Őszintén szólva nem tudom, feltételezem hogy ebben is Smart Search van, bár igazából nem tudom pontosan mit is jelent. A neve alapján keresési funkciót jelent.
Mennyivel másabb, mint a Panasonicra írt 35x Jet Search ?
Amit írtál abból az derül ki, hogy a Pana-ét sokkal könyebb használni, de mi is ez egyáltalán ?
Ez a Sony is Smart Search-os? Mert mi pont amiatt cseréltünk le egy Sonyt Panára. Mert nagyon szép ez a Smart Search, egészen addig míg ki nem veszed a kazettát... Kazetta cserétől megáll a tudománya, ráadásul sima index keresés funkció nem volt benne, így rohadt nehéz volt megtalálni bármit is... Meg a felvételek beprogramozása is elég bonyolult volt... Pana sokkal kezelhetőbb, még a család nőtagjainak is sikerült pár nap alatt megtanulni :-)
Visszaolvastam a régi LG históriát, igazából részemről is csak egy mellékvágány volt az LG, ez csak megerősített benne, hogy nem ezen az úton kell járni.
A régi üzeneteknél is Mikimaus azt a bizonyos Samsung tipust preferálta, az a helyzet, hogy itt Pécsett bár bejártam az összes műszaki boltot, de samsung videó már nem létezik, csak VHS/DVD kombóként.
Egy régi megjegyzés tartalmazza a legnagyobb igazságot "Mindenki tudna egy bizonyos márkára mondani valami rosszat" Persze ez vásárláskor nem nagyon segít.
Végül is most úgy látom, 3 videó maradt ami szóbajöhet:
Panasonic NV-HV51
Panasonic NC-HV61
Sony SLV-SE640
A Sonynál mit jelent a "Smart Trilogic" A mechanika mennyire hangos jellemzően a Sonyknál ?
Használ valaki Samsung VHS/DVD kombót ? Mik a tapasztalatok (elsősorban a videó részéről) ?
"Igazából nem az extrákra utazom, legyen jó a kép-hang, a mechanika legyen halk , ne gyűrje a szalagot - még a 240 perceset se - és ezt a mindennapos használat után 3 év múlva is produkálja."
Szervusz!
Eredetileg nem is akartam beleszólni, mivel - kivéve néhány belső ügyét tekintve - nem tartiom magam naprakésznek és amúgy sem a márka/típus hanem a belenézés (!) alapján és "szagra" (!) érdemes videót venni - szerintem ;-D
De: a fenti elvárásod okán nem állhatom meg jó szándékkal megjegyezni, hogy akkor inkább ne vegyél videót! ;-)
Tudod: a szocializmusban 3 dologból mindig csak 2 dolog műkdödtt - itt ugyanez igaz szerintem legalábbis.
Ha halk és 3 évet bír, akkor nem jó a képe és a hangja ;-)
HA jó a képe és a hangja, akkor vagy hangos vagy 2 év múlva minimum nyomógörgő csere kevés hazsnálat után is (Phlips tapasztalat!)
...és lehetne folytatni ;-D
Szerintem vedd meg a legolcsóbb és legjobb garanciális feltételű videót (ha még megtalálható, sk. tapasztalat alapján javaslom a Samsung SV661GX-et bő egy éve 30 ezer volt, most lehet ez vagy hasonló 25 ezer?) , és 2 év múlva bőven HDD-s DVD újraíróval fogysz napi anyagokat is rögzíteni meg archiválni is.
Még én is aki "VHS-buzi" vagyok, azaz a legrosszabb készülékekbe is szeretek életet lehelni, erős indítttaást érzek abban a pilanatban DVD írót venni, amint a mostani 110 ezerről 60-70-re esik a HDD-s írók ára, hiszen akár RW-s nyersanyagot már 200-ért be lehet szerezni, ami napi rögzítéshez job ár/érték arány mint az átéagos VHS szalag.
Igaz ellentmondás látszik, hiszen a HDD-n is lehet(ne) a napi rögzítést megoldani, de az szvsz akkor haszonos, amikor szerkeszteni kellene - igaz ha ezt sem állítom fel "követelményként" akkor még a DVD RW nyersanyag ára is zérus, vagy megfordítva: akár ma megveheted 50-70 ezerért a jó minőségű írót amiben nincs HDD és az olcsó RW-kkel tartrósan boldogulhatsz.
Jut is eszembe: mivel nem korlátozzák a lézer-eszközök garanciáját, ha "túlhasználjátok" (infóim szerint lehet olyan 4-8000 óra a lézer diódák élettartama, ami nem rossz, de napi 8-10 órás használattal akér kb egy évre is lemehet (400 nap) ) akkor is kötelesek javítani/cserélni és mivela lézer fekj főegység, arrra újra kel induljon a garancia!
Nekem volt "szerencsém" LG videóhoz, ha kicsit visszaolvasol itt a topicban, akkor elszörnyülködhetsz a történeten (mondjuk abban a Tesco is benne volt egy kicsit, de végül sikerült velük normálisan lerendezni a dolgot).
Köszönöm a hozzászólásokat, úgy veszem észre alapvetően Panasonic párti
a többség.
Az NV-HV 51-es, ami most akciósan 25 eFt eredetileg 29-30 eFt, legalább is itt Pécsett, az NV-HV 61-es pedig 39-40 eFt. Az 1 db plusz Scart indokolná ezt a 10 ezres eltérést ?
Egyébként mi a véleményetek az LG-vel kapcsolatban ?
Nem csak a boltbokban ajánlották - olyan is akit ismerek, és nem tételezem fel hogy beakarna csapni. A boltos gondolom jobban járna ha 40 eFt-t vennék Panasonicot, mintha 20 eFt-ért LG-t, de azt mondják hogy tudásban és minőségben sem jobb a Panasonic, csak árban drágább.
Igazából nem az extrákra utazom, legyen jó a kép-hang, a mechanika legyen halk , ne gyűrje a szalagot - még a 240 perceset se - és ezt a mindennapos használat után 3 év múlva is produkálja.
Elvben és is Panasonicot preferálom, de elgondolkodtatott, hogy a 40 ezres NV-HV61-es videó mellett ennyiért kapok egy VHS/DVD LG kombit. Persze a minőség a kérdés, állítólag az LG nagyon felhasználóbarát, és amíg a Sony és a Panasonic már rég leállt a videófejlesztéssel, addig az LG produkálta a saját termékeket, de milyet ?
Még soha nem volt LG-m, panám már volt, amig jó volt addig nagyon jó volt.
Nem lehet minden tökéletes :-) Mondjuk nekem még nem hiányzott ez a funkció :-) Ami hiányzik az a 0-hoz tekerés, amiben az a röhely, hogy a Pana videók tudják!!! csak nincs minden távírányítón rajta! Egy barátomnak van olyan Panája (típus most passz, 7-8 éve került olyan százezerbe...), amihez olyan távírányító van, amin rajta van ez a gomb, kipróbáltuk ezt a távírányítót más (olcsóbb) Pana videókkal, és működött ez a funkció! Más extrák is vannak azon a távírányítón, azok is működtek. Egy jobb fajta univerzális távírányítóval is elő lehet csalogatni ilyen dolgokat.
Apropo index search. Hibanak tartom, hogy a kutyu /pana/ felvetel kezdetekor automatikusan rak egyet, ez alapjan lehet keresni, de en magam nem rakhatok olyat utolag kedvemre. Mar egy 10 eves samsung videonkon is volt mark feliratu gomb...
Hát úgy tünik... Nálunk úgy történt, hogy lemerülőben volt az elem, ezért kétségbeesetten nyomogattam a távirányitót. Néha történt valami, néha meg nem. Aztán egyszercsak arra lettem figyelmes, hogy németül beszél :-)
Nekünk a családban 3 db NV-HV61 van, szóval nekünk bevált ez a típus :-) Nem hinném, hogy 1-1 az egyben más gyártaná, persze a részegységeket a fene se tudja, manapság ugyis minden Kinában készül... erről talán Mikimaus tudna nyilatkozni. Mindenesetre pl a távírányító az oda-vissza kompatibilis 10 évvel ezelötti Pana videóval. Egyébként a 61-esnek sokkal szebb a távírányítója mint a 60-asnak, annak elégé tescogazdaságos gagyi kinézete van :-) A menü kezelhetősége, programozás, stb is maradt Panasonicos, könnyen kezelhető. Az egyik 61-es pont ezért lett véve, elötte egy Sony volt, borzalmasan kezelhetetlen menüvel, arról nem is beszélve, hogy egyszerű Index Search funkciót nem tudott!
Azért beirom ide is, hátha valakinek hasonló gondja lenne, és akkor ne szenvedjen vele heteket, mint én...
Szóval Thomson VPH6950G videón nyelvbeállitás (legalábbis a miénken):
az EXIT gombot kellett hosszan lenyomni. Ekkor nem egy menü jött fel amiből választani lehetett, hanem egy hosszú lenyomással egy nyelvet váltott, utána kilépett, majd megint hosszú megnyomás, nyelv-váltás. . . Igy aztán egyesével átváltott spanyolon, lengyelen, stb-n keresztül végre angolra.
Az nvhv50 vs nvhv60 analogiajan az nvhv61 a +1 scart csatlakozo mellett meg rendelkezik ket rca kimenettel is, hogy erositobe dughasd, plusz vps-t is tud /kishazankban mondjuk ez nem sokat er, bar emiatt mindig lesz egy hajszalpontos orad, amit sosem kell beallitani, es meg a teli/nyarit is automatikusan intezi (a vps miatt teletext dekoder van benne, es onnan cseni a pontos idot)/, es van meg egy nagy elonye, kaphaato feketeben is ;))) Ha esetleg a 61-re esne a valasztasod, inkabb a videopartban vegyed, ott 35e ft.
Nekem nvhv60-am van, meg vagyok vele elegedve, egyedul a tunerenek a kepe nem tetszik /ha videon keresztul nezem a csatornakat, sokkal vilagosabb valamiert a kep/, na jo, igaz, nincs viszonyitasi alapom, de lejatszaskor lehetne halkabb is ;) /ejszakai felvetlenel ha epp duruzsol, nehezen alszom el mellette, de mondjok ez evente egyszer van, sz'al kibirom :)/.
Gondoltam itt az alkalom, hogy lecseréljem nem túl régi de nem túl jó Thomson (6300-as) videómat.
Körülnéztem néhány boltban hogy is néz ki, meg mi van még terítéken.
2 boltban is az eladó az LG márkát ajánlgatta, szerinte a SONY meg a Panasonic márka név alatt már LG meg Samsung belső rejlik, olcsóbbért megkapom talán még magasabb szinvonalon ha LG-t vagy Samsungot veszek.
Őszintén szólva az LG márkáról - ha nem számítástechnikáról van szó - nincs nagy bizodalmam.
Lehetett kapni Panasonic NV-HV 61-est is, ránézésre ez jóval szélesebb és hátul 2 21 pólusu csatlakozás van (az 51-es nél csak1 db) Ez viszont már 40 eFt.
Adódik a kérdés, amiről a topic is szól, Milyet ?
A Panasonic tényleg már csak név ? Az említett 2 tipus között mitől lehet 15 eFt különbség ?
Szimpatikusnak tünt még 27 eFt-t SONY 6 fejes HIFI, bár ennél is csak 10 scart van.
Nagyon köszi, a hétvégén - több heti próbálkozás, netezés, fórumozás, stb után - végül sikerült megoldani. Mázli kérdése volt, mert persze nem a menüből lehetett nyelvet váltani...
Thomson VPH6950G videónk van, használati útmutató elveszett.
Hosszú sztori, de elállitódott a nyelv és szeretném visszaállitani... De nem találom, hogy hol lehet. A főmenüben nincs ilyen lehetőség, és az alapbeállitások között se találom...
Nekem is van egy kérdésem, nem tudtok-e valahol boltban/akárhol, ahol lehet asztali miniDV magnót kapni az egyszerűbb fajtából, pl. Panasonic AG-DP2000, ami emberi áron elérhető, mert 800kHUF-ot nincs kedvem kiadni egy ipariért...
Nekem is volt Daewoo-hoz szerencsém, szabadultam tőle hamar. Nagyon béna volt. Leírása szerint ugyanazt tudta volna, mint a többi, de nem tudta, mert egyszerűen selejt az egész. A mechanika, a fejet, a tuner rosz-rossz-rossz. A Thomson-JVC vonalat is javallott kerülni. Van egy - minden bizonnyal JPC licensz alapján épült - "professzionálisnak" számító tomson magnóm, az néha a hifi hangot lejátszáskor felcseréli a tunerban beállított tetszőleges TVcsatorna hangjára.
A Panasonicban nem csalódhatsz. Ha 25eFt-ot adsz érte, tedd kritériumnak a QSPB-t is (Quasi SVHS PlayBack), lehet, hogy semmire nem használod, de dolgozzanak meg a pénzedért :-)
Itt kicsit lejjebb írtam, hogy jártam a JVC tévémmel. Mivel nem tetszett a viselkedése, nekiálltam kapcs rajzot keresni hozzá. Meg is lett - és kiderült, hogy a JVC tévémben Daewoo sasszi (alaplemez) van. Hogy a képcsövet honnan vették, még nem tudom (nem szedtem szét a tévét), de a kapcs rajz szerint lehet LG, Philips, Thomson vagy Samsung... Szóval csak a neve JVC a tévémnek. A Daewoo TV ugyanezzel a sasszival és tudással 30-50 ezer forinttal olcsóbban megvásárolható. Nem tudom, rosszabbul jártam volna-e, ha a Daewoo sasszit Daewoo tévében veszem meg, ennyivel olcsóbban... Daewoo sasszi van egyes NEC tévékben is, és még ki tudja, melyik "márkás" készülékekben. Egyébként meg a sasszin az összes integrált áramkör egy svájci-német chipgyártó fejlesztése és gyártmánya, szóval a tévém igazából Micronas gyártmány... Olyan, mint a PC világban az alaplemez, hogy Intel chipsetes, vagy Opti vagy akármi. Az én tévém Micronas chipsetes.
Nem erősködtem, hanem szerettem volna több ember véleményét hallani. Természetesen mindenki nézhet mindenkit annak, aminek akar -- pl. én is téged. Erre mondtam, hogy ez mindenkinek a maga baja.