Keresés

Részletes keresés

Jackie Creative Commons License 1998.07.09 0 0 74
remélem macesz nevü kolléga is idetalál
én komolyan nem értem, hogyan lehet valaki ennyire vak. vagy mi
Törölt nick Creative Commons License 1998.07.09 0 0 73
Na mégegszer.
Ajánlás és nem szabály.
Óriási különbség.

McAl

A hiányzó láncszem Creative Commons License 1998.07.09 0 0 72
Hát hiába, ha az embert egyszer visszatapsolják... Pedig már éppen felállni készültem a gépemtől.

Izé, büdzsid (mért jó az neked, ha a neved abszolút nem mond semmit?), lehet, hogy az én IQ-m negatív, vagy egy másik világban élek, de banyó, nem tudom, mire gondolsz. Talán ha kifejted, válaszolni is tudok.

A többieknek: bírom, hogy mikor én csakis és kizárólag közös játszóterünkről beszélek, ti ezt egyből az egész világra vetítitek. Egyébként hiába szavazzátok meg a szabályaitokat, betartatni úgysem tudjátok őket, csak idegesíteni fog benneteket, hogy lesznek olyanok, akiket úgysem érdekel.

Skorpió Creative Commons License 1998.07.09 0 0 71
A hianyzo lancszem !

Töröljuk el a törvenyeket ! Aki normalis az ugyis betartja öket, aki nem, azt a tarsadalom kiveti magabol.
Na akkor en megyek halaszni, vadaszni, mig az asszonyok gyujtögetnek. Aztan irany a barlang.

Eljen az ösközösseg !

Goldhand Creative Commons License 1998.07.09 0 0 68
Szavazunk?
Mellette.

GHAND(i)

A hiányzó láncszem Creative Commons License 1998.07.09 0 0 67
Nos, mielőtt kimondanánk, hogy itt a vége, fuss el véle, tisztázzuk: megérteni nem lehet semmit, csak különböző fokig átérezni. Aktív részese lenni, benne és vele élni. Amikor azt mondom, hogy értem, csak uralni akarom.

Nem kell semmilyen illemszabály, se ajánlott, se kötelező érvényű. Akiben van egy bizonyos fokú intelligencia, úgyis a helyes irányba fejlődik, mi pedig látjuk, hogyan formálódik előttünk az egyénisége. A szabályok csak elszürkítik a lelket, eltapossák a személyiséget, s azt a tudatot erősítik bennünk, hogy rutinosak lehetünk. Pedig, mint tudjuk, a rutinból vezetők a legveszélyesebbek.

Na, további jó étvágyat a lerágott csonthoz!

Indi Creative Commons License 1998.07.09 0 0 66
Éljen az Újaknak !!! topik. Hahó, tartsuk fenn, tartsuk lenn, mert egyszer fenn és egyszer lenn.
Amúgy már szinte mindenki egyetért.
Akkor tán ugorgyunk.
SPS Creative Commons License 1998.07.09 0 0 65
Ezaz !

Éljenek a géplakatosok !

Üdv,

eSPé, Metanított Bunkás

Trebitsch Creative Commons License 1998.07.09 0 0 64
Hiányzó,

igazad van. Kár bárminél is leragadni, a végén még megértjük...
Inkább sodródjunk. Én például már sodródok is, mert ez itt kezd a süketek párbeszédére emlékeztetni.

ui: RaSeK géplakatoshoz, a hagyományok ellenére csatlakozom! RaSeKnak most az egyszer, teljesen véletlenül igaza van. Biztos jó útra tért, és berúgott, vagy ilyesmi... :)

RaSeK Creative Commons License 1998.07.09 0 0 63
Gondolataim:

Azon senki nincs kiakadva, hogy regisztráltatnia kell magát - pedig ez is kötött játékszabály.

Szerencsére egyre többen vagyunk, szükségesek bizonyos közösen elfogadott normák, amelyeket az "újak"-kal is ismertetni kellene, ezáltal sok anyázástól kímélnénk meg őket, sok bosszúságtól magunkat, nekik meg nem szegnénk kedvüket.

Én személy szerint maradok örök "be nem mutatkozó", szerintem is a vélemények alapján ismerjük meg valóban egymást, nem szükséges elmondani, hogy Schmitthoffer Bélának hívnak, géplakatos vagyok és utálom a számítástechnikát.

medwe komám nem utasított senkit, nem kell sírni, mint egy fürdős q...

Az "újak"-kal szemben nem szükséges kioktató hangnemet használni (ing-tulajdonjog-felvét!!!), én is tek véletlenül találtam ránk, más kérdés, azóta fojjton itt lógok, mán unnyák a cégnél, de egyeNlőre nem akarnak kirúgni.

A tízparancsolatot kikérem magamnak!!!

Isten (állatkertjéből egy)

tochik Creative Commons License 1998.07.09 0 0 62
Medwe:
"Kedves érdeklődő Barátom, a Törzsasztalnál!
Remélem, mielőtt megnyitsz egy újabb topicot, elolvasod ezt is. Ha igen akkor kérlek a következőkre. "

McAl:
"Először is Medwe nem véste kőtáblába a tízparancsolatát, hanem megkérte az olvasóit, hogy olvassák el javaslatait és vegyék figyelembe"

Valentine:
"Medwe-törvények helyett Medwe-ajánlásokat! "

athos:
"2. A stílus. Medwe koma nem "megkérte" az olvasóit, hanem utasította. A tíz pontból nyolc felszólító módban van, ha utánaolvasol."

tochik:
NEKTEK EZ KOMMUNIKÁCIÓ?????
Még az előttetek szólót sem olvassátok el.
Ez nem párbeszéd, hanem összeszedett(vedett) monológok.
Kár.

Törölt nick Creative Commons License 1998.07.09 0 0 61
Kedves Láncszem,

Vagy én írtam rosszul valamit, vagy te értettél félre. Én egy szóval sem mondtam, hogy bárkit, bárhogy meg akarok akadályozni abban, hogy valakit megismerjen. Sőt, segíteni szeretnék.

McAl

Törölt nick Creative Commons License 1998.07.09 0 0 60
athos,

Szeretnék egy kicsit kötözködni.
Idézem Medwe koma mondatát, ami a pontok előtt van:
"Ha igen akkor kérlek a következőkre. "
Mi ez ha nem kérés?

Ezek után a felszólító mód nyelvtanilag teljesen jogos. Hiszen minden pontot úgy kellene olvasni, hogy "Arra kérlek, hogy..." és itt már felszólító módnak kell következni.

McAl

A hiányzó láncszem Creative Commons License 1998.07.09 0 0 59
Lám, lám, némi polémia bontakozik ki ezeken az oldalakon. De hát miért is ne? Mindannyian tudjuk, hogy nincs olyan válasz, amely után ne lehetne újabb kérdést felvetni. Ha nem is lényegretörőt, ha nem is előbbrevivőt, de egy olyant legalábbis, amely értelmezési nehézségeket feszeget. Kár leragadni a "sétálóutcás" hasonlatnál.

Sokféle ember van. Én azok közé tartozom, akiket egy cseppet sem nyugtalanít, ha nincs egy biztos pont az életükben, ugyanis élvezem a zuhanást. Legyen a törzsasztal is olyan, mint az élet: beszállsz, sodródsz, aztán egyszer csak kiszállsz. Akik szabályokat alkotnak, mindezt nyilván azért teszik, mert zavarja őket, hogy már nem tudják áttekinteni az eseményeket, a dolgok kifolynak a kezük közül. Pedig ez a hozzáállás tulajdonképpen emberi gyarlóság – úgy hívják, hogy mohóság.

Mekk, mikor NET-es társadalomról, illetve a NET-es társadalomból való kitaszítottságról beszélsz, átérzed ennek a kijelentésnek a tartalmatlanságát? Itt emberek vannak, akik kommunikálnak; talán egy kicsit hatékonyabban, talán egy kicsit gyorsabban, mint mások. Bárki, bármikor továbbhajózhat a Wild Wild Waven, aztán hogyan akadályozod meg, hogy új ismerősöket szerezzen?

Valentinó, neked micsoda nyilas dumád van!

athos Creative Commons License 1998.07.09 0 0 58
McAl

Amit leírtál, azzal majdnem 100%-ig egyetértek. A teljes anarchia és a teljes diktatúra sem müxik (sokáig). Ha valakiben nincs meg a tolerancia, annak úgyis mindegy, ha meg megvan, akkor valószínűleg jól jön neki egy kis útmutató. Az őszintét megvallva eleinte én is csak pislogtam, próbáltam kitalálni a kialakult szabályokat, és akkor nekem is jól jött volna egy "tízparancsolat".
Mindössze két dologgal van bajom.
1. Útálom, és igazságtalanságnak érzem, amikor valakit olyan "szabály" miatt csesznek le, amiről nem is tudhatott.
2. A stílus. Medwe koma nem "megkérte" az olvasóit, hanem utasította. A tíz pontból nyolc felszólító módban van, ha utánaolvasol. Jónak és hasznosnak tartom ezt a gyűjteményt, csak én úgy írnám le, hogy "Illik megkeresni a bemutatkozást", "Illik beleolvasni", "Illik végignézni a tartalomjegyzéket", stb., stb. A felszólító mód rögtön ellenkezést vált ki belőlem, viszont egy "szelid" jótanács gyűjtemény együttműködő magatartást eredményez. "Ejha, itt a nagy öregek sincsenek elszállva maguktól, tisztelik az újonc tacskókat is, akkor én is tisztelni fogom őket meg a kialakult szabályaikat!" Valahogy így.

A Medwe koma meg van olyan intelligens, hogy megvédje magát, még ha kissé morózus is. (Ja persze, a kettőnek nincs is köze egymáshoz)

Uff

Ui.: A kőbe vésésnek nincs semmi értelme olyankor, amikor azt nem lehet betartatni. És itt pedig nem lehet! Itt legfeljebb ajánlani lehet, meg persze jó példával előljárni. A tolerancia témakörben is.

Valentine Creative Commons License 1998.07.09 0 0 57
Az EUnak is vannak "ajánlásai". Melegen "ajánlják", hogy tartsd be.. És az újak, mint pl. Mo. mindenáron betartja, hogy a nagyöregek bevegyék a klubba. Aki "telefosssa" a topikokat, azt ha ignoráljuk, eltűnik rövid időn belül. Senki sem beszél szívesen a levegőbe.

Medwe-törvények helyett Medwe-ajánlásokat!

Szabadság!

Val-n-tine

Törölt nick Creative Commons License 1998.07.09 0 0 56
Én továbbra is maradok állatvédő és szárnyaim alá veszem az öreg Medwét, aki nem mondott butaságot.
Először is Medwe nem véste kőtáblába a tízparancsolatát, hanem megkérte az olvasóit, hogy olvassák el javaslatait és vegyék figyelembe.
Szerintem ez egy udvarias gesztus. Hiszen a sétálóutcába sem úgy mész be, hogy kitőzöd magadnak a célt ahová elindultál és az utadba kerülő valamennyi emberen átgázolsz.
Valójában ugyanúgy figyelembe fogod venni, hogy ott mások is vannak. Most miért baj az, hogy ezt valaki leírja?
Gyerek korodban a mamád mondta meg neked, hogy ez egy sétáló utca itt mindenki sétálhat kedvére. De figyelj oda másokra is. Nem úgy születnek az emberek, hogy mindent tudnak. A NET-nek is meg van a maga kis etikettje, amire az újak figyelmét fel kell hívni. Mert akkor nem lesznek a NET társadalomból kitaszítva, hanem egyenrangú partnerként lesznek kezelve.

McAl

Skorpió Creative Commons License 1998.07.09 0 0 55
Azert ha a setaloutca elejen nincs kint a behajtani tilos tabla, akkor könnyen betevedhet egy kamion.
belakov Creative Commons License 1998.07.09 0 0 54
Alapvetően egyetértek hiányzó láncszemmel, csináljon itt mindenki azt amit akar, Ez benne a szép.

Viszont hasonlatokat ne hozzunk, mert szabályok mindenütt vannak. A sétálóutcában sem illik pl. az utca közepén, fényes nappal vizelni. De ez nincs benne a KRESZ-ben. Csak tudjuk.

Szerintem ez van a T.asztalon is előbb-utóbb mindenki belejön, még ha nincs is KRESZ.

Ennek ellenére nem rossz ötlet négylábú társunk néhány pontját valami elérhető helyre tenni. (mert okos ember más kárán tanul) De semiképpen sem kötelező érvényű utasításként.

Elf Creative Commons License 1998.07.09 0 0 53
Ugyan ugyan ennek az oldalnak az aljára ki fog legörögni ? Meg minek ?
Ha eszébe jut, maj' nyit egyet egy "az én alkotmányommal" ....

Télleg papanetto szólt mihozzánk ?
És télleg meglinkelik a medwét ?

Trebitsch Creative Commons License 1998.07.09 0 0 52
H. láncszem,

Egyetértek. A sétáló utcában nincs szükség KRESZ-re.
Akkor már csak azt kéne kitalálni, hogy ez itten micsoda? Azaz, konkrétabban: okozhatunk-e egymásnak kárt, kényelmetlenséget, lelki sérülést, avagy fölösleges pénzkidobást azzal, ha semmiféle szabályt nem használunk? Mert szerintem kb. ettől kell függővé tenni, hogy a törzsasztal sétaucca, vagy nagykörút.

Indi Creative Commons License 1998.07.09 0 0 51
Kiváló logikádról tettél tanúbizonyságot kedves láncszem! Teccett !!!!
Trebitsch Creative Commons License 1998.07.09 0 0 50
medwe,

azt hiszem, a címválasztásod találóbb, mint gondolnád.

Szeptembertől még sokkal találóbb lesz: beindul a Sulinet, gőzerővel. És egyetlenegy új sem fogja elhinni, hogy a Netikett érte van, és nem ellene. Azonnal cenzúráról, és szabadságjogainak korlátozásáról beszél, ami talán reflex, és nekem teccik... :) De tényleg. Értelmetlen, de akkor is tecc.
Ugyanezek a törzsasztaltársak 2-3 hónap után már kissé módosítanak álláspontjukon. Ők próbálják elmagyarázni az újaknak, hogy a konyha és az étterem közti lengőajtót csak jobb oldalon érdemes használni...
Sokkal gyorsabban változik a Net, mint bárki gondolná.

A hiányzó láncszem Creative Commons License 1998.07.09 0 0 48
Treb,

Kérdésed nagyon elgondolkodtató, ezért igyekszem én is elgondolkodtató választ adni:

Igen. A sétáló utcában.

Trebitsch Creative Commons License 1998.07.09 0 0 47
A hiányzó láncszem,

aszondod:

"A törzsasztal nem egy virtuális magánlakás, hanem a virtuális flaszter."

A KRESZ-t is ellenzed?

Indi Creative Commons License 1998.07.09 0 0 46
Dudusch !

Hát mi meg mia fenéért harcolunk odaát Vackor komámmal ? Mingyá Kibékülök vele, oszt felére apad a listád !
Amúgy éljen az offtopic, a szabadság, stb., jól megmondtad, bár a topic elején nem ezzel kezdted. De hol van már a tegnapi jó ?

Éljen a hiányzó láncszem is. Éljünk mindannyian.

A hiányzó láncszem Creative Commons License 1998.07.09 0 0 44
Dörmögő Dömötör (az n-dik verzióig bezárólag) és a többi kiscserkész, akik egyetértenek vele és rendet akarnak rakni közös íróasztalunkon!

Önkéntesrendőri hajlamaitokat sűrgősen pakoljátok fel egy rakétára és lőjétek ki az űr feneketlen mélységeibe! A világ egyetlen létező és uralkodó állapota a káosz, legfeljebb egyes agyak ebbe különböző szinten rendet akarnak látni és láttatni. De aztán jönnek más agyak és a káoszba más rendet látnak. Olyan ez, akár a tintapacás teszt, mindenki azt képzel bele, amit akar.

A törzsasztal nem egy virtuális magánlakás, hanem a virtuális flaszter. Mindenki azt mond, amit akar, annyi témát vet fel, ahányat akar, és annyiszor, ahányszor akarja. Hiszen az egész élményét az aktualitás jelenti. Egyáltalán nem számít, hogy a kérdést valakik már hetekkel ezelőtt kivesézték. Kit érdekel már a tegnapi újság és a tegnapi barát(nő)? Kioktatásotok, ha átmegyek fennköltbe, úgy hangzik, mintha azt mondanátok, nem érdemes többé verseket írni a szerelemről, mivel már egy csomó költő kitárgyalta ezt az érzést. Pedig muszáj, újra át kell élni minden napot. Carpe di em.

Ha nagyon zavar benneteket valakinek a hozzászólása, nem kell róla tudomást venni. Nyugodtan elmehettek mellette, mint az utcán, hadd vergődjön az illető magában. Legfeljebb egy virtuális vállrándítással megállapítjátok magatokban, hogy nem volt úriember, -hölgy, -kisasszony (tetszés szerint). De hadd jöjjenek a holnap szelei, hadd fortyogjanak az új indulatok és a régi rigolyák együtt. Így a témakörök sem dagadnak végtelen méretűre, az életképtelen felvetések is kihalnak, és a fantáziátlanságot is kiírtjuk.

Még egy gondolat: Van, amit ha egy ember csinál humoros, ha kettő mulatságos, ha öt, nevetséges, ha tíz, akkor pedig egyenesen röhejes. Így ragadjon rátok egymás stílusa.

Peace out!

medwe3 Creative Commons License 1998.07.09 0 0 43
Gug!
1. Há micsinyájjak, ha eccő imádom a Dudot.
2. egyenként má nemakarok pirítással foglalkozni. Nézd meg, mi lett az elfuserált új szextopikban, ahol (utoljára) mögtettem!
3. Örülök, hogy nem értettük 1/2-re egymástot!
Indi Creative Commons License 1998.07.09 0 0 42
Kérnék akkor egy átvilágítást is, hiszen nem lehet, csakúgy, gyanús, offtopic-os múlttal mindenkit bevenni, aki meg az, azt fel kell szólítani lemondásra. A Mentelmi jogot pedig fel kell függeszteni.
Azt hiszem medwe3 qrva jó szövege tényleg jó, de csak tájékoztatónak használnám. Azért ne mondjuk már meg, hogy ki, hogy, s mint, meg egyébként is.
Az íratlan szabályok úgyis kirostálják az embereket. És a megfogalmazott szabálygyűjtemény íratlanul is a fejembe ment már jó ideje. Ha valaki normális, úgyis betartja.
Amúgy érdekes, hogy ha úgy érzi az ember, hogy sokan vannak körülötte, mindjárt megkülönböztet, szabályt állít fel, bekerít, stb. Lásd: őskor, ahol még nem volt magántulajdon, de egyre gyorsabban kialakult később, ahogy sokan lettünk.
Valahogy a törzsasztal métóságát láttam abban, hogy szabályok nélkül tudunk beszélgetni, egymással jól ellenni.
Ha valami, akkor a T. asztal a szólásszabadság temploma.
Amúgy akik az elején elkezdték, azt hiszem kipróbálták az összes tízparancsolat ellentétét. Ezért éljenek a régiek !
Meghát az újak is, akik gazdagítják a t. asztalt.
Szóval szerintem csak tájékoztatónak, nem egyébnek, ez segíthet eligazodni.
Guga Creative Commons License 1998.07.09 0 0 41
medw,

Azt a keveset amit illemkódex ügyben írtam, azután írtam, hogy lassan, aprólékosan átolvastam a hozzászólásokat. A tiéd is.Nem forgott fenn gyorsolvasás. Szóval mit bánom én, írjatok a Nyírőnek, vagy bárhogy is oldjátok meg ezt a házirendet, nekem maga a házirend (legyen a tartalma akár jó is) nem szimpatikus . Inkább jöjjön rá minden újonc egy-két SZERÉNY ÉS JOBBÍTÓ SZÁNDÉKÚ online kiokosításból, hogy most ökörséget csinált. Ez így személyre szólóan barátibb, és jobban is rögzül. Meg egyébként is, én kicsit sértőnek érzem, ha nem tételezik fel rólam, hogy (mint akár egy társas beszélgetésnél) az alapvető szabályokkal nem vagyok tisztában.Persze, előfordulhat. Ilyenkor a bölcs nagyöreg macik baráti nevelésben részesíthetik őket. Vagy akár az ökörséget csináló régi törzseket. (Lásd: medw-dud offtopik puszilkodások:-)))

Üdv

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!