Sziasztok,
Eszméletlenül jó nevek vannak itt ebeknek, pedig azt hittem, hogy én adtam a legjobb neveket a kutyáinknak, de itt több más név rulez. Na, azért ideirom: a komondor Smarni, a szálkásszőrű tacskó meg Borsó, (még van egy keverék is teljesen köznapi névvel: Berta)
Az angol szetterem neve Gréti. Pedig nem láttam a hasonló nevű ebről szóló filmet: ha látom, nem nevezem így el, mert mindenki megjegyzi. De azért aranyos név, ugye?
Nekünk egy öt éves örökölt német juhászunk van, aki az AJAX névre hallgat.( a fiam időnként fradikának hivja), ha mi neveztük volna el, valószinűleg a SLUKK nevet kapta volna. A macsekunk SLICC
A kutyám (fiú) neve: pörkölt. Ha lyány lenne akkor a keresztségben a bakonyi töltött dagadó nevet kapta volna. A pörkölt azértz jó név, mert olyan parancsolóan lehet kimondani, hogy csak úgy dagad a tacsi melle a büszkeségtől, hogy látjáttok ezt a nagy barmot, ez az én gazdim!
Kutyanévadásnál tartsuk szem előt az alábbi néhány kis szabályt:
1. A kutya neve mindig tükrözze kinézetét. Szóval bernáthegyinek nem adunk morzsi nevet, ahogy egy csivavát sem illik tuskónak, dömpernek hívni. Ha ezt a szabályt beartjuk, az jó.
2. Ne legyen túl kedveskedő a név, különben a kutya szidalmazása nevetségessé válhat pl.: "Etel te kurva mit csináltál a szalámival!" elég viccesen hangzik a "Sukmó te rohadt állat mit csináltál a szalámival!" -hoz képest. Ha ezt a szabályt beartjuk, az jó.
3. A kutya neve sose egyezzen egy, a szűkebb családi körben élő személy nevével, mert ez rendszerint félreértéshez vezet. Például ezt a félreérthető meggegyzés Pisti apja hagyta Pisti anyjának Pista kutyával kapcsolatban: "Ne aggyá enni Pistának mer megin lehuggyozta a küszöböt." Ha ezt a szabályt beartjuk, az jó.
A Kamillához mit szólnátok?
Egyébként javasolnám Winkler Róbert Kutya utónévkönyv c. könyvét. Tercium Kiadó 1998. 1170Ft
Nem erről jut eszembe, de a pécsi vidámpark egyik őrkutyáját Szifonnak hívják. Egyik barátom anyjának a dobermanját meg Lakatnak keresztelték.
:)
Luca nenit hivatalosan Borbalanak hivtak (2. alom a szaporitonal), de ez egyaltalan nem illik ra.
Neha Frigyes mester, neha Hetordog, neha Gazgyar, de gyakran hivjuk Lucanak is! ;-))
rizo,
Ha a Fridi zakojara hasonlit, hivhatjatok Bimbonak is! Vagy Zakonak.
(ismeritek:
- Bond, James Bond..
- Booo, Bimboooo
a tehen es James Bond talalkozasa).
r_bendeguz:
egyenlore csak "zsebtehen" (sima szor, fekete foltokkal: ~Fridi egyik zakoja :)) kb 1-2 honap mulva lesz csak kep, szerdan szuletett.
stika: a Doris egyenlore pontszerzo helyen van :)
Rizo
rizo,
Rézi, Trixi, Mix, Flipp, Fáni (ez kicsit tacskós), Kex, Sörte, Money=Mani, Zsupsz, Borzi
Ha lesz képed róla, légysz. emild át az Iszoldába.
tisztelettel
r_bendegúz
Nem tudom mit jelent, vagy van-e egyáltalán ilyen név, de szerintem pompásan illik egy kutyához, könnyű megjegyezni és kiáltani is. További előnye, hogy megfelelő "rangszócskákat" is kiválóan elé/mögé lehet biggyeszteni, mint pl dr O. H grófkisasszony.
Sziasztok!
Egy foxi lanynak keresek nevet, tippek erdekelnek.
Anyja neve: (... y de la vega y szentszar) DIANA, ugyhogy ez kilove.
Viszont nem szeretnem NULLA-nak se hivni :))
Rizo