Hello !!
86-91-ig jártam a Landlerba, Schwimmer volt az ofő, Seres Józsi a magyar tanár, Ő volt ugye egyben a könyvtáros is, meg a filo tanár is. Mind a 2 rendes, művelt pali volt. A műhelyből Kékesi, Garai és Andorfer tanár úr rémlik. Ez utóbbi kettővel még építőtáborban is voltam az NDK-ban :-)) Elsőben még a Gácser volt az osztályfőnököm: emberileg kifogásolható volt, és mintha erősen kommunista beállítottsága is lett volna. A gépész tanárom későbbiekben egy szakállas emberke, a Kovács lett. Tanárnak nagyon rossz volt, de tudtuk hogy jó szakember, csak nem igazán tudta a tanítványoknak átadni a tudást. Viszont nagyon jó humora volt !!
November körül volt valami banzáj a suliban, a régi tanítványoknak. Volt valaki közületek ?? üdv.
Hurrá! Landleros voltam én is! Igazán nem emlékszem, hogy mikor, úgy '90 vagy '91-ben végeztem. Azt sem tudom, hogy ki volt az osztályfőnököm, annyira emlékszem, hogy nő és 3 nevű... (férje neve * leánykori neve * keresztneve). Viszont Kovács 'Elák' Misi kegyetlen egyeseket adott, és matekból is beszedtem pár FÚRÓT (Polákné? Vörösné?) Asszem a mai napig tartom a rekordot az egy óra alatt beszerezhető egyesek számával, mely pontosan 8! és Gácser tanár úr osztotta nekem:))
jut eszembe': nem is végeztem el az iskolát, mert az érettségin K. E. M. közölte, hogy akármit csinálok, akkor sem enged át..., aztán nem is próbálkoztam. (ennek az át nem engedésnek szerintem részben politikai okai is voltak, bár az igazság az, hogy semmit sem tudtam semmiből, gyakorlatilag asse tudom, hogy milyen tárgyakat kellett volna tanulnom) :)) fuuuu, belegondolok... nem is értem, hogy szüleim miért hagyták ezt
Nekünk is Polákné tanította a rajzot, és szokás szerint tépkedett. Létezett viszont egy speciális papír, amit csak a Budapest Papír Rt. forgalmazott, egy kicsit húzós áron. Ennek a papírnak az volt a lényege, hogy téphetetlen, vízálló, meg mindenféle okos dolgot tudott. Valami spec. anyagból készült.
Képzeljétek el a szituációt, amikor az egész osztály ilyen téphetetlen papírra készítette a rajzait arra a napra. Majdnem fegyelmi ügy lett belőle, mert kedvenc rajztanárunk kicsit felhúzta magát, amikor az alkotásokat nem tudta megsemmisíteni. :)
Üdv mindenkinek, aki Landleres vagy umszki-s volt.
Felhozom a topicot, hátha erre jár valaki ismerős.
Ha Landleres tanári kar vagy mai diák látja, adja át köszöntésemet egykori osztályfőnökömnek, Nagy Imre tanár úrnak, és kedves egykori osztálytársamnak, Zombori Béla tanár úrnak.
Én 86-91 között koptattam a Landlerben a padokat, "B"-s technikusi osztályba. Ofőm: Horváthné Tőkei Zsuzsanna volt aki egyben a szakmait is tanította nekünk. Sokat köszönhetek a sulinak. Emlékszik még valaki a Sete Vilmosra ? Akkori időben egy elég jó sulikézilabda csapat jött össze. Azok a külföldi kézilabda turák !!!! Anyám, de jó buli volt. 15 játékoshoz jött 20 kisérő tanár! :-)))) Persze a legfontosabb meccsünkön csak egy-két tanárfoszlány ( Polák mami, Zombori tanár úr, stb) volt jelen, a többiek valami olcsó helyet találtak, ahol farmet, pulcsit lehetet kapni.
Az én nővérem fiát meg most vették fel oda valamilyen kéttannyelvű osztályba.
Még egy napot sem fog suliba járni, de már a Balcsira mennek valami táborba.
De jó nekik. Bár nekünk meg ott volt a gólyatábor.
Óh istenem, azok a tömény baromságok, amiket ott csináltunk.....:-)))))
Én 1976-ban értem meg a IV.C-ben és Nagy Imre volt az o.főnk. Miután igen régen volt osztálytalálkozónk és szeretném a szervezését valamilyen még hozzáférhető címek és telefonszámok alapján megkezdeni, kérlek titeket, ha tudtok segítsetek.
Van saját honlapja az iskolának?
Te kikkel jartal egyutt? Szilagyi Bari vagy ??? Teri (nagyon kedves videki lany). F-es voltal?
Az enyemek: ??? Ildiko, Varga Timea...
Ofok: Vorosne (1-2) es Nagy Kalman (3-5)-tragedia
Technologia: Schwimmer - esz
Rajz: Polak mama - nagyon szerettem, persze jo is voltam rajzbol
Tori: Mayerne - veszett egy no, de nem rossz
Magyar: Mayerne, Farkas Ivan - utaltam
Muhely: Kertesz, a tobbi nem ugrik be
En dolgoztam az iparban egy evig... rajzoltam lyukaszto szerkezeteket egy magan cegnek. Azota egy statistikai tanacsado ceget vezetek.
Olvasgattam a leveleiteket... es beutott a honvagy. En 85-90-ig vettem reszt a Landler mulatsagban. Sajnos azota semmi hirem sincs az osztaly (E) tarsakrol. Ma talaltam erre a forumra igy nem sokat tudok az etikettrol.
Ha tudtok valamit az osztaly talalkozorol (volt/lesz)... nagyon szivesen vennem.
>Van itt valaki közületek,aki 69.-ben végzett...esetleg a IV.D.-ben????
Sajna 70 és B
Arcképcsarnok folyt.
Baranyiné
Elák, távjelzőtechnika, automatika
Teljesen mindegy, mit tanított, az óra szakmainak álcázott matek feladatok röpdolgozatban történő
megoldásából állt.
Egyszer, de csak egyszer egy egész órán át
magyarázott a táblánál. Még színes krétát is
használt, és úgy rajzolta fel a táblára, hogy mit csinákl az áram a feszültséghez képest az induktivitáson.
Csak az óra végén vettük észre, hogy a hátsó ajtón
egy tanfelügyelő sompolygott be.
Hámori Zoltán
Erősáramú elektrotechnika.
Sok-sok magyarázat, rajz a táblánál. Feleltetés csak az óra 1/3-ában. Korrekt osztályzás, normális dolgozatírás. Kár, hogy nem ő volt a jellemző az iskolára.
Lányok:
Kevés lány járt ide, de ők helyesek, értelmesek
voltak. Elviselték a tanárokat és minket.
Később:
Statisztika a 10. érettségi találkozóról:
1. 38-an kezdtünk.
2. Kimaradtak 3-an, jöttek 4-en, ebből 2 később kimaradt
3. Az érettségi után 10 évvel egyetemi vagy főiskolai diplomája volt, vagy ekkor már (még) felsőfokon tanult 22 fő.
Egy fiúról tudok az osztályunkból, aki a fiát is ide íratta.
Technikus tanár volt. Sok jó indulattal
reszeltette velünk a kalapácsot féléven keresztül.
Feltűnően jó félévi jegyeket adott.
A téli szünetben öngyilkos lett.
Nyugodjék békében. Az örök világosság fényeskedjék neki.
Zombori Béla
Pár évig igazgatta az iskolát. Osztálytársam volt, Nagy Imre 66-70-es osztályában. Tehetséges, de szerény, jó srác volt. Azt hiszem, tanárnak is ilyen maradt. Bála, ha olvasod, dobj fel egy e-mailt. Szerintem a nick-ből tudod, ki vagyok.
Náther Miklós.
Erősáramú műhelyt vezette. Nagy érdeme volt a HA5KCCC rádióállomás létrehozásában.
Révész Béla
Távbeszélő műhelyt vezette. Komolyan elbeszélgetett velünk az élet nagy dolgairól, mindenekfelett a szexről. Osztályzási módszerét nem szerettem, ui. az átlag mindíg 3-as volt. Ez úgy jött ki, hogy sorba rakta az általunk összebuherált cuucot, a legszebb 5, a kevésbé szép 4, a még kevésbé szép 3, és így tovább. Valaki mindíg karót kapott. Ha nem működött, az nem volt baj.
Prenker Rudolf
Elektro műhely. Tápegységet csináltunk nála. Itt számított a működés.
Osztályzás: Trafó szek. feszültség (kézzel tekercsltük) pontossága, szépsége.
Jegyernyik Pál
Párttitkár, KISZ patronáló tanár. (Ejakulátum.) Technológia tanítása abból állt, hogy a tankönyvben lévő ábrákat berajzoltatta otthon a füzetbe. (Polákné ugyanezt csináltatta műszaki rajzból.) Ez arra volt jó, ha a tanfelügyelő megnézte a füzetet, úgy látszott, mimtha a rajzok egy táblai magyarázat alapján kerültek volna a füzetbe.
Mi volt mégis a jó:
Az alacsony szintű oktatás és az ennek ellenére magas követelmények miatt megtanultam önállóan tanulni. Ennek később jó hasznát vettem.
Mi van? Mi ez a csend? Olyan tempóban szóltok hozzá, mint a Csizmadia évzárószövegei. Vagy lebontották a sulit és most gyászolunk.
SZÓLALJATOK MÁR MEG!!!!!!
a 96-ban végzett 5.F-ből (Repcsényi osztálya)aki olvassa és érdekli egy osztálytalálkozó (ez most komolyabb, mint a legutóbbi próbálkozás), az írjon a schwimmer@email.hu címre.
Azt írd le ki vagy, ki az akit BIZTOSAN utol tudsz érni, és téged hol lehet utólérni.
68-ban jött, kötőszava a tehát volt.Pl.: szigma nagyobb mint a megengedett, TEHÁT az anyag eltörik. Vége az órának, TEHÁT hazamegyünk.
Jóindulatú ember volt.
Kocsis Sándor
Marosi Elemér előtt tanított, 67 elején elment az iparba. Csak Nagy Imrével volt összemérhető.
Ezüstérmes Nagy Imre után.
Pletyka: Nagy Imre a legszebb tanítványát vette feleségül kb. 69-ben. Kettővel fölöttem járt a lány. Nagyon aranyosak voltak együtt.
Vörös Lórántné
Lusta, arrogáns.
Igazságos híre volt, ennek az volt az alapja, hogy ha egy jó matekosnak volt egy rossz napja (mert aznap éjjel halt meg egy közvetlen hozzátartozója), és írt egy karó röpdogát, két jegy alapján (5,1/2) feleltette a hármasért.
Kedvenc mondása: Édes gyermekem, ez semmi, ez nemis 1-es, ez 1/2. Nála ilyen is volt, és az átlagban 0,5-nek számította.
Volt néhány "elvetemült" műszaki papa, aki több gyerekét egymás után a Landlerba íratta. Ezeket Vörösné így fogadta: "Te is olyan hülye vagy, mint a bátyád?".
Baranyinéval ketten voltak, akik az asztalnál ülve, és sohasem a táblánál állva tanították végig a 4 évet.
En 88-93-ig jartam oda, B-s voltam, Info szak. Volt ofonk Hamori (biciklidinamo, ezt olyan szepen tudta mondani), Mihalydi (torna), Pontyos Ferenc. Magyarbol Mayerne, majd Farkas Ivan. Matek osztva Druckerne, Antal Otto. Info Horvathne Tokei Zsuzsanna.
Aki raismer az osztalyra, es odajart, irjon nekem.
A Landlerban belemvertek a gepeszet utalatat, ez velemmaradt, igaz info karon jartam, es azota is ezen a teren dolgozom. Nekem szakmailag Nagy Imre, Horvathne Tokei Zsuzsanna, muhely Suri Andras volt a csucs. A tobbi tanar/tananyag feledheto volt. Az Info nagyon sokat segit, bar a 90 %-at nem hasznalom, de megfelelo alapot adott a tovabbiakhoz... plusz az, hogy tanitottak angolul (es nem csak oroszul), ez sokat segit.
Most a Gabor Denesen szivok... ott is, sotet tanarok, sok sok elavult tananyag, magolas, SZAKRAJZ.... mikor fog mar kihalni a gepesz szemlelet az info oktatasbol?????
Ja, amugy eddig csak es kizarolag gepesz fonokeim voltak... rendszergazda vagyok... az IT manager meg mindig gepesz folottem...
es buzi lettem. :-) nem tudom, hogy ennek van-e koze a lanyoktol valo elzartsagnak a Landlerban... valakinek van-e emleke a f*szveresrol ora alatt/muhelyben, osztalykirandulason, ezek szep emlekek nekem. Bocsi, nem ebbe a topicba valo. :-)