Sziasztok, valahogy ma vettem észre, hogy mindkét ablaktörlő lapátomon kilátszik a fém csavar, vagyis a fekete védőizék eltűntek. Fogalmam sincs, mikor és hogyan. Hol tudok ilyeneket venni? 1,6 SW-m van, 5 éves. :-) Ormió
A hátsó ablak spricninek a csöve tört el. Ott, ahol a kasztniból átmegy a csomagtérajtóba. A víz, meg szépen ráfolyik a bal hátsó lámpa mögött lévő csatlakozóra.
Van egy rossz hírem, de egyik része vkinek jó lehet. Tesóm Lacettti SW-je totalcar lett. M0 autóúton szlovák kamion bűnéből, erre vigyázzatok. Ami maradt utánna és használható, mivel idén fel sem tette a megmaradt téli gumi garnitúra.
A jó hír, eladó 4 db 195/55 R15 Roadstone Eurowin téli gumi Lacettire, a gumik kb. 1000 km-t futottak, 100%-os minőségűek. Az ára kb. 40.000.- ft., de alku mehet mivel nincs mire tenni. Alku kötelező, főleg ha személyesen viszed Kispestről.
Namost... Nehogymár a 195-ös gumi annyival nehezebb legyen mint a 185-ös, hogy azt a futómű észrevegye... :-) (Alufelnit nem használok, ilyenre nem adok ki egy fillért sem.)
Az lehet, csak az a könyebb acélfelni annyival szarabb is.
Láttam én már olyan acélt, amely konkrétan kockára volt ütve, javíthatatlanul.
Én is gndolkodtam rajta, hogy a téli guma acélon legyen, de könnyűfémen van. Ha kell görgőztetem, de nem járok gy, mint a cartárs, aki az említett felnivel 40 km / h sebeséggel fogott kátyút, aztán oda lett a gumi, a felni, meg még ez- az a futóműnél. Most meg pereskedik a közút kezelőjével.
A peres gumival mélyen egyetértek. két hónapig / 45- ös gumikkal mentem. Eldobandusz, nem a magyar utakra való.
Amióta egyszer megmértem az alufelni súlyát, azóta nincs is a kocsimon!
Lényegesen nehezebb, mint a vas mindenestül...
Haladsz x- sebességgel, egyenlőtlen felület, kerekek föl/le "ugrálnak" a nehezebb emiatt jobban megterheli a futómű alkatrészeit, a peres abroncsról meg nem is beszélve...
Nekem a 195/55-ösökkel kb. 5 km/h-val megy lassabban (a GPS szerint), mint amit az óra mutat. (Nekem ez a "biztonsági tartalék"; bár az utóbbi fél-egy évben nem is láttam trafipaxot Budapesten, pedig van tapasztalatom kiszúrni őket - utoljára 1983-ban fényképeztek le. Lehet, hogy "rossz" helyeken járkálok.)
A futóműnek mi baja lehet egy túlméretes abroncstól...?
Nyár óta vagyok boldog tulajdonosa egy (még Daewoo) nubira III-nak.
Előző autómról megmaradt téli 185/65/r15 gumikat használom
Bár nem gyári méret és nem váltóméret!
Tapasztalatom, hogy ekkor (műholdas mérés szerint!) pontosan az óra szerinti mutatott sebességgel haladsz, mig a "gyári" gumiméretnél a mutatottból vonj le k.b. -8Km/h...
5000 Km tettem meg ezzel a felállással, komfortosabb úttartás és kényelmet tapasztalva, enyhén magasabb lesz a padlólemez és talaj távolsága de nem vészes!
De vigyázat, hajlamosak vagyunk az "úgy is többet mutat az óra..." elvet követni és máris a csekkes fényképvásár a vége... :-(
A futómű sem reklamált eddig, valószínű a nyári gumi is ezzel a felállással lesz!
Ösztönző tényező, hogy lényegesen kedvezőbb a jelzett gumiméret ára
...Vagy nem!
(gondolok itt a futóműre...ha esetleg tévednék...)
Dobj egy e-mail elérhetőséget ide: garaybela@gmail.com ! Most külföldön vagyok, de tudok megbízható, olcsó szervízt ajánlani Budapesten (Soroksári úton). Mondanám az én szerelőmet Pilisvörösváron, de jelenleg zárva vannak és csak jövőre nyitnak újra.
Kedves captainb, köszönöm válaszod. Kipróbálom az izzót, a fűtés miatt meg ismét szervizbe megyek (a közelemben lévő márkaszerviz széttárta a kezét...). Van esetleg erre szakosodott valaki, Budakeszi környékén, vagy Bp-n? :-) Ormió
Bocsi, nem tudtam, csak reméltem, hogy nektek van :)
Eddig ahol kérdeztem, leggyakrabban 2 hely van: jobb oldali tükör és a hűtőrács/lökhárító. Valahol mondták, hogy az ablaktörlőkar alatti esőcsatornában. Vagy még hallottam tippet, lényegében az ajtó és a sárvédődob közé, vagyis a zsanérok közelébe érdemes.
Melyik Chevroletben van külső hőmérő? Az én Lacettimben nincs... :-( Pedig jó lenne. Én is várok erre vonatkozó (esetleg megvalósított) ötleteket.
Az Astrában az első lökhárító aljába volt belefúrva a jeladó - úgy. hogy lefelé kilógott kb. 5 mm-t. Ez elég volt ahhoz, hogy egyszer egy durvább járdáraálláskor letörjön az egész valami. 3000 Ft-om bánta; jó 10 évvel ezelőtt... :-( Szóval ODA ne tedd.
Nubira 3 / délután már Lacetti néven / lambdaszondát keresnék hozzá.lehetőleg csatlakotóval együtt. "Ne fájjon nagyon " ,ha tud valaki szóljon.kössz. zole52@citromail.hu
Sziasztok, most, hogy hidegebb idők járnak, eszembe jutott, már tavaly is panaszkodtak a lányaim a hátsó ülésen, hogy a fűtés HIDEG levegőt fúj a lábukra. Ma megvizsgáltam a helyzetet, és tényleg így van, illetve alig-alig jön valami langyos fuvallat az első ülések alatti csövekből. Klima nem ment, a fűtés 24 fokra volt állítva, a levegőt a lábhoz irányítottuk. 1,6-os SW-m van. Ez így normális? Más: milyen izzót tegyek bele, hogy lássak is sötétben, esőben? :-) Ormió