Keresés

Részletes keresés

Alex Raps Creative Commons License 2 napja 0 0 488488

A Kurszk-i betörésben állítólag olyan hadsereg működik közre, amelyben a katonák nem értenek sem ukránul sem pedig oroszul. A kommunikáció nyelve az angol vagyis NATO csapatok ukrán zászló alatt harcolnak úgy, hogy egyértelmű módon fogy körülöttük a levegő. Így tehát Zselé olyasmivel hősködik, ami valójában nem is ukrán. Sőt! Az ukrán hadsereget (a valódit amely a saját országuk területén vesztésre állva működik) nem is az ukrán hadvezetés irányítja. ..és ez a rögvalóság. 

Előzmény: fargo (488487)
fargo Creative Commons License 2 napja 0 0 488487

"Zelenszkij az adásban az ukrán fegyveres erőket Európa legnagyobbjaként mutatta be. „Az ukrán hadsereg a legnagyobb Európában. Az utánunk következő másodikok, a franciák negyedakkora hadsereggel rendelkeznek” – mondta Zelenszkij.

Azt hiszem, a franciáknak körülbelül 200 ezer katonájuk van. Nekünk 980 ezer – idézi Ukrajna elnökét a The Kyiv Independent, hozzátéve, hogy még több katonára van szükségük."

Szóval adott Európa legnagyobb hadserege, amelyet a nyugat a saját pénzén állig felfegyverzett, átadva nekik a saját felszerelésüket, majd jól ki is képezte őket, miközben ebbe majd' belerokkant. Mindezt úgy, hogy az országot egy erős náci problémával küzdő, kezelhetetlen, veszett kutyákból álló maffia rezsim vezeti. S mindezt a határainkon.

Köszönjük szépen. :-/

Pityuuuu Creative Commons License 2 napja 0 0 488486

Főleg, hogy a bankok szemét módon még mindig elkérnek 1-1 sms-ért 35-40 Ft-ot. Az appban meg ingyen jön az értesítés mindenféle tranzakció után.

K&h-nál voltam, ott jelen volt havonta 500-1000 Ft közötti összeg amit az sms-ért vont le. Mióta CIB-es vagyok ez nincs, minden értesítés az appon keresztül érkezik külön díj nélkül.

Előzmény: inrock (488485)
inrock Creative Commons License 2 napja 0 0 488485

Továbbá, miért kell mobiltelefon... tavaly egyszer csak szólt a Rafi, hogy nemsoká' csak appon keresztül lehet az online (PC-s) felületre bejelentkezni, a zesemeskódos belépés megszűnik. Miért kell online bankolás? Há' mer' jó :) Sőt, rájöttem, hogy az app még jobb.

Előzmény: keton (488482)
Alex Raps Creative Commons License 2 napja 0 0 488484

Lassú defekt volt. Eleinte a kormányt picit elhúzta, majd a végállomáson 12 perc alatt végzetesen elengedte a levegőt. Viszont a duma kurvára bejön. :D   

Előzmény: Pizo_S70 (488477)
fargo Creative Commons License 2 napja 0 0 488483

Pontosan. Ha valaki nem képes/akar informatikai eszközöket használni az ügyezéshez, akkor betipeg a kormányablakhoz, és akkor majd ott segítenek neki a pucukák, illetve elhajtják majd valami mondvacsinált indokkal, mint engem is, amikor meglátogattuk őket szolgáltatót váltandó...

De nem ez lenne a normális, és ha kicsit csapkodtam volna az asztalt, akkor tutira megoldották volna nekem. Vagy a Bözsi néninek, mert őt mindenki ismeri, tőle veszi a túrót az egész falu. Vagy valami ilyesmi...

Előzmény: keton (488482)
keton Creative Commons License 2 napja 0 0 488482

Kicsit átfogalmaznám. :)

Miért, kötelező a mobiltelefon?

Miért, kell gugli (külföldi) szolgáltatást igénybe venni a hazai államunkkal való kapcsolattartásra?

Szóval a válasz nem és nem. Sem az ügyfélkaput, sem a DÁP-ot nem kötelező használni, de ha valaki interneten és számítógéppel szeretne ügyet intézni, akkor nyilvánvalóan szükséges lesz hozzá valamilyen... számítógép, meg internet. :) A Gugli nem tudom, hol jön a képbe, legjobb tudásom szerint semmilyen állami szolgáltatás igénybevételéhez nem szükséges Google tulajdonú szoftvert használni, bár lehetséges, és biztosan sokan használnak is ilyet (Chrome, Android, Google authenticator stb.).

Annyit azért hozzátennék, hogy a tech óriáscégek valóban elég erős befolyás alatt tartják az országokat, amit filozófiailag nem tartok jó iránynak, de itt mondjuk erről pont szó sincs.

A helyzet az, hogy a mai elvárások mellett a tech cégektől szabadulni csak egy elképesztően alaposan kidolgozott stratégia mentén lenne lehetőség, és valószínűleg 1%-nyi nördön kívül senki le se szarná. Én mondjuk abba az 1%-ba tartoznék. :-DD

Előzmény: 8Törp reload (488470)
Pizo_S70 Creative Commons License 2 napja 0 0 488481

Azért az nagyon jó érzés, hogy a 25 éves S70-emnek a következő alkatrészeket "kellet" vennem:

- ablakmosó tartály kupak

- parkolójegy tartó fül

- tanksapka akasztó gumi madzag szerű valami

Ebből az első kettő gyári Volvo alkatrész volt összesen 6000Ft-ért.

A múltkor amikor szervizben járt az autó arra a kérdésre, hogy milyen problémát talált, a mester csak hümmögött, és mindössze egy törött kipufogó dob rögzítést tudott összeszedni.

Előzmény: fargo (488480)
fargo Creative Commons License 2 napja 0 0 488480

Gyűlt egy kispici listám azokról a dolgokról, amiket így költözés után elő akartam túrni a dobozaimból. Oszt ma felmásztam a tetőtérbe és jól széttúrtam az ÖSSZES dobozt, volt tán 12-15 is belőlük. Ennek felében könyvek vannak, szóval egész jól sikerült megszabadulni egy csomó kacattól. Volt ami sajna nem került elő. Meg találtam régi kincseket. Megtaláltam példul a régi rajzeszközeim felét, de a legfontosabb: az akvarell papírjaimat is. Kicsit elhűltem amikor megláttam, mennyibe kerül manapság egy-egy ilyen tömb papír. Most van kb 200 rugó értékben 30 éves, tömbösített profi papírom, höhö... Nem t'om ezek sárgulnak-e vagy lesz-e valami bajuk, elvileg nem, mert hogy archiválásra alkalmas minőségűek, elvileg 100 (száz) évig nem lehet semmi bajuk.

No de! Szembe jött ez is:

@CZIMBIII!!! :-DDD

Sajna a műszerfal keretet, amire emlékezni véltem, azt nem találtam meg, valószínűleg az exemnél maradt, aki meg valószínűleg kidobta. De ebből az izéből találtam egy echte, bontatlan párat is. Meg egy eredeti, szűz szett hátsó sárvédő kőfelverődés gátló fóliát is a 480-ra. Plusz előkerült a "patentosdoboz" is, benne egy kila mindenféle Volvo patenttal, első látásra az ajtókárpit alját tartó szürke pöcköket ismertem fel. Pedig erre már keresztet vetettem, de valamilyen rejtélyes okból ezek átkerültek abba a dobozba, amiben úgy gondoltam, régi telefonos kihangosítók vannak...

Tavasszal járok majd felétek, ajándék. :-)

fargo Creative Commons License 2 napja 0 0 488479

Valami ilyesmire gyanakszom én is :-)

Előzmény: Pizo_S70 (488476)
fargo Creative Commons License 2 napja 0 0 488478

Há' nekem sikerül, pedig nem is "olyan" a mentalitásom, mint amit beleláccc.

Csak valós, konkrét példát hoztam. De már azt is leírtam az utóbbi 5-10 évben, hogy szerintem mi az ellenszere a dolognak, ha figyeltél tudhatnád.

Előzmény: Iván Lenn Dül (488474)
Pizo_S70 Creative Commons License 2 napja 0 0 488477

"Mondd Doktor! A tengelyen kell ahhoz mennünk, hogy észrevedd, hogy defekted van?" (Ötvös Csöpi - Az elvarázsolt dollár)

Előzmény: Alex Raps (488424)
Pizo_S70 Creative Commons License 2 napja 0 0 488476

Nem mérik, a mérnök aki megtervezte a tornyon az antennák sugárzását egy programmal leszimulálta, szerinte tök jó.

A valóságban meg nem. 

Nálunk ugyanígy probléma van a térerővel, a ház előtt szabad téren is rossz, ráadásul megkértem egy telekomos exkollégát, hogy mérje meg, és műszeresen is sz.r. 

Erre a mérnök azt mondta, hogy tökéletes, mert a tervező program szerint jó.

Rövid úton meg is váltam tőlük.

Viszont olyat is láttam már, hogy térerő volt, csak éppen nem lehetett használni.

A helyiek azt mondták, hogy régebben minden jó volt, de amint a másik szolgáltató odaépített egy tornyot, onnantól használhatatlan lett.

Az esetedben biztos valami hiper-szuper szupravezető kerítésed van és az távoltartja a biteket.   :-)

Előzmény: fargo (488459)
Pityuuuu Creative Commons License 2 napja 0 0 488475

Ha meg lenne egy állami autentikátor app, akkor meg azzal lenne telesírva a sajtó, hogy megint melyik haver, barát, rokon zsebét kellett kitömni.

Így inkább választhatsz a piacon elérhető autentikátorok közül egyet, még csak nem is kell feltétlenül a guglit használni erre.

Érdekes amúgy ez a digitális állampolgárság, ami itthon van az fúj, az szar, meg engem az állam ne kövessen, ugyanakkor észtországgal meg állandóan példálóznak, hogy ott milyen jó, mennyire jól működik és úgy kellene mindenhol. Ja csak ők 2014 óta fejlesztik, van 10 év előnyük, érdemes utánaolvasni, hogy milyen jó. Itthon most elkezdték és mindenhol csak köpködnek rá.

Iván Lenn Dül Creative Commons License 2 napja 0 0 488474

Orbán is lekapcsolhatja a mindent is. :) Hagyjuk már ezt, ez teljesen beteges, ilyen mentalitással nem lehet normális életet élni.

Előzmény: fargo (488473)
fargo Creative Commons License 2 napja 0 0 488473

Majd rádöbbennek, amikor itt átveszi a hatalmat valami komcsi-libsi bagázs*, oszt az első hangosabb tüntetés után lekaccsolják a tüntetők bankszámláit. Ne mondd hogy ez irreális: a legliberálisabb Kanadában lépte meg Trudeau, évekkel ezelőtt...

---------------------------------------

*Elkerülhetetlen, az Orbán rendszere egyszer csak teljesen kifárad. Csak idő kérdése, mikor lesz váltás.

Illetve még ott van opciónak az, hogy addigra Orbán kiépít egy tisztességes, használható ellenzéket, akikkel lehet egyről kettőre jutni. Mert hogy a pasi nem hülye, pontosan tisztában van azzal, hogy lesz váltás, és előre készülni fog rá...

Előzmény: Iván Lenn Dül (488469)
Iván Lenn Dül Creative Commons License 2 napja 0 0 488472

Miért nem jártok magyar gyártmányú autóval, miért nem használtok magyar gyártmányú szerszámgépeket, számítógépeket? 

Előzmény: Iván Lenn Dül (488471)
Iván Lenn Dül Creative Commons License 2 napja 0 0 488471

Nem látok semmilyen visszásságot.

8Törp reload Creative Commons License 2 napja 0 0 488470

Szerintem meg azok a hülyék szeretik, akik önként terelik magukat az egyre nagyobb korlátok közé.

Két kérdésem van:

Miért kötelező a mobiltelefon?

Miért kell gugli (külföldi) szolgáltatást igénybe venni a hazai államunkkal való kapcsolattartásra?

A nép többsége sajnos csak a masnikat és a csengőt látja, azokkal mindent le lehet a torkukon nyomni. És mivel sajnos ők vannak többségben, a hülyeség sajnos kötelező lesz a normálisoknak is.

Ugye látod a visszásságot?

Előzmény: Iván Lenn Dül (488469)
Iván Lenn Dül Creative Commons License 2 napja 0 0 488469

Egyéblént tök jó ez a DÁP. Fóliasisakos hülyék fikázzák.

Előzmény: fargo (488464)
Iván Lenn Dül Creative Commons License 2 napja 0 0 488468

Sanyám, ez úgy ahogy van, marhaság. 

Előzmény: Alex Raps (488465)
Alex Raps Creative Commons License 3 napja 0 0 488467

A wifi adatkapcsolat a már meglévő (ha úgy tetszik: átalányként értelmezhető módon fizetett) online adatkapcsolatodon keresztül valósul meg. Így aki erre fizetős hívást talál fel az kiszámítható módon tönkre fog menni. :)  

Előzmény: fargo (488453)
Alex Raps Creative Commons License 3 napja 0 0 488466

Azért halott ügy a DÁP mert a társadalom egy része képtelen azt használni és van egy komoly réteg aki nem is akarja. ..és ugye a nem akarás nem valamidéle faszság, hanem egy a személy szabadsága mentén választott út. Hiszen ugyanezek a személyek adóznak, jogszabályokat betartani akarnak és munkából is élnek teljességgel a társadalmi normáknak megfelelteve magukat, de elutasítják (tegyük hozzá joggal) a teljes ellenőrzöttségnek még a lehetőségét is. Kurvára nem tudok haragudni egyik mintára sem. A társadalmi hozzáálláshoz kell felépíteni a rendszereket és nem azok rovására.

Előzmény: fargo (488464)
Alex Raps Creative Commons License 3 napja 0 0 488465

"a könyvelők azért sírnak, mert nem oldották meg, hogy meghatalmazást intézzenek maguknak, hogy a cégek/szervezetek ügyeit elintézzék online módon, hanem a cégvezetők/aláírásra jogosultak belépési adatait használják jogtalan módon."

Nem ez a számviteli szolgáltatók baja, hanem az hogy akinek a neve alatt megy be az adatszolgáltatás alapértelmezetten az is kapja a bírságot - miközben cégügyekben a jog szerint az ügyvezető felel az adatszolgáltatások pontos érkeztetéséért valamint adattartalmáért IS - illetve a másik probléma - és ez a legnagyobb - az hogy a könyvelőre rátolják a titkári feladatokat is (miközben ezt kurvára nem szándékozza megfizetni senki). Magyarázat: Amig csak az adatszolgáltatásokat teljesítettük rendben volt minden, hiszen ezt vállaltuk és az adatszolgáltatásainkkal kapcsolatos beérkező leveleket is nyitottuk meg az ügyfél levlistájában. Amikortól meghatalmazottak leszünk ez átvedlik titkári feladattá is, hiszen - és most az ügyvezető szavaival élek: "Kaptál értesítés a gyorshajtásomról, tilosban parkolásomról, bírósági határozataiomról, stb. Faszért nem szóltál? Most meg lejárt a határidő és már fellebbezni sem tudok". Nem lenne itt semmi gond ha az EGYKE nyomtatványon ki lehetne csontozni, hogy a könyvelő az égvilágon nem felelős semmiért és csak az adózással illetve munkajoggal kapcsolatos üzeneteket kapja meg, de ezt a hivatalos szervek azóta képtelenek megérteni, amióta létezik a nyomtatvány. ..és ezért választották a könyvelők azt az utat, hogy csak az ügyfél ügyfélkapuját v. cégkapuját használják. 

Szóval nem az az ok okozati összefüggés amit itt a liberó sajtóból hörögsz, hanem ismét teljesen más.

Előzmény: wadam (488454)
fargo Creative Commons License 3 napja 0 0 488464

Nem a kétlépcsős azonosítás a gáz. Hanem az, hogy órákat kell morfondírozni, találgatni, keresgélni mire rábukkansz valamire. A könyvelők persze hogy értik, könyvelői aggyal készült, ami vagy egyféle szerzett perverzió, vagy veleszületett rendellenesség, a tudósok még vitatják...

A DÁP a végcél, az ÜK+ csak egy megálló az ahhoz vezető úton. Még egyet is értenék vele, hogy mindent "a rendszerbe" terelnek, ez lenne ugyi a cél, ha modern országot akarunk üzemeltetni. (Nagyvállalatoknál is ez megy, hihetetlenül hatékonyabbak, ha okosan használják.) De valahol kicsit idegenkedek tőle, mert a totális megfigyelés és kontroll használata felé mutat a tendencia. Én jobb szeretem ha készpénzben fizethetek a bérgyilkosnak, ha nem figyel kamera minden sarkon, ha nem követhetik, adhatják-vehetik, használhatják ki a vásárlási /étkezési /utazási /szórakozási /stb szokásaimat. Tudom hogy lehetetlen elkerülni, de ameddig lehet, én szeretném... "Csak szeretnénk jelezni, hogy tegnap éjszaka rögzítettük ahogy a feleségével szexelt, és a zihálásból, nyögésből és egyéb hanghatásokból azt vettük ki, hogy önnek szívritmus zavara lehet, már értesítettük a háziorvosát, aki felírja a szükséges gyócccereket, további jó arcraélvezést kívánunk."

Az ugye megvan, hogy a Siri pl rögzítette a felhasználók beszélgetéseit, oszt abból vont le következtetéseket? Meg az Alexa is, meg az Instagram is, meg a Temu is. Ha ezek megteszik, akkor megteszi a többi is, max nem tudunk róla. Ha most megteszik, akkor meg fogják tenni a jövőben is, max lexarják vagy megkerülik a büntetéseket. 

Előzmény: Alex Raps (488463)
Alex Raps Creative Commons License 3 napja 0 0 488463

A könyvelők értik a használatát :) és egyáltalán nem volt faszság a kétlépcsős azonosítás. Az volt a faszság, hogy az eredeti elgondolás szerint nem párhuzamosan működik a DÁP-al, hanem a DÁP kizárja egy idő után az ügyfélkapu+ használatát. 

Előzmény: fargo (488451)
kopiteki Creative Commons License 3 napja 0 0 488462

Nekem is ki kellett mennem a kapuig

Előzmény: fargo (488459)
fargo Creative Commons License 3 napja 0 0 488461

Olyan szél fúj itt, majd elviszi a házat!

Kinyitottam a zablakot a hálóban, hadd szellőzzön, hát leemelte az egyik belső (!) ablakszárnyat, bonyek. Szerencse hogy épp ott voltam mellette és el tudtam kapni. Utána meg elvitte a kukát, pedig az bent állt egy sarokban, a kút meg a fal között. Meg arra ébredtem, hogy a tetőtéri feljárót lefedő hőszigetelő táblákat (készül az ajtó, addig csak le van takarva a nyílás) elvitte a belső huzat. Fogalmam sincs, hogyan vagy miért, mert nem "ereszt" a ház sehol, éppen nem volt nyitva semmi, mégis volt annyi nyomáskülönbség a földszint meg a tetőtér között, hogy megemelje az odaherkelt cuccost. 

Az csak egy dolog, hogy később, amíg szellőztettem, telehordta szeméttel (falevéllel) a szobát a szél :-D

fargo Creative Commons License 3 napja 0 0 488460

Most attól eltekintve, hogy a telefonálás a legnagyobb lehúzás a világon, egy meglévő, stabil rendszer használatáért fizetsz vagyonokat, úgy hogy az csak ott figyel a háttérben, de effektíve "semmi dolga nincs", szóval ettől eltekintve ha már a rendszer használatáért fizetni kell, akkor érthető, hogy akkor is sarcolnak, ha éppen a saját wifidet használod a csatlakozáshoz. Ugyanis csak a telefon-átjátszótorony utat váltod ki a telefon-wifi kerülővel, de aztán megint csak a hálózatukat használod, szóval tutira ki tudják magyarázni a sztorit :-D

Nekem mondjuk sokkal felháborítóbb az, amikor külön sarcolnak, ha "hálózaton kívül" hívsz. Tekintve, hogy a szolgáltatók sokszor egymás hálózatait használják, ez igazán lehúzósnak tűnik. Meg egyébként is... 

Szerintem néhány alapvető szolgáltatásnak, mint a mobil hálózat, internet, bankolás, stb alanyi jogon, ingyen kellene járni. Mint pl az Üfffélkapu használatának. De hát amíg le lehet húzni a nagy tömegeket, addig le is fogják, vastagon, erről szól az egész világ. A legdühítőbbek a bankok. Használják a pénzedet, oszt még le is nyúlják nem kis hányadát... bexarás...

Előzmény: Pityuuuu (488456)
fargo Creative Commons License 3 napja 0 0 488459

Hát itt a végeken van igazán értelme, mert itt sikerült a Telekomnak valahogy úgy intéznie a dolgot, hogy a kerítésed vonaláig még van térerő, de belépsz a kapun, oszt megszűnik minden, képtelenség telefonálni. Nem csak a Telekom hanem a másik kettő hálózatán is. Zéró a térerő. Persze a telekomos punxi váltig köti az ebet a karóhoz, hogy márpedig nálad 5G van, meg szuperjó térerő, nyóc csík, de hát én már csak körberöhögöm. Nem tudom hol mérik ezek, szerintem sehol, csak tippelik. Ha nincs wifid, nem telefonálsz. Pont.

Előzmény: Pityuuuu (488456)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!