NEC tévékben is, és még ki tudja, melyik "márkás" készülékekben. Egyébként meg a sasszin az összes integrált áramkör egy svájci-német chipgyártó fejlesztése és gyártmánya, szóval a tévém igazából Micronas gyártmány... Olyan, mint a PC világban az alaplemez, hogy Intel chipsetes, vagy Opti vagy akármi. Az én tévém Micronas chipsetes.

Lazy Cat

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.12.09 0 0 1819
Nem erősködtem, hanem szerettem volna több ember véleményét hallani. Természetesen mindenki nézhet mindenkit annak, aminek akar -- pl. én is téged. Erre mondtam, hogy ez mindenkinek a maga baja.
Előzmény: Törölt nick (1818)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.12.08 0 0 1817
Lehet. Akkor én csukott szemmel járok a világban -- szerinted. De ez legyen a te problémád. Szerintem meg azért van a fórum, hogy kérdezzünk.
Előzmény: Törölt nick (1816)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!