MTI. "Zemplényi György úszómenedzsert első fokon a bíróság bűnösnek találta, ez azt bizonyítja: az eljárás pontos és eredményes volt, így szó sincs arról, hogy ellene bármikor, bármiféle rendőrségi eljárást megszüntettek volna - ezt Könyves Krisztina a Belügyminisztérium sajtószóvivője közölte az MTI-vel hétfőn.
A január 19-én hajnalban elhunyt Zemplényi György az RTL Klubnak halála előtt adott "végrendelkező interjújában" - mint azt több
napilap is megírta - azt mondta: 1992-ben értesülést szerzett egy ellene folytatott rendőrségi nyomozásról, ezért a belügyi címzetes államtitkár közvetítésével találkozót szervezett Pintér Sándor akkori
rendőrfőkapitánnyal. Pintér Sándor Zemplényi állítása szerint megígérte, hogy leállítja a nyomozást. - A nemzetközi elfogatóparancsot Zemplényi György ellen 1992. augusztus 19-én adták ki, ami szintén azt bizonyítja: a rendőrség nem tétlenkedett - mondta Könyves Krisztina. Hozzátette: az elmúlt napokban vetített felvételek alapján az vélelmezhető, hogy Zemplényi György a médiát is képes volt "megtréfálni"
Na, akkor most jöhet az újabb topic, kedves sanchi.
Kotottem egy fogadast magammal. Megnyertem. Sanchi nyitotta meg az uj topikot Zemplenyirol.:-)Igaz kesobb, mint vartam:-P.
Azert Uraim: a legkevesbe sem kellene keszpenznek venni azt, amit Z. ur allit. Ugyanis O SZVSZ egy beteg ember (volt) pszichiatriai ertelemben is. Van ilyen: nem azert hazudik mert artani akar, raadasul igazsagkent elte meg sajat allitasait. Ugyhogy csak ovatosan azzal, kit hogyan kezdunk el Z. ur allitasai utan bombazni... Ezt ne vegyetek keszpenznek, csak az eddigi tobb eves megnyilvanulasai alapjan igy erzem.
(((((((Az mas kerdes, ha csak egy resze is bizonyitott!! lenne az allitasainak, az tobb mint kellemetlen nehany emberre nezve.)))))
Vigyázz, szó sem volt arról, hogy Boross Péter tette el a pénzt. Zemplényi azt mondta, hogy a belügy gorillái elkísérték a bankba, ott felvette az 50 milliót, azt egy táskában elvitte a belügyi államtitkár szobájába, utána kiküldték, majd visszhívták és átadtak neki 35c millió forintot, hogy fordítsa az úszósportra. Hol itt a Boross Péter?
Szerintem Pintér először azt fogja állítani, hogy sosem találkoztak, aztán azt, hogy eccer találkoztak, de akkor Zemplényi papnak öltözött, más nevet használt és különben is csak kirakatüveget nézegettek üzleti célból.
Arra viszont kiváncsi vagyok, Boross hova tette a 15 milliót.
Zemplényi kipakolt halála elött, az RTL klub AKTÁK CIMÜ müsorában volt látható Vasárnap.
COMMENT: EGY a halálhoz nyilvánvalóan ilyen közel álló ember ritkán hazudik.