Hát akkor a tegnapi derbiről.
Busz négykor indult Körmendről, szokás szerint a Gólban találkozott a tábor nagy része. Innen együtt irány a csarnok. Komolyabb beléptető-rendszerre számítva nagyon hamar ott voltunk, és mivel a bejutás problémamentes volt, karriercsúcsot felállítva 18, azaz tizennyolc perccel a meccs előtt ott voltunk a csarnokban. A csarnok hibái első ránézésre nem tűntek fel, de ha nagyon akart, azért talált az ember hibákat... Állítólag volt egy telefonos megegyezés a két tábor között, hogy "ha ti nem szidtok minket, mi se titeket", de mivel egyből elkezdődött a mutogatás, ez hamar fel lett rúgva. Igaz mondjuk az is, hogy kórusban szidás ekkor még egyik oldalról sem volt.
Hazai oldal:
Utálom ezeket a lufikat!!! Fehérvár meg Debrecen, jó, ott legyen. De a Falco-táborban?!? Ez meglepett. Ne azzal tapsikoljanak! A "hello, lányok" feliratárt kár volt egy kétrúdást feláldozni, a Superman-Kálmán képre pedig csak jó szeműek foghatták rá, hogy az mit akar mondani. Én nem általánosítok, csupán öt-hat falcós volt az, aki folyamatosan csinálta a műbalhét. Belöködték a reklámtáblát, majd a "ketrecet". De kérdem én: mire jutottak volna, ha nincsenek biztonságiak? Ok, benn vannak a pályán. És?? Szóval műbalhé, a bosszantó az volt, hogy mennyit állt miatta a meccs!! (Ha mi csinálunk hasonlót, már az első negyedben gumibottal vertek volna minket a rohamrendőrök, ebben biztos vagyok...) A megafonnak gondolom volt haszna, a negyven-ötven szurkolójuk mindenesetre az első félidőben eléggé együttesen tudott szurkolni. A feliratokért gratula! Tényleg ötletes volt: "Cigányozás hungarikum, körmendizés ne legyen az!" Ez komoly javulás az utóbbi évek szánalmas kiírásai után. A második félidőben már kevésbé hallottuk őket, és talán csak egyszer sikerült a csarnok többi részét is bevonni a bíztatásba. A "ria-ria-Hungária" három légiós esetén azért annyira nem hangzik jól.
Mi:
Szóval nagyon korai érkezés, mutogatás stb. Qrva sokan voltunk és a tábor másik része elég messze volt, ezért az első félidőben nem nyújtottunk jó produkciót. A nagy létszámnak is van hátránya... A második félidőben már rendben voltunk, komolyan nyomtuk, a végén pogó, minden. A rigmusok mellett a "ki nem ugrál...", illetve a "mi leszünk..." volt az élen, az eredmény alakulásának függvényében. Meg persze "ó-óó-óó...", ami rettenet jól szól, amikor több százan (folyamatosan gyorsulva) ezt üvöltjük (erre volt a pogó is). Idegbetegek voltunk jó néhányan, nagyon sokat számít egy szurkoló számára a derbi! A túlzott idegeskedés, és hogy szünetben nem juthattunk innivalóhoz, nem tett jó a hangunknak. Nyertünk, a végén pedig komoly ünneplést csaptunk... Ja, volt két feliratunk is, amiből az alábbi került kihúzásra: "A csarnokotok változhat, de a gyűlöletünk örök."
Balhé:
...amibe szépen bele próbáltak rondítani - ketten! Két műbalhézó feljött a táborhoz, hogy ők most megmutatják. Hát megtették. Egy körmendi nőt kórházba kellett vinni miattuk, ennyit mindenesetre elértek. De mit képzeltek, azt sosem fogom megtudni. Végig kívántak menni úgy ötszáz körmendin? És miután - tegyük fel - túl vannak rajtuk, jön a következő ötszáz? Ketten voltak, húszan rájuk ugrottak, kapták az "áldást". Ebből lett egy műbalhé, a családját alaptalanul féltő falcós átjött a táborukból okoskodni. A többi sárga gondolom azt hitte, hogy mi bántalmazni kívánjuk tényleg őket. Erre elindultak néhányan felénk, de lassan, szervezetlenül, szóval nem sok esélyt adtam volna nekik... De a rohamrendőrök amúgy is közbe szóltak, és "jó" szokásukhoz híven egy ártatlan srácot emeltek ki, vertek meg és vittek el. A sárgák ezután már nem velünk voltak elfoglalva, de szerencsére annyi eszük volt, hogy nem mentek neki a karhatalomnak. Nem szoktam nevesíteni, de most kivételt teszek: Kisviszi végig abszolút korrekten viselkedett, de a Falco-fórumos Cassano a meccs után talán rájött, hogy mit hogyan nem kéne. Az NS-beni törés-zúzáshoz meg csak annyit, hogy mögöttem egy tipikusan vaságyastul negyven kilós csaj alatt letörött! Ő volt ám a nagy "huligán"!
Jani vagy bárki, aki a szombathelyiek közül olvassa, kérnék egy ilyesmi értékelést a másik szemszögből (pl. Kisviszi véleményére mindenképpen kíváncsi lennék).
A csarnokból az elvonulás teljesen normális volt, Balogunyomban és Körmenden is sikerült nagyot buliznunk!
Egyelőre ennyi, gondolom lesz folytatása. |