Hű, ennek a könyvnek a szerzője/címe engem is érdekelne! Évekkel ezelőtt én is olvastam egy hasonló témájú könyvet, de nem tudtam végigolvasni.
A történet viszont tetszett, de nem jegyeztem meg sajnos sem a szerzőt, sem a könyv címét. :(
Én ennyire részletesen már emlékszem a sztorira, csak annyi maradt meg, de az sem 100%, hogy szilikát életforma volt a bolygón, és az űrhajós, amikor megérkezett a bolygóra, először elvakította a csillogás.
előre is bocsánat, nem új könyvről szeretnék infót: megy most ez a Búra alatt vagy mi a bánat. Nem volt valami ilyen tárgyú könyv már vagy 20 éve, de nem S.King. iromány....
ott is búra volt meg valami idő meg tér torzulás.
tudja valaki a címét?? anno kedvencem volt, de nem lelem...
Egy konyvet keresek es ebben kernem a segitsegetek. Mar csak a tortenet fobb reszeire emlekszem, remelem valaki raismer es meg tudja mondani a mu cimemt es a szerzot.
Szoval a fohost lekuldtek egy idegen bolygora, hogy nezze meg mi tortenik a vallalat laborjaban. Aztan osszetuzesbe kerul az ottani eleformakkal, ami soran a mini urhajokent is funkcionalo testpancelja es egyben fegyverrendszere tonkremegy. Azt elhagyva megprobalja tulelni a megprobaltatsokat de ne sul a mutatvany es csunyan megserul. A bolygon oshonos - ha jol emlekszem - szilikat alalpu inteligens eletforma siet a segitsegere es megmenti. Kesobb meg kulonbozo szerveket is beultetnek, optimalizaljak a sracot egy cseppet es vegezetul a kozosseg vedelmezo tagjava valik. . .
A TEREMTŐK CÍMŰ KÖNYV MOSTANTÓL PRC ÉS EPUB FORMÁTUMBAN IS LETÖLTHETŐ!! AKI SZERETI A TUDOMÁNYOS-FANTASZTIKUS (EGYIPTOMOS) KÖNYVEKET, ANNAK MINDENKÉPPEN A FIGYELMÉBE AJÁNLOM!
Szeretnék Nektek egy viszonylag új magyar sci-fi irodalmi oldalt is ajánlani egyúttal, mint az egyik szerkesztő: www.sfmag.hu
Ha már szóba került Tad Williams, éppen egy másik, csak angolul olvasható könyvéről is van friss ismertető, plusz a sokat emlegetett Peter F. Hamilton Commonwealth sagájáról.
Napi frissítéssel írunk, magyarul és angolul is elérhető scifi és fantasy könyvekről, igyekezve a friss megjelenésekre fókuszálni. Szóval, tájékozódási pontnak is használható, hogy mit érdemes olvasni manapság.
(Február végén pedig modern űropera hetet tartunk, lesz Reynolds, Hamilton, talán Scalzi ismertető is bőven.)
Elindítottuk az SFportal E-Book nevű szolgáltatásunkat, ahol elektronikus formában lehet letölteni magyar szerzők sci-fi könyveit. Egyelőre régebbi papírkiadványok e-könyv változatai érhetőek el, de jövőre már jönnek olyan kötetek is, amelyeknek nincs papírkiadása. Ezek szerkesztett, minőségi kötetek lesznek szándékaink szerint, nem pedig amatőr műveket akarunk kiadni.
Indítottam egy blogot, amiben többek közt éppen sci-fi könyvekkel szeretnék foglalkozni.
Két könyajánlót írtam eddig, olyan művekről, amelyek valahol az SF és a fantasy határvidékén helyezkedik el.