Keresés

Részletes keresés

STOP THE MADNESS Creative Commons License 1999.04.26 0 0 22
Vujity Tvrtko egy időben az iNteRNeTTo szerzője és az "Az olvasó ír" rovat állandó levelezője volt. Érdemes elolvasni szösszeneteit az Olvír archívumában. A lényeges részek 1996. nov. 7. - 1996. nov. 30. közötti részben kezdődnek.

"A stílus maga az ember"

kaya Creative Commons License 1999.04.26 0 0 21
Balog Szilárdnak hívják.
Jellemző történet róla. Amikor még a TV2 csibekorban volt, ott járt jónéhány külföldi újságíró, közöttük Jugoszláviából is. A menedzsment körbevitte őket, ott volt a Trutyi is, aki a szünetben elszólta magát, hogy egymillió dollárért épp most fog interjút készíteni a háborús bűnös Karadzsiccsal. Szegény Pintér művek, alig tudott kimagyarázkodni, mert persze elindult a nemzetközi újságírószervezetek tiltakozó akciója. Na erről ennyit. Ügyes fiú.
Tripletheader Creative Commons License 1999.04.26 0 0 20
Sir a szatok, mi bazej, hogy nem kerestek annyi penzt, mint a Tvrtko gyerek.
Ez a Trutyi becenev kulonosen nagy ertelmi szinvonalrol tesz tanubizonysagot.
Jobb, ha eszreveszi mindenki, hogy itt az igenyeket kell kielegiteni, az igeny pedig a Tvrtko gyerek.
Törölt nick Creative Commons License 1999.04.26 0 0 19
Biztosan furunkulus nőtt a heréjére.
Amúgy leszarom.
Előzmény: milosevics (18)
milosevics Creative Commons License 1999.04.26 0 0 18
Részemről rosszul, leszek ha meglátom a képernyőn a komolykodó, gondoktól terhelt pofáját.
Hussain Creative Commons License 1999.04.26 0 0 17
Vujity Trutymó egy rohadt usztasa.Kémeim szerint pécsett született és tényleg horvát.
torban Creative Commons License 1999.04.25 0 0 16
Tényleg magyar neve van, úgy is született, de tizenévesen, TV-s karrierbe kezdve úgy találta felveszi ősei nevét. (Egy sztárnak kell művésznév, de az a tutti, ha olyan a név amit mindenki megjegyez...) Szóval az apja - akit történetesen ismer egy kollégám - kérte ne vegye fel, de a gyerek nem tántorított. Ösztöndíjjal kiment - már TV-sként - ámerikába, ott látta, hogy kell csinálni. Már annyira akart...hogy (na ezért most kapok) már azért szorítottam, jaj sebesüljön már meg, hiszen annyira akarja szegény. Nem tudom, hogy mi történt vele, de élete álma teljesült...és most lehet faragni a nagy magyar médiasztár szobrát ! Elég genny a gyerek, na abba is hagyom mert csak felhúzom magam...
ds9 Creative Commons License 1999.04.25 0 0 15
Elnézést brutális tévedésemért, bár véleményem szerint a magyar nyelvben létezik "ledegradáló" mint szó ( legalábbis én már láttam ilyet leírva ).

A degradálás egyébként eredetileg azt jelenti ( mint azt te is tudod, hogy " lealacsonyít", "lefokoz" ). Tény és való, hogy a szó már magában is azt jelenti amit és nem kell hozzá a le-, előtag, de ennek ellenére a magyar nyelvben használják, sajnos én is.
Hasonlatos még ehhez az "unszimpatikus" szó is amelynek nincs sok értelme, tekintve, hogy a helyes alak az "antipatikus", mégis sokan használják az előbbit.
Mint ahogy médiákat is szoktak írni, mondani pedig az média többes számban is.
Vagy hozhatnám példának a La Manche csatornát és a champignon gombát vagy a chili paprikát amelyek első tagja pont ugyanazt jelenti mint a második.
Tehát vannak még érdekességek a magyar nyelvben a jövedékszavak területén ( remélem így hívják őket és nem fogsz ezért is leteremteni, sajnos magyar nyelvtannal gimnázium óta nem állt módomban foglalkozni és az már jó 10 éve volt ).

Ja, egyébként tényleg ez volt a legfontosabb abban amit írtam.

Előzmény: STOP THE MADNESS (14)
STOP THE MADNESS Creative Commons License 1999.04.25 0 0 14
"Nem akarom ledegradálni..." - hát feldegradálni elég nehéz bármit is!
Előzmény: ds9 (13)
ds9 Creative Commons License 1999.04.25 0 0 13
Én csak egyet szeretnék megtudni ( V.T. egyébként nagyon nem érdekel ), az pedig az, hogy mi az igazi neve, mert én is azt hallottam, hogy magyar neve van, de a Showderben Fábry ezen kérdésére olyan elutasító volt, hogy az már fájt.
Ha meg tényleg igaz, hogy magyar neve van akkor:
a. miért tagadja ?
b. az miért nem jó neki?
c. Vujity Tvrtko az miért jobb?

Még csak annyit, hogy nem különösebben érdekel riporteri működése, mert nem is nagyon látom meg nem is nagyon érdekel, tehát felőlem akár lehet jó is.
Én csak a Fábry műsorban látott, jelenetre emlékezem amikor előadta, hogy hogyan kell vezetni, orvlövészek esetén.
Na az, speciel olyan mesterkélt volt, hogy csak és szerintem egyszerű önmagunk kóserolása volt.
Nem akarom ledegradálni a háborús riportjait, lehet, hogy volt életveszélyben, nem tudom, de az ilyen hatásvadász dolgokat nem bírom.

ACP Creative Commons License 1999.04.25 0 0 12
Szerintem azért agyalták el mert nem volt rajta sapka.

Félretéve a tréfát:
Én is szakmabeli vagyok és sok helyen ott voltam ahhol ő. Na ki vagyok ? Nem tudjátok ? Persze, hogy nem ! Nem azért utazik oda az ember, hogy róla szóljon a tudósítás. Kiváncsi vagyok, mikor jut Trutykó eszébe, hogy Blue Boxal (ez egy olyan eljárás amivel a hátteret digitálisan varázsolják az ember mögé)
csinálja a tudósításait.
Amúgy amit csinál az mind szakmailag, mind emberileg elitélendő. Ja, egyébként ratyi.

Ati-pati Creative Commons License 1999.04.24 0 0 11
Szerintem az vele a gond, hogy túl gyorsan lett híres, amikor még iskolásként kiment az előző jugó háborúba és fölvette ezt a feltünő nevet.
Ő lepődött meg legjobban a sikerén és nagyon elszaladt vele a ló.
Ma meg már egyszerűen egy nagyképű majom.
Ruszi Creative Commons License 1999.04.23 0 0 10
Mivel Tvrtko távoli kollegám, elméletileg nem kellene negatív dolgokat mondanom róla, dehát az ember találkozik néha emberekkel, aki szintén találkozik emberekkel...
Egy barátom rendszeresen jár Szabadkára, riportokat készít, tudósít, ilyesmi, ô mesélte. A történetünkhöz hozzá tartozik, hogy a szabadkaiak akkor még nem kaptak bombákat a fejüklre, csak repkedtek felettük a gépek. A szabadkaiak szinte már sz*rtak a légiriadókra, sôt, amelyik férfi ilyenkor le mert menni az óvóhelyekre, másnap már szóba sem álltak vele a korábbi barátai. Tvrtko meg (a médiában csak Trutykónak vagy ami még rosszab, Trutyinak hívják) kiáll Szabadka fôterére sisakban, golyóálló mellényben, és iszonyú mondatokat közöl a tévénézôkkel a rettegô Szabadkáról. Másnap az egész város rajta röhögött...
tigger Creative Commons License 1999.04.23 0 0 9
Csak egyszer szeretném látni, hogy leszáll a földre és kedvesen mosolyogva elmesél valamit.
Állandóan a határtalan zsenialitásának, tehetségének tudata és terhe látszik rajta.
Amúgy szerencsére teljesen a magáévá tette a nagy magyar búskomorságot! Miért kell mindig ilyen komor gyászhuszár arckifejezéssel beszélni! Nem vihogni kell, de van olyan arc is, amit úgy hívnak, hogy barátságos! Sajnos ő ezt még hallomásból sem ismeri. Tényleg legenda akar lenni? De minek a legendája?
donvito Creative Commons License 1999.04.23 0 0 8
TREX: akár a légyek a sz@rra, úgy száljak én is oda?
Elegen vannak ott nélkülem is és nem őket szidom, hanem ...
De ha látnál és nem csak néznél, én azt írtam, hogy Tvrtko legutóbbi megnyilvánulásai, amelyek, azt hiszem el nem itélhető módon, idegenkedést keltettek bennem.
Máskülönben én már túl vagyok a saját háborúmon.
Előzmény: TREX (6)
Dömper Creative Commons License 1999.04.23 0 0 7
:-)
TREX Creative Commons License 1999.04.23 0 0 6
Menj tudósíts Háborút, akár szubjektívan, akár hatásvadászóan, alpári érzelmekre játszva! Nézd meg milyen közelrol. Én pl. nem csinálnám, bár gyakran szubjektív, hatásvadász, alpári érzelmekre játszó senki vagyok.
Előzmény: donvito (5)
donvito Creative Commons License 1999.04.23 0 0 5
Mire gondolsz? Veressem meg magam vagy inkább legyek olyan hülye, hatásvadász, alpári érzelmeken játszó senki, mint ő?
Előzmény: Kreta_King (4)
Kreta_King Creative Commons License 1999.04.23 0 0 4
Próbáld ki amit ő átélt.
Előzmény: donvito (3)
donvito Creative Commons License 1999.04.23 0 0 3
Egyetértek az előttem szólókkal: mostanság Tvrtko suxx. Egyszerüen nincs egy objektív riportja sem, hanem mintha a riport előtt már meglenne a sztori és ahhoz veszi fel a képeket. Szakértelme sem sok, de az általa ujságírásnak nevezett akármin kívül - 0 (EXTRA-kukkolós riport, vámos riport). Meg nem beszélve az utóbbi idők "legbátrabb cselekedetérő - megverette az idióta magát a szerbekkel. Hát ehhez tök felesleges volt oda mennie akkor!!! Meg az a riport a halálos ágyán - maga a hatásvadászat, de biztos, hogy amerikában Oscart kapna érte.
A Fábrys interjúban meg egyszerűen csak öregítette magát, hogy bölcs és megfáradt harcos pózában diszelegjen.
Szóval a mai Tvrtko suxx!
vito
Halászkirály Creative Commons License 1999.04.23 0 0 2
Dömper: talán igazad lehet. Erre nem is gondoltam.
Igen, láttam a Showderben Tvrtkot. El is hiszem, hogy az a sok borzalom és halálközeli élmény meg tudja változtatni az embert.
Dömper Creative Commons License 1999.04.23 0 0 1
Nem biztos, hogy a legendacsinálás az Ő agyszüleménye. Szerintem ez inkább a keresdkedelmi tévéknek köszönhető "a hős, bátor riporter, aki csak a mi adónkon csak Önöknek golyózáporban stb tudósít".
Egyébként csodálom a bátorságáért. Nekem nem volna kedvem onnan tudósítani, a fene menjen oda.
Nem tudom láttad-e őt a Fábry műsorban. A Fábry egyszerűen nem tudott vele mit kezdeni, Tvrtko mérhetetlenül öregebb már belül mint a Fábry.
Halászkirály Creative Commons License 1999.04.23 0 0 0
Addig jó fej volt, amíg a jugoszláv háborúból objektíven tudósított. De ma már legendát akar csinálni önmagából. Még szerencse, hogy anno nem Vujity Tvrtkoként anyakönyvezték Pécsett...
tigger Creative Commons License 1999.04.23 0 0 topiknyitó
Mi a véleményetek erről a riporterről?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!