Arról is tudnál valamit, hogy mi történt olyankor, amikor Nagykanizsán felhívtam egy valamilyen számon a vonalerősítőket?, bemutatkoztam, hogy N. Lajos vagyok a gépjárműtelepről, kértem egy budát? és néhány pillanat múlva tárcsázhattam a budapesti telefonszámot, ingyen?
A 9-cel kezdődő "vizsgáló" számokról tudsz valami bővebbet?
Azonkívül most eszembe jutott egy könyv (vagy 30 éve volt a kezemben), azt hiszem "Telefonműszerészek kézikönyve" volt a címe (vagy valami ilyesmi), ebben sok minden érdekes műszaki dolog volt, például a Rotary-központok működése, meg ahogy az első két számból a központok közötti átkérő(?) vonalat kiválasztja. Amiből világos lett számomra, hogy ha foglaltat jelez, az nem feltétlenül azt jelenti, hogy a hívott mással beszél, hanem lehet, hogy csak a központok (hívó és hívott) közötti összes átkérő foglalt.
Na, szóval ez a könyv érdekelne, akár digitális formában is, ha hozzáférhető valahol...
Szippantót még nem láttam. Elég nagy itt a terület a hatalmas tölgyfákkal. Persze egy rendes szél időnként eltüntet mindent. Már lehullott és csak a maradványt fújták ma is ide-oda.
A szemközti gated community felfogadott kertészei cselekednek hasonlóan, hasonló decibel mellett. Az indokot abban látom, hogy utána megjelenik egy ipari méretű szippantó, és pillanatok alatt eltünteti a nagy halom levelet. Ez a megoldás egy kisebb, mondjuk, 20x30m telken nem használható. Bár itt-ott fújatom én is, mert úgy könnyebb kibányászni a leveleket az örökzöldek körül és alatt, mint szívással...
Felénk itt nem szippantják a leveleket, hanem fújják. Már évek óta figyelem, de nem tudom megfejteni az értelmét. Miután az egész lakótelep tölgy szerü fákkal van tele (oak) rengeteg a levél állandóan, amit ide oda fujdolgálnak a rettentő hangos géppel felszerelt emberkék.
Nekünk van egy hasonló méretű juhar a ház előtt. Odáig fajult a dolog, hogy vettem egy levélszippantó-porlasztó herkentyűt. Mivel nincs kertészgén bennem, nem komposztolok, hanem beadom a városi közkomposztolóba a városi virágágyások támogatása végett. Jönnek, viszik ingyér - mindenki boldog. Neked is kéne egy ilyen portéka...
Igen, de a fotókat nagyjából 7 év terméséből válogattam.
Velünk együtt évről-évre a kert is változik. Sajnos az angyaltrombita kimúlt, a sárgabarack egyetlen egyszer produkálta ilyennek magát, a szelíd gesztenye viszont szinte minden évben terem 30-50 kilót, és tavasztól őszig takarítok, gyűjtögetek a fa alatt. Kukacos középkorai cseresznye minden évben volt.