ezt nekem úgy csinálja, hogy ha neadjisten kikapcsolt modemmel (külső 56-os rockwell pnp) indítom be a gépet, akkor szépen kilövi a device-ok közül a modemet...
nem lehet ezt vhogy kikapcsolni? mármint hogy ne csekkolja, hogy be van-e kapcsolva.
nekem soha nem volt bajom Win2000 alatt a netezéssel (Datanet), telepíteni is sokkal könnyebb volt, magától hozzáadta a szükséges hálózati biszbaszokat...
Ti nem vettétek észre, hogy 2000-rel nehezebb feljönni a netre mint 98-cal?
2000 dialupnál 10 ből 5 ször kiírja:
Unable to establish a connection
reboot, 98 és fennvagyok...
és hol van neki dvd lejátszója? közben elkezdtem gyanakodni, h vsz a matrox g400-as beta drivere nem a legtökéletesebb, ugyanis csak fullscreenbe váltáskor lesz reboot... ablakban megy... suxxa.
Hogyan lehet azt az egyszerű dolgot beállítani (Linuxban élből megy), hogy ha vki bejelenetkezik a consolról ne lásson minden könyvtárat, pontosabban az általam megadott könyvtárakhoz ne férhessen hozzá. Másképpen: egy felhasználó ne tudjon a másik felhasználó adataihoz hozzáférni.
Jajj, bocs. Erről megfeledkeztem sajnos :o/ Szóval az ACPI Computerre állítást megpróbálni sem érdemes, csak ha teljesen ACPI kompatibilis a gép, de akkor meg nem kell állítani. Szóval ezt a funkciót csak a telepítéskor beállítva tudod előcsalni, de akkor tökéletes.
Nekem is lefagyott egyszer, de vagy hatszor installáltam a cuccot mire kikisérleteztem mit hogyan :o)))
Na felraktam a w2000-et.
A dvd nem (müködik) ha kikapcsolom akkor rebootol
ugyhogy inkább felraktam a windows millenium-ot
aminek semmi baja semmivel bár az 5.5 ie legalább gyrsabb
hm, eddig 2.5-tel próbálkoztam, de most olvastam ezt:
"What's new in PowerDVD 2.55
1. PowerDVD now works with Microsoft Windows NT 4.0 and Windows 2000. However, Service Pack 3 or
above must be installed for PowerDVD to work under NT 4.0. "
Szia!
Van speci win2000-es winaspi.dll, de ezzel sem indult el a windvd2k (pedig azt modtak, hogy win2000 compatible), mig a powerDVD elindult, de jobban szaggatott, mint win98 alatt.
Udv: Miki
én ma raktam fel a w2k-t, és némi gondjaim vannak a dvd-lejátszással. a dvd-rom egy 6x ide pioneer (103s) és mind a powerdvd 2.5 mind a windvd a wnaspi32.dll-t hiányolja. amikor bemásoltam ezt a file-t (nagy cselesen :) a helyére w98 alól, akkor a powerdvd olyasmit írt ki, hogy a cd-romnak 32 bitesnek kell lennie, nézzem meg, hogy az-e.
Hidd el, szívesen kihagytam volna... Mondjuk pár próbába beletelt, mire rájöttem, mi a sár.
Persze, tudom, hogy nem az OS a hibás, egyértelműen hardverhiba. Csak érdekességképpen írtam meg.
"Mielőtt ilyen darsztikusat léptek konfig lemásol, és új néven lement. Bootolás az új konfigba. oprendszer meggyakása. Ha nem áll fel, akkor reboot a "last known configuration"-ba. Ekkor a modifikált konfigot elveszted, béke poraira. "
csináltam is! csak jelen esetben szart se értek a profilok, mert arról fogalma sincsen, hogy milyen hal.dll lett oda másolva!!! ha nem hal.dll-nek másolja oda, hanem az egyik profilban halmps.dll-re, a másikban halacpi.dll-re hívatkozik, akkor működött volna a dolog.
A Linux raid Howto-ban irva vagyon hogy az (E)IDE/ATA(PI) busz nem hot-swappable. Nem az OS a sáros, hanem az alaplapi kontroller áll fejre attól, ha üzem közben leveszel a buszáról 1 egységet. Ne nagyon játssz amúgy vele mert 2-3 próba és mehetsz a boltba új alaplapot venni!!!
Nem vagytok rutinos NT buzerálók...
Mielőtt ilyen darsztikusat léptek konfig lemásol, és új néven lement. Bootolás az új konfigba. oprendszer meggyakása. Ha nem áll fel, akkor reboot a "last known configuration"-ba. Ekkor a modifikált konfigot elveszted, béke poraira.
A Biosban az ATX switch-et "suspend"-ről "power-off"-ra kell tenni (igy megy a kompakkokkal). Más kérdés hogy a komappkon is 5 poweroffból 1 kékhalálban végződik.
Vigasztaljon minden BP6 tulajt az, hogy a Linux rendesen le tudja lőni a tápot :-))
2. menet - Ha egy 486/66 16MB RAM-mal és 260MB HD-vel a W3.1 a táp bekapcsolását követően a 11. másodpercben már használható (Excel megnyitással 13-ban), akkor a legtutibb hw-en mennyi ez az idő a w2e esetében
Hát, ezen a HW-en ne is próbálkozz.
Vagy mondjuk egy Athlon 700-ra gondolsz? 256 MB RAM-mal, jó vinyóval 1 perc körül.
Beírom ide is (a Törzsasztalban is elkövettem egy Windows2000 topicban, aki mindkettőt nézi, attól bocs).
Sikerült lefagyasztanom a Windows 2000 RC2-t!
A dolog egyszerű: kell hozzá egy kontakthibás IDE-kábel (40 érintkezős), 2 CD, és mindkettőt egy kábelre dugni. A lényeg, hogy amikor a BIOS autodetectje megy, még legyen érintkezés, aztán amikor beraksz egy CD-t, akkor lépjen fel a kontakthiba, és próbáld megnyitni úgy a CD-t. Biztos siker! Nem alkamazás-fagyás, hanem oprendszer. Innentől egy gombra lesz csak érzékeny: a Resetre.
Linuxnál még nem próbáltam, valszleg nem is fogom (mondjuk itt is meglettem volna nélküle, némi munkámat magával vitte), de akit érdekel, szívesen látom itt a kísérlet eredményét.
Ja, én is szeretem a Windowst. Legalábbis a Linuxhoz nem nagyon értek (láttam már, volt is a gépemen meg biztosan lesz is, most épp nincs). De ez egyértelműen HW-hiba, nem OS. A Unixok ilyenkor mit tesznek?
Mellesleg én is azokkal értek egyet, akik szerint Bill bátyó nélkül nem lenne ennyire elterjedt a számítógép. Hogy mennyire lámák használják, az más téma, én is az vagyok, bár egyes dolgaihoz úgy-ahogy értek.
Az a baj, hogy az Epox MVP3C alaplap - bár van rajta ATX-tápcsatlakozó is - sima AT-s alaplap. Emiatt az ATX szolgáltatásait nem ismeri, így az ACPI ezen formáját sem. Ezt kivéve nagyon jó alaplap (bár én nem szeretem az ATX-et + ACPI-t, ha kikapcsolom a gépet, az legyen kikapcsolva). De van MVP3-mal ATX-es alaplap is, nézd meg a www.epox.com site-ot.
Ugyanez volt a problémám nekem is (alább látható).
A megoldás (?):
Feltelepítettem a gépre egy angol Windows NT 4.0-át, s utána azt upgrade-eltem a W2000-el. Gond nélkül felkúszott, s azóta is megy.
Igaz, a viselkedésével vannak gondjaim, de az valószínűleg beállítás kérdése.
Én is kipróbáltam. INACCESSIBLE BOOT DEVICE.
Utána, tanácsod szerint felraktam a halmps.dll-t, újraindítás után viszont az ntoskrnl.exe-t hiányolta... úgyhogy ne próbálkozzatok.
a mikroszoft az mikroszoft...