"Az eredményeken nem lehet röhögni!"
Nagyon sokat tudtunk röhögni, de ehhez Ő kellet!
Most meg nagyon szomorú vagyok, olyan tiszta szívvel, csorgó könnyekkel nem egyhamar fogok megint röhögni! Isten nyugosztaljon !
" Akkor a krumplivirág elkiáltotta magát:...gyászz
mi pedig gyászolni kezdtünk"
"Szóltam a Kertésznek : Te vegyünk a 4 forintunkból 3.60-ért rumot 40 fillérért pedig kenyeret.Mire az megszólalt:Te hülye vagy? Annyi kenyér ránk szárad."
meg valami, szoval sokatmegelt kiszenvedett nemzet vagyunk szivesen nosztalgiazunk a nagy magyarjainra gondolva a 20. szazad is termelt nekunk 1-2 nagy magyart de nem vitte tulzasba.
azthiszem sokak neveben szolok amikor azon gondolatomnak adok hangot hogy HOFI ("A" hofi marad) raszolgalt hogy nagy magyar legyen...
Ha megeljuk hogy nemzeti ontudatunk egy panteonban egyesul, remelem hofi is kap egy placcot ott.
Tőle származik az örökbecsű anyós anekdóták közül:
-Hova megy mama?
-A teemeetőőbee
-És ki hozza vissza a biciklit?
:-))
frenetikus
Isten nyugosztalja.
A Madách Színház tájékoztatása szerint szerdán, április 10-én, álmában érte a halál a 65 éves Hofi Gézát.
A közkedvelt humorista 1936 július 2-án született. 1968-ban a Magyar Rádió szilveszteri műsorában elhangzott táncdalfesztivál-paródiájával vált ismertté. 1969-ben a Komlós János által vezetett Mikroszkóp Színpadhoz szerződött, amelynek 1982-ig tagja volt. 1983-ban Ádám Ottó szerződtette. A Madách Kamaraszínházban mutatta be Hofélia című önálló estjét, amelyet ötszázszor játszott. 1987 októbere óta adta elő az Élelem bére című estjét, mindkettőnek írója, szerkesztője is volt egyben. Személyes varázsának titka a közönséggel való szoros kapcsolat, a gyors reagáló- és improvizációs képesség volt.
Első nagylemeze 1971-ben jelent meg. Hat aranylemeze van (Akácos út, Szabhatjuk, Figyelj, haver!, Hofélia stb.) Jászai Mari-díjas (1970, 1973), érdemes (1977) és kiváló művész (1988).