Bekerülhet. Ugyanis olvashatod a Bibliában az üdvösség feltételét. Éhes voltam és ennem adtatok, szomjas voltam és inni adtatok, mezítelen voltam és felruháztatok. Aki a szenvedőben az Úr Jézust látja az üdvözül.
Kedves Barátom. Ilyeneket ne írjál, ugyanis bízzad azt te csak az Istenre hogy eldöntse hogy ki a hozzá hű és ki az aki nem. Ha esetleg vallásra gondoltál akkor ki kell hogy ábrándítsalak. Ugyanis nincs megmentő vallás, csak megmentő Úr Jézus van. Ha pedig pld. rám is gondoltál, akkor nyugodjál bele abba hogy sem te, sem más Jehova tanuja nem fog megfúrni az istennél hogy ne kerüljek be az Ő országába.
De ahogy idéztem is a Bibliából, nem kellett a megváltáshoz Istennek lennie, csupán egy tökéletes ember halála kellett, ezért öltött Isten Fia emberi testet. Világosan írja a Biblia.
Az érveid pedig mind túlkombinált filozófiák, amivel egyúttal a háromság dogmáját is szeretnéd igazolni.
leslie. Hagyjuk már azt az adventista bálványszervezetet. A Biblia tanítása érdekel, amúgy minden vallás irodalmába beleolvasok ami nem untat nagyon. Jézus azért lehet a megváltónk, mert emberré lett, és úgy nem követett el bűnt. Gondold meg ha nem így lett volna. Azt mondanák az emberek, hogy ja hát neki könnyű, bezzeg ha érezné a mi szenvedéseinket. Szóval érezte, és így nem követett el bűnt.
Leslie. A sátán miért kísértette meg az úr Jézust? Hogy változtassa a követ kenyérré? Csak azért mert tudta hogy Jézus valóban érezte az éhséget. Tehát ezen a téren hozzánk lett hasonlóvá.
11 éves voltam, amikor anyukám újból férjhez ment és otthagyta a munkahelyét. Egy évvel később elkezdett tanulmányozni Jehova Tanúival. A férje nagyon ellenséges volt és ez gyakran okozott nézeteltérést közöttük. Kisöcsém[...] Bővebben!Tovább »
Nem a Szent háromságról van szó. A teremtményről és a teremtőről van szó. Voltál már temetésen tehát láthattad amit a Biblia ír, hogy az ember és állat egyformán végzi. Tehát ebben nincs köztük különbség. Csak abban van hogy a feltámadás az embernek lett ígérve.
Nem volt bűnös teste, csak gyengeségeinket vette fel. Tehát érzett éhséget, szomjúságot,fájdalmat. Mivel ezeket érezte, követhetett volna el bűnt, de ellenállt ezeknek.
"Ilyen alapon egy állatot is feláldozhattak volna, hiszen az szándékosan képtelen bűnt elkövetni."
Megint kisiklott a gondolkozásod, olvasd:
"mert nem lehetséges, hogy a bikák és kecskék vére elvegye a bűnöket." (Héb10:4)
"A hangsúly a Teremtőn és a teremtményen van."
De csak nálatok, mert ezzel is a szentháromságot akarjátok igazolni.
A Biblia szerint a tökéletes emberen van a hangsúly:
"Az első ember, Ádám, élő lélekké lett.” Az utolsó Ádám életadó szellemmé lett." (1Kor15:45)
"Mivel ugyanis ember által van a halál, ember által van a halottak feltámadása is.22 Mert ahogy Ádámban mindenki meghal, úgy a Krisztusban is mindenki meg fog elevenedni." (1Kor15:21,22)
Isten megjelent testben. Ezt nem lehet érteni csak egyféleképen. Nyílván ha nem ölt emberi testet, akkor a tökéletlen ember élve nem tudta volna a dicsőségét túlélni.
De az már filozófia, hogy csakis Isten lehet a megváltó, pedig nem így van. A tökéletes emberen van a hangsúly (és ne azon, hogy a megváltónak az Istennek kell lennie), hiszen Ádám is tökéletes emberként követett el bűnt.
A Biblia nem állíthat ellentéteset, tehát az 1Tim3:16-ot rosszul érted, hiszen a Ján1:18 egyértelműen kijelenti, hogy Istent nem látta senki. Hogy miért ? Olvasd el a 2Móz33:20-at.
Semmilyen halál, de főleg az áldozati halál nem filozófia. Az I. Tim.3:16 szerint Isten megjelent testben, ezért sokan láthatták. Abban igazad van hogy ehhez emberi testet kellett felvennie.
A Teremtő nem áldozta fel magát, hiszen őt nem látta senki (Ján1:18) A Fia lett váltsággá, hiszen ehhez tökéletes emberként kellett meghalnia, hogy kiegyenlítse Ádám bűnét.
Ezért nevezi Jézust utolsó Ádámnak Pál apostol (1Kor15:45).