Közben átváltott a stream a másik nagyhatalom, Románia "Tour of Ploiesti" vagy más néven, szerényen Grand Tour-nak nevezett versenyre, ahol most nem csak parkoltak a szembesávban, de jönnek is :-))
Castrillo szerepét Atival összehasonlítani pontosan a létező legirrelevánsabb összehasonlítás. Castrillónak a lőtéri kutyáért se kellett egyetlen métert se mennie magán kívül
Ez azért csúsztatás. Valter el-el engedett szakaszokat, és rosszabb helyezést ért el, mint Pablo.
Mellé, sokáig senkiért nem kellett mennie, viszonylag hamar kioffolta magát a Visma.
Nem becsülném le a 7 szökést, abba sem kis munka volt a spanyolnak.
(És a 18. szakaszon ment is Pau-ért, meg Berrade-ért-sprintben, Berrade meg is nyerte, lötéri kutyaként :-)
Szóval-annyira nem irreleváns :-)
Mellé-hiába a spanyolok egész éves készülése, a Visma hátterével, 2 hét alatt zsebbe lenne.
Én viszonylag ritkán baszom fel magam a kommentátori munkán. Más-és ezt nem rovom fel-44 év, 202 napom volt a vendéglátásban, a wikiröl kitallózott ételinformációk nem a legszerencsésebbek :-) A wiki-nem információforrás.
De nyilvánvalóan-Szász Kolumbánnak kellene benn ülni, ha gasztroműsort akarunk.
Amúgy annyira nem zavar, ritka, hogy kapitálisan mellélöttök.
Pl. tegnap, viszonylag jól sikerült :-)
A Poutine (Pucin)valóban Quebecböl származik, de -mint fiatal-és nagyon kevert nemzetiségű ország- a legegyszerűbb fos lett a nemzeti étel. Hát...bringás biztos nem enne verseny elött :-)
Nemcsoda, a meki is árulja, igazi gyorséttermi koszt, sült krumpli, barnamártás, meg sajt. Gondolom, a mártást porból csinálják-mint mindent, ami népszerű, és idöigényes. (A Debic pl. gyárt kész panna cottá-t, aminél könnyebb étel nem létezik.)
Természetesen, az évezredben milliószor ujragondolták, van már avokádós is, mint idehaza a "latte", de nem kanada lenne, ha nem lenne juharszirupos. :-)
Lajossal nem könnyű szót érteni, de idö-és türelem kell hozzá.
Sok sikert.
A Visma tulhájpolása tényleg nem szerencsés. A baj az, hogy az FDJ-vel is ez volt.
"Mindenki hülye, te vagy a helikopter" Reflektálva erre a mondatra, azért ebben a csoportban, viszonylag hozzáértök, és sok versenyt követök, 20 éve, csak nem mondaná mindenki, hogy ez túlzás.
Ennyi a véleményem. Elöfizetni nem fogok, van kalózstream, épp most végeztem a tour of Istambullal, mivel törökország bicóverseny nagyhatalom, annyi van már...Mint idehaza, csak itt a focimeccseket követi tökéletes érdektelenség-ott a bicóversenyeket.
Sziasztok,nem szeretek fórumozni,de ez a Lantos troll a nyáron kiverte a biztit!! Se a TDF se a Vuelta nem volt nézhető,követhető. 3 perc kommentálása után 1 szó jutott eszembe:"KUSSOLJ" és bár tök izgalmasak voltak a versenyek,nem voltam hajlandó hallgatni a soha nem kerékpározó(max bicikli) okostojás mindenbe beleugató,jobban tudó,ordibáló ömlengéseit,tönkre tette a nyaram!! A Micheliszes wtcc fél órás volt,ott lehetett ordibálni,de már a hosszútávú autóversenyeken is kirívó volt a kapott 2 órája,felüdülést jelentett a váltó kommentátorok beérkezése,szóval ez a "pasi" akinek tetszik hallgassa,megérdemli,társaságban is felállnék az asztaltól.......ezt a barmot nem hallgatnám,ahogy mindenre nagyobbat mond. Üdv. Péter
Én meg azt gondolom, hogy ez egy poénnak szánt dolog volt, amin lehet nevetni vagy nem nevetni, de én nem tudok ezen fennakadni, te sem gondolod komolyan, hogy akkor most "a riporterek a legjobb magyar kerékpárost egy tárgynak tekintik".
És akkor ezen háborogjunk, tiltakozzunk stb., nekem ez eléggé ilyen vihar a biliben vagy pótcselekvés ízű.
Én is mint olyan sokan mások Sipiék stílusa miatt kezdtem el nézni a TV-ben a bringát. Óriási köszönet, tisztelet nekik.
De sajnos egy idő után kezdtek elmenni egy öncélú poénkodásba (itt minden üdülő, polgárjenő - aki hallgatta emlékezhet rá). Mellette nem volt meg az a felkészültségük, akkoriban jobban ráértem, olvastam rengeteg bringás oldalt, sok, nagyon sok dologról nem beszéltek, amelyek pedig témák voltak a versenyek kapcsán. Kezdtek nem tetszeni, és vissza lehet nézni a fórum akkori bejegyzéseit, nem voltam egyedül ezzel.
Majd jött a szomorú hír, Sipi elment és utána jött az új csapat.
Nagyon furcsa volt, nagyon más volt, de elejétől azt vettem le, hogy lelkesek. Készülnek az adásokra, próbálnak minél több információt hozni, átadni. Ebben benne vannak a neten elérhető versenyzői riportok, benne vannak a szakmai pletykák és igen ebben benne van a disznósajt is. Szerencse is kellett hozzá, de megragadták, pont kialakult egy magyar profi háttér - versenyzők, szerelők, szakács stb. A disznósajt, a táj az mindig vita lesz, lehetetlen eltalálni azt az arányt, hogy mindenkinek tetszen. A stílus: szintén egyéni, kinek mi tetszik. Az emlegetett "Valternek látszó tárgy..." nekem bejön. Én röhögtem rajta. Ellenben a "bicó, "utolsó kili" az nekem sem szimpatikus, konkrétabban ilyenkor visítani szoktam, hogy miért kell ezt így mondani...
Összességében nekem bejön a közvetítésük (nem bontom le egyénekre), tetszik, hogy felkészültek - szakmából és disznósajtból is -, és én azt érzem, hogy van bennük nagyon nagy adag bringa szeretet. És ez fontos.
Értelemszerűen ez saját vélemény, lehet őket nem szeretni, de akkor - még nagyon régen lett egy olyan topic létrehozva, hogy a "A tour-t közvetítő riporterek hüjjék" https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9097459 - ide lehetne írni a folyamatos kritikákat.
Eddig az volt a vélemény itt a fórumban (nem esbringa közösség!, de majd erre még visszatérek), hogy a Lantos-Bodnár páros együtt vállalhatatlan. Együtt olyanok, mint Balázsék reggeli rádióműsora. A műsor csak fedősztori azon célból, hogy ők jól érezzék magukat. Eddig az volt a vélemény itt a fórumban, ha különültetik őket, akkor sportközvetítés lesz a munkájukból. A párjuk lenyesegeti a vadhajtásokat, és sportközvetítés lesz a munkájukból, munkátokból.
Az idei Vuelta rácáfolt erre. Lantos egy másik párral is vállalhatatlan. Ez pedig kritika a párjának is. Az itteni fórum nem a twitterző, vagy faszbukkozó esbringa közösség. Engem pl. az olimpia alatt ki is tiltottatok. A közvetítés kezdetének 3/4 órás késését tettem szóvá (*), és tiltást "érdemeltem". De tudod mit? Nem is hiányzik. Tök jól megvagyok az ott folyó folyamatos felszopás (**) nélkül is. Itt nem tudod hasba akasztani a topiktársakat. A veled kapcsolatos véleményem tömören leírtam, de úgy tűnik, elsikkadtál felette (tudnám részletezni is):
(*) És ne gyere azzal, hogy fizessek a sztrímért. Arsenal szurkoló vagyok, fizessek a tv2play sztrímért. Fizessek a bajnokok ligája miatt az rtl sztrímért. Fizessek a Ney York Giants meccsei a net4 sztrímért. Valahol határt kell szabni a folyamatos kiszipolyozásért. Az esplayerért még fizettem. Úgy, hogy a Disco' csatornákért eleve kiscsomagot fizetek a kábelszolgáltatónak. De a max már pofátlanság, lemondtam. Vagyis le sem mondtam, mert pont lejárt a bankkártyám, és az gondoskodott róla, hogy ne tudjatok díjat levonni.
(**). Visma felszopás. Rendben, Valter miatt nagyobb a figyelem a csapaton. De bocsássatok meg, húzzatok vonalat! Nem cuzammen a Visma érdekli a népet. Vannak más biciklisták is, akiknek szurkolóik vannak. Pl. Roglics, vagy Cavendish, vagy bárki más. Irritáló, hogy kompletten felszopjátok a Vismát. Írtam, Arsenal szurkoló vagyok. Régebben, mint ahogy Szoboszlai megszületett. Amióta a Liverpoolhoz került a teljes magyar sportsajtó folyamatosan felszopja a Liverpoolt. Mindkét tévécsatornában (az angol bajnokik felesben mennek a Spíler1-Aréna4 adókon), és az írott sajtóban is. Még akkor is, ha nem Liverpool meccs megy. Zavaró, sőt idegesítő. Ugyanezt csináljátok ti is. Keresitek a mezőnyben Kusst, a Visma akármelyik sík, vagy hegyi segítőjét. Kit érdekel, ha nincsennek az események sűrűjében?
Szerintem meg az a méltatlan, amit te művelsz, ugyanis összevissza keversz soha ki nem mondott dolgokat, az én számba adsz olyan dolgokat, amit soha nem mondtam, és rajtam kérsz számon olyan dolgokat, amikhez nyilvánvalóan semmi közöm sincsen. Én ugyan nem szoptam fel senkit. Ha az én munkámat akarod bírálni, tedd, de akkor csak azokat a kijelentéseket elemezd, amiket ÉN mondtam ki. Én az én munkámért tudok felelősséget vállalni. Vagy megérted, amit ezzel mondani akarok, vagy nem. Én nem azért ülök ott, hogy elvigyem a show-t, és azért sem, hogy bárkit helyre tegyek.
Valter kritika: kimondtam, amikor nem volt lába a szökésbe kerülni, vagy menni a döntő támadással vagy nem mondtam ki? Ez kritika vagy nem az? Tisztelem a tudásod, de már meg ne sértődj, Castrillo szerepét Atival összehasonlítani pontosan a létező legirrelevánsabb összehasonlítás. Castrillónak a lőtéri kutyáért se kellett egyetlen métert se mennie magán kívül. Kiválaszthatott a 21-ből 5 szakaszt, amikor szökik, akkor kellett maxot mennie. A többin elég volt limitidőn belül megjönnie. Persze, emellett sanszos, hogy még erősebb is volt Atinknál. Akinek viszont akkor is dolgoznia kellett, amikor Castrillónak nem. A Kern Pharma egészé évben a Vueltára készült, Ati egy héttel előtte tudta meg, hogy megy. Ha ezt nem vagy hajlandó belátni, akkor nincs miről szakmailag vitázni. Ez NEM korrekt összehasonlítás, pont.
Én a magam részéről nem akarok ehhez többet hozzáfűzni. Ha neked a fröcsögéstől jobb lesz, csináld. Erre nem vagyok kíváncsi.
Valter: "én is tudom Jonas számait" Mivel súlyra megegyezik Pogacarral, ezért ha Jonas wattjai megvannak, akkor talán jogos lenne az elvárás, hogy összetettben top5 legyen. (Ilyet soha senki nem írt le.) Mivel a világ legjobb csapatában van, a legjobb felszereléssel, a legjobb trénerekkel, a legjobb legjobbakkal, ezért esetleg nem túlzó elvárás 2 versenyszezon alatt, egy szakaszgyőzelem. Akárhol, csak adjon neki lökést. De csapatmezben nem megy.
Igen, óriási dolog, hogy ott van, de hagyjuk már ezt merjünk kicsik lenni dolgot. Szerinted Castrillo elájult attól, hogy ott lehet? Vagy Bittner meg volt illetődve?
Figyelj Laci, ez, amit művelsz, méltatlan. Idén olyan mértékű Vismafelszopást sikerült művelni, ami visszatetszést keltő.
Véded a tahó kollégádat, mert a kollégád. Én is leírtam többször, hogy pl. podcast alkalmával minden rendben, de beül a stúdióba, és egy szarkupaccá változik. Idézhetnék tőle oldalakon keresztül, de nem ismétlem fölöslegesen a primitív megnyilvánulásait. "Valternek láccó tárgy buzerálja a kerékpárt." Ez egy papucsállat szintje, nem egy élő műsor kommentátoráé.
Igen, volt hideg-meleg. És vissza lehet keresni, hogy 10+ évre visszamenőleg, hányszor megköszöntük itt a munkátokat, mert megérdemeltétek. Azonban pár éve a zabálásbajnoknak sikerült levinni a szintet, és sajnos ti is partnerek vagytok benne, ki jobban, ki kevésbé. Az, hogy még itt sem mered leírni azt, hogy mekkora gyökér minden egyes élő kerékpárközvetítésben az atlétás sütirém kollégád, eléggé szolgalelkűségre utal:( amit már nem lehet a mundér becsületével magyarázni, mert vállalhatatlan amit művel.
Amikor a hegymászó barátod fél lábát otthagyta a hegyen, majd műlábbal visszament, árván hagyva két gyereket, te ki tudtál lépni a nézőpontodból?
Már bocs, a politikai fórumokon elég annyi, hogy valaki nem szereti a fideszt, a NERpetit, és primitívek így állnak bosszút, mert erre futja a szellemi tartalékból. És leírtam tucatszor, nem érdekel, mit gondolnak rólam, mert nem ismernek.
Esetleg vissza lehet keresni a közvetítéseket, mert megvan pár száz szakasz, mindenhol, ahol Ati indul, felszopás van. Ha elmarad az eredmény - és ez 4 éve így van sajnos - akkor semmilyen kritikát nem fogalmaztok meg vele szemben, sőt! Még az öregValter is mondta, hogy ha meg akart volna indulni a Dunbar szakaszon, akkor miért nem indult meg? Ti még ennyit sem mertek kimondani...
Két hétig hallgattuk, hogy Pogacar egyre szarabb lesz, míg a vastüdővel készülő Jonas mennyire kurvajó. A Vueltán két hétig hallgattuk, hogy Kuss mennyire kurvajó, miközben mezőny volt. Ha nem ment volna el Van, akkor a Visma versenye nulla lett volna. Ezt sem sikerült kimondani.
Atit nagyra tartod? Bazdmeg, ÉN voltam az egyetlen, aki HITT BENNE az Olimpián! Negyedik lett, kurvára negyedik, és kb. élete egyik legjobb teljesítményét hozta! Leírtam, mit és hogyan kellene csinálnia 270 kibaszott kemény kilométeren keresztül (hülyének néztek), és ilyesmi taktikát alkalmazva negyedik helyen jött meg! És én nem értek hozzá? Leírtam, hogy Dunbar szakaszon lehet esélye szökni, és szökött is, de a végén megint nem volt ott fejben, és elrontotta újra, mint az UAE touron kétszer is.
4 éve nem ért el semmit, ezt nem lehet megmagyarázni. 4 éve nyeretlen, miközben ti minden mondatba odafűzitek, hogy a világ legjobb csapata így meg úgy. Nem tudta, hogy indul? Igaz. Tudott élni a lehetőségekkel? Nem. Castrillo 6 szökésből kettőben nyert, és hozzásegítette a csapattársát a győzelemhez. De hozhatnék Giro példákat is. Sajnos. És én tárgyilagos vagyok, ellenben az ESközösséggel, akik nem értik, hogy a vastüdővel 12 napot fekvő Jonas miért nem nyer Tourt, amikor a Pogacar doppingol?
Minden nap megvédtétek, hogy nem lehet bekerülni a szökésbe, nem lehet szökni, mert a mezőny nem engedi. Az általad is közvetített Giro-n hány szökés is történt? Ugye?
Nem a te dolgod megmondani a szaroskolbászról pofázónak, hogy mit és hogyan csináljon? Persze, jobb nem megszólalni, kussolni, és abból nincsen baj. Egy gyökér, aki élő adásban Tour-közvetítés helyett autóversenyt néz - és ezt el is mondja! - nem igényel pár helyreigazító mondatot egy kollégától? Ez sok mindent megmagyaráz.
Én elhiszem, hogy sokat készülsz, szereted a kerékpárt, de amíg szaroskolbász, hídördög, hhhöööjjjjjjjrudi az irány, addig te bármennyit készülhetsz, szart sem fog érni, mert a tahó elviszi a show-t előled.
Ami meg Valtert illeti, ez hülyeség hogy valakit számon kérünk szinte, hogy miért nem szökik, miért nem nyer szakaszt.
Nemrég annak is örült volna mindenki, hogy versenyzőnk van egy nagy körversenyen, nem hogy még szökjön, szakaszgyőzelemért menjen.
Az hogy segítőnek jött, hogy utolsó pillanatban ugrott be szintén nem elhanyagolható szempont, ezzel együtt is úgy érzem most, hogy nincs ebben sokkal több, én nem hiszem hogy tőle látunk olyat a három nagy kör egyikén mint Castrillótól mondjuk most.
Szimplán van mindig minimum egy, de inkább több aki erősebb nála és ez független attól hogy milyen szerepkörbe jött mennyire készült rá vagy nem a versenyre, zöld utat kapott vagy nem a csapattól a támadásra mert mikor ezekre igen a válasz akkor is bejön esetleg top10-be, de ennél több nincs.
De ezeket nem rosszindulatúan írom vagy mert én is keveselném, ellenkezőleg, óriási hogy ott van, hogy látjuk sokszor elől is, csak nekem ez a véleményem.
Az jutott eszembe, hogy anno Knézy is írt ide néha, ha jól emlékszem Derrick néven, és akkor is ment a kommentátorok ekézése, Sipié is.
Pl. Sipi lazán megcsinálta azt, hogy egy olasz versenyző interjújánál aki elmondott 10 mondatot annyit fordított, hogy "hát nem mondott semmi különöset", Knézy meg volt hogy Giro alatt azt az infót olvasta be többször amit én ide beírtam mert néztem a RAI-t ( nem önfényezés, csak tényleg ) :-) De nem volt gondom ezzel, csak szerintem ha badile most egy ilyet megcsinálna darabokra szednék itt páran.
Ez már csak így van. Nagy gond szerintem nincs a közvetítéssel, hat órás közvetítést egy hegyi szakasznál nem hiszem hogy ki lehet tölteni pusztán szakmával, ha meg igen akkor azok fognak megőrülni a tv előtt akik nem versenyszerűen kerékpároznak/kerékpároztak és ezekből van több.
Ennyi időbe szerintem bőven belefér, hogy mi a régió jellemző fogása vagy a classic "miből van a templom kilincse":-)
Kezdjük ott, hogy egy írásos fórumfelület, arc nélkül, személyes ismeretség nélkül, metakommunikáció nélkül eleve alkalmatlan ilyen szinten személyeskedő viták, eltérő nézőpontok rendezésére. Azért pár dologra reagálok, még akkor is, ha finoman szólva nem azon a szinten lett megfogalmazva, ahogy nekem szokásom emberekkel beszélgetni.
@csicsau:
"Te tényleg ennyire sekélyesen gondolkodsz, h egy fórumos minuszolásnak tulajdonitasz komoly jelentőséget? Vagy csak bele akartál rúgni itt valakibe? Vártad az alkalmat? :)"
Húsz éve járok a fórumba, nem kenyerem mások rugdosása. Az utóbbi időben én azt látom, hogy inkább itt vannak olyanok, akik rugdosnak másokat. Nagy jelentősége nyilván nincs a mínuszoknak, de valamivel csak kiérdemelte. Az, hogy menyire sekélyes vagy sem a gondolkodásom, egy fórumhozzászólásból aligha fogod megállapítani. (Csak a félreértés elkerülése végett: régóta ismerem Lajos karcos stílusát, mindig is kaptunk tőle hideget-meleget. Találkoztunk személyesen is, többször. Igyekeztem neki megvilágítani a munkánk folyamatait, de igazából soha nem éreztem azt, hogy ki tudna lépni a saját nézőpontjából.)
@lastpunk: egy pörgős, egy- vagy kétórás sífutó versenyt nyilvánvalóan más módon és más mennyiségű infóval kell közvetíteni, mint egy hatórás bringa etapot. Ezt persze te nyilván tudod, csak valamivel muszáj betalálni. Ha meg nem tudod, akkor a megjegyzésnek ennyi is a relevanciája.
@Lajos
Tudod van pár kretén, aki abban éli ki magát, hogy több nikken is mínusszal bünteti azt, aki nem tetszik neki, függetlenül a mondanivalótól és a topiktól.
Ez biztos így van. De nyilván te semmit nem tettél azért, hogy a személyedet kedveljék vagy ne kedveljék, ugye?
Inkább arról írhattál volna pár mondatot, hogy miért nem lehet szökni, miért nem lehet bekerülni szökésbe, és miért a világ legjobb csapatában az egyik legjobb segítő az, aki 4 éve nem tud szakaszt nyerni.
Ezt a valótlanságot szajkózod már hónapok óta, valamiért beakadt. Nem tudom, hogy ki és mikor mondta, hogy NEM LEHET bekerülni a szökésbe. Én biztosan nem. Az, hogy NEHÉZ bekerülni a szökésbe, pár világklasszis bringás is elmondta, kb minden nap elhangzik. Nem is értem, ezen mit lehet vitázni. Azt, hogy Ati miért kerül be kevésszer/kevesebbszer, azt neked kéne a legjobban tudni, hiszen állítólag annyira értesz a sportághoz. Nyilván tudod a különböző szerepeket, napra lebontva, és teljesen korrekt módon méred/méritek össze Ati szökésteljesítményét "van" szintű emberekkel, meg olyanokkal, akiknek semmi más dolguk nincs, mint szökni (ja, nem). (Disclaimer: én itt most csak és kizárólag a saját véleményemet írom. Adásban is ezt mondtam el, ha esetleg a kollégám mást mondott, azt ne rajtam verjétek le. Nem feltétlenül kell mindenben egyetértenünk.) De hogy egyértelmű legyek: Atit nagyra tartom, hiszek benne, hogy fog szakaszt nyerni, de az is látszott a Vueltán, hogy nem volt kiemelkedő az ereje, ezért azt a két lehetőséget, amikor szökni tudott, nem tudta eredményre váltani. Vannak még pár százan/ezren, akikkel ez előfordult. Ha nem hozza a várakozásaitokat, azt ne rajtunk verjétek el. Nem mondtuk sem azt, hogy szakaszt fog nyerni, sem azt, hogy összetettben jó helyen végez. Egy héttel a Vuelta előtt még azt se tudtuk, indul-e. Ja, és nem azért beszélünk sokat a Vismáról, mert feltétlen rajongói lennénk, hanem azért, mert onnan van belsős info a legjobb magyar kerékpáros által. Tíz évvel ezelőtt bármelyikőtök összetette volna a két kezét azért, hogy ilyen helyzetben lehessünk.
Itt most nem kérdeztétek, de reagálnék a "hájpolásra", bár ezt elmondtam a záró podcastban is. Amikor van egy szakasz, ami Atinak fekszik, és ő is megerősíti, hogy az adott napon mehet a szökésbe, akkor ezt mi el fogjuk mondani. El is mondtuk, hogy érdemes lesz nézni a szakaszt, mert Ati megpróbálja (!) beletenni a szökésbe, mert mehet magáért és fekszik neki a szakasz. De ez pontosan ennyit jelent és nem többet. Nem mondtuk egy szóval sem, hogy nyerni fog. Ha ennek ellenére nem hozott eredményt, akkor nem mi hájpoltuk túl, hanem a ti várakozásaitok voltak irreálisak vele szemben. Vagy olyat is beleláttok a mondanivalónkba, ami nem volt benne.
Azt a finálét, amikor Dunbar nyert, én közvetítettem. Abban a szituban, másfél kilométerrel a vége előtt igen is benne volt, hogy top 3-ért vagy akár szakaszért megy. Utólag könnyű kiröhögni, miután ismered az eredményt, hogy ugyan mire gondoltam. De kíváncsi lennék, hogy abban a pillanatban, amikor ezt kimondtam, itt a fórumon hányan ültek fotelkarfát markolászva, hogy bakker, ebből top három vagy akár szakasz is lehet. Szóval a nagy kritikacunami közepette nem ártana néha magatokba is nézni és legalább megpróbálni tárgyilagosnak lenni.
De azt is szívesen elolvasnánk, hány sütit zabált meg a kollégád, mennyi ördöghídról pofázott a történések helyett, miért néz autóversenyt munka közben, meg úgy egyáltalán miért szarik bele a munkájába, és ti miért nem szóltok rá?
Ez a legnagyobb tévedésed, amit a munkánkról gondolsz. De ez mindig is így volt, láthatóan konkrét elképzeléseid vannak a munkákról, mikor/mit/kinek az érdekében mondunk, konkrét fogalmad viszont nincs róla, hogyan működünk valójában. Láthatóan nem is érdekel, mert amikor próbáltam korábban helytelen feltételezéseidet helyretenni, nem voltál hajlandó elfogadni, mert nem egyezett a világképeddel. De a konkrét kérdésedre válaszolva: Nem az én dolgom megmondani a kollégámnak, hogyan és mit csináljon. Nem is értem, ezt hogyan gondolod. Sok mindenről beszélgetünk adáson kívül, adott esetben munkáról is, de az ő döntése, hogyan közvetít. Egyben biztos lehetsz, attól, hogy neked/nektek nem akkor, nem azt és nem úgy mondja, ahogyan azt elvárjátok, attól még nem szarik bele a munkájába. Rengeteget készül, de más stílusban adja elő és más típusú infókat tart fontosnak. Hogy én mit gondolok erről, az az én dolgom, de hogy hogyan szeretnék én közvetíteni, azt kizárólag abból tudod megítélni, ami az én számból hangzik el. Minden jogotok megvan nem kedvelni, akár őt, akár engem. De más munkáját ne rajtam kérjétek számon. Ami a saját munkámat illeti: én tudom, honnan jövök, mennyire szeretem és tisztelem a kerékpársportot, mennyit teszek bele a felkészülésbe. Bízom benne, hogy a többségnek átjön, amit én át szeretnék adni. Ha nem, akkor hajlamos vagyok azt gondolni, hogy az nem az én hibám.
Régen el se tudtam képzelni, hogy valaki miként tud végignézni egy több órás bringaversenyt. Azt meg végképp nem, hogy miként egy három heteset!!!!!!!!??????? Dög unalomnak képzeltem.
Aztán valamiképpen Sipiék rászoktattak.
Aztán a mostani papupcsállatkák (copy by...) szépen leszoktatnak róla. Nyilván kell úti rajzot mondaniuk mindenféle reklámmal, "érdekeséggel", de valahogy nem ilyen gyomorforgató módon, a bringa-érzés teljes hiányában, a szurkolás seggnyaló formájában. Azon is csodálkozom, hogy van egyáltalán munkájuk, de sötét korban élünk sötét kommentárokkal. Szörnyű .
Így van, kicsit sajátos a stílusa Lajosnak de a kerékpáros dolgokat nagyon jól látja és a szakmai részbe sokkal jobban belelát (és jobban ért hozzá), mint bármelyikünk.
Itt a legtöbben bírjuk és ha szét is baszna valamit, legalább nem egy élő adást. Ideje lenne kicsit magatokba nézni és nem csak a felszopók által kakasként a szemétdombon ücsörögni...