Kb. 10 éve csináltam utoljára, de simán VideoCD-t kell választani, behúzni a filmet és ennyi. Kb. 800 mega a max méret, ami 835 millió bájt. Ha ebbe belefér és megfelel a szabványnak, akkor menni fog.
Az mpeg videó az nagyon tág fogalom, így nem lehet erre válaszolni. Ha pl. MPEG-1 a codec, és megfelel a szabványnak, még akár tömörítened se kell, kiírhatod videoCD formátumban, ráfér.
Egy totál kezdő láma kérdése: Adott egy 820 megás mpeg videó, amit ki szeretnék írni (CDBurnerXP-vel) egy 700 megás CD lemezre. Van olyan tömörítő vagy egyéb program (természetesen ingyenes:), amivel az általam kívánt mpeg videó formátum megmarad, de sikerülhet a méretet lecsökkenteni 700 mega vagy az alá? Előre is köszi a válaszokat! Üdv.
ha csak valaki háttérzenének akarja egy félnapos bulira, akkor csak be kell nyomni a CDjátszón az ismétlés gombot, és az egész rendezvény alatt megvan oldva a zene. az biztos hogy emlékezetes lenne..
Kérlek, ha nem muszáj, ne írj le többször is kijavított, téves információkat, amikből aztán teljesen hibás végkövetkeztetésekre jutsz. Ha valaki elfelejt visszaolvasni, még a végén félre lesz vezetve.
Nézzük, mit jelent a "future proof" a gyakorlatban:
Egy NAS és egy media player megy kb. 3 évig. Utána jönnek elő a hibák, a gyártó nem frissíti tovább a firmware-t, meg amúgy is elavul, hacsak nem megy tönkre addigra, 3 év után le kell cserélni.
A WiFi routernek max. 2 évet adok.
A sztereó DAC elvileg hosszabb élettartamú, ha sikerül valami jót kifogni, hacsak addig nem váltja ki az ember egy AV erősítővel.
Azt már nem is kérdezem, hogy a Pioneer PD-S901 CD-játszó hány éves, csak annyit, hogy mennyit ment eddig aktívan (és még mennyi van benne minőségromlás nélkül).
A mennyiben a jövő 2-3 évet jelent, akkor oké, bőven benne vagyunk. Aki egy picivel is tovább tervez és ilyen elektronikai divatkütyük helyett tartósabb és minőségibb dolgokba kívánja a pénzét befektetni, az gondolja meg még egyszer a dolgot.
Nem a számítógépet fogod bekapcsolni, hanem egy NAS szervert, a számítógéped WiFi routerét terhelve fogsz streamelni egy csak zenére alkalmas médialejátszóra és kell mellé venni egy külső dobozos D/A átalakítót (DAC), aminek a minőségétől fog függeni az egész rendszered megszólalása, tehát nem a legolcsóbb javallott.
Tehát: NAS szerver + cserélhető HDD ( + WiFi router)+ audio media player + jobbfajta DAC = nagyon menő csávó leszel a haverok között.
Vagy: használt jobbfajta CD lejátszó USB bemenettel és nem te leszel a menő fej a bandában.
Kicsit visszatérve a Killa Sample témára: most jutottak el a media playerek arra a szintre, hogy a 2012. év egyik legjobb, médialejátszásra kihegyezett célgépe már hibátlanul le tud játszani egy agyontömörített bitrátájú MKV filmrészletet, ami gond nélkül ment eddig is a sokkal régebbi technikájú és baromira nem erre a célra kifejlesztett PS3-on, sőt non plus ultra, már a legelső AVCHD kamerán is.
Ez számomra mindent elmond a normális készülékek és a gagyi médialejátszók közötti különbségről.
Bár már kicsit túlvitatkozzátok a témát, azért vannak érdekes tanulságai.
Én most azt szeretném kérdezni, hogy ha van egy erősítőm, aminek nincs digitális bemenete, csak RCA-k és van rengeteg digitális zeném, de sokszor szeretnék a számítógép bekapcsolása nélkül zenét hallgatni, akkor milyen megoldást tudtok javasolni? Egyelőre nem szeretnék nagyon sokat költeni...
Ha nem ez a topic a megfelelő, akkor kérlek irányítsatok át!
Azért mert egy drága készüléknél gyengébb volt, nem jelenti azt, hogy egy olcsóbb Arcam, NAD vagy mondjuk egy Primare nem lenne jobb nála ugyanúgy.
Az miért future proof dolog, hogy egy lassan szintén kifutó médiumra archiválok mindent gyorsan, nagy mennyiségben? Azért, mert most lett olcsó?
A tesztelő egy leárnyékolt teszhelyiségben hallgatta a Squeezeboxot 7 évvel ezelőtt, kiváncsi lennék, hogy megvan-e még neki, vagy fél év múlva odaadta-e a gyerekének/unokaöccsének.
Nagyon jól írtad: az árához képest jól szól(na, ha nem kellene hozzá még egy méregdrága DAC is). Mert önmagában hiába olcsó, ha a kívánt minőségi szinthez jó mélyre kell a zsebbe nyúlni. Azon az árszinten meg már vannak jobb cuccok is. Megmarad tehát az olcsó gyerekjáték kategóriának. Ne felejtsd el, hogy a tesztelő elsősorban a DAC hangzásvilágát hallotta, az meg nem változott a futóművek cseréjekor. Az meg, hogy a hagyományos CD futómű jobb volt, mint a SB, borítja az összes eddigi elméletedet, ami szerint ugye a streamelt anyag tökéletes, a CD mindig hibával olvas. Vagy mégsem olyan tökéletes?
A leárnyékolt helyiségben nekik nem jött elő a rádióadó áthallása és a reccsenések sem jöttek ki ennyi idő alatt, amit a felhasználók nehezményeztek.
Azért azt ugye észrevetted, hogy egy 250 dollaros kutyut hasonlitott a 6000 dollároshoz. Senki sem allitotta hogy jobb, csak azt, hogy nagyon jo, kulonosen az araert. Valtani pedig nem emiatt kell, hanem amiatt, hogy future proof maradj. (Mint ahogy a tesztelo meg is vette a cuccot a teszt utan.) Vehetsz barmilyen lejatszot, van par, ha megnezed pl pont a Stereophile tesztjeit. Mindnek ugyanaz az alapja: a hddn, adatbazisban tarolt zene, normalisan taggelve. Szoval nyugodtan valthatsz egyikrol a masikra, nem kell kidobnod semmit, sem idoben sem penzben.
Nem én találtam ki, hogy az itt hozzászóló HDD júzerek duplikálják a felvételeiket. Ha már említettétek, akkor én miért ne hivatkozhatnék rá.
Vagy nem volt igaz?
Az archiváló DVD-t megírod és berakod a szekrénybe. Ez a másodpéldány. A HDD-meg ott dolgozik a gépedben/médiaszerveredben. 10 év múlva megnézheted mind a kettőt.
Vagy nem te írtad az előbb, hogy ki az, aki szekrényben tartja a HDD-t?
Szerintem mi nem ugyanazt a tesztet olvassuk, belinkelhetned.
" I was hard-pressed to hear much of a difference. Perhaps there was an increased sense of authorityto the sound of the CD on the Ayre used as a transport, a better sense of extended low frequencies—but when I'm not listening seriously, the difference is irrelevant. Even when Iam listening seriously, I have to strain to hear that difference (as long as I'm not listening to lossy-compressed files)"
Ennek melyik mondataban is van az, amit te magyarul interpretaltal?
Nem én várom el most azt, amit te és a többi hozzászóló évek óta csinál. Vagy miattam duplikál mindenki menden fontos adatot? Köszönöm, igazán nem kellet volna. Tőlem letörölhetitek mindet.
Neked is működik az, amit én csinálok, csak te a filmekre korlátoztad, meg is írtad az előbb.
Persze, amit magadnak digitalizáltál LP-ről, az ugyanilyen formában nem elérhető, de rengeteg hasonló, LP-ről bedigitalizált FLAC elérhető ott is, ahonnan én töltök le. Persze a tied egyedi, számodra értékkel bír, de nem biztos, hogy azt a pár lemezt második HDD-n kell tartani, pár archiváló DVD is bőven megtenné: http://www.mcmglobalteam.com/Kodak_DMD.htm
Én ülök a fotelben és hallgatom a felrakott lemezt, nem léptetek idegesen fél trackenként másik album másik számára és nem keresem azt, hogy a dobos mit művelt 5 évvel korábban. Az már nem zenehallgatás lenne.
Squeezebox: "thats epic FAIL farting during a demonstration...."
A Stereophile cikkírója is kimutatta az eltérést, csak akkor nem hallott jelentős különbséget, amikor a háttérben szólt. Igaz, hogy az más készülék volt, 2 generációval régebbi, mint amelyik a demóban hibázott. Talán ez is mutatja a visszafelé fejlődés útját: a plusz funkciókért cserébe valamin spórolni kell.
Ja ertem, a Stereophile az nem jol tesztel, ellenben te, aki eddig nem is lattal ilyet, mindjart tudod, hogy milyen minosegu. Valahogy a "cd rol akkor is jobban szol ugyanaz, mint hddrol, meg ha en nem is probaltam" mantrara rimel. :)
LPbol sem vettem duplázva, de te elvarod, hogy a hdd nel duplazzunk (Egyebkent lehet, sot en is megteszem mert meg igy is sokkal olcsobb es SEMMI plusz munkat nem jelent, de el nem ismerned.).
Te irtad, hogy egy peldanyban vannak meg a lemezeid, ha valami serul, akkor ujra letoltod. Ez nem backup, mar bocs, ill ha igen, akkor ez nekem is mukodik. Szoval akkor hogy is van?
Ha meg1x leirod ezt a 6 hdd dumat, akkor reszemrol tenyleg lehuztam a rolot. Teljesen remenytelen vagy, huszadjara is hajtogatod a nyilvanvalo baromsagokat.
Az előadokkal kapcsolatos turkalasban annyi a kulonbseg, hogy nekem ezt a mediaszerver vegzi automatikusan, es azonnal le is jatssza... Te meg elkezded lapozni a tokot, (mar ha megvan az eredeti ugye...) atsetalsz a masik szobaba a szamitogephez (mert ugye zenehallgato szobaban nem tartunk ilyen ipari hulladekot), bepotyogod a szamitogepbe, megkapod a listakat, majd visszamesz a polcodhoz es elkezded atnezni, hogy azok az albumok megvannak-e. Ha igen, akkor lemezcsere es maris szol a szam.
En ulok a fotelben, szol a zene, megnyomok egy gombot, a kijelzon megjelenik hogy ki az eppen szolo szam eloadoja, ujabb kattintas es mar ott is a lista, hogy miben jatszik meg. Kivalasztom, es mar szol is. Tenyleg egy liga a ketto.
Hagyjuk már a teszteket, 1 napra látnak valamit és abból próbálnak hosszú távú következtetéseket levonni. Nekem többet ér a júzerek véleménye, a "népítélet". Sok szépreményű cucc elbukott már az élet próbáján. Nekem elég volt annyi, amit a linkedben olvastam. Pont a demón produkálta a hibákat.