Szerintem nem fogsz tudni sokat leszedni az árbúl máshol sem, az FF kormányokat nem szokták akciózni. Egyébként a Westendben (MédiMarkt) a Ferraris Guillemot kormányt is láttam, de persze kipróbálni egyiket sem lehetett.
tudja valaki, hol lehet ezeket a legolcsobban beszerezni, ha mar eldontottem mit akarok?
mert van egy olyan sejtesem, hogy a MediaMarkt nem eppen a legolcsobb :(
szeretnem feleleszteni ezt a topicot nehany kerdes erejeig, mert en is gondolkodom egy FFB kormany vasarlasan.
a rengeteg hasznos (es nehany kevesbe hasznos) hozzaszolas alapjan a kovetkezokre gondoltam:
1. Guillemot Ferrari FFB W
2. Logitech Wingman Formula Force W
3. Microsoft Sidewinder FFB W
4. Act Labs Force RS W
ami erdekelne:
ARAK, CEGEK neve, honlapja, ahol a fentiek megvasarolhatok, kiprobalhatok.
F1GP2 Com-portos kormányt elvileg csak Win 9x alatt DOS ablakból tudja látni, mivel a legtöbb kormány nem támogatja a DOS-os játékokat, csak az elöbb leirt módon próbálkozhatsz.
De már nem kell sokáig, mert kb. 2-3 hónap mulva megjelenik vágre az F1GP3 többszörös csúsztatás után !
F1GP2 Com-portos kormányt elvileg csak Win 9x alatt DOS ablakból tudja látni, mivel a legtöbb kormány nem támogatja a DOS-os játékokat, csak az elöbb leirt módon próbálkozhatsz.
De már nem kell sokáig, mert kb. 2-3 hónap mulva megjelenik vágre az F1GP3 többszörös csúsztatás után !
Ki tudja, hogy tudnám rávenni az F1Gp2-t hogy lássa a kormányt? Mert ugyebár a progi a game portot kukkolja, és a kormány meg a com2-n csücsül... USB-m nincs. Legalábbis működőképes...
Köszi, utána 1 fél órával én is megtaláltam... A driver szerintem is ugyanaz.
Ami a colint illeti nekem le kellett vennem a force-ot a joy beállításnál kb 75%-ra, mert 1 szakasz után ki volt a vállam...:)
Huu! Ha neked annyi penzed van hogy kormanyt vegyel javaslom vedd meg a huinoi kormanyt.
Ott van a Musaki Reftekisaky. az remek kormany foo!es buzat is termelnek arra..
Megnéztem a múltkor a neten (max egy hete), és sajna ugyanaz a driver volt fent, mint amit a kormányhoz adtak... valami 98-as dátummal..
Kicsit sikerült javítanom viszon a Colin-nál.. rájöttem, hogy van visszahatás, csak a nagy remegéstől nem nagyon lehet érezni. Viszont, ha jobbra ütközök az autóval, a remegés lecsökken, egész addig, míg balra nem koccol az ember.. :) Valakinek valami 5let???? (NFS rulez, mert annál minden ok)
Először is a Boader driver címe :
http://www.boeder.com/boederdownload/JOYSTICK/FF_WHEEL/Ff_wheel.exe
http://www.boeder.es/Soporte/0soporte.htm
Másodszor : Sajna most sem érkezett váltó a Ramirisba, s azt mondták, hogy egyenlőre túl kevés az igény, majd késöbb hoznak be. Viszont egy példányt be fognak mostanában hozni próba céljára...
1. h\r : a mult héten nem érkezett még váltó, de talán ezen a héten igen. Az árát még nem tudják, de szerintem úgy 15 e. környékén lesz. Aki még nem vett kormányt, s szeretne váltót is, annak mindenképpen érdemes megvárnia az együtt szerelt változatot, mert ahhoz már továbbfejlesztett kartridge jár, s ráadásul még olcsóbb is.
2. A Collin rally FFB hatása tényleg példaértékű, nem úgy a TOCA2-nél, mert ott csak az autónak megfelelő (és rugózásnak) erősséggel remeg, ja meg az út szélén egy kicsit.
A NFS II, IV -nél a FFBet mindig mintának hozzák fel, de ott annyira nem tökéletes, mint a Collinnál. A most megjelent Rally championship 2000 viszint ismét egy kimondottan jól elkészített FFB-es támogatás.
3. A Ferrari-s kormányt már nálunk (pixel multimedia) is lehet kapni. a nem FFB-es változatot viszont senkinek sem ajánlom, mert a pedálja teljesen átlag alatti. A FFB-esnél a kormány nagyon profi, s minden a helyén van, csak a pedál nem elég csúszásbiztos. Ha valaki erre pályázik, akkor várja meg, míg máshol is lehet kapni, mert a pixel kimondottan magas árairól híres.
4. Boeder FFB nél, ha a vezérlő pultnál nem látod, akkor használd az USB-t. Itt előfordulhat, hogy csak az egyik csatlakozóban fogod látni a kormányt. Én mindenképpen az USB-t létesítem előnyben, mert adott idő alatt több infót tudd közvetíteni, tehát gyorsabban tud vezérlét átadni a gép a kormánynak. Az USB miatt, viszont win95 alatt semmi remény. s Win98 (nem SE) alatt is általában driver frissítéssel megy a dolog, tisztelet a kivételnél.
E kormánynak van két nagy előnye, hogy igen pontos, s hogy aránylag elég kényelmes, s még kézi váltó is van rajta, viszont hátrány a pedálok valósághűtlensége.
Tegnap végre nekem is sikerült hozzájutnom egy FFB-s kormányhoz, megosztanám tapasztalataimat veletek, hátha valaki hasznát veszi. Szóval én egy Boeder FFB Wheel-t vettem, legfőképp az ára miatt (nettó 27.9eFt). Az installálás sem tűnt valami nehéznek... de aztán valami ok miatt sehogy sem volt kapcsolat a kormánnyal a vezérlőpulton keresztül. Viszont az eszközkezelőben hiba nélkül ott volt. 6 óra után fogyott el a türelmem, és raktam fel egy W98 HUN SE-t, amivel végre megy...
Csak ezután jöhettek a játékok.. Az NFS3-4 nagyon nyerő, viszont a két Codemasters játékban (Colin Toca2) nagyot csalódtam. Mindkettő CSAK jobbra-balra rángatja a kormányt (kb. 3cm-t), úttól sebességtől függetlenül még álló helyzetben is.. Most töltöttem le egy javított drivert a kormányhoz, remélem az segít, mivel a gyári lemez 98 szeptemberi volt :(
Kérdezném tőletek, a Colinnak és a TOCA-nak ugye normális, élvezhető FFB-je van? Ha valakinek van tapasztalata ezzel a kormánnyal írjon, hátha segítünk egymáson...
Atyuska!
Varom a tovabbi infokat a valtorol,mert engem is nagyon erdekel a dolog.
Ha mar tudsz konkrek dolgokat (ar stb..) akkor ne habozz ird le nyugodtan.
Ma voltam a Ramiris-ba, s elvileg két hét múlva - a következő szállításkor - már várható az ACT-LABS hoz váltó !!!!!!!!!!!!!!
Sőt, már kint árulják a váltóval együtt szerelt változatot is, mely kb.10-20$ - al olcsóbb, mintha külön vennéd meg mind a kettőt, s ráadásul még DOS-al is kompatibilis az új kartridge !
A ACT-LABS új driverjében lévő readme.txt-ben szerepel, hogy többek között a CMR életképessé tételét szolgálja.
http://www.act-labs.com/drivers/ForceRS115.exe 3,1 MByte, de csak DirecX7.0a-val működik !
http://www.act-labs.com/drivers/ForceRS_123si.exe a több nyelvű változat (, persze magyar nincs közte).
FAQ : http://www.act-labs.com/race1_support.htm
Néhány jótanács driver frissítéssel kapcsolatban (angolul) : http://www.act-labs.com/drivers/readme.txt
Ahol leírja többek között, hogy ha nem működik directX7 alatt, akkor hogyan tudod uninstallálni a drivert, s vissza tenni az előzőt. De van egy un Cleaner prgram, ami megteszi ezt :
http://www.act-labs.com/drivers/CleanFRS.exe
A Guillemot Ferrari Force Feedback Racing Wheel kormányról néhány infó :
Mivel a Guillemot felvárásolta a Thrustmastert ezért nem kell liszenszelési gondal küzdenie. A Trutsmaster Formula Force (FFB) összes jó tulajdonságát átvették, s javítottak néhány konstrukciós hibán, majd liszenszelték a ferráritól a kormány design-t, s máris kész az új termék !
Első ránézésre csak egy dolgon rontottak, mégpedig a szekvenciális váltó elhejezkedése.
Egy nagykeres - hétfői személyes találkozás alapján - mondta, hogy már dolgozik a behozatalon - s ha sikerül, akkor az egyedűli disztribúción. Viszont az ACT-LABS ból kiindulva, mivel először csak egy nagyker árulta, mostmár legalább 3 üzlet foglalkozik e termék forgalmazásával. Tehát : sok helyen lehet majd kapni, miután valamelyik nagyker behozta.
Amint megtudom, hogy az általam ismert nagykerekbe került akár egy is, akkor megírom.
Bye.
ui.:remélem nem lesz olyan drága, mint a thrustmaster. A giullemot honlapján lehet látni több infót árral együtt.
Atyuska!
Kivancsi lennek hogy hogyan sikerult szora birni a CMR alatt a kis kormanyt ?
Ugyanis nekem nem megy alatta.
A ceg azt mondta hogy toltsem le a legujabb drivert,de ha ez csak roszabb akkor hanyagolom.
Egyebkent szamomra eppen ez az aggaszto hogy ha egy ceg csinal valami cuccot es utanna nem support-alja.
Szerencsere ez ennel a cuccnal ugy latom nem igy van.
Nékem is ACT-LABS FF-em van egy ideje.
A véleményem :
Jók :
- halál pontos, anak ellenére hogy milyen erővel képes rezegni (a Collin, a Toca 2 és a Sega 2-ben hatalmas javulások)
- a mirosoft FF-et is megelőzi erőkifejtésben
- épp elég gomb van rajta
- kb 1 hónap mulva már pesten is kapható a 8 fokozatu manuális váltó
- NFS III-at adnak mellé
- leget egy kézzel is vezetni
rosszak :
- a pillangó váltó használatakor egy-egy erőteljes váltáskor az ellenkező sebességbe is vált. (persze tudom, hogy csak azért tették fel, mert amíg az ember be nem szerzi a 8 fokozatú manuális váltót, addig is tudja használni a kormányt
- az asztalra való szorító mélyebben is az asztal alá nyúlhatna
Egyéb tapasztalat : a Rally Championship 2000 csak directX6-al működik nálam.
Az ACT-LABS honlapján taláható driver csak rontott a működőképességen, ezért az eredetit hagytam meg. Azóta sem bántam meg
Én már jónéhány kormányt teszteltem sajátomként, de Ő a legjobb. A Thrustmaster is nagyon igéretes, de a forceback mechanika szerintem gyári hibás.(nekem 2 rosszat akartak eladni két különböző helyen, s ráadásul a hivatalos Thrusmaster szervízben el sem hitték, hogy rossz, csak miután végképp bekrepált)
Bocsi a bőléért.
Bye.
ui.:ha valakit érdekel kormány infó, állok rendelkezésére.
Greg5
Hat igen nem tudom hogy TE nyomultal-e az Interstate nevu szupi kis programmal ?
Talan toluk is megkerdezhetned hogy minek ennyi gomb a jatekokhoz.
Mint írtam jó sokkal alább nekem egy guillemot race leader force feedbackem van ami az igazi gombkirály ugyanis 13 különböző dolgot csináló gomb van rajta. Csak azt nem értem hogy hogy a picsába nem ismerik Mo.-n. Egyébként a driverrel van vmi problemja: amikor bekapcsolom a ffb támogatást akkor iszonyatosan belassul a játék hameg csak úgy simán ffb nélkül megyek akkor elég szépen megy. Mi a baj?
Minek sok gomb autóversenyhez?? 1 a dudának, egy hátrapillantás, és a többi? Max a carmageddonhoz tudnám kihasználni szerintem a több gombot. Én elvagyok a logitech 6 gombjával, sőt általában csak 4et használok belőle.
Hali Mindenkinek!
Szoval en is eppen a topic problemaval kuszkodtem egy par hete.
Azota megoldodott a valasztasom.
En az ACT-LABS Force RS nevu kormanyat vettem meg.
Mivel sokaig tunodtem hogy mit vegyek (Microsoft Sidewinder-Mici-,Logitech Formula Force -tovabbiakban LFF- vagy ACT-LABS Force RS-FRS-) ezert ugy gondoltam megosztom a tapasztalato.
Szoval a PiciPuha teljesen mas technologiat hasznal az eroatvitelre mint a masik ketto.
Eppen emiatt erosebb az atvitele mint a LFF vagy az FRS.
Csakhogy az I-Force amit a LFF es a FRS hasznal kicsit pontosabb mint a Mici-e.
Masreszt en nem sok plusz gombot lattam a Mici-n.
Szoval Mici ugrott.
Jon az LFF.
Szepen nez ki (mint egy verbeli sportkormany -szerintem egy eredeti Sparco-t raktak bele-)
Jo a ForceFeed-je lsd. fent.
Viszont keves meg ezen is a gomb :(
Johet az FRS
(Lehet hogy kicsit elfogult vagyok mert nekem is ez van :) )
Szoval bor(lehet hogy mubor) bevonat a kormanyon.
Nagyszeru mert nekem nem izzad rajta a kezem es ha izzad is akkor sem csuszik meg.
Gombok tomenytelen mennyisegben vannak rajta.
Mivel szimu rajongo vagyok igy van egy aranylag normalis Joy-om is de az is elbujhat melette annyi gomb van rajta.
Persze ez nem sok jateknal jon elo hogy mindegyikre szukseg lenne de van.PL Interstate xx
Szoval ebbol a szempontbol nyero.
Egyebkent Ha jol szamolom akkor a kormanyon 7 gomb + egy * allasu HAT kapcsolo van rajta.
Meg persze a valto.
Szoval szerintem ez egy korrekt kormany.
Annal is inkabb, mivel a ceg aki csinalta egy cartridge (lehet hogy nem jol irom) modszerrel elerte,hogy a kormany ne csak PC-hez, hanem N64,PSX,Dreamcast.... stb-re lehessen kapcsolni.
Csak a megfelelo cartridge-t kell megvenni.
egyebkent a ceg kihozott hozza egy valtot is ha nezitek a ceg lapjat :www.act-labs.com
Szoval szerintem egy korrekt kis kormany.
Egyebkent en 40.rugoert szereztem be.
Probalt jatekok vele :
Driver(nagyon allat),Viper Racing(jo),SportCarGT(allat),Svedish Touring Car Champion (allat).
Sajna a CMR meg nem muxi mert le kell tolteni a legujabb drivert hozza.
Szoval ennyi.
Tevedes, a Logitech Wingman Formula Force acelkabeleket hasznal belul. Nem tulsagosan vastagok de az biztos, hogy nem fog kinyulni a sodrott acelkabel. Talan az lehet a problema, hogy a kabelen levo muanyag boritas levalt nehany helyen es "csuszik". Tudom, mert mar szetszedtem az enyemet. Utana egy napig raktam ossze. De most mar barmikor 20 perc alatt szetszedem es osszerakom..:))))
Egyebkent csak ajanlani tudom, probaltam meg a MS kormanyt is, az erosebb effekteket produkal, de a Formula Force-nal finomabbak az effektek, jobban lehet erezni az autot. En egyebkent meg a LFF-nal is le szoktam venni az effektek erossegebol.
Hasznalt programok: Colin McRae, NFS III, IV, Driver, Motorhead.
Ezek kozul a NFS IV nyujtja a legjobb elmenyt, a Colin McRae eleinte kormannyal sokkal nehezebb volt, tragikus idoket produkaltam, de ha raerez az ember sokat lehet javitani az idoeredmenyen. (marmint gombokhoz kepest)