Keresés

Részletes keresés

John Zero Creative Commons License 2000.02.12 0 0 65
Egy erdekes cikk:
Bugfest! Win2000 has 63,000 'defects'

Eszerint kb. 65000 javitatlan, igazi hiba lehet a Windowsban.

division by zero Creative Commons License 2000.02.10 0 0 64
az tényleg kicsit idegesítő...
ilyenkor kerestettek vele új modemet, aztán cancel, és már látja is a közben bekapcsolt modemet...
Előzmény: dinyus (62)
Lajoska Creative Commons License 2000.02.10 0 0 63
Helló!

Nekem is ugyanez a modemem van, de ezt nem vettem észre. Helyette 2x is felrakta...

Lajoska

Előzmény: dinyus (62)
dinyus Creative Commons License 2000.02.10 0 0 62
ezt nekem úgy csinálja, hogy ha neadjisten kikapcsolt modemmel (külső 56-os rockwell pnp) indítom be a gépet, akkor szépen kilövi a device-ok közül a modemet...

nem lehet ezt vhogy kikapcsolni? mármint hogy ne csekkolja, hogy be van-e kapcsolva.

dinyus

Előzmény: Lajoska (59)
division by zero Creative Commons License 2000.02.08 0 0 61
nekem soha nem volt bajom Win2000 alatt a netezéssel (Datanet), telepíteni is sokkal könnyebb volt, magától hozzáadta a szükséges hálózati biszbaszokat...
Előzmény: Lajoska (59)
pancho Creative Commons License 2000.02.08 0 0 60
Win2000-nél meg lehet csinálni, de csak ha NTFS-re telepíted. A pontos mikéntjét fejből nem tudom, nézd meg a súgót.
Előzmény: karasz (57)
Lajoska Creative Commons License 2000.02.08 0 0 59
Helló CaveMaN!

Már késő... :-(

Ti nem vettétek észre, hogy 2000-rel nehezebb feljönni a netre mint 98-cal?
2000 dialupnál 10 ből 5 ször kiírja:
Unable to establish a connection
reboot, 98 és fennvagyok...

Lajoska

Előzmény: CaveMaN (56)
dinyus Creative Commons License 2000.02.07 0 0 58
és hol van neki dvd lejátszója? közben elkezdtem gyanakodni, h vsz a matrox g400-as beta drivere nem a legtökéletesebb, ugyanis csak fullscreenbe váltáskor lesz reboot... ablakban megy... suxxa.

dinyus

Előzmény: netizen (55)
karasz Creative Commons License 2000.02.07 0 0 57
Biztonság?

Hogyan lehet azt az egyszerű dolgot beállítani (Linuxban élből megy), hogy ha vki bejelenetkezik a consolról ne lásson minden könyvtárat, pontosabban az általam megadott könyvtárakhoz ne férhessen hozzá. Másképpen: egy felhasználó ne tudjon a másik felhasználó adataihoz hozzáférni.

HOGYAN, ill. MELYIK NT VERZIÓVAL??

Üdv: Káró

CaveMaN Creative Commons License 2000.02.07 0 0 56
Hi!

Jajj, bocs. Erről megfeledkeztem sajnos :o/ Szóval az ACPI Computerre állítást megpróbálni sem érdemes, csak ha teljesen ACPI kompatibilis a gép, de akkor meg nem kell állítani. Szóval ezt a funkciót csak a telepítéskor beállítva tudod előcsalni, de akkor tökéletes.
Nekem is lefagyott egyszer, de vagy hatszor installáltam a cuccot mire kikisérleteztem mit hogyan :o)))

CaveMaN

Előzmény: division by zero (31)
netizen Creative Commons License 2000.02.07 0 0 55
Nekem a tavaly aug-ban rakott b3-om a hozzávaló dvd jáccóval (van neki ijenje) gond mélkül müx ellenben semmilyen third party nem müx rendesen :...
hajnal Creative Commons License 2000.02.06 0 0 54
Na felraktam a w2000-et.
A dvd nem (müködik) ha kikapcsolom akkor rebootol
ugyhogy inkább felraktam a windows millenium-ot
aminek semmi baja semmivel bár az 5.5 ie legalább gyrsabb
dinyus Creative Commons License 2000.02.06 0 0 53
hát, nem jött be... legújabb aspi driverek adaptec.comról + powerdvd 2.55. eredmény: film elindulásakor reboot...

lehet, h a g400 driverével van vmi gond?

help! :)

dinyus

Előzmény: dinyus (52)
dinyus Creative Commons License 2000.02.06 0 0 52
hm, eddig 2.5-tel próbálkoztam, de most olvastam ezt:
"What's new in PowerDVD 2.55
1. PowerDVD now works with Microsoft Windows NT 4.0 and Windows 2000. However, Service Pack 3 or
above must be installed for PowerDVD to work under NT 4.0. "

na, keresek gyorsan egy 2.55-öt, hátha :)

dinyus

Előzmény: dinyus (51)
dinyus Creative Commons License 2000.02.06 0 0 51
hm, és akkor nincs is jó megoldás egyelőre? sehogy sem lehet normálisan dvd-zni w2k alatt?

dinyus

Előzmény: mikhazij (50)
mikhazij Creative Commons License 2000.02.06 0 0 50
Szia!
Van speci win2000-es winaspi.dll, de ezzel sem indult el a windvd2k (pedig azt modtak, hogy win2000 compatible), mig a powerDVD elindult, de jobban szaggatott, mint win98 alatt.
Udv: Miki
Előzmény: dinyus (49)
dinyus Creative Commons License 2000.02.06 0 0 49
sziasztok

én ma raktam fel a w2k-t, és némi gondjaim vannak a dvd-lejátszással. a dvd-rom egy 6x ide pioneer (103s) és mind a powerdvd 2.5 mind a windvd a wnaspi32.dll-t hiányolja. amikor bemásoltam ezt a file-t (nagy cselesen :) a helyére w98 alól, akkor a powerdvd olyasmit írt ki, hogy a cd-romnak 32 bitesnek kell lennie, nézzem meg, hogy az-e.

tudna vki segíteni?

köszi

dinyus

user_af Creative Commons License 2000.02.03 0 0 48
Hidd el, szívesen kihagytam volna... Mondjuk pár próbába beletelt, mire rájöttem, mi a sár.
Persze, tudom, hogy nem az OS a hibás, egyértelműen hardverhiba. Csak érdekességképpen írtam meg.
Előzmény: netizen (46)
division by zero Creative Commons License 2000.02.01 0 0 47
"Mielőtt ilyen darsztikusat léptek konfig lemásol, és új néven lement. Bootolás az új konfigba. oprendszer meggyakása. Ha nem áll fel, akkor reboot a "last known configuration"-ba. Ekkor a modifikált konfigot elveszted, béke poraira. "
csináltam is! csak jelen esetben szart se értek a profilok, mert arról fogalma sincsen, hogy milyen hal.dll lett oda másolva!!! ha nem hal.dll-nek másolja oda, hanem az egyik profilban halmps.dll-re, a másikban halacpi.dll-re hívatkozik, akkor működött volna a dolog.
Előzmény: netizen (45)
netizen Creative Commons License 2000.02.01 0 0 46
A Linux raid Howto-ban irva vagyon hogy az (E)IDE/ATA(PI) busz nem hot-swappable. Nem az OS a sáros, hanem az alaplapi kontroller áll fejre attól, ha üzem közben leveszel a buszáról 1 egységet. Ne nagyon játssz amúgy vele mert 2-3 próba és mehetsz a boltba új alaplapot venni!!!
Előzmény: user_af (43)
netizen Creative Commons License 2000.02.01 0 0 45
Nem vagytok rutinos NT buzerálók...
Mielőtt ilyen darsztikusat léptek konfig lemásol, és új néven lement. Bootolás az új konfigba. oprendszer meggyakása. Ha nem áll fel, akkor reboot a "last known configuration"-ba. Ekkor a modifikált konfigot elveszted, béke poraira.

A Biosban az ATX switch-et "suspend"-ről "power-off"-ra kell tenni (igy megy a kompakkokkal). Más kérdés hogy a komappkon is 5 poweroffból 1 kékhalálban végződik.

Vigasztaljon minden BP6 tulajt az, hogy a Linux rendesen le tudja lőni a tápot :-))

Előzmény: udkpods (39)
pancho Creative Commons License 2000.01.31 0 0 44
2. menet - Ha egy 486/66 16MB RAM-mal és 260MB HD-vel a W3.1 a táp bekapcsolását követően a 11. másodpercben már használható (Excel megnyitással 13-ban), akkor a legtutibb hw-en mennyi ez az idő a w2e esetében

Hát, ezen a HW-en ne is próbálkozz.
Vagy mondjuk egy Athlon 700-ra gondolsz? 256 MB RAM-mal, jó vinyóval 1 perc körül.

Előzmény: fega (29)
user_af Creative Commons License 2000.01.31 0 0 43
Beírom ide is (a Törzsasztalban is elkövettem egy Windows2000 topicban, aki mindkettőt nézi, attól bocs).

Sikerült lefagyasztanom a Windows 2000 RC2-t!
A dolog egyszerű: kell hozzá egy kontakthibás IDE-kábel (40 érintkezős), 2 CD, és mindkettőt egy kábelre dugni. A lényeg, hogy amikor a BIOS autodetectje megy, még legyen érintkezés, aztán amikor beraksz egy CD-t, akkor lépjen fel a kontakthiba, és próbáld megnyitni úgy a CD-t. Biztos siker! Nem alkamazás-fagyás, hanem oprendszer. Innentől egy gombra lesz csak érzékeny: a Resetre.
Linuxnál még nem próbáltam, valszleg nem is fogom (mondjuk itt is meglettem volna nélküle, némi munkámat magával vitte), de akit érdekel, szívesen látom itt a kísérlet eredményét.
Ja, én is szeretem a Windowst. Legalábbis a Linuxhoz nem nagyon értek (láttam már, volt is a gépemen meg biztosan lesz is, most épp nincs). De ez egyértelműen HW-hiba, nem OS. A Unixok ilyenkor mit tesznek?
Mellesleg én is azokkal értek egyet, akik szerint Bill bátyó nélkül nem lenne ennyire elterjedt a számítógép. Hogy mennyire lámák használják, az más téma, én is az vagyok, bár egyes dolgaihoz úgy-ahogy értek.

pancho Creative Commons License 2000.01.31 0 0 42
Az a baj, hogy az Epox MVP3C alaplap - bár van rajta ATX-tápcsatlakozó is - sima AT-s alaplap. Emiatt az ATX szolgáltatásait nem ismeri, így az ACPI ezen formáját sem. Ezt kivéve nagyon jó alaplap (bár én nem szeretem az ATX-et + ACPI-t, ha kikapcsolom a gépet, az legyen kikapcsolva). De van MVP3-mal ATX-es alaplap is, nézd meg a www.epox.com site-ot.
Előzmény: Lajoska (32)
initex Creative Commons License 2000.01.31 0 0 41
Egy kis moka mara:

http://www.prim.hu/online/cikk.prm?id=6856

"Mellesleg, mint az a január 27-ei magyar sajtótájékoztatón elhangzott, a Windows 2000-re nem terveznek szervizcsomagokat."

division by zero Creative Commons License 2000.01.31 0 0 40
neked is dualprocis a géped? mert ha nem, akkor nem a halmps.dll kell hanem valamelyik másik hal???.dll
Előzmény: Lajoska (38)
udkpods Creative Commons License 2000.01.30 0 0 39
UNACCESSIBLE_BOOT_DEVICE

Ugyanez volt a problémám nekem is (alább látható).

A megoldás (?):
Feltelepítettem a gépre egy angol Windows NT 4.0-át, s utána azt upgrade-eltem a W2000-el. Gond nélkül felkúszott, s azóta is megy.
Igaz, a viselkedésével vannak gondjaim, de az valószínűleg beállítás kérdése.

udk

Előzmény: Lajoska (38)
Lajoska Creative Commons License 2000.01.30 0 0 38
Szia Divi!

Én is kipróbáltam. INACCESSIBLE BOOT DEVICE.
Utána, tanácsod szerint felraktam a halmps.dll-t, újraindítás után viszont az ntoskrnl.exe-t hiányolta... úgyhogy ne próbálkozzatok.
a mikroszoft az mikroszoft...

division by zero Creative Commons License 2000.01.28 0 0 37
ha senki nem segít, akkor megoldom magam :-)

a hal.dll-t kellett visszacserélni a driver.cab-ban lévő halmps.dll-el

Előzmény: division by zero (31)
division by zero Creative Commons License 2000.01.26 0 0 36
utólag a system/hardware/device manager (vagy valami ilyesmi) -ben át lehet állítani a computer típusát...
Előzmény: Lajoska (35)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!