Keresés

Részletes keresés

kalmo Creative Commons License 1999.06.19 0 0 48
Texasi láncfürészes mészárlás rulez! :-)
( turpi ) Creative Commons License 1999.06.18 0 0 47
Szerintem a tini horrorfilmek a legjobbak a világon. Gondolom sokan látták a Sikoly-t, a "Tudom mit tettél tavaly nyáron" -t és a Rémségek könyvét. IMHO ezek a legjobbak. Lehet, hogy mindegyik ugyanazt meséli el, csak más helyszínen, más szereplőkkel de akkor is király mindegyik!
Alien Creative Commons License 1999.06.15 0 0 46
A Halálhajó (Event Horizon) viszi a pálmát nálam. Ehhez képest a Gömb (Sphere) egy nagy semmi. (Igaz, nem is hiszem, hogy horror filmnek készült). Talan csak az hasonló, ahogy a szereplők megtestesítik a rémálmaikat. (Csak míg a Halahajóban ez nagyszerűen borzongatóra sikerült, addig a Sphere semmit sem éreztetett a belső félelemből).
dr_strange Creative Commons License 1999.06.03 0 0 45
Márminthogy nem horror, vagy nem művészi színvonalú?:-) Egyébként szerintem is igen jól megírt könyv.
dr_strange
Előzmény: nils (44)
nils Creative Commons License 1999.06.03 0 0 44
Teljesen egyetértek veled a Holtsáv dicséretében, de ez a köny SZVSZ nem illik a Horror... topikba.
Előzmény: Törölt nick (41)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 43
en azert megmaradok azon a velemenyemen, hogy a halalhajo nem muveszi horror volt, hanem inkabb olcso ijesztgetes. jo ideig voltak annak jelei hogy ebbol valamit ki akar hozni a keszito, de atment hatasvadaszatba. ettol fuggetlenul valahol igenyesnek tunik, csak min
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 42
Oszt neked meg mi bajod a rémálommal?:))
Félretéve a viccet, aki azt annak idején Wes Craven helyett összedobta volna, annak le a kalappal. Igazi klasszikus, és ugyibár itt horrorról van szó, az meg az. Én, mint igazán edzett személy horro témában, az első rész után azért egyszer-kétszer magam mögé pislogtam a sötétben:)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 41
ha stephen king akkor a HOLTSÁV, ami szerintem a legjobb könyve
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 40
Nem olvastam, általában nem szoktam horrort olvasni, pontosabban nagyon ritkán. Talán egyszer sorra kerítem. De nem ez lenne az egyetlen elrontott King-adaptáció, mert a Christine is nulla filmen, könyvben meg jó. A Ragyogás azért olyan jó, mert egy jó rendező még plusz tett hozzá.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 39
De az Az-t olvastad is, vagy csak láttad? Csak mert a film az télleg nagyon gyenge, pont a pók miatt. Olvasd el a könyvet, és hopp, meg fog változni a véleményed. A filmből még a teknősbéka is kimaradt, aki legalább annyira főszereplő, mint Az. Nem lövöm le a végét, de olvasd el.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 38
Jaj, dehogynem hatnak a filmek a vizuális fantáziánkra! Például hogyan képzelnéd el azt, ami az Ördögűző c. filmben motozott a padláson a patkányok helyett? Vagy szerinted milyen lehetett az Alienben lévő roncsűrhajóban szétrobbant mellkassal(?) üldögélő(?) idegen még működőképes korában?
Persze, a könyvekhez elengedhetetlen a vizuális fantázia, a filmekhez pedig fakultatív, de az, hogy hatnak rá, az biztos.
Annak a megválaszolásához pedig, hogy lehet-e művészi horrort készíteni, előbb azt kellene tisztázni, milyen is az a művészi, ez pedig egy igen nehéz dolog. Ha ebben az esetben - szerintem erre gondolsz, de lehet hogy tévedek - a "színvonalas" szóval lehet behelyettesíteni, akkor természetesen lehetséges, ilyen például az Alien, a Night of the Living Dead, a Freaks, és még jónéhány, akár "fröcsögős" film.
Viszont ha színvonalas misztikus horrorról beszélünk, arra tényleg nem a film a legalkalmasabb műfaj, hanem az írott szöveg. Erre nagyon jó példa H.P.L. akinek döbbenetesen jó könyveiből szériában gyártják a szánalmasan vacak filmeket.
Tényleg, látott már valaki JÓ H.P.L. filmet? Ha igen, melyiket?
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 37
Rémálom az elm utcában Freddy Krűgerrel az élen :)))))
Félretéve a viccet, szerintem filmen nem lehet művészi horrort készíteni, mert a filmek nem hatnak a vizuális fantáziánkra semmit. A KÖNYVEK viszont annál inkább!
Sokkal dermesztőbb érzés az, amikor a saját fantáziátokban ölt alakot a dolog. Mondjak példákat? H.P. Lovecraft: Cthulu hívása. Orient Expressz. Esetleg egy két Ravenloft kötet. Lehet mondani ezekre a művekre ugyan azt, hogy ponyvák, de akkor is sokkal "művészibb" színvonalon produkálják az elérni kívánt hatást, mint a filmek, ahol leginkább azzal próbálnak az emberre hatni, hogy fröcsög a röcsi orrba-szájba.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 36
Csatlakoznék a H.P.L. rajongókhoz.
Észrevettétek mennyi film használja manapság az általa kitalált alaphelyzetet?
Alien, Se7en, Event Horizon, 8MM, stb...
Na, ezért csúcs az öreg.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 35
Na, kb. kiszedtem irasodbol, hogy mit is akartal mondani. :)

Nezd, egy film hozzaallas, kedelyallapot kerdese. Meselek egy tortenetet, annak idejen, amior ment a hetedik moziban, ketten ultunk bent egyik haverommal. A film teljesen lekotott minket, el voltunk varazsolva, amulattal neztuk, egesz addig a pillanatig, amig megtalaltak a 4. (?) aldozatot, aki teljesen le volt fogyva. Talan emlekszel (ha lattad), hogy a rendorok bejottek, megtalaltak a csavot, azt hittek, meghalt. Erre hirtelen felugrott a "hulla", es kiderult, hogy el. Maga a maozdulat, ahogyan felpattant, es az azt kisero horgesszeru hang azonnyomban emlekeztetett minket a Sotetseg Serege-ben feltamado csontvazra, es elkezdtunk rohogni. Innentol kezdve nem tudtuk egyszeruen komolyan venni a filmet, vegighulyultuk. Aztan persze megneztuk megegyszer, "rendezettebb" korulmenyek kozott, mas hatassal. Azt, hogy xyz hulyegyerek mit csinal a mozifilm alatt, talan nem a filmet minositi (egy bizonyos foktol). Amikor elkezdodott az Event Horizon (Amerikai Historia X, Schindler listaja, Az Ordog ugyvedje, stb.), mindenki vigyoraszott, zabalta a popkornjat, pofazott, radiotelefonozott, lezerceruzazott, ie. idegesitoen primitiven viselkedett. Aztan mikor jottek a filmtorteneti szempontbol huzosabb jelenetek, akkor nyomban csond lett. A vegen a kifele igyekvo tomeg pedig inkabb gyaszmenethez hasonlitott, olyan csond volt.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 34
Absz igazad van, hülyén fejeztem ki magam, mentségemre legyen mondva, hogy én olyan fazon vagyok, aki sportot csinál abból, hogy az tetszik neki, ami másoknak nem... és 95%-ban véletlenül tényleg tetszenek is !!!
Kommersz: mindenkinek más. Ha a kifejezést nézzük, egy csomó film nem is nagyon lehet az, mert egy k..fillért nem hoz az alkotónak. Várj, kitalálok valami saját kis defit: Nem a film kommersz, hanem aki meg tud enni alatta 2 kg kukoricát, 3 kólát, végigröhögi az egészet és egy hét múlva nem is tudja már, hogy mit látott... Na, már én sem tom, mi az, de asszem egy filmet a közönség tesz azzá, főleg ha csak azért ülnek be rá, mert esik az eső, vagy hideg van, vagy meg lehet alatta valakit jól tapogatni...
Szóval: a Halálhajó nekem NEM KOMMERSZ, de pl a keszthelyi moziban anyumon, rajtam és kb 3 emberen kívül mindenki az előbb említett tevékenységeket végezte. Na, zavaros, de biztos érted. És végül: nincs annál jobb érzés, ha tod, hogy egyike vagy annak a néhány embernek, akit érdekel a film. Talán nem hangzik nagyképűen, de én többek között ezért nézek "kommersz" filmeket, aki átélte már ezt, az tudja, milyen érzés. Üdv mindenkinek!!!!
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 33
Hogy ki anyázza? A legrosszabb filmek topic tele van ezzel a filmmel...
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 32
Helló!
Poe: szerintem is horror (vagy talán inkább misztikus?), csak figyelembe kell venni keletkezésének idejét, akkor talán az emberek is mástól ijedtek meg. De ha csak az olyan novelláira gondolunk, mint a Kút és az Inga, az Egy hordó amontillado, az Az Usher-ház vége, szerintem simán megüti a horror mércét, csak nagyon igényes. Az A Morgue utcai kettős gyilkosság meg, ha jól tudom, az első olyan novella, amelyben a főhős deduktív módszerekkel fejt meg egy bűnügyet, tehát a detektívregények őse.
S. Kingnek szerintem van egy legalább olyan jó brit párja: James Herbert (néhány regénycím: Moon, The Sepulchre, The Spear, Domain, The Fog), én talán jobban élveztem, mint Kinget.
off: A Lost in Space-t szerintem felesleges fikázni, figyelembe kell venni, hogy egy harminc (?) éve vetített amcsi TV sorozatnak az újrafeldolgozása, nekik nyilván mást jelent, mint nekünk, olyan, mint ha az Orion űrhajóból csinálnának játékfilmet... (de szép is lenne!)
dr_strange
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 31
az ...Oriasi az Event Horizon... mondatom termeszetesen magara az urhajora vonatkozik.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 30
Ki anyazza? Furcsa, nekem nagyon tetszett, kicsit a regi szep Hellraiseres idoket juttatta eszembe. Rettenetesen jo a nyomaszto hangulata, maga az otlet megbabonazott, a kivitelezes nagyon jora sikerult! (Oriasi az Event Horizon).

Ha fikazni akartok, fikazzatok a Lost in Space-t.

Definialja mar valaki nekem, mitol kommersz egy film? Mitol kommersz az Event Horizon? Mert Hollywood-bol jott? Vagy mert nevetsegesen pocsek a magyar forditasa a cimnek? Mi sugallja benne azt, hogy kommersz?

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 29
Poe: szerintem a horror atyja, én szoktam tőle cidrizni
Halálhajó: ez nem anyázás lesz, nekem is tetszett, kommersz, de rétegfilm, és akkor már nem is kommersz!
Na, ez jó kör volt...
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 28
Nem akarok nagyon súlyos anzázást a fejemre zúdítani, de a sokak által nagyon-nagyon utált Halálhajó c. filmről (elsőre nekem sem tetszett), megfelelő töprengés után Lovecraft ugrott be. Ugyan az a misztikus köd mint az ő regényeiben. A végén nem győz a jó, aki életbenmarad az is csak krónikásnak, nem kapunk magyarázatot az eseményekre, nem lebbenti fel a fátylat az ügyről. Nem tudjuk meg, hogy tulképpen egy titkos katonai kísérletről volt szó hallucinogénekkel, vagy mutációt okozó vírussal, vagy a legénység egyik tagja volt a gyilkos hokimaszkban.
Mindenki azt gondol amit akar, csak egy a biztos, hogy nagyon nyomasztó.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 27
Wolverine & meklegy
Nagyon örülök, hogy végre találtam olyan embereket akiknél H.P.L. szintén rulez.

Dean R. Koontz-al próbálkoztatok már?
(Elsősorban a korai könyveire gondolok.)

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 26
Hat nem tudom, velemenyem szerint Poe kifejezetten nem horror...
Kedvencem: Morgue utcai 2os gyilkossag.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 25
Említette már valaki Poe-t? Ha nem, én megtenném! Azok a novellák...!!!
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 24
Én nem láttam a Hasznos holmikat, de csodálkozom, hogy az Az annyiaknak jött be ennyire. A kiinduló ötlet sirály (annyira, hogy be is jött rémálmomban egy alak, hogy "Neked is van mitől félned!"), de a végén az a pókszerűség... Az nagyon silány dolog volt. A Ragyogásban épp az a jó, hogy nem romlik el a vége, na meg hogy egyetlen egy alkalommal avatkoznak tényleg be az okkult vagy akármilyen erők.
Persze mindez csak IMHO.
The Dark One Creative Commons License 1999.05.15 0 0 23
HPL-t en is imadom, de azert van neki is egy-ket hatereset muve. A kedvencem az Eryx falai...
Előzmény: Wolverine (22)
Wolverine Creative Commons License 1999.05.14 0 0 22
Igaz. Lovecraft rulez! De azt hiszem, sokaknak nem tetszene pont emiatt, pedig alapjában a vérözön hiányában különbözik Kingtől (aki tudtommal többször is mesterének ismerte el H. P. L-t). Bye
Előzmény: meklegy (21)
meklegy Creative Commons License 1999.05.14 0 0 21
Ha valami muveszi szinvolnalu horror, akkor Lovecraft csak igazan, szvsz. olyan finoman szo at a felelem es olyan melyre jut bennem mikozben olvasom, pedig nem emlekszem, hogy konretan leirna veres gyilkossagokat stb. sokkal hatasosabb ez a valami van a levegoben feeling.
The Dark One Creative Commons License 1999.05.14 0 0 20
Nem hiszem, hogy barmim is lenne, ami neked nincsen meg
En csak ilyen alap-gyerek vagyok.

Amugy Stephen King -et regen sokat olvastam, ma mar egyatalan nem. Nalam a sorrend: Holtsav, Hasznos Holmik, Embervadaszat

A Wizards and Glass allitolag rendhagyo, es Dark Fantasy. Arra meg talan kivancsi lennek, ha jo, de nem halottam semmi a dologrol...

Előzmény: TCrown (19)
TCrown Creative Commons License 1999.05.13 0 0 19
Hát, ha adsz cserébe valami érdekeset...
Előzmény: The Dark One (15)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!