Keresés

Részletes keresés

MsOutsider Creative Commons License 1999.08.29 0 0 116
Szerintem maga a halál méltatlan az emberhez...
MsOutsider Creative Commons License 1999.08.29 0 0 115
És ez a legfurcsább: a semmi,
hogy lehet többé soshe lenni -
ez a legérthetetlenebb:
végső lakójául agyamnak
a nagy csodálkozás marad csak,
hogy voltam, és hogy nem leszek.
/Szabó Lőrinc/
tündérlala Creative Commons License 1999.08.29 0 0 114
Én nem a haláltól tartok, hanem az emberhez méltatlan végjátéktól...
A kiszolgáltatott, megalázó helyzetektől, vagy amikor úgy érzem, hogy már terhére vagyok a családomnak.
Amikor tologatnak egy kocsiban, mások mosdatnak, etetnek, meg hasonlók.

Most őszintén, nem hülye helyzet, amikor a nővérkétől kell megtudnom, hogy "voltam-e WC-n" vagy sem?!?!?
:-)))))

Szulamit Creative Commons License 1999.08.29 0 0 113
A halállal dacolva
írok válaszodra
Talán, mert kissé álmos vagyok
Egy ásítást még ide benyomok.
:-)
originalqszi Creative Commons License 1999.08.28 0 0 112
Legjobb az eredeti!
Senki sem ferdítheti,
Jön kút a főből,
Nem kell könyvből
A sok szó,
Ezért érheti zokszó!
Senki sem ismeri!
Nem jelent meg, az Istenit:DDDDDD
Szulamit Creative Commons License 1999.08.28 0 0 111
Minden "eredeti"
Saját kútfőből jő

De
Romlani is képes
Mit hoz a jövő?
:-)

Bacci Creative Commons License 1999.08.28 0 0 110
Kedves Szulamit!

Ha ez egy eredeti (Szulamit), akkor gratulálok!
(Én már nem is próbálkozom...)

Üdv:
Bacci

Szulamit Creative Commons License 1999.08.28 0 0 109
A haláltól nem!
Csak a szenvedéstől,
a fénytelen homályba
tűnő elveszéstől.

S bármikor vissza-
térek anyagnak,
Örök pihenésben
Jó lesz.
Békénhagynak.

originalqszi Creative Commons License 1999.08.28 0 0 108
Jaj, neee:(((((((( És minden más OK???? A lép nem nő ki??????
KGabi Creative Commons License 1999.08.28 0 0 107
Szerencsére megúsztam, bár a lépemet kivették.
originalqszi Creative Commons License 1999.08.28 0 0 106
Jujjj, szörnyű lehetett:((((( köszi, hogy elmesélted, maradandó nincs??????(((
KGabi Creative Commons License 1999.08.28 0 0 105
Kedves Originalqszi!
A történet úgy szól, hogy utasként ültem egy autóban, amikor a baleset történt. Az ütközés előtt egy töredék másodperccel - amikor már tudtam, hogy mi fog történni - világosan éreztem, hogy ezt nem lehet élve megúszni, tehát vége, kész, ennyi volt az életem. Szó szerint halálos nyugalom szállt meg, még a szemem sem csuktam be, még a gyomrom sem rándult görcsbe. Aztán mégis túléltem, nem fájt semmim és csak csodálkoztam, hogy ez miképp lehetséges. Gondolom az, hogy nem fájt semmim a sokktól lehetett, mert komolyan megsérültem. Szóval meggyőződhettem róla, hogy a halál nem olyan borzasztó. Ezzel az érzéssel évekig remekül elvoltam, de kb. 2 éve újra a régi kellemetlen érzésem van, ha arra gondolok, hogy egyszer meg kell halnom.
kukuc Creative Commons License 1999.08.28 0 0 104
Szóval elôszôr megijedtem és csodálkoztam, hogy mi történik velem. Aztán megnyugodtam. Vissesnek hqngzik de haláli nyugalom szállt meg. Szinte derüs volt a dolog. Megnyugtató.
originalqszi Creative Commons License 1999.08.28 0 0 103
mesélj:-))))
kukuc Creative Commons License 1999.08.28 0 0 102
Sziasztok! Mi ez a hűvös hangulat? Nekem már volt halálkjözeli élményem, és nem volt roszz! Ha akarjátok elmesélem!
originalqszi Creative Commons License 1999.08.28 0 0 101
Én csak verselek,
S a haláltól nem félek:-))))
originalqszi Creative Commons License 1999.08.28 0 0 100
Látod nagykutya? ezért vagyok én qszika:-)))))
nagykutya Creative Commons License 1999.08.28 0 0 99
Két hete kaptam egy névtelen levelet, hogy le fognak lőni. Azóta félek, bár még megvagyok. Eddig nem is gondoltam erre. A shógunban a szamurájok igen nyugisan fogadták: ha ez a karma, akkor ez a karma. ( De ki akar ma?)
MsOutsider Creative Commons License 1999.08.28 0 0 98
Kéremszépen, én +értem azokat, akik félnek... hiszen én is féltem, amíg éltem

J
sip pista Creative Commons License 1999.08.28 0 0 97
a fájdalomtól, kiszolgáltatottságtól, megaláztatástól igen, a haláltól (azt hiszem) nem
egyszer lepotyogtam egy szikláról, a zuhanás (nekem hosszúnak tűnő) ideje alatt leginkább kíváncsiságot
éreztem (mi lesz ennek a vége?:-))
ma délelőtt meghalt egy haverunk (45é). mentek kocsival, mondta, hogy sz@rul van, még leparkolt,
aztán game over (bocs). én is valahogy így szeretnék ..
dr.Azsé Creative Commons License 1999.08.28 0 0 96
Elolvasva az eddigieket két dologhoz szólnék hozzá. Az egyik az, hogy MrSpock-al egyetértve a halál után az lesz velünk, ami születésünk előtt volt. Nem tudjuk mi volt előtte, s azt sem fogjuk tudni ami halálunk után lesz. Ennél jobb "önmegnyugtatást" még nem tudtam kitalálni. A másik az öregedéssel kapcsolatos. sajnos azzal, hogy megöregszünk semmivel sem fogunk jobban felkészítve lenni a halál elfogadására(l:Tolsztoj: Iván Iljics halála). Öregkorunkra a személyiségünk nem fog annyira megváltozni, mint ahogy azt sokszor elképzeljük. Talán a környezetünkben élők hiánya, szeretteink elvesztése valamit segíteni fog. Most persze a végelgyengülés okozta halálra gondolok, bár annak a valószínűsége, hogy ezt megérjük elég kicsi...
mm2018 Creative Commons License 1999.08.28 0 0 95
Ne törödj semmivel,mindjárt a 100 is meglesz!
Millennium Creative Commons License 1999.08.28 0 0 94
A jónéhány érdekes hozzászólás ellenére kezdem azt érezni, hogy túl sok felé ágazik szét a topic. Eredetileg ugyanis nem ezekről lenne szó:

- halál utáni élet (van rá másik topic)
- vallásfilózófia (van rá sok másik topic)

Ellenben az eredeti egyszerű kérdés:

- saját magadban hogyan rendezed le azt a tényt, hogy meg fogsz halni?

Mr Spock Creative Commons License 1999.08.28 0 0 93
Kedves Mindenki,

A dolog keteselyes:

1. Vagy van valami halal utan
2. Vagy nincs

Ha van, akkor nem tudhatjuk hogy az mi(lyen). Lehet jobb, rosszabb, ugyanolyan mint a mostani elet. Nem ez a valoszinu.

Ha nincs (ez a valoszinu), akkor az hajszalpontosan ugyanolyan lesz mint mielott megszulettem. Mivel evmilliokon keresztul semmilyen kellemetlen dolog nem tortent velem (szuletesem elott), "onbizalommal" nezek a halal elebe.

Gabor

originalqszi Creative Commons License 1999.08.27 0 0 92
NEM
KGabi mesélj!!!!
KGabi Creative Commons License 1999.08.27 0 0 91
Kedves baraka99, én is voltam nagyon-nagyon közel a véghez 9 éve. Utána jó sokáig nem féltem, de mostanában megint rám szokott törni a félelem, ugyanúgy, ahogy a balesetem előtt.
pancho Creative Commons License 1999.08.27 0 0 90
Szerintem az ember (mindenki) agyának mind a 100%-át használja, csak nem mindenki egyforma hatékonysággal (érdekelne, aki meg tudja mutatni, melyek azok az agysejtek, amelyeket az ember még soha életében nem használt...). Ezért van az, hogy egyes gyerekkori dolgokra az ember még öregkorában is emlékszik, míg a tegnap történtekre néha már nem. Mert azt az infót több helyen is tárolta, amelyek egy része elveszett, más része megvan, az öregkori infókat meg a meglévő, sokkal kisebb helyre rakja, aztán ha az elveszik, akkor végleg elveszett.
Amúgy nagyon igazad van ebben a hozzászólásban. Szerintem sincs a halál után semmi, de a reinkarnáció (feltámadás, mennyország, ökörvadászmezők stb.) tudata megnyugtatja azokat, akik hisznek benne.
baraka99 Creative Commons License 1999.08.27 0 0 89
borka, én pontosan tudtam akkor és ott, hogy vége, nincs zovább, nincs új élet, nincs újjászületés, nem vár engem senki. És ezzel együtt tartom: nem félek. Tudom, hogy egyszer meghalok, és kész. Addig élvezem az életet, amíg lehet, amit megtanultam, az annyi, hogy tényleg minden pillanatra oda kell figyelni, a maximumot kell mindenbol kihozni, mert nem tudhatod, hogy mikor van vége, és akkor tényleg vége van. Amit addig megtudsz és megtapasztalsz, az vagy. (Nem vagyok semmilyen hívo és nem is akarok az lenni.)
Aesopus Creative Commons License 1999.08.27 0 0 88

Meghalni nem is olyan rossz, de masnap szornyen erzed magad

fricska Creative Commons License 1999.08.27 0 0 87

Az életünk egy olyan gyógyíthatatlan betegség, amelyet még senki sem élt túl.

De ne aggódjatok, ha kellően intenzíven éltek, mindent kipróbáltok, minden megismerhetőt megismertek, meglátjátok, unalmassá válik az élet, nem nagy szenvedés lesz odébb állni, jöhet a második fogás! (a férgek számára).

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!