Én örülök neki, hogy aszkorbinsavval, ezzel a teljesen legális anyaggal is sikerül számodra megfelelő élményekhez jutni. Mindenesetre az, hogy nem vagy kedves ember nem az én bajom :p
már hogy a fenébe ne lenne olyan hatása rám a C-vitaminnak, mint amilyen hatást én tőle tapasztalni vélek?
Attól tartok, talán az irigység szól szavaidban, amikor tapasztalatodra hivatkozva szavaimnak cáfolatát adod.
Fura ez, mert például másik szerrel sokkal egyszerűbb összecsengő tapasztalatról szerezni igazolást. Például ha azt írom, hogy az LSD-től színes spirálokat látok, akkor könnyen lehet, hogy sokan, ezt olvasva, bólogatnak, hogy én is, én is. De mondjuk erre te azt írod, hogy te próbáltad az LSD-t, többször, nagyobb adagokat is, és spirálok márpedig nincsenek. Kissé megfájdítja a fejet, de ennyi. Mindez persze csak példa volt.
Számomra lenyűgöző és megdöbbentő az emberi tapasztalatok különbözősége. Néha félelmetes is...
Úgy gondolom, egy nagyon lecsupaszított, alaposan letisztított állapotban töltöm időm javát.
Egyetlen kávé, miután megfosatott, persze, tizenöt-húsz órán át képes jól érezhető hatást kifejteni rám.
Sok tényező játszik ebben szerepet, az egyik az lehet, hogy havonta egyszer ha iszom kávét.
Arra gondolnék talán, hogy a napi 1gram C-vitamitól, amit mint írod, fogyasztasz, erős tolerancia alakult ki az idők során. Nyilván ezért nincs rád jelentős hatással...
Vagy a másik eset, hogy túl sok különféle hatás ér ahhoz, hogy el tudj különíteni egyet-egyet.
Mindenesetre lebeszéllek róla, hogy megcáfold a szavaimat: nem vagyok egy kedves ember :-P .
Ugyan LSD-t még soha, de hogy magában a C-vitaminnak ilyen hatása lenne, azt erőteljesen megcáfolom. Napi 1000 Mg-ot szedek, tudom. Ha néha betegség közelít, beszedek több ezret is naponta, akkor sem. Ha túl sokat eszel belőle, esetleg megfosat, de ennyi :D
(Valamiért) Gjuniornak és még sokan másoknak, szeretettel: József Attila azonos című verse
"József Attila, hidd el, hogy nagyon szeretlek, ezt még anyámtól örököltem, áldott jó asszony volt, látod, a világra hozott. Az életet hiába hasonlítjuk cipőhöz vagy vegytisztító intézethez, mégiscsak másért örülünk neki. Naponta háromszor megváltják a világot, de nem tudnak gyufát se gyujtani, ha igy megy tovább, nem törődöm vélük Jó volna jegyet szerezni és elutazni Önmagunkhoz, hogy bennetek lakik, az bizonyos. Minden reggel hideg vizben fürdetem gondolataimat, igy lesznek frissek és épek. A gyémántból jó, meleg dalok nőnek, ha elültetjük a szívünk alá. Akadnak olyanok, akik lovon, autón és repülőgépen is gyalog vannak, én a pacsirták hajnali énekében heverészek, mégis túljutottam a szakadékon. Igazi lelkünket, akárcsak az ünneplő ruhákat gondosan őrizzük meg, hogy tiszta legyen majd az ünnepekre. "
Nemtom, Szamothrakin amikor megettük a DOM néven árusított cuccot, nagy vonalakban nem történt semmi, se halu, pörgés. Ha jól emlékszem, feszengtünk magunkban, szepáréban 6-8-10 órát. Addigra sikerült átszívni, vagy ilyesmi. De igazából bennem az maradt meg, hogy nem csinált semmit.
Persze az első adag hajlamos ilyenekre, vagyis szinte az összes drog első adagja nem csinált velem semmit. Tisztelet a kivételnek, persze (*).
~
Mostanában C-vitaminban utaztam párszor. Ezer milligrammnál kezdődik észrevehető hatás, két- és háromezer között nagyon feszült, nagyon pörget, vízió-közeli.
Volt régen ez a két bizonytalan eredetű, de számomra hihető állítás, az egyik, hogy a C-vitamin erősíti a trip hatását, a másik, a komolyabb, hogy az LSD hatása soha nem múlik el, csak megszokod. Ezt a kettőt kombináltam össze, és gondoltam, megdobom egy kicsit a soha-el-nem-múló tripemet pár kiskanál C-vitaminnal. És láss csodát: tényleg! Még angyalok is voltak, vagy legalábbis egy; azt most feleségül akarom venni, persze. Meg volt pörgés meg pörgés meg pörgés és a színek is olyan telítettek C-vitaminon, meg... csak sok, nekem valahogy sok. Azért lehet, hogy hétvégenként még Cévizek majd időnként.
sp
Ui.: Gjunior, te így megtanultál ángliusul? Tök jó, gratula!
(*) Az első, negyed korong után fél órával egészen nagyos stabilan teljes felületén LCD-kijelző volt válogatás nélkül minden szilárd test. Egy óra után még mindig ugyanúgy, csak közben úgy volt, hogy esetleg széthasad a fejem... Azt nem sikerült átszívni, bár így utólag azt hiszem, az akkut THC-mérgezés tudományosan bizonyíthatatlan, ám valóságosan megtörtént esete forgott fenn. Csak annyira be voltam korongozva, hogy nem vettem észre. Csak fél év múlva, amikor elmúlt.
Psychedelic Phenethylamine form the DO-x family : DOM DOC and DOB are psychoactive chemicals similar in nature to LSD but with a longer duration. They are best known for several well-publicized, non-fatal overdoses in the late 1960s, when sold under the name STP. STP stands for Serenity , Tranquility and Peace ! It requires only very small dosages to produce full effects like LSD. Nowadays a Very big part of the LSD sold ( in blotter paper units) are from the DO-x family ... You can differentiate the Psychedelic Phenethylamine form LSD by its bitter taste and its upper feeling as opposed to LSD ...
LSD is rapidly absorbed after an oral dose and initial symptoms usually appear within a few minutes; visual illusions and perceptual distortions occur within the second or third hour. First perception of drug action occurred as late as 2-4 hours after oral doses of DOB . A pharmacokinetic study showed that DOB (or a metabolite) began to concentrate in the brain only 3 hours after an oral dose. DOB is said to have a longer duration, 12-24 hours, than LSD, 8-12 hours. Both of these characteristics of DOB match those of the drug ingested in Dr. Lake and associates' case --slow onset (3 hours) and a long recovery time (18-24 hours)- as well as or better than do those of LSD.
Tegnap este kipróbáltam a Salvia 10x-et... Nos elég kemény volt, elkezdett szétesni a személyiségem és azon kezdtem agyalni, hogy tulajdonképpen nem is létezek, az egész életem valakinek az 5 perces salviás utazása úgyhogy 10körömmel kezdtem kapaszkodni a valóságba, hogy el ne eresszem a személyiségem megmaradt darabkáit és rohangáltam a lakásban, hogy ismerős helyeket lássak és legyen valami emlékem az életemről :) Talán legközelebb jobban el merem engedni magam.
Aztán lefeküdtem, ésmivel a rádióban nagyon kemény elektronikus zene szólt, kialakult egy nem gyenge szinesztéziám a hangok és a szines mintázatok között, kb mint egy élő winap plugin :) Közben egy gyertya lobogása nagyok durva árnyékokat kezdett vetni a falra, úgyhogy nehogy életre kelljenek az árnyékok, felkeltem és inkább áttettem a gyertyát az asztalra, távolt a falaktól. Utánna vissza az ágyba és egy bazi nagyot aludtam.
Néhány hete elmentem egy hétnapos böjttúrára: napi 35 km gyaloglás, sátorban alvás, vízivás, semmi más. (blog.holist.hu-n meg lehet találni a részletes leírást). Ami idevág, mármint a stb-hez, az az, hogy a hatodik nap délutánján azon gondolkodtam, hogy ha letáborozás után jó idő lesz, meghívom az égi pásztorlánykát. A nap kisütött :) Elszívtam egy pipa szalviát (10x concentrátumba áztatott levelek). 15 másodperccel később a világ, ami addig is leginkább egy mezőből és a kék ég alja felé közeledő, harsányan tűző napból állt, szétesett. Leginkább a 2001 Űrodisszea záró csillagkapus jelentéhez hasonlított, ami ezután történt: pontszerűnek érzékeltem magam, és nagyon gyorsan repültem előre, hatalmas, lassan, méltóságteljesen mozgó, időnként hirtelen spirálokba tekeredő színes formák között. Nem volt akarat, az öntudat a pillanatnyi érzékelésbe sűrűsödött. Valami hihetetlen geometriák nyíltak meg: újra és újra ismétlődött az élmény, hogy a tér, amit látok, nevezzük mondjuk háromdimenziósnak, igazából csak egy felszín, ami egyszercsak szétszakad előttem, és a mélyére látok, több, egymásba tekeredett dimenzióban. Aztán (ez talán 3-4 perc lehetett, gondolom, de elég hosszúnak, mondjuk egy-két órának érzékeltem), a száguldás lassulni kezdett. Remegés, egész testemben érzékelhető bizsergés jelentkezett, és eszembe jutott az is, hogy hát én kérdezni akartam ezt-azt. Arról, hogy tévúton vagyok-e, vagy inkább a jó úton - a válasz valahogy jött, hang nélkül, de határozottan úgy éreztem, kívülről - igen, nagy baj nincsen, legalábbis. Aztán hogy mi a fontos? Egyértelmű válasz volt: az emberek a fontosak. A legközelebbi családom jelent meg egy legbelső körben, egy másodikban a "választott családom", az a nem is tudom mennyi, 30 vagy 50 ember, akik a legközelebb vannak hozzám (távolabbi családtagok is voltak köztük), aztán egy harmadik körben még sok ismerős arc, és végül, rajtuk túl, rengeteg, de rengeteg ember. Úgy éreztem, hogy az összes. Aztán hogy kérdezzek-e még: a válasz az volt, hogy ne. Nagyon megkedveltem ezt a látnoki zsályát...
Amira és a fürdő hurijai, CJ Bolland (FL), Funckarma (NL), Grasshop b2b Marvin, Haze, Kaszi és Jácint, Mango, Negro (Deep), Palotai (Tilos), Sanyi (Cinetrip), Superman, Waxman (Tilos)
Hogy teljes legyen a körpanoráma, hangok és mozgóképek szárazon-levegőben-mélyföldön és vizen, a Cinetrip Sparty – Journeys by Djuice a Low Fesztivál keretein belül holland és flamand audio- és vizuális művészek munkáival diktálja a pancsoláshoz a ritmust.
Az est holland-flamand fellépői: az uszodában a 90-es évek acid korszakának (angol születésű, de hároméves kora óta Belgiumban élő) nagy neve, C.J. Bolland, a törökfürdőben pedig a Funckarma lélekmelengető soulos dubzenéi ringatják a fürdőző-partizókat. A vizuálmágia felelősei az Interspace Magic Factory - holland és flamand VJ-kkel kiegészülve, a négy helyszínen pedig a helyi hang-erők és performanszok elegyítik a korszakokat és stílusokat. A papucs kötelező, kedv szerint nyári öltözék vagy fürdőruha ajánlott. És a törülközőt ne feledd!
Nagymedence 21.00–04.00 DJ-k: Grasshop b2b Marvin, CJ Bolland (FL), Palotai