Az exem hallássérült. Siket. Mármint teljesen, nem nagyothalló, hanem siket. És nem süket (ez pejoratív kicsengésű a siketek közt).
Őneki Ákos egyik legkedvencebb dalszövege a Tengermoraj lett. És amikor anno elmentünk együtt az Arénába (bár nyilván nem hallhatta a szöveget, de pl. a mellkasán érezte az erősebb hangszerek által keltett hanghullámokat), akkor ennél a számnál neki (mert szájról jól olvas ha szépen artikulál az emberfia) 'elénekeltem'.
Csak azt tudnám, hogy amikor ennyi munkát fektetnek egy videó vizuális megjelenítésébe - rohadt sok meló lehetett összehozni a nem élő felvételeket - és ezért pacsi! -, akkor mi a fenének kell szétbaszni az egészet azzal a rohadt felirattal? Egyszerűen nem értem ezt a baromságot.
Mintha a hallgatóság óvodás lenne, és nem értené, amit az előadó énekel, és még a felirattal is beléjük kéne súlykolni.
Az FB-n láttam, hogy kirakta az új bakelit lemezt egy fotelba ami egy könyvtár szobában volt. Én meg poénból megkérdeztem elgondolkodva,hogy vajon mennyi könyve lehet Ákosnak? Erre törölve lett a komment. A dal amúgy jó, a klipp nem tetszik annyira.
Teljesen normális hangnemben be merészeltem írni a videó alá, hogy bár a zene továbbra is zseniális, a klip nekem nem adja ki, mert a tempós dalhoz szerintem nem illenek a végtelenül lassú vágások, ezért nekem zavaró, nem működik jól. Még azt is odaírtam, hogy ettől függetlenül az animációk jók.
Találós kérdés: Mi történt ezek után? Dobpergés - 1 perc sem telt bele és törölve lett a komment.
látod, tudsz Te normális véleményt is írni... ;) Ez pontosan így van! :)
És ebben az is benne van, hogy egy ellenzéki oldalon lévő portálnál olyan embernek adják oda a kritika írását, aki szívből gyűlöli Ákost és igazából nem is a lemezről ír kritikát, hanem mantrázza azokat a dolgokat, amiket rendszeresen fel szoktak ők maguk is Ákosnak róni. (Tudom, egy részük igaz, vagy részben igaz...)
A kormány oldali sajtó esetében pedig olyan ember ír kritikát, aki szereti Ákost és aki minden cikkében oda is nyal rendesen, mert biztos jár érte a 2 tiszteletjegy is. És ez a gyűlölőm - szeretem kontraszt teszi tulajdonképpen hiteltelenné mind a kettőt.
Viszont vannak azok a kritikák, vagy vélemény cikkek, amiket szívesen olvas vagy hallgat az ember, mert formálni tudja a véleményét és akár felhívja különböző dolgokra a figyelmet. Ilyen cikk - szerintem! - amit pár napja belinkelt valaki a shockmagazinból, ahol tök jó dolgokat ír a szerző, aki bele is írja a cikkbe, hogy szereti Ákost, de ilyen az Abaházis beszélgetés is, aminek csak ez elején kell túllendülni, ahol Ákos egy levegővel elmondja az elmúlt 5 év minden "termékét" (én ezeket a felsorolásokat például már nagyon unom minden alkalommal), de utána tök jó és őszinte beszélgetés van a lemezről (is).
"Én a remek tollú Koroknai Balázst sajnálom, hogy ezzel kínozza magát. Dalcsináló Ákos Úr annyira nyugatellenes, hogy sikerült angol nyelvű alcímet találnia új, minden bizonnyal ultimatívnak szánt remekművének. A Kékből rózsaszín c. szösszenet szerintem minden szempontból a magyar (és ha lenne ilyen szintű jelentősége akkor a globális) könnyűzene egyik mélypontja. A szöveg költőinek szánt, de a rétegek alatt alpári gyűlöletkeltésre alkalmas sorai lassan felvetik, hogy Dalcsináló Úr, lehet, hogy magát utálja, mert a valóságban Ő akar végre nőnek öltözni, de az elvtársai által létrehozott mentális közeg ezt nem engedi neki."