Nem hiszem, mert azt mondta EasyRider, hogy akkor nekunk (bakats) is nagyon kiraly lesz, de nekunk meg nem kiraly (az elmult negyed oraban 25% packet loss).
Easy ne akarjal mar meggyozni legyszives! Traceroute siman kiadja hogy mi a SZAR. Egyaltalan nem a dinamikus savszelesseg allokacio miatt van a plussz ping. Akkor miert jo a pingem a Bela Kiraly utig? Es mint a topologian latszodik pont azon a 2MBit-es vonalon (Bela Kiraly => Victor Hugo) kapom azt a +120ms-ot. A vhcisco-s router egyszeruen NEM BIRJA a forgalmat!! Nem tudom ezt miert nem lehet belatni. No comment!!!
Felejtsuk mar el azt, hogy ping ideje = vonal minosege. Ez kulonosen nem igaz az 5. keruleti kabelTVn, ahol dinamikus savszelesseg allokalas van. Ugyhogy pl pont akkor kicsi a ping ha nagy a forgalom, ha meg nagy a ping akkor kicsi a forgalom.
Izidor mogott vannak a szerverek, jelenleg.
Ennyiert már lehet. Sőt.
De én nem erről beszéltem. Igazad van, nem jó szó a cseszegetés, mondjuk inkább: nem kell 2 perces leállásért rögtön megsértődni.
Mar megint szar a bkcisco es a vhcisco kozti kapcsolat. A bkcisco pingje kb. 30ms a vhcisconak meg 190ms. Ami szar az magatol nem lesz jobb =)
Latom ez az szt-izidor.gw.tvnet.hu 1 HOP-ra van a City-s fejallomastol. Mi megy/fog menni erre? Egyebkent ahhoz kepest hogy 1 HOPra van nem is olyan jo a pingje.
Mostmár én is hozzászólok...
Azt hiszem, az ilyen rövid ideje felhasználók egy kicsit el vannak szállva...
Én már akkor tvnet-user voltam, amikor az összes kimenő vonal 64K volt (ha jól emlékszem...), és kb. három hónapot vártam, hogy bekössenek. Közben volt egyszer egy egy hónapos szünet is.
De sohasem jutott eszembe, hogy szerződést bontsak, mert tudtam jól, hogy ennyiért ilyen kapcsolatot sehol sem találnék.
Szóval ha belegondoltok, a TvNet óriási fejlődésen ment keresztül, nem kellene állandóan cseszegetni őket, hogy már megint volt egy 2 perces leállás.
TVNet az V. keruletben:
----------------------------------
USA/Europa/Azsia: de.9-du.7oraig kb 200-400 byte/sec (kb. egy 4800baudos modem!); ejszaka/kora reggel 1-5K/s
Magyarorszag: Budapest: 3-200K/s; videk: 3-12K/s
rendszeres kimaradasok (leghosszabb: 72ora)
megoldas: 1/2 ev utan a szerzodes megszuntetese
hah, vegigolvastam az egesz threadet... azer jo lenne ha lenne itt is tvnet, XI ker.. :(
a madarak azt csiripelik lesz havi 8+faert flatrate a matavnal apr1-tol, azaz x szamot ingyen lehet ennyiert hivni akarmennyi ideig, csak kapcsolasi dij lesz hivasonkent, en szerencsere mexakadni sem szoktam gyarkan.. bar az nem 300k/sec ;)
chexum a dumballah ha jol emlexem solaris, es csunya DoS bug van a cfingerd-ben...
Én is satimex.tvnet.hu lettem három hete - igaz már tavaly novemberben befizettem a lét, nem sokkal később be is kábeleztek (3 hét alatt), pedig a környéken csak én vagyok előfizető. Aztán jött 1 fiú a TVNET-től, hogy beizzítsa a gépet és leesett az álla, hogy üres a pincében a kábelmodem doboza.És innentől kezdve jött az egymásra mutogatás: TVNET<->SATIMEX.
Senki nem akarta beletenni a cuccot.
Pár ezer forintnyi telefonszámlát köszönhetek nekik, de nem bizonyultam jó közvetítőnek a két cég között, mert végül a TVNET kinyögte, hogy mégsem csinálják meg.
Ekkor már két hónapja kezemben volt a "szerződés", szobámban a madzag.És aszongya az ügyeletes bocsánatkérő, hogy "nem mondhatom meg miért, de önnek nem lesz internet kapcsolata - ha gondolja visszafizetjük a pénzt".
Bravo.
Vissza is fizették.
Hetekkel később szerszámtáskás alak osont ki a pincénkből - egyből tudtam, hogy ők azok.Fel is hívtak, hogy meggondolták magukat.
És belementem.
És (többnyire) működik is.
Általában hétvégén halt meg eddig, néhány órára - engem is bosszantott, főleg az, hogy csak egy faxot lehetett felhívni...
Ha viszont sikerült üzennem, soha nem hívtak vissza, emilre nem válaszolnak.
Szasztok ! Satimexes istenkegyeltje tvnetes lettem. Nem ertem hogy sokan itt miert sirnak, en ma magyar serverrol 1 megabit/s letoltes tudtam csinalni ! Remelem egyszer a kulfold is ilyen lesz... :/)
aqua, ebbol nem sokat ertettem, kicsit konkretabban ha lehet.
(a plusz 120 ping +120ms-ot jelent? Ha igen, akkor az a terhales miatt lehetett, ritkan van annyi.)
Az egyik uj router mar mukodik (Szt-Izidor.gw.tvnet.hu, fakultativ feladat: talald meg :)
Ezt is meg tudom magyarazni, nyugi :-)
Amiota odatettem a linket egyszer at lett alakitva a forum,
viszont az ujjal nem probalkoztam, csak azt felteteleztem, hogy ezzel sem megy.
Hibamat belatva kicsereltem a linket.