Hát ez tetszik!!! Istenem, de szeretnék ilyenkor légy lenni a falon! Azt minden pénzt megérne, hogy lássam az képüket ilyenkor....DDD. Képzeld el, ha a manus kutyás, vagy épp kiütést kap az állatoktól. D
Ami engem illet könyvet tudnék írni a negatív tapasztalataimról, az év bestseller-re lenne az tuti.
1 év után megint álláskeresésben vagyok, gyakorlatilag minden 2. évben újat dobok.
A hócipőm tele van!
Most elhatároztam, hogy a maradék zsémből szuperintenzív nyelvtanfolyamra jelenkezem, ahogyan elnézem az esélyeimet, fél évig hót zicher, hogy állás nuku, akkor legalább tanulok és már nyelvtudással jelentkezgetek, ja és otthon az aktuális szoftvereket begyakorolom. Sok helyen kérik az Excelt. Most lesz időm rá.
Na, minden jót és kívánom, hogy sikerüljön a felvétel egy olyan helyre, ahol nem csak elhülyülni lehet.
Az egyik helyről, ahova beadtam a pályázatomat, most jött egy értesítés, hogy csúszik az elbírálás, mert több, mint 800 (!) ember jelentkezett :( Na ide szerintem már baromi nagy szerencse is kell.
Amúgy totál elegem van, hogy sok irodai állás mögött becsapás van. Vagy Zepter és egyéb vagy erotikus munka.
Egyik nap is találtam egy titkárnői állást, ahova 8 egész alakos fotót kértek....megpályáztam...küldtem 8 egész alakos fotót a MACSKÁIMRÓL...hihi nem mondta a pacák, kiről kell a fotó :D Az ilyen megérdemli, hogy egy kicsit idegesítsem.
Kiderült, ez még csak egy előválogató volt. Beszélnem kellett a tanulmányaimról, munkatapasztalataimról, meg angolul is kérdeztek. A fejvadász ezek alapján készített egy profilt rólam, majd továbbküldte a munkáltatónak. Hál'Istennek bekerültem a második fordulóba, ahol volt precizitás teszt, logikai teszt, angol levél, olasz üzleti levél és személyiség teszt. Ennek kb. 3 hét múlva lesz eredménye, és ha jónak ítélik meg, akkor behívnak a 3. fordulóra is.
szia, nem lehet itt okosnak lenni, hogy most mi a baj, ha tudsz vagy ha nem tudsz , vagy csak keveset. szerintem önmagunkat kell akkor is adni, minden tudásunkat beleadni egy felvételibe, még akkor is ha kiderül pont ezzel veszitettük el a lehetőséget egy uj munkához. ugy gondolom jó ha egy ember okos és tanult, adj bele hétfőn is mindent, hadd lássák kivel állnak szemben. nekem is bejön az olasz nyelv,,olyan pörgős jó hangzású, bár nem beszélem.
Hétfőn megyek állásinterjúra! Ez nagy szó, mert nem nagyon szoktak interjúra hívni. Kb. ha 200 helyre elküldöm az önéletrajzot, akkor csak egy helyről hívnak interjúra.
3 hete is voltam egy interjún, de nem vettek fel.....jobban tudtam olaszul, mint a leendő főnököm, és becsinált szegényke, hogy a pozíciójára pályázom. Pedig nekem nem kell a pozíciója, csak egy biztos állás.
Én azt hittem eddig, hogy az előny, ha az ember valamit nagyon jól tud és ha valamiben ügyes...sajnos nem így van, utálják az értelmes embereket, mert azokat nem lehet becsapni.
Meg az is gond, hogy miért csak titkárnő akarok lenni diplomával...hát azért, mert én az egyetemet azért végeztem el, mert érdekelt, és nem volt vele semmi különösebb célom, csak imádtam az olasz nyelvet és kultúrát...na ezt se lehet megmagyarázni senkinek...
sziasztok! tegnap kaptam egy mailt, hogy most alakult egy oldal, ahol lehet regisztrálni a szakembereknek, lehet kezdő vagy gyakorlott, valami szakmunkás közösségi portál. állitólag az elhelyezkedést segíti , azért hozták létre. bár nem csodálkoznék ha egy munkaerőközvetitő alapitotta volna ezt a honlapot, az ingyen adatokért, mindenesetre én mág várok a regivel. de aki gondolja regisztrálhat.
szia, én is abban a korosztályban vagyok, 34 éves, igazad lehet abban is hogy nem lessz nyugdij mire oda, vagy ha egyáltalán odaérünk, én is azt vallom hogy legyen félretéve pénz és gyüjteni amit csak lehet. de az a baj hogy a legtöbb embernek pl nincsen annyi keresete hogy félre tudjon tenni, még megélni is nehéz. valamilyen szinten az ember a saját sorsának a kovácsa, de nem csak ezen mulik a jelen és a jövő. hanem hogy nagyon kevés a kereset, és nagyon sok az adó, és nagyon sok a fizetnivaló. itt az érvényesül akinek kapcsolata van és bejut jó helyekre, vagy bejut bárhova, csak legyen már valami .ez érvényes minden társadalmi szinten.
Szerintem a mi korosztályunknak (30-40 év) már nem lesz nyugdíja! Elég csak megnézni a mai tizenéveseket a tömegközlekedésen...ezek tartanának el bennünek? Kizárt. Itt nekünk kell félretenni valamennyit az idős évekre, vagy olyan vállalkozásba vágni, amit öregen is tudunk csinálni, és van egy kis zsebpénz belőle.
Én nem azért szeretnék dolgozni, mert annyira rá lennék szorulva, csak szeretném magamat hasznosnak és fontosnak érezni.
szia, értem. azért sok sikert kivánok neked!hátha mégis találsz ott Budapesten megfelelő munkát. nem tudom mi lessz itt Magyarországon és hogy lessz igy meg a munkaév ami kell majd a nyugdijhoz. aki megéli. én azt látom hogy nagyon sok embernek nem lessz meg a munkaéve mire nyugdijba megy. sok a feketemunka. és nincsen bejelentett munka sem. ha van akkor meg kevesebbel jelentik be pl 4 órában. sok ember van is meg nagyon sok lessz akinek nem, vagy csak nagyon kevés nyugdija lessz. sorra halnak majd éhen, fagynak meg, ami ma is hallik a tévében, de később mégtöbb ilyen hír lessz. nelegyen igazam!!!
Nálam a külföld egyáltalán nem jöhet szóba, mert van egy hobbi vállalkozásom, ami ide köt. Cicákat tenyésztek, és 8 cicával nem tudok mobil lenni. Valamint a férjemnek biztos állása van, amit semmi pénzért nem szeretnék, hogy feladja, hiszen imádja a munkáját.
Amúgy meg olaszba sem fenékig tejfel az élet, a fiatalok körében elég jelentős a munkanélküliség (pont a héten volt róla szó az olasz hiradóban), és a bevándorlókat meg semmibe veszik (voltam kinnt ösztöndíjasként).
Én Budapesten szeretnék boldogulni, imádom ezt a várost.
Nincsenek túl nagy igényeim, szeretnék egy hétfőtől péntekig tartó napi 6-8 órás állást és megelégednék nettó 100-150 ezer forinttal.
A 4 órás állást meg otthagytam, mert az volt a munka lényege, hogy kisnyugdíjasokst verjünk át.....na nekem ehhez nincs szívem.
szia, sajnos nállad is mint nállam igaz és bejött a régi bevált mondás: jó tett helyébe jót ne várj. elolvastam hozzászólásaidat, és elképedve néztem milyen sok szakmád van és beszélsz olaszul is. tudom könnyebb irni mint megvalósítani, de a helyedben én nem itthon gondolkoznék, hanem olaszban. ott megérné?! engem hivtak volna régebben hollandiába hegeszteni. de mint pályakezdő nem vállaltam be a saját költségen való kiutazást próbamunkára, nyelvet sem beszélek, el tudnak adni. de téged nem tudnának olaszban, csak gondolom nehéz kijutni biztos helyre úgy, hogy ne csapjanak be.
Sajnos senki nincs, aki tudna protekciót szerezni nekem. A rokonok már nyugdíjba mentek, nem foglalkoznak ezzel. Az egyetemen míg más a kapcsolatait építette, én tanultam, mint az állat, mert imádtam a szakomat. Mindig próbálok új kapcsolatokat építeni, de nem könnyű, mert nehezen barátkozom. Én már rengeteg embernek segítettem, de amikor viszonozni kellene, mind eltűnik. Úgy látom, ez a sorsom, segítenem kell, de ha én szorulok segítségre, akkor egyedül kell megoldani.
Egy nap kb. 3-4 helyre tudom beadni a pályázatomat. Remélem valahol szimpatikus leszek, és rám esik a választás ;)
szia, az a gond hogy csak az boldogul állásleresés terén, aki sógor rokon és koma. nem tudom mennyi kapcsolati tőkével rendelkezel, de próbálj mégtöbbet kialakitani akár neten is, sosem tudni mikor tudnak segiteni.
Hát, nem sokkal többet, de az is pénz, meg kell becsülni. Csak nagyon bánt, hogy diplomás, jó képességű emberként csak ilyenekre kellek :( Az egyetem alatt hozzászoktam a sikerhez, hogy mindig mindenből a legjobbak között vagyok, és most a kudarcokat kicsit nehezen viselem. Tök szar azt látni, hogy a sok hanyag, tunya volt iskolatársam be lett protezsálva jobbnál jobb helyekre, és napi nyolc órát dolgoznak (7végén nem), és ezzel meg tudnak keresni legalább 150000-et nettóba.
Nem szokták megindokolni, hogy miért nem hívnak be interjúra. Azt szokták csak mondani, hogy találtak alkalmasabbat. Szerintem nem is emlékszik mindenki pontosan egy-egy ember önéletrajzára, amikor egy pozíciót több százan pályázzák meg.
Nekem irodai, adminisztrációs állás kellene, vagy recepciós. Az sem árt, ha kell mellé olasz nyelvtudás is. Az a baj, ha nem találok munkát, megkopnak a megszerzett kompetenciáim, még akkor is, ha gyakorolok itthon. Ezáltal mindig egyre nehezebb, mert nem tudok lépést tartani az álláspiaccal :(
Jelenleg egy call center összejött 4 órában, de nem ez álmaim melója. Az én agyam többrétűbb munkára van kitalálva. Az ilyen monoton munkától le fogok épülni agyilag, és akkor meg mi a fenének végeztem egyetemet?
szerintem cége válogatja, de értem, mire gondolsz :)
mondjuk azt nem tenném meg, hogy csak azért nem adom be az önéletrajzomat, mert kérik a fizetési igényt. azért az interjún nem csak rólad derül ki sok minden, hanem a cégről is. itt a fórumon is olvastam, hogy néha olyan kérdéseket tesznek fel, aminek tényleg semmi köze a munkához, a hozzáálláshoz...stb., illetve olyan ember akarja felmérni a nyelvtudást, aki utána nem érti, amit válaszolsz (én is jártam már így...), akkor ez már többet elárul a cégről, persze ezt csak akkor tudod meg, ha eljutsz az interjúig...
nem értek veled egyet. az, hogy kéri a fizetési igényedet abszolút nem jelenti azt, hogy nem érdekli, mit tudsz. de pl. a precízségedet is le lehet mérni azon, ha kérik a fizetési igényedet, elküldöd-e, vagy beadod a pályázatodat hiányosan.
Nagyon dicséretes a szorgalmad, hogy ennyi helyre küldted el az önéletrajzod!
Mit mondtak amikor megkérdezted a, hogy miért nem téged választottak?
Mit kellene szerintük másképp csinálnod? Vagy mi hiányzott?
Megkérdezted őket egyáltalán?
Szerintem az is fontos lenne, hogy azt tud, hogy mit is csinálnál igazán szívesen!
Sok munkaadó nem szereti a bizonytalan munkavállalókat sem.
Ha az megvan, akkor jöhet az igazi munka.
Szerintem azt a területet kellene megcélozni, amit igazán szeretsz csinálni, illetve amibe a legjobb vagy.
Természetesen az állástalálás egy folyamatos munka, mely során mindig célszerű finomítani, módosítani eszközeid (önéletrajz), önmagad, hogy igazán vonzó legyél a jövendő munkaadód számára.
Ja, és ha valakinek segít, egyik barátnőm is épp embert keres - bemásolom az e-mailjét, hátha ;) :
Van egy üres pozíciónk, relocation ügyintéző munkakörre.
Angolul kell tudni (használni kell tudni az a lényeg) és jogosítvány kötelező. Ezen kívül olyan kompetenciákkal kell rendelkeznie, ami ügyfelekkel való munkáknál szokásos, tehát empátia, segítőkészség, proaktivitás, problémamegoldás, stresszkezelés, teherbírás és ápolt megjelenés... stb.
érdekes, amit írsz. Ismerőseim egy része arról panaszkodik, - hogy akár csak te- nehezen talál munkát, a másik részük, aki meg HR-sként dolgozik, vagy a cég, ahol van épp munkatársat keres meg arról, hogy nehezen találnak embert.
Sokszor előfordul az is, hogy nem teljes anyagot küld el valaki (pl. nem írja bele a fizetési igényt, mikor azt kifejezetten kérik), és akkor már nem is veszik figyelembe a pályázatot.
Már több, mint egy éve nem találok állást magamnak. Többszáz helyre küldtem be az önéletrajzomat, és még csak interjúra sem hívnak be. Végzettségeim: érettségi, kereskedő-boltvezető, alapfokú titkár, gépíró, ECDL vizsga, nyelv szakos egyetem. Előző munkáim: könyvtáros (önkéntes munka), irodai ügyintéző, ügyvezető igazgató, titkárnő (iskolai gyakorlat keretében). 6 hónapig éltem külföldön is egyetemi ösztöndíjjal, az olasz nyelvet kiválóan beszélem, angolul is alapfokon pötyögök.
Általában adminisztratív állásokra adom be az önéletrajzomat, de sehova nem hívnak, és nem értem, hogy miért (nem vagyok se öreg, se csúnya, se kövér, se sovány).
Tök el vagyok keseredve emiatt, mert a sulikban mindig mindenből a legjobb voltam, a sikerhez vagyok szokva.
A fizetés igényem kb. 80-90 ezer nettó 6-8 órában.