Szerintem akivel az éjszakai buszon utaztam ma hajnalban, az Teddy volt. Kinézetre is hajazott rá és minden kanyarban feltette a busz végét a padkára, padlógáz-padlófék stílusban robogott, érett zöldön át...
A gazdagok dietikusuk is van és rendszeresen kapnak tel. hívást Amerikából is, bár én nem tudnék mit mondani abba a fránya szerkezetbe mert nem ismerek onnan senkit, de nem panaszkodhatom mert otthon én is jobb székekben ülök és csak ritkán fogyasztok paradicsom levest és rostos málnaszörpöt.
Na most már megyek a TV székháza elé mert sztrájkolnak a képviselők és én egy buszt vezetek.
Nem is igazán vannak már Henryk. A nagyon kő gazdagoknak van 1-1 személyi asszisztensük, akik a szomszéd szobában alszanak (általában a hálókhoz tartozó régi női és férfi öltöző szobák), kb. mint a lakáj vagy a komorna, csak XI.századi kivitel, tablettel, okostelefonnal, headsettel laptoppal szaladgálva.
Max van egy házvezetőnő, aki figyeli a kaját, rendeli. Házi szakácsok maximum az öregebb gazdagoknál vannak. A fiatalabbak nem is esznek otthon, max aludni járnak haza.
Esetleg van egy cseléd féleség, aki beágyaz, rendezi a hálókhoz tartozó fürdőt, de az sem ott lakik.
A régi cseléd szintek vagy érintetlenül vannak, vagy tároló.
Gondolom a festményekért és dísztárgyakért a Christie’s emberei jönnek és ráadásul fényes nappal !
Szomorú történet! Hová fog ez vezetni? Szerintem ezek az emberek bolsevikok lehetnek és a királynőt sem tisztelik. Sajnálom, hogy már Wilson kapitány nem él mert szétcsapna közöttük a gumibotjával.
Tényleg elszomorító trend most Nyugat-EU-ban mindenhol. Magyar viszonyokat nem ismerem, de EU-ban most trend a régi villákat, házakat kívülről az építéskori állapotban hozni (tartani), de belül modern okosotthonokat hoznak ki belőle. Világos, fehér-szürkés alapszínek, erős vonalak és szögletes bútorok. Sok-sok üveg és visszafénylő felület. Ha bemész 2-3 ilyen házba, gyakorlatilag jártál mindegyikben, mert az enteriőr ugyanaz. Van 1-2 szoba amit meghagynak eredeti állapotában ezek ált. dolgozó vagy könyvtár szobák.
Számomra a legborzasztóbb, minden értékes dísztárgy, festmény stb. eltűnik ezekből a házakból. Ugyanis a házak átalakításának a költségét az esetek 90%, a régi bútorok és dísztárgyak értékesítésével fedezik.
Azért nem semmi ahogy modernizálták. Gyakorlatilag egy modern mai luxus ház egy régi villa bőrébe bújva. Semmi nyoma nincs a lakberendezésben a Viktoriánus kornak. Nagy kár érte.
444: "A BBC sorozata sehol máshol nem hagyott nagyon mély nyomokat, de Magyarországon igen."
Wikis szócikkek terjedelme: - svéd: ....... apró cikk (csupán 4 sor, 2400 karakter), - holland: .... elég nagy (9500 chr), - lengyel: .... igen nagy (44400 chr, minden epizódnak van egy rövid összefoglalója), - angol: ...... nagy (27800 chr, van egy külön szócikk az epizódokról (22400))
"Cathrine Rabbet szerepelt az egyik James Bond filmben..."
+ Poirot karácsonya! :-)
...de régen jártam ebben a topikban, csak olvastam a neten, hogy sikeresen megvolt a Bp-i. 30 éves találkozó.
Az emlékeim már összefolynak a sorozat legelső itthoni vetítésével kapcsolatban, valszeg talán rosszul is tudom mára, de mintha Magyarországon a '90-es évek legelején nem az akkori közszolgálati királyi TV-n lett volna sorozat magyar ősbemutatója. /??/ Én legalábbis először mintha egy kábel TV-csatornán láttam volna az indulást.
Hamarosan itt van a Csengetett, Mylord? közönségtalálkozó! Én ugyan nem leszek ott, de azért érezze mindenki jól magát rajta! Egyébként én nem is tudtam róla, a Lokálból értesültem először az eseményről!