Keresés

Részletes keresés

bcontact Creative Commons License 2006.11.25 0 0 39

Dehogy szűnik.

Csak mindenki elment kávézni.

Előzmény: Zsolti2003 (38)
Zsolti2003 Creative Commons License 2006.11.25 0 0 38
Ez a topic megszűnik?
Position Creative Commons License 2006.03.07 0 0 37
Sziasztok !
A filteres és a szokásos (tehát zacsiban lehet venni a boltban) kávé íze között van -e valami különbség ?
Altamara Creative Commons License 2005.02.11 0 0 36
Forrázott kávé

Jó kávét főzhetünk termoszban is. A frissen és nagyon fi ra darált kávét termoszba tesszük, ráöntjük a szükséges mennyiségű forró vizet és jól összerázzuk. A dugóját csak lazán dugjuk be, mert könnyen kilövődik a kávéval együtt. A kávét 30 percig a termoszban tartjuk, egyszer-kétszer még összerázzuk azután leszűrjük. Olyan zamatos lesz, akárcsak az eszpresszó kávé. Hátránya, hogy lassan készül.

 

Altamara Creative Commons License 2005.02.11 0 0 35

   Kávéfőzés

 

A kávét ma nagyon sokféle korszerű házieszközzel és géppel fözik, melyek a kávé minden illatát és zamat anyagát kitűnően kivonják. Különleges kávéfőző hiányában is készíthetünk igen jó kávét, egy más célra nem használt tiszta edényben.

 

  Török kávé

 

  Hozzávalók egy személyre: 1/2dkg finomra darált babkávé,   1dl víz.

|A vizet felforraljuk, a fövő vízbe a frissen darált kávét beletesszük és felforraljuk, majd a tűzről leemeljük. Pár pillanat múlva visszatesszük, és ezt háromszor ismételjük. A fedőt levesszük és egy kanál hideg vízzel meglocsolva 3—4 percig állni hagyjuk. Forró vízzel átmelegített kannába öntjük. Tűzálló kis poharakba vagy mokkás csészékbe öntjük, de a kis nyeles kávéfőzőnkben — amiben készítettük — is vihetjük az asztalra.

Kockacukrot adunk melléje, hogy mindenki ízlése szerint édesítse. Szoktak kávétejszínt vagy felvert tejszínhabot is adni hozzá.

 

H_G Creative Commons License 2005.01.24 0 0 34
J 6 rulez!
Dehogyis Creative Commons License 2005.01.23 0 0 33

A kávé az egyik legjobb dolog a világon. Persze nem feltétlenül egészségügyi szempontból. A kávé barát, segít a mindennapjainkban, különösen a reggelekben. Kávé nélkül nem indulhat nap. Mondjuk nem is indul. (az enyém tuti nem) A jó kávétól mosolyogni lehet. A jó kávé helyzetfüggő. Ha rohanok, és futtomban rámjön a kávéihatnék, szeretem az automatából kifolyó cappucino szerűséget. 8csak kávé legyen jelszóval) No persze, ez szentségtörés a javából. Ha épp nem dobog valamiért a szívem a kellő ütemben, egy jó erős, jól megpörkölt kávéból készült olasz kávé a megoldás. Ha álmos vagyok, presszókávé. Ha kávézom, cappucino, kis fahéjjal, jó kemény tejhabbal. Ha kávét szeretnék inni (csak úgy), mert a kávé finom, akkor a legjobb valami gyenge filteres kávé. Akár tejjel.

 

Volt egyszer egy hely. Ma is van, csak ma már nem járok oda. Importálták a nyerskávét, amit helyben pörköltek, és helyben is keverték ki azt a kávét, amit főztek. Titkos recept persze. Hm, visszasírom azt a helyet...

Bobica Creative Commons License 2005.01.22 0 0 32
Hűha, azt meg hogy érted? Igazi epret kell belerakni, vagy amolyan Bedeko eperporral kll vegyíteni! Hm én gyömbérrel próbáltam aéz juhujjj den finom volt!
Előzmény: hnb (31)
hnb Creative Commons License 2003.06.18 0 0 31
csakis tejjel
barancukorral

ittatok mar epreset? meglepo, de egeszen jo

Peaceful Creative Commons License 2003.06.16 0 0 30
Csakis Netscafe tejjel!
Spinderella Creative Commons License 2003.02.07 0 0 29
Áh, a legjobb kávé az, ahogy én iszom: tejjel, édesítőszerrel, hidegen! Ha meleg, attól csak elalszom...

Kapucsínóban viszont a Segafredo a király, nagy bánatom, hogy nincs minden egyes utcasarkon egy ilyen kávézó.:)

Üdv,
Spin

Gombócartúrné Creative Commons License 2003.02.07 0 0 28
Nem lehet, hogy vízköves a főződ?
Rendes időközönként van vízkőtelenítve?
Előzmény: hnb (27)
hnb Creative Commons License 2003.02.07 0 0 27
néhány napjafurcsa kávét főz a főzőm. (espresso) úgy néz ki,mint máskor, de az íze furcsa. van valakinek ötlete, mitől lehet ez? és mit tegyek a vénségesvén, egyébként remekül működő kávéfőző szerkezetemmel?
Belial Creative Commons License 2001.06.10 0 0 26
A KÁVÉK KIRÁLYA!
Rsüni Creative Commons License 1999.09.20 0 0 25

Rsüni eszpresszót szereti, kicsi legyen, de erős.
Kedvenc fajtáim: Zegafredo, Illy.
Azt tudtátok, hogy a kávét hűtőben kell tartani, mert akkor tovább megőrzi az aromáját?

Sün

kyra Creative Commons License 1999.09.20 0 0 24
Devnull: összefut a nyál a számban, állati jól hangzik a recepted.

Egyébként én a cappuccino őszinte híve vagyok (márkában Segafredo, ha lehet). Ja és persze ott van még a görögök legjobb találmánya, a Nescafé frappé. Nyáron nincs is jobb ébresztő ital nála.
Kyra

gersu Creative Commons License 1999.09.20 0 0 23
Utálom a kávét, sosem iszom, szörnyű, émelyítő íze van szerintem

UTEFM!!!

devnull Creative Commons License 1998.06.14 0 0 22
Pocak,

Budapesten még nem találtam ilyen kávézót, de remélem lesz egyszer; Ostendében, a belga tengerparton, ahol a nagy móló kezdôdik, van egy Merry Old England nevű hely, - na ott fôznek ilyesmit (és hasonlókat).
Az alaprecept egy régi prágai kollégiumi szobatárstól, egy afgán hercegtôl van; azt fejlesztettem-kísérletezgettem tovább, talán még mindig javítható...

soltika Creative Commons License 1998.06.13 0 0 21
Ha valaki ivott már olyan KÁVÉT
amibe 2/3 arányba kakaót
raktak az mondja hogy mi az,
szerintem KAKAó
az ébredező soltika ,a Fincike már
alszik
Pocak Creative Commons License 1998.06.13 0 0 20
Huuu, Ti miket tudtok!

Devnull, ilyen kavet keszitenek valamilyen vendeglatoipari uzemben?
Az en kavem: neszkave, mert nem szeretek pepecselni vele. Most sikerult vennem egy nagyon finom fajtat. Fel bogre vizzel, kis tejpor (akarom mondani, tejnelkuli tejpor!), majd felengedem hideg vizzel.
Ezt iszom reggel, kb. negyedoran keresztul.
Alkohollal vagy cukorral szerintem borzaszto a kave. Szintugy gozolt tejhabbal.

devnull Creative Commons License 1998.06.13 0 0 19
Nemcsak a sörnél számít a víz (lásd sör-topic), hanem a kávénál is. Csapvízbôl nem lehet jó kávét fôzni. Buboréknélküli ásványvíz, vagy az Erzsébet-hídi Hungária forrás vize a jó alapanyag.
Sok víz, rézedényben forralva. Ha lobog, beletenni a lisztfinomra ôrölt (a Ráday utcai Coquannál vásárolt) kávét (sokat). Ha felfut, lekapni a tűzröl és bele egy kis kakaót, ha megint felfut, akkor egy kis fahéjat bele és kész. Dupla szűrôpapíron (hogy lassan csepegjen) átengedni.
Forró tejszínnel és/vagy hideg tejszínhabbal (cukor nélkül); ünnepnapon (ez bármikor lehet) egy (nagy) csepp portoricoi rummal, vagy whiskyvel, - hát igen.
(Tudom hogy macera, dehát ha igazán jót akarsz, bármiben, az mindig macera...)
robicsek Creative Commons License 1998.06.12 0 0 18
Bandy, általában a brit szigetekre jellemző ez a mód. én is szeretem (muszájból, mert ott nincs presszókávé), de jó átmenet a whiskyhez. mégjobban szeretem, ha kihagyjuk az átmenetet, és egyenesen whisky.
mosoly Creative Commons License 1998.06.12 0 0 17
Tudjátok mi a jó a kávéban?
Az, hogy ha megfelelö társaságban vagy, és még rá is gyújtotok, akkor egy jó beszélgetés már magától jön.
De enélkul sem rossz.
bandy Creative Commons License 1998.06.12 0 0 16
Nem tudom, ismeritek-e azt az elkészítési módszert, amikor egy pohár-félében egyszerűen felöntöd a kávét, és kis idő múlva belenyomsz egy szűrőt az aljáig. Nem tudom, ezt hogy hívják, de nekem így ízlik a kávé a legjobban. Először azt gondoltam, hogy ez török kávé leszűrve, de nem így van. A török kávéhoz lisztszerűen finomra őrölt kávét használnak, ehhez meg teljesen normálisat. Persze fontos, milyen kávét használ az ember. Egyszer rámsóztak baromi drágán egy hiper-szuper afrikai kávét egy szakboltocskában. Nyamnyam. Ha eljutok megint oda, veszek néhány hónapra valót. Az a baj, hogy a nevét sem tudom, de talán el tudom mondani, melyik polcról vették le... :-)
Vagy kipróbálok más jókat? Meglátjuk.

b.

Eeyore Creative Commons License 1998.06.12 0 0 15
Capuccino is rulez!
Eeyore Creative Commons License 1998.06.12 0 0 14
Erős, aromás KV, sok - lehetőleg fél liter - tejjel. Hidegen. Nyáron akár jegelve. Hmmmm...
Nisa Creative Commons License 1998.06.12 0 0 12
Saját kávém a következő:
Rézedényben sok kávé, nem túl sok víz -
ezt sokszor felforralni, időnként lehúzva
a tűzhelyről, mert kifut.
Aztán pici hideg vízzel "megijeszteni" - ettől hamarabb leülepedik a zacc.
Aztán leönteni, pici tej, pici kakaó és
pici rum.Cukor semmi.
/bár....csacskamacska javallata is csábító!/
///a sörről nem is beszélve///
Wágner úr Creative Commons License 1998.06.12 0 0 11
Nem, az egy olyan kávé, amilyet kértél, DE ha tea kell, akkor azt is kaphacc! A Sör akkor is a legLyobb!
Barbarella Creative Commons License 1998.06.12 0 0 10
Gyerekek, ha nem árt valami akkor minek inni ??? : ) Én imádom az olyan erős kávét, amitől majd kiugrik... : - )

Olaszországi presszókban vannak jó erős eszpresszó kávék, amik rövidek, sűrűek, és még a habjuk is barna....mmmmmmmm

Jackie Creative Commons License 1998.06.12 0 0 9
kösz Wágner úr ! csak nem tea van benne ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!