Asztali gép. De már megjavult. Az a röpke felvillanó üzenet egy csatlakoztatott eszköz fel nem ismeréséről szólt. (Mondjuk nem értem miért, mert az eszköz működött, méghozzá jól.) Áttettem egy másik aljzatba és azóta jól indul a gép, nem sípol kétszer, nincs felvillanó üzenet stb. Most látszólag minden rendben, pedig szakember nem nézett rá, senki semmit nem cserélt ki stb. Ahogy nem értettem a múltkori nem indulást, úgy nem értem a "magától" történő megjavulást sem. De már 1-2 napja jó minden, remélem így is marad.
Ez így megy már pár napja, a nem indulásos dolog csak egy nap fordult elő, azóta ilyen furcsán, de elindul, betölt
No ez a lényeg, mert jobb opredszerek "beállnak" a hibá(k)hoz, kompenzálják ameddig tudják ill. lehet!
Ettől még gond lehet valahol! :( Táp, vagy alaplapi gebasz lehet, legjobb esetben valamelyik csatlakozó kissé korrodált. (?..) Ezeket Te is tudnád párszor ki-be huzigálni, bár az sem derült ki, hogy asztali gép vagy laptop egyáltalán..?
Ez a valami, ami felvillan egy nagyon rövid időre valami szöveges infó lehet, olyan mint amikor a végén meg kell nyomni mondjuk az F1-et, hogy tovább lépjen a rendszer. De nem tudom jobban megfigyelni, mert egy pillanat alatt eltűnik és elindul a betöltés a normál módon. Ami szokatlan, az idáig vezető út, a szokottnál később jövő 1. sípszó, a 2. sípszó, ami nem szokott jönni és ez a bevillanás a betöltés előtt. Onnantól már jó minden és menet közben is jól működik, nem csinál közben leállást, semmilyen egyéb problémát. Ez így megy már pár napja, a nem indulásos dolog csak egy nap fordult elő, azóta ilyen furcsán, de elindul, betölt. A merevlemez is jó, ezt írja ki az ellenőrző program. Ezért gondoltam, hogy hátha csak az elem a hibás, de inkább csak hinni szeretném, hogy nem nagy(obb) a baj, nem értek hozzá.
Ti jobban tudjátok, biztosan így van. Csak arra gondoltam, hogy ha mégis bekapcsol, elindul és betölt, ha nem is a szokott módon, talán nem lehet akkora nagy a baj (például nem táp, nem alaplap gyengélkedik, hanem csak az elem).
Nem változtattam meg semmit, azt se tudom hogy kéne ezt megtenni.
Arról van szó, hogy a gépem nem akart bekapcsolás után elindulni, szinte azonnal leállt, a monitoron sem tudott még semmi megjelenni ilyen rövid idő alatt. De addig próbálgattam a bekapcsolást, hogy nagy sokára végre elindult és betöltött. Azóta is elindul és betölt, de nem úgy, mint máskor. Lassabban indul, később sípol, majd sípol még egyet, aztán valami még felvillan egy röpke pillanat erejéig a monitoron, aztán betölt, ahogy szokott és minden működik normálisan. Azt hittem, hogy esetleg az elem merült le. De betöltéskor minden rendben, nincsenek beállítási gondok és a dátum és idő is pontos. Így most értetlenül állok az egész előtt. Lehet mégsem az elem a hibás?