Kisgenya!
Most miattad mindenki hülyének néz itt, az irodában. Hangosan felröhögtem!!!!! :-DDD
Egyébként pedig a háztartási-gép kollekciót kiegészíteném a sajátommal (amit használtam is egy ideig):
"Sajnos senki sincsen itthon, mindenki nagyon elfoglalt... még az üzenetrögzítő is. Ezért a mai üzeneteket én veszem át, a teáskanna. Ha felforrt a vizem, sípolok, ezután elmondhatja üzenetét."
Egy másik -kedvenc- verzióm arra az esetre, amikor rohadtul unod, hogy mindenki csak ráköpi a rögzincsedre, hogy "hívj vissza" (komolyan, nagyon hatásos módszer volt)=
"Ön xy üzenetrögzítőjét hívta. Ahhoz, hogy visszahívjam, kérem betűzze le családi és utónevét nevét, adja meg telefonszámát, állandó lakáscímét, esetleges ideiglenes tartózkodási helyét, különös ismertetőjelét, közölje személyi számát, személyi igazolványszámát, TAJ-számát, útlevél-számát és a felsorolásból kimaradt személyi adatait. Figyelmeztetem, hogy hívása _nem_díjtalan!" :-)
Mindezt persze tök komoly és hivatalos hangon -elröhögés nélkül!- kell felmondani. Nekem pont ennyi "üdvözlőszöveg" fért bele a fél percbe. Általában a következő üzenetek voltak a reakciók: "Csilla?! Menj te a ..." meg vinnyogva-röhögés közepette "Komolyan mondom, te nem vagy igaz!" - szóval garantáltan hatásos! ;-)
De amikor megvettem a rögzincset (elsők között, már vagy tíz éve), ez volt egy ideig az üdvözlő duma:
"Üdvözlöm! Ez az xy rezidencia! Itt a komornyik beszél. Őméltósága jelenleg nem tartózkodik itthon. Ha óhajtja, máris hagyhat neki üzenetet, csak bekapcsolom az üzenetrögzítőt. Ugye tudja... a sípszó elhangzása után kegyeskedjék beszélni."
Egyébként szerintem tök jó ez a topic! Ötleteket akarok, még-még-még! :-)))))))))))))))
Halló, XY vagyok. (szünet)
Kérlek ne szólj bele, még nem fejeztem be! Majd a sípszó után elmondhatod, ha annyira fontos! Na, látod kiverted a fejemből, amit még mondani akartam. Te jössz!
A feleségem és én sajnos most nem tudunk a telefonhoz jönni, de ahogy befejeztük visszahívunk…
Jó napot, Laci vagyok. Ha a MATÁV-tól, vagy valamilyen Közüzemi Szolgáltatótól keres, akkor épp most fizettem be a csekket. Ha a szüleim vagytok, akkor küldjetek pénzt. Ha a bankom akkor kérem emeljék meg a hitelkeretemet. Ha a barátom vagy, akkor add meg végre a pénzt, amivel lógsz. Ha valamelyik barátnőm vagy, akkor ne izgulj, van elég pénzem.
Szia. Én Dávid üzenetrögzítője vagyok. És te mi vagy?
Szia. Bocs, de a Zoli üzenetrögzítője elromlott. Én a fridzsider vagyok. Kérlek, hogy nagyon lassan és érthetően beszélj, hogy ki tudjam rakni az üzenetet az ajtómon lévő mágneses betűkkel.
Szia. Zsófi mikrohullámú sütője vagyok. Az üzenetrögzítő sajnos meglépett a kazettásmagnóval, így most én veszem az üzeneteket. Ha főzzek neked valamit amíg üzenetet hagysz, akkor tartsd a kagylót.
Jó napot. Az üzenetrögzítővel beszél. A gazdáimnak nincs szüksége örökös üdülőhasználati jogra, nem akarnak edény vagy Amway bemutatóra menni, és jótékonysági alapítványokra sincs most pénzük. Ha még mindig itt van, akkor kérem, hogy hagyja meg a nevét és telefonszámát.
Szia, nem üzenetrögzítő vagyok, hanem gondolatátvivő készülék. A sípolás után erősen koncentrálj a nevedre és a telefonszámodra, aztán tedd le a kagylót, és várd a visszahívást.
Szia. Itthon vagyok, de nem akarom felvenni a kagylót, hátha olyasvalaki keres, akit ki nem állhatok. Légyszi hagyj üzenetet, és ha nem hívlak vissza két percen belül, akkor épp te vagy az az "olyasvalaki".
Fáradt vagy. Egészen elnehezültek a szempilláid. Már nem vagy ura az akaratodnak, és nem tudsz ellenállni a parancsaimnak. Csakis arra vágysz, hogy a sípolás után meghagyhasd a neved és a telefonszámod.
Szia, itt Péter és Zsuzsa beszél. Ne haragudj, de most nem tudjuk felvenni a telefont mert olyat művelünk, amit mindketten nagyon élvezünk. A Zsuzsi alulról-felfelé szereti, én pedig balról jobbra. Hagyj üzenetet, és ha befejeztük a fogmosást visszahívunk.
Mi a teendő ha nem működik az üzenetrögzítőnk?
Olyankor vegyük fel a telefont, és mondjuk a következőt a kagylóba:
"Az üzenetrögzítő sajnos elromlott, itt egy ember beszél…"
"Üdvözöljük a 'Bőrpisztoly' homoerotikus partnerkereső szolgáltatásnál! Hívását azonosítottuk. A sípszó után mondja el a kívánt paramétereket; árajánlatunkkal rövidesen jelentkezünk."
Ön a parapszichológiai társaság üzenetrögzítőjét hívta. Tudjuk ki Ön és mit akar ezért kérjük, a sípszó után tegye le a kagylót. Vissza fogjuk hívni. (sípszó)
Az emberek egyébként sem szívesen hagynak az üzenetrögzítőn üzeneteket.
Én is csak akkor, ha fontos.
Erről is lehetne 1 topic, de ebben a bizonytalan helyzetben,ez nem célszerü.
(ez az 1. ső hozzászólásom az "új" fórumban.
"Tessék, " + saját neved + " vagyok." (kis szünet, amíg a páciens elkezdi a mondókáját) "Jobban mondva az üzenetrögzítője..."
A hatás biztos, ismerőseid tombolni fognak. _Nem_ az örömtől. :-)
Az Internettonak kb. két éve már volt egy ilyen rögzítőszöveg pályázata, három első helyezett született:
Zoli nincs, rögzítő van.
A szám jó, csak az időpont nem.
- a harmadikra nem emlékszem. (Ezekre is csak azért, mert az elsőt én bátorkodtam elkövetni, a másik pedig egy ismerős lány rögzítőjét díszítette, megfelelően pajkos hangon rámondva... :-) )
Monica Lewinskynél: A szám foglalt, hívjon később vagy hagyjon üzenetet...
(de más is használhatná :-))
Vagy (bárhol):
Köszönjük a hívását, az önmegsemmisítő rendszert elindítottuk. Ha a sípszó után leteszi a telefont, a folyamat visszafordíthatatlan lesz...
Újabb lehetőség:
Köszönjük hogy felhívta jótékonysági vonalunkat, kérjük, adakozási kedvétől függően hagyjon üzenetet szervezetünk tagjainak. A hívás díja 800 Ft +Áfa percenként.... (:-))