“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
Látod, akkó előbb utóbb mégis beszabályozza:-) Ha a biznic piacképes, akkor mások is ráállnak, megszűnik a monopolhelyzet, így aztán az árak is csökkennek.
Azért süketelsz, mert beszopatott a kérdéseddel és ezért kínodban próbálod belemagyarázni, hogy másodszor is a pénzt választaná, csak a még több pénzt.
Egyébként meg hülye a kérdés, mert ha először lehet választani, akkor lehet másodszor és harmadszor is, úgyhogy tök mindegy, mi a sorrend.:) De ha úgy szólna a kérdés, hogy csak az egyiket választhatom, akkor nyilván a szerető társat választanám, aztán ketten együtt majd jól meggazdagodnánk.:)
"Hát a bankok között is van verseny, aki kisebb kamatra ad hitelt, vagy nagyobb kamatot ígér a betétre, az versenyelőnybe kerül. Aztán a piac ott is beszabályozza, mennyi az annyi:-)"
Affenét szabályozza. Szépen fölosztják a tortát egymás közt, azt' be is áll a dolog. Ítéletnapig elketyegnek ugyanazon az áron.
Emlékszel arra az időre, amikor csak két mobilszolgáltató volt? Nna, akkor került 100-130 ruppóba egyetlen szaros percnyi telefonálás!
A "verseny" meg úgy zajlott, hogy időnként mindkettő bevezetett valami új csomagot, amivel aztán vagy megszívtad, vagy nyerhettél pár forintot, de alapvetően szart se ért az egész, mert a végén kábé tökugyanannyit fizettél mindkettőnél.
A jég akkor tört meg, amikor bejött a Voda, aztán a százforintos percdíjakból hirtelen harminckettesek lettek, a net meg fillérekbe kezdett kerülni.
(Annakidején, amikor kezdtem a W-nél 2.5 Ft volt 10Kbyte adatforgalom. 20-30 ezer volt a havi telefonszámlám. Aztán a Vodánál 3250 forintért kaptam korlátlan netet. Egyszer kiszámoltam heccből, hogy a 32500 forintos 10 hónap alatt a Westelnél kiperkáltam volna az adatforgalom után olyan 2.5 milliót. Nna, azóta nincs nekem előfizetéses telefonom!)
A piaci árat igazából egyetlen dolog szabályozza (mármint lefelé): a versenyzők mennyisége.
(Minden egyes új belépő ugyanis aláígér a bentlévőknek, hogy piacot tudjon szerezni.)
Hát a bankok között is van verseny, aki kisebb kamatra ad hitelt, vagy nagyobb kamatot ígér a betétre, az versenyelőnybe kerül. Aztán a piac ott is beszabályozza, mennyi az annyi:-)
Viszont nem értek vele egyet abban, hogy az emberek többsége tudja, hogy hol van az elég. Az emberek többsége ugyanis sosem jut el oda, hogy az egész hátralevő életére elég pénze legyen, így választási lehetőség elé sem kerül. A puding próbája pedig az evés, ebben az esetben is.
Mért kell a területrabló románokat kímélni? Elmondaná ezt nekem valaki? Talán ünnepeljük az erdélyi magyarokkal szembeni elnyomó viselkedésüket a területrablásukat?