Keresés

Részletes keresés

Atteeharp Creative Commons License 2007.02.05 0 0 1882
Az ismerős nem kint él, csak épp kint ösztöndíjazik egy fél évet. Szal neki is lesz ezer motyója, úgyhogy ilyen nagy csomagban sajnos nem tudok én sem segíteni.
Ezzel kapcsolatban annyi még a tapasztalatom, hogy most rendeltem egy ismerős-ismerőséneka...., szal egy elektromos gitárt, $80 volt a posta, persze mivel nagy darab levámolták. Ezt az utat nem próbálta? Vagy úgy már kicsúszik a keretből?
Előzmény: levil (1881)
levil Creative Commons License 2007.02.05 0 0 1881
HA nem hagyod el a pengetoket akkor megeri. Tommy Emmanuel mondta az Ernonek hogy 2 eve ezzel a 2 db Wegenen jatszik. Ugy nem rossz az ara. En a jazzg#$#hoz vettem egyet. Az nagyon bejott. De a mandolinon nem gyozte le a proplecet bar hangosabb.

Proplecet tudok hozni Marciusban, fogok rendelni a Jazzmandorol par cuccot, akkor csak hozza dobom azt is. Mennyi kell? Tucat? Illetve valahol van egy goldengate meg egy Dawg meg talan meg egy (nem haromszog) tortis is ami hasznalaton kivul van. Ha probalgatasra kell arra jo. Meg Clayton Ultemem van haromszog sok (tobb meretben talan) ha esetleg osszehasonlitgatni akarod. Nekem ua mint a Dunlop.

Amerikaiak altalaban eleg korektek egyebkent.

Ha az Amcsiban elo baratod nagyon tud mit hozzon poggyasznak akkor Toth Andris baratunk egy Regal dobrora hajt nagyon. En sajna nem tudok most hozni semmit mert igy is lesz nalam 3 hangszer. Most az en Dobrom van az Andrasnal es nem tudja letenni. Kene neki egy sajat. Amit muvelt akusztikus klubban is azzal az nem volt semmi. Piszkosul megtanult rajta jatszani es nagyon imadja. Azt mondja hogy a Bojtorjan koncerteken Erdelyban akkora sikere volt.
Előzmény: Atteeharp (1879)
inch Creative Commons License 2007.02.05 0 0 1880

Én is Ultexel kezdtem! :)

És most Wegent használok. (Már fél éve használom ugyanazt az egy pengetőt. Az Ultexet meg havonta cseréltem mert elkopot.)

Szerintem megéri az árát (nem csak hangban, tartósságban is a legjobb amit eddig használtam, pedig volt a kezembe egy-két pengető)

by Matthew Inch

Előzmény: Atteeharp (1879)
Atteeharp Creative Commons License 2007.02.05 0 0 1879
Hát, a posta piszok olcsó volt, $2.5 . Ebayről származik a történet amúgy, és az a hihetetlen, hogy a csóka előbb $5.25-öt kért a postáért, aztán meg kaptam paypaltol egy üzenetet, hogy kaptam egy kis pénzt. Nézem, fickó megjegyzésbe odaírta, hogy bocs, kevesebb volt a posta, úgyhogy küldöm a maradékot. :)
Na nem az a párszáz forint miatt írom, hanem hogy meglepődtem, és beírtam egy pirospontot az amerikaiknak :)
Kevesebbe került így, mint a kinti listaára (ahogy néztem, musiciansfriendsen $2.99ért adnak 6ot)

Amúgy tök tetszik a hangja, viszont kicsit hegyes sztem, úgyhogy majd lekerekítek egyet kipróbálásilag.

Egyébként ha a csomag értéke pár$10, akkor a vámosoknak sem éri meg szarakodni vele. Ebayen meg lehet csípni ilyen vételeket, néztem ProPlecet, az is kijön 160/dbra az is kijönne(12db), ha valakinek van kedve rendelni, akkor pár darab érdekelne, de egyelőre nem érdekel annyira, hogy rendeljek magamnak 12db-ot, aztán ugyanúgy ne nagyon kelljen másnak belőle, mint az Ultexekből :) (Ok, kivétel Rover :))

Most derült ki, hogy egy haverom kint van Virginiában, úgyhogy majd vele hozatok tavasszal, ha jön haza. (Ha hozatok. De majd szólok előtte úgyis, ha kell másnak még valami apróság)

Amúgy a Wegenekről mi a véleményetek? Az árát durvának tartom. Tényleg TheRover, nem próbáltad ki Stageshopban?
Előzmény: levil (1875)
TheRover Creative Commons License 2007.02.05 0 0 1878
Semmi, csak úgy be voltál indulva rá, aztán elfelejtettem megkérdezni, amikor találkoztunk. Erősítőn próbálgatod?
Előzmény: levil (1877)
levil Creative Commons License 2007.02.05 0 0 1877
Nalam van bar meg nem adtam erte penzt. Kostolgaton. Miert?
Előzmény: TheRover (1876)
TheRover Creative Commons License 2007.02.05 0 0 1876
Levil, a mandobird-öt megvetted végül??
Előzmény: levil (1875)
levil Creative Commons License 2007.02.05 0 0 1875
Ezek jo pengetok. G$#@#$ mindig vagy ilyet vagy a Clayton Ultexet hasznalok. Honnan rendelted s mennyi volt a szallitas?

Ha kell ProPlec haromszog akkor a Jazzmando.com -rol rendeljetek. Annak mind2 oldala meg van nyomva igy egy kicsit kevesbe csuszik. S $7 ide a szallitas. $5-7et meg neha az USAn belul is elkernek cegtol fuggoen.

Egyebkent azzal az allitassal "hogy a szallitassal mar nem eri meg" az a baj hogy a dolgok 90%at itthon meg sem kapod. Hurt meg ha 1-2nel tobbet rendelsz akkor tenyleg kb ugyanott vagy lejjebb vagy meg a szallitassal is a hurok nagy reszenel. (Megjegyzem, Newtone kint us ua mint itt csak kint alltalaban hianycikk. S ennel jobb hurt ugy sem talaltok :) Nekem ez jott be a legjobban.

Meg kene kerdezni az Elderlyn hogy beXelik-e a Gift-et a vampapiron (illetve kihagyjak-e a cuccbol a szamlat). Mert ha igen akkor nem hinnem hogy gaz lenne.

L
Előzmény: Atteeharp (1873)
TheRover Creative Commons License 2007.02.01 0 0 1874
én már leadtam a rendelést :-)
Előzmény: Atteeharp (1873)
Atteeharp Creative Commons License 2007.01.31 0 0 1873
Hej, hát igen, rendelni tud mindenki, csak kis mennyiségnél ritkán éri meg, mert a posta annyit dob, hogy már nem olcsóbb kintről. Vámon meg az apróság átjön simán.
Mondjuk pont ma jött meg a boríték, amiben a következő szállítmányt kaptam.
Dunlop Ultex Tri 1mm, 1.14mm
Ennek kb a felétől szívesen megválok, ha kell valakinek, ittenieknek 100/db ért vihető.
Majdhogynem mondhatom hogy garantált legalacsonyabb ár itthon.
De akár csere is érdekel ProPlec Triangle, GoldenGate, Dawg személyében :)
Előzmény: levil (1856)
Atteeharp Creative Commons License 2007.01.31 0 0 1872
Köszi a választ. Tehát akkor bármi hasonló repedés általában legózással kezdődik?

Mostanában gyakrabban hallgatok netes rádiót. Doc Watson & David Grisman - Summertime. Yoooo.
logoa Creative Commons License 2007.01.31 0 0 1871
Ha a második hangszer hátán lévő repedésre gondolsz, szerintem könnyen javítható. Mármint a könnyen értendő akkor, ha a hátlapot roncsolás nélkül le lehet a káváról választani. Egyébként nem veszélyes helyen van, terhelés szempontjából, és csak pár helyen belülről meg kellene foltozni. Viszont ahhoz, hogy kívülröl is el lehessen tüntetni, színezni kellene a fát, mivel pont keresztbe fut a repedés a mintán, (ami ennél a fánál logikus), de annyira szép a "habja" a fának, hogy kár lenne sötétebbre pácolni.

Mopeda! Meg lesznek a méretek pár napon belül. Az ára 120000 Ft/ darab, de szerintem egy kicsit endeg is belőle. Igen jelenleg basszprímként van hangolva, a klasszikus a,e, h, fisz, ill. e, h, fisz, cisz hangolással, de ez ez speciális, csak Baján és a környékén használt, ill. használatban volt tambura féleség. Négy dupla húrja egy-egy oktáv különbséggel van hangolva. Ezt egy bajai hangszerkészítő alkotta meg az 1900-as évek közepe táján.
Üdv, atilla
Előzmény: Atteeharp (1863)
levil Creative Commons License 2007.01.31 0 0 1870
Ezt erdemes lesz figyelni. Nincs reserve es ilyenkor Jan-Feb eleggel lent vannak mindenhol az arak. Piaci aron kell elmenjen.

http://cgi.ebay.com/F-5-F5-Lebeda-Mandolin-Premium-Plus-No-309-06-w-case_W0QQitemZ220077277680QQihZ012QQcategoryZ10179QQrdZ1QQcmdZViewItem
Stms Creative Commons License 2007.01.30 0 0 1869
Eszköz az csak mandolin lehet, ugye Inch? :)
Előzmény: levil (1868)
levil Creative Commons License 2007.01.30 0 0 1868
Tudod kulonbseg van hangszer es eszkoz (read: $400, Made in China) kozt. (Mondom en akinek a G-110et eppen most CT-sitik es festik at zoldre. Mondjuk legalabb az eredeti gyarba csinaljak. Az a kek CT sem keken kezdte eletet s azota legenda (bar ez a Tony Rice gityojara is igaz.)
Előzmény: Stms (1865)
Stms Creative Commons License 2007.01.30 0 0 1867
Ja, közben eszembe jutott a ponticello:

Úgy van valóban, hogy az a lábat jelöli (és mivel azt hídnak is hívják nem voltam messze a hülyeséggel az igazságtól).

Én klasszikus gitárnál találkoztam vele, a sul ponticello a lábnál való játékot, a sul tasto pedig a fogólapnál történő pengetést, vonórángatást jelöli.
Előzmény: Mopeda (1866)
Mopeda Creative Commons License 2007.01.30 0 0 1866

Szia Attila!

Kösz az infókat!

Ha jól gondolom, akkor ezek basszprím tamburák, ugye? Vagyis hangolás a, a, e, h vagy e, e, h, cis. Itt az alsó két húr azonos?

Ami még fontos lenne: mekkorák ezek az instrumentumok (főként a testhossz, menzúra)? Mibe kerülnek?

Üdv!

Előzmény: logoa (1858)
Stms Creative Commons License 2007.01.30 0 0 1865
"de en nem tettem volna vele ilyet."

Mit hallok? Pedig te már Tony Rice-osítottál gitáron hanglyukat, pedig Tony is megmondta, hogy ennek semmi köze a hanghoz. Szóval barbárból lassan hangszertulajdonossá érlelődsz. :)
Előzmény: levil (1862)
levil Creative Commons License 2007.01.30 0 0 1864
Ezekrol nem tudok semmit. Hallottam a nevet, de ennyi. Ez a repedes mas teszta. Enyem a ragasztasnal kezdett szetjonni kozepen. Annak idejen nem ragasztottak ossze rendesen (de most mar ossze van.)
Előzmény: Atteeharp (1863)
Atteeharp Creative Commons License 2007.01.30 0 0 1863
Aham, na meg gondolom ha már ennyiért akar az ember venni valamit, akkor már inkább dobjon még rá $100-200-at, és minőségibb hangszerre gyúrjon.
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=230083282398
Ha már repedés, ilyesmid volt, vagy ez már nagyon durva?
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120079798867
Előzmény: levil (1862)
levil Creative Commons License 2007.01.30 0 0 1862
Nezegettem en is regen a Jethrot, de valahogy igazan jo Koreai hangszeren nem nagyon jatszottam. Volt koztuk turheto, de ar-teljesitmeny aranyban nem fogsz jol jarni. Ezekert a csucsmodellekert pluszban elkernek egy vagyont s egyszeruen nem ernek annyit. Szepek, de ennyi. Igazan nem jok. Ennyiert inkabb az alul emlitett Alvarez csucsmodel tuti 1000X jobb. ($590es Buy it Now ha jol remlik.)

A repedes az nagyon lutri. Lehet hogy semmi baja es meg se fog moccanni eleted vegeig. Aztan lehet hogy szetesik az eszkoz 2 het mulva. En nem valalnek be egy ilyet hacsak nem annyira olyan amilyet szeretnek es annyira jo aron es nem erdekel a repedes esztetikailag vagy gyujtoi szempontbol is (es lenne ra megbizhato emberem aki ugy megcsinalja hogy aztan.).

Ezzel kapcsolatban az en Kentuckymon is volt repedes (illetve a hat kezdett szetvalni a lakk meg repedt vele.) Azt elvittem megbizhato helyre (kint) jol betomtek, ma mar eszre sem venned. De mar az volt tulaj is mondta hogy volt egy neves hangszeresznel (Lou Stiver) es azt mondta nem kell hozza nyulni, nem lesz gond. En azert betomettem rendesen. Az a tuti.

Tovabba Lou Stiver az en mandomon is szepen lefureszelte a fogolap veget hogy ne akadjunk bele. :) Eleg barbar dolog, de ez nem gatolt mega bban hogy megvegyem a hangszert, de en nem tettem volna vele ilyet. En inkabb annak a hive vagyok hogy ott melyitse ki egy mester a fogolapot. Igy megmarad a hosszabitas es nem is fogsz beleakadni. Inch is ezt csinalta. Apam Morrisa is ilyen es tobb mandolin (pl a furchok) gyarilag igy keszulnek.
Előzmény: Atteeharp (1861)
Atteeharp Creative Commons License 2007.01.30 0 0 1861
Ezekre a linkekre kérhetnék megszakértést? Bár úgysem veszem meg őket, de azért kíváncsi lennék egy-két dologra.
Az egyik, hogy felfedeztem, hogy a Washburn-öknek is olyan rövid a fogólapja mint a Sam Bush modellnek, ami spec nekem tök tetszik, nem is kinézetileg, hanem inkább az zavar hogy alapból ott még van fogólap, ahol szívesen pengetnék, de belekoppanok mindig, ha ott próbálkozok . Szóval a kérdésem az lenne, hogy a koreai cuccokról mi a vélemény(ed levil, leginkább te szoktál hasonló dolgokról értekezni, na persze már szekértését is szívesen elolvasom) Na meg konkrétan a Washborn M6SW-ről, elvileg ez a Washburn-ok topja, ha jól tudom.
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320076284531

A másik kérdésem meg, hogy ennél a mandolinnál pl mennyire gázok ezek a repedések. Na meg itt pontosan mi reped ilyenkor? A fogólapnál lévőre gondoltam.
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=170074770377
Előzmény: levil (1857)
logoa Creative Commons License 2007.01.29 0 0 1860

A

Mégegyszer bocs! Ez az A prím, az előbbi kettő ugyanaz a kép.

logoa Creative Commons License 2007.01.29 0 0 1859

EE

Az előbb elfelejtettem beszúrni a képet, bocs

logoa Creative Commons License 2007.01.29 0 0 1858

Hello,

itt van a beígért hangszer(ek). Azért kettő, mert az egyik E, a másik A basszprímnek van jelenleg hangolva, valamint az A-nak a nyaka is hosszabb. Mindkettő teteje fenyő, a hátlap bükk furnér, a kávára nem emlékszem pontosan, talán ében. Az egyik nyak köris, a másik amerikai dió. A koptatólap barack. Hirtelen ennyi jutott eszembe. Ha kérdés van, írj! 

Üdv, atilla

Előzmény: Mopeda (1759)
levil Creative Commons License 2007.01.29 0 0 1857
Milyen jo aron mentek ezek el:

http://cgi.ebay.com/Kentucky-mandolin-70s-japanese-RARE_W0QQitemZ160075915283QQihZ006QQcategoryZ10179QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
http://cgi.ebay.com/KENTUCKY-KM250SC-A-STYLE-MANDOLIN-W-CASE-NICE-1NR_W0QQitemZ150084449470QQihZ005QQcategoryZ10179QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Ez meg tok jo aron van:

http://cgi.ebay.com/USED-ALVAREZ-F-STYLE-HAND-MADE-MANDOLIN-POSSIBLE-70s_W0QQitemZ280076419613QQihZ018QQcategoryZ10179QQrdZ1QQcmdZViewItem
levil Creative Commons License 2007.01.29 0 0 1856
Szia. Az a baj hogy ez nem igy mukodik. Rendelni mindanyian tudtok az USAbol (illetve ha nem akkor el tudjatok intezni hogy megis. Dombornyomasos VISA vagy MasterCard kell hozza amit azert szoktak adni a bankok.) Meg a szallitas sem olyan gaz. Parezer s elkuldenek barmi aprosagot.

Csak hat eler a csomag a vamra s megbsznak a vamosok jo sokkal.

Tehat ugy van ertelme a kerdesnek hogy milyen gyakran jarok ki olyan helyre ahova lehet rendelni cuccokat (szallodaba pl nem lehet, de haverhoz lehet) illetve milyen gyakran jon ide valaki akit meg lehet kerni hogy dobaljon be ezt azt a borondjebe.

Erre a valasz idaig eleg egyszeru volt. Nyarra es karacsonyra jartam haza. Azota haza koltoztem s a valasz ennel kiszamithatatlanabb. Egyelore az biztos hogy Marcius 1-11 kint vagyok s havernal fogok lakni akihez lehet kuldeni cuccokat. Vagyis Feb kozepeig leadok valami cegnel egy rendelest az tuti megerkezik. Sok helyem sajnos nincs. Pl jobaratom mar kerte hogy hozzak mar haza neki egy dobrot (ha mar az enyemen jatszik fel eve, tobbek kozt Vasarnap a klubban is), de ez sajna nem fog menni. Igy is 3 hangszerrel jovok haza.

Kovetkezo utam Augusztusra tervezem, de hogy ebbol lesz-e valami az meg nagyon lutri. Utanna meg fogalmam sincs mikor jovok. Tovabba nem tudok olyan emberrol aki jonne ide s lehet vele hozatni cuccot.

Aprosagokat szivesen hozok (foleg olyat amire nem kerdezoskodik a vamos ha meglatja. Az elektronikai cuccokat nem szeretik), csak irjatok mielobb ossze. Ilyen helyekrol szoktam rendelni mint musiciansfriend.com meg elederly.com

TheRover, hur ugyben szivesen segitek. Bar oszinten szolva jobb a Newtone mindennel (legalabbis az en mandolinomon jobb.) S ezeknek azert erezhetoen hosszabb az elettartama is mint egy random noname hurnak. Szerintem neked erdemes lenne kiprobalni a Thomastik-Infeld Heavy mandolin hurjat. Ez hasonlo erzetu mint a mandolamon levo hur, rohadt draga (olyan 6 rongy), de Ted eskuszik ra hogy fel evig tokeletes a hangszereire (viszonyitas keppen a sajat Jazzmandos hurjara 2 honapot mond es egy D'Addario hagyomanyos hurra 2-3, max 4 hetet.) Mivel azokat itt az Osztrakok csinaljak, biztos be lehet ott is szerezni es olcsobban mint az USAban. Az Ibanez mandomon az lesz majd, majd ott kiprobalhatod, de ugy feelingre olyan lesz mint a mandolam. Most ha akarod hozok egy tucat random olcso mando hurt, de nem biztos hogy az neked jo lesz. Ezeket ki kell rendesen tapasztalni hogy melyik az ami neked bejon, jol szol a hangszeren, nem rohad szet 3 nap alatt a kezed alatt, stb. Volt nekem elfekvoben pl Ernie Ball hurom mandolinra amit felraktam egyszer (gondolvan hogy par hetig jo lesz az is.) 10 percig birtam. Nem szolt a hangszer. Pedig ez meg nem is noname. De olyat mondjuk tudok hogy erzesre berendelek neked 3-4 (vagy amennyi) hurkeszletet aztan tudod probalgatni. Ha megfejtetted akkor kovetkezo alkalommal hozok belole sokat. STMS mar csinalt ilyet. Irt egy hosszu listat hogy ezekbol mindbol 1et s szerintem mai napig azokat hasznalja. Inch, pl aki vegig zongorazta mar ezt a dolgot, mar tud olyat mondani hogy egy karton Elixir 11es ez igy nem is gond.

L
Előzmény: TheRover (1854)
Atteeharp Creative Commons License 2007.01.29 0 0 1855

Köszönöm szépen.

Workshopnak van már pontos időpontja? Beírnám a naptáramba...

Előzmény: levil (1850)
TheRover Creative Commons License 2007.01.29 0 0 1854

köszi mindent előre is, levil! Milyen időközönként rendelsz USA-ból? Én alapvetően nem vagyok nagy igényű, de pl. ha van jó húr olcsón, akkor abba szívesen beszállnék. A newtone biztosan nagyon állat, de azért sztem sok a 3000,-

Előzmény: levil (1843)
Stms Creative Commons License 2007.01.29 0 0 1853
Akkor írhatnál egy pár soros élménybeszámolót a vazzéra.
Előzmény: inch (1851)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!