Keresés

Részletes keresés

fumarola Creative Commons License 2005.04.22 0 0 540
Helló!

Elméletileg május 13-án megyek matek szigorlatra. Tanulok keményen, de jól jönne egy kis segítség. Végigkérdeztem elég sok szigorlatos embert és nagyon sokan "A" és "C" tételt húztak. Szerintetek tényleg többször adják az "A" tételt vagy ez csak kivételesen furcsa, hogy az ismerőseim nagy része "A" tételt kapott? Ezt azért kérdezem, mert akkor a "B" tételeket annyira nem zúzom be a fejembe. Kapott/húzott egyáltalán valaki matek szigorlaton "B" tételt?

Üdv,

Fumi
Kage Creative Commons License 2005.03.09 0 0 539
Igen kb. én is fél évvel számolok..
Egyelőre még mindig csak a témaválasztásnál tartok, nézegetem a könyvtárban mik vannak, de asszem már sejtem mi lesz. De mindenképpen egy lazább, esszé jellegű dolgot akarok írni, nem akarom feltalálni a spanyol viaszt.. :)
A konzulens kérdése a legnehezebb mert van aki azt tanácsolta inkább bennfentes legyen, van aki azt hogy inkább külsős, ismerős aki majd a végén jót nyilatkozik a DMról.. Nem tudom ki legyen az.. :/
Nos ezt lassan megszülöm, aztán megvárom a választ, utána elkezdem, szerintem 2 hónap alatt meglesz vagy max 3, leadom és ha minden jól megy mondjuk a szeptemberi ÁVra mehetnék is.. Ez így pont fél év lenne.. Tervnek jól hangzik.. :)
Előzmény: Morgyl (538)
Morgyl Creative Commons License 2005.03.07 0 0 538
időben nem sok..mi a diplomamunka tervet leadtuk..két hét alatt megvolt..több gondunk volt az engedély kérés hogy ketten irhassuk.de meglett..leadtuk..jött a válasz..konzult meg ha nem te kérsz név szerint akkor kapsz egyet akinek velaszeg közel elsz ahhoz amit irsz.Nekünk formai tanácsokat adott ..hogy nézzen ki hogy ne dobjákvissza..sortávolságok..stb. kb fél évvel számolhatsz...mi leadtuk a dtervet kb szeptember környékén..dec 13 ig megirtuk a progit meg a dokumentációt és miután leadtad utána leghamarabb 2 hónap múlva jelentkezhetsz államvizsgára..tehát kb fél év. a formai dolgokra érdemes odafigyelni..tartalomjegyzék meg ilyesmik..mert ezeken szokott megbukni ha jól tudom.
Előzmény: Kage (537)
Kage Creative Commons License 2005.03.06 0 0 537
Morgyl, Máris!

Gratula mindkettőtöknek!!

Én még csak a téma és konzulensválasztásnál tartok, de már ez sem egyszerű, és persze mind a kettő nagy döntés, egy rossz konzulens többet tud ártani mint használni, és egy nem megfelelő téma meg leronthatja az egészet..
Szerintetek mennyi idővel kell készülni? Én úgy számolok h fél év múlva már szeretném ha minden meglenne és államvizsgázhatnék..
Addig ugye először is tervezet, amit ha elsőre elfogadnak is 1 hónap, aztán kidolgozás mondjuk 2 hónap, "kijavítása" is 2, szóval ez kapásból 5.
Ígyhát az államvizsga még nekem odébb van.. :)
A tervezésnél és az írásnál mikre kell figyelni?
Én már most parázok.. :)
Előzmény: Morgyl (531)
Dr. Máris Creative Commons License 2005.03.01 0 0 536
Akkor már emléxem rád:)
Előzmény: Morgyl (535)
Morgyl Creative Commons License 2005.03.01 0 0 535
én első körben mentem be 4ik voltam,ha te voltál az utolsó akkor sejtem ki lehetsz :) én voltam a szürke öltönyös hosszúhajú egyén :)
Előzmény: Dr. Máris (534)
Dr. Máris Creative Commons License 2005.02.28 0 0 534
Hali én is ma voltam. Te hányadiknak mentél be? Én voltam az utolsó.
Zsuzsó Creative Commons License 2005.02.28 0 0 533

Ja elfelejtettem a legfontosabbat: GRATULÁLOK!!!

Nekem jó lenne 3-as is...

Zsuzsó Creative Commons License 2005.02.28 0 0 532

Ez még így is izzasztó:-(

Na talán májusban én is átesek rajta...

Zsuzsó

Morgyl Creative Commons License 2005.02.28 0 0 531
halihó mindenkinek na ma voltamállamvizsgán..meglett..3as..nem a legjobb de ez van. de készüljetek kicsit izzasztó tud lenni..nagy megvégésok nincsenek..ha a tételt nagyjából el tudja mondani az ember az már 2-3ast ér. húzol tétleletk..kidolgozod..diplomával kezdesz...kis bevezető majd kérdések..utána tételek és kész is :)
Morgyl Creative Commons License 2005.02.24 0 0 530
nah :) Gratulálok..mondtam én :D kösz szépen..remélem..nagyon remélem hogy meglesz..ha nem..akkor majd csak spórolások után megyek megint :D
Előzmény: Kage (529)
Kage Creative Commons License 2005.02.24 0 0 529
NAHÁÁT voltam tegnap szigorlaton!
És hát sikerült.. :)
Kár volt paráznom, tényleg nem veszélyes.
Igaz marha nagy mákostészta vagyok, az A tételekből a halmazokat kaptam, asszem ennél könnyebb nem is létezik.. :)
Ratkó és Veres volt bent, mindketten rendesek voltak, tudtommal senkit nem kaszáltak el. Ja és óvatosan de azért lehetett puskázni..
Na most már irány a diploma..
Morgyl neked sok sikert a záróvizsgához, majd számolj be mi volt!
Előzmény: Kage (528)
Kage Creative Commons License 2005.02.22 0 0 528
Holnap van a nagy nap! Drukkoljatok! :)
Kage Creative Commons License 2005.02.21 0 0 527
Hát a seggelős tanulás nem az erősségem, de azért reménykedem.. :)
Drukkolj nekem, és én is drukkolok neked, hátha úgy mindkettőnknek sikerül.. ;)
Előzmény: Morgyl (526)
Morgyl Creative Commons License 2005.02.19 0 0 526
nem olyan kemény egyébként a dolog..készülj és meglesz..csak nem szinvóznak sokat hát még én mennyit parázok a zállamvizsga miatt...
Előzmény: Kage (525)
Kage Creative Commons License 2005.02.18 0 0 525
Hát aki tud az tud.. ;)

Én asszem ha nem tudok pusizni valahogy, akkor mehetek is haza..
Egyszerűen nem megy ez a fejembe, iszonyat nehéz és nagyon sok tétel van.. Marha nagy téma és egyik tétel sem olyan egyszerű.. :/

Na mind1, valahogy túl kell esni, én is írnám már azt a nyamvadt diplomámat, és akkor még mindig ott lenne a záróvizsga.. attól már most parázok..
Előzmény: Morgyl (524)
Morgyl Creative Commons License 2005.02.16 0 0 524
a laptop elég feltünő nekem volt lyen kicsinyitett tétel sorom ,felvágva..bal gatyzseb -a tételek , jobban meg a b tételek.. de nem volt rá szükségem
Előzmény: Kage (523)
Kage Creative Commons License 2005.02.15 0 0 523
Asszem ha malájul lenne írva akkor sem lenne sokkal nehezebb megtanulnom, mert ez így nekem magyarul is maláj.. :D
Te milyen pusit használtál? Egy laptop az túl nagy lenne, nem? :D
Előzmény: Morgyl (522)
Morgyl Creative Commons License 2005.02.13 0 0 522
alkalmazod a mindenkinek müködő módszert....seggelsz és tanulsz :D
Előzmény: Kage (521)
Kage Creative Commons License 2005.02.13 0 0 521
Hát igen, azon a szakon kicsit más.. :) Én az sima managerre járok, így ide remélem bármi jó lesz, talán valami gazdasági témájú is. A prog az nagyon nem megy nekem.. :( Mondjuk évek óta átkozom a napot amikior ezt a szakot választottam és nem a bizt. szervezőt, azzal már régen végeztem volna.. :/ Na mind1. A záróvizsgától én is parázok, ezeket a rohadt matek tételeket alig bírom megtanulni. :) Azért bízom benne h tudok majd egy kicsit pusizni. Feltöltöttem PDA-ra, de ezek a hülye algebrai karaktereket nem jelníti meg, tök kivagyok.. :/ Mi lesz így velem? :)
Előzmény: Morgyl (520)
Morgyl Creative Commons License 2005.02.11 0 0 520
énis ezt hittem hogy az életbe nem irom eg...de aztán kaptam elég segitséget..aztán még épp időben összedobtuk.. alkalmazés fejlesztő szakon azért elég problémás lett volna nem prog témájú diplomát csinálni :) már csak az kell ne vágjanak meg államvizsgán..az drága lenne..
Előzmény: Kage (519)
Kage Creative Commons License 2005.02.11 0 0 519

OKéééé kösziiiiii

Azt hiszem most kötöm föl magam, én ilyet az életbe nem tudnék írni.. :)))

Egyet tudok, az én dmunkám tuti nem programozás témájú lesz.. ;)

Előzmény: Morgyl (518)
Morgyl Creative Commons License 2005.02.10 0 0 518
köszi reméljük sikerül...csak meg ne vágjanak...28ikáig még van időm..remélem :D a diplomamunkát egy jóbarátommal csináltam..egy játékgyűjtemény..6 játékból áll 3-3at irtunk fejenként hozzá (sakk,dáma,torpedó,pipeline,amőba,kent-cupé)...és ezeket lehet egymás ellen neten vagy helyi hálón játszani..egy játékos verzió nincs belőle mert AI-t nem akartunk irni hozzá :DD szóval ez lenne a dolog.
Előzmény: Kage (517)
Kage Creative Commons License 2005.02.10 0 0 517

Morgyl:

Hát ha lehet pusizni az nagyon jó, mert azért fél óra elég kell legyen, hogy az ember esetleg kipusizza azt amit nem tud fejből (adott esetben az egészet ;))

A tanár előtt nyilván nem lehet, de ha kint a folyosón már tudod miből kell felkészünöd akkor csak nem lesz már rá szükség.. :)

Tyű, most mész államvizsgázni?! Gratulálok és drukkolok egyben.. :)

Én vegyesen hallottam arról minden félét, de a lényeg kb. annyi lehet, hogy nyilván készülni kell, és ha látják hogy tudsz azért át szoktak engedni, előfordul hogy segítenek, de ha valaki készületlenül megy, vagy alap dolgokkal nincs tisztában azt szemrebbenés nélkül elkaszálják..

Diplomádat miből vésted ha nem titok?

XTR28:

Nekem még nincs erről nagyon tapasztalatom mert asszem ez újonnan lett bevezetve.. Nekem is fel van tüntetve egy tartozás még egy korábbi vizsgámra, amit már be is írtak az indexbe, de tény hogy tartozok vele. Igaz, hogy csak azért mert nem mentem el egy korábbira ahova jelentkeztem, szal azért mégsem egy bukás miatt, de egy 2 évnél idősebb tárgy esetében ez sajna kemény 5 rugó.. :/

Az ETR véleményem szerint úgy ahogy van egy nagy kalap szar.. A sima vjel-nél sosem fognak tudni jobbat csinálni.. Azon 3mp alatt le tudtamkérdezni egy vizsgám eredményét, vagy tudtam jelentkezni, ez meg fél órákat gondolkodik, ráadásul ebben az elfuserált menüben sosem találom meg amit keresek.. :/

Előzmény: Morgyl (515)
xtr28 Creative Commons License 2005.02.10 0 0 516

Sziasztok! Fura dolog történt ma velem. Van két érvényes vizsgajelentkezésem valamikor feb. 20 körülre és ezzel kapcsolatban be kell majd fizetnem 2x5k vizsgadíjat. Az etr viszont tartozásként tartja nyilván a még nem is esedékes csekkeket és nem enged újabb vizsgára jelentkezni. Vitatkoztam egy sort a tanulmányi osztállyal, de nem értik, hogy egy még nem esedékes díj nem lehet tartozás. Hétfőn majd zaklatom az Endrődi Tamást is. Történt már valakivel hasonló?

Csak azt a megoldást tudtam kitalálni, hogy lejelentkeztem az egyik vizsgáról, mert amire jelentkezni akartam az korábban lesz. Így működött.

Morgyl Creative Commons License 2005.02.09 0 0 515
mivel a Neumannban vagy a másik teremben(ott a lépcső tetején a portától jobbra) van a szigorlat és valszeg van ott egy vizsga alatta lehet puskázni..nekem is majdnem sierült..figyelnek..de nem lehetetlen..persze kint a tanár előtt már nemlehet :D én most az államvizsgától tartok...nemtom mennyire kemények...remélem nem nagyon..most megyek majd 28án..
Előzmény: Kage (514)
Kage Creative Commons License 2005.02.09 0 0 514

Hát igen, reménykedem benne, hogy az uccsó vizsgán már csak rendibbek lesznek. :)

Már csak egyetlen kérdés: Pusizni lehet, vagy az esélytelen? Mennyire mászkálnak körbe?

Aztán még1x köszi az infókat.. ;)

Előzmény: Morgyl (513)
Morgyl Creative Commons License 2005.02.09 0 0 513
Veres változó volt vagy nagyon kérdez de van hogy nagyon laza..én jókor kaptam ki úgy néz ki :) Szelezsán ? amikor én voltam anno 2 éve tán akkor úgy volt hogy arra sétált fél 6 fele és látta hogy még sokan vagyunk igy egy "Jaj de sokan vannak..jövök segiteni hogy hamar végezzünk" felkiáltással beállt ő is szigorlatoztatni..na ott kezdett el kiverni a víz :D Ő elég rendesen belekérdez mindenbe..és kaszál is :) mondjuk amikor én voltam akkor éppen folyamtaban volt egy matek 3 vagy 4 vizsga is tehát lehet hogy azért is volt annyi időnk készülni. Utolsó vizsga? akkor csak nem vágnak ki..csak jól kell könyörögni :) nekem az utolsó Visual C++ volt...
Előzmény: Kage (512)
Kage Creative Commons License 2005.02.09 0 0 512

Hali!

Na ez jól hangzik, remélem ennyit én is fogok tudni írni, és ha kint még rákészülni is lehet az pláne jó..

Na igen, viszont a Veres az szerintem sokkal lazább mint a Szelezsán, tőle félek, nála nem akarok vizsgázni! :)

Télleg ő vajon vizsgáztat még? Hallottam olyat is, hogy már nem, és inkább csak a suli ügyeivel foglalkozik, hiszen igazgatóhelyettes.. :)

Szóval késni kell, és akkor már ők is haza akarnak menni, oké, mindent úgy fogok csinálni ahogy Te.. ;)))

Amit így elmeséltél az nekem teljesen bejön, főleg hogy nekem ez az utolsó vizsgám csak megszánnak már és nem küldenek el.. Egy 3-assal teljesen elégedett lennék..

Febr. 23-n lesz egy szigorlat, asszem arra benevezek..

Amúgy a GDF-es papírról meg csak annyit, hogyha a Magyar Parlamentben olyan képviselők is ülhetnek, akiknek csak egy érettségijük van, és egyesek még a nyelvvizsgájukat is az ecserin vették, akkor azt hiszem mindenki tehet nekünk egy szivességet és aki elvégezte a GDFet azt igenis ismerjék el..

Üdv,

Kage

Előzmény: Morgyl (510)
panellako Creative Commons License 2005.02.09 0 0 511
Ezt csakmegerősíteni tudom.Haverommost végzett GDF-en és egy telemarketinges cégnél van utazgat jobbrabalra, egyszót nem szóltak hogy GDF-es aa diplomája. Üdv
Előzmény: jimmy187 (505)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!