sajnos én is jártam igy a Lacetti kombimmal. 75 e. szerviznél felemelték, lógott mind a 4 kerék felnivel, kb 20 percet. Utána letették, majd elindultam. Napról napra keményebb lett, a háta, majd pár nap múlva az eleje az eleje is. Kiderült, hogy a lógás nem tett jót a gáz-olaj kombi telóknak, ezért mind a 4 csere lett, mivel a végére úgy ugrált az autó az aszfalton, mint 1 szöcske...
Ez 110. e Ft ba fájt, a szerviz szerint ilyet még nem tapasztaltak sehol. Állítólag a vezérképviseletnek is jelezték, hogy ez vmi. típushiba lehet, de ők elzárkóztak ettől, és a javítás saját kp. volt...
Szerintem vidd vissza a gépet a szervizbe, és jelezd, hogy amióta elhoztad ez a tünet. Próbáld arra kihegyezni, hogy semmi hibája nem volt, most meg szar, mit csináltak vele ők, hogy ilyen lett??
Javított, után gyártott, bontott teló csak pár 1000-el olcsóbb mint a gyári, ezért ha a szerviz bekajálja a jelzésed, hátha enged az árból, vagy valami okosat kitalálltok közösen, hogy ne neked kelljen csengetni a zsét. É Én ott szúrtam el, h nem vittem vissza a szervízbe, csak 1 hónap után. Mondhattam én, hogy azóta szar, nem érdekelte őket. Miért 1 hónap múlva szólok? Mert, banyeg.
2005ös kombi Lacettim van és egy olyan probléma jött elő amiről mintha már olvastam volna itt, csak a megoldásra nem emlékszem (ha volt egyáltalán).
Tegnap kerékcsere (és nagyszervíz) volt a kocsin, azóta a hátúlja iszonyat kemény, alig rugózik, pattog. Fekvőrendőrön az eleje szépen átmegy a segge meg ugrik egy nagyot. Kiakadt a lengéscsillapító attól, hogy fel lett emelve?! Hogy tudom ezt orvosolni? Szervíz megint?
Hidrogén generátor beépítésével kapcsolatban kivel tudnék konzultálni? Egy ismerősöm kapcsolatban áll a gyártóval,több típusban jól vizsgázott a szerkezet. Az a gondom hogy lacettibe még nem szereltek,vajon mit szól hozzá a rendszer?
68 000 Km van a nyáron lesz 5 éves 1,6 SW-mben, és átlagos használat és útviszonyok mellett már másodszor kell lengéscsillapítót cserélni... Milyen anyagból van ez a kocsi? Egyébként múltkor az első emeletről néztem rá, és pont úgy esett rá a fény, hogy láttam: a tető tele van kisebb-nagyobb horpadásokkal! Atyám, jégeső, gesztenye, vagy a macskám járkálása? :-) Ormió
sziasztok 2004.decemberi 1.4 Lacetti vásárlása előtt állok. A próbakör során azt vettem észre, hogy a szervókormány egész halkan nyikorog. Kb úgy, mint amikor nagyon finoman fékezel és nyikorog a fék. A motor nem volt hideg (kb 10km-t mentünk) és nem volt végállásban a kormány. Álló, vagy parkolásnál lassan guruló szituban vettem észre. Gondolom nagy sebességnél a motorzajtól nem is lehet hallani... Van valakinek erről tapasztalata? Okozhat ez később gondot? köszönöm előre is.
Most jövök rá, hogy - ha minden igaz - AC pumpa csak a karburátoros autókban van, tehát nem az AC pumpa áramkörét szakítja meg a relé, hanem az üzemanyag szivattyú áramkörét.
Üdv!2004-es lacettiv van és ugyan az a problémám mint az egyik hozzászólónak,hogy jár tovább a motor ha kiveszem a sluszkulcsot és csak akkor áll le ha kinyitom az ajtót,igaz nem mindig csinálja de néha szokta!ami viszont jobban zavar hogy induláskor 6-km-en keresztül nem akar menni minden sebességbe annyira viszalassul,hogy le akar állni-30-40 el tudok csak menni elhagya az ereje,rángat néha durrog is és néha leáll ebben az állapotban,fékezésnél is elég gáz mikor kanyarnál áll le és elmegy a szervó!Hiába nyomok teli gázt nem pörög fel a motor!5-6 km után meg elindul mintha semmi baja sem lenne!Nem lehet katalizátor hibás?Hátha tuttok rá mondani valami okosságot,előre is köszönöm!
Én használtam :) Tavaly ősszel jártam felesbe kb. 15-20% volt több a fogy. Aztán mikor jöttek a reggeli 10fokok, abbahagytam. Csak másodikra indult be a kocsi. Januárban megint elkezdtem keverni de csak 30% E85-t egy tankhoz. Fogy. így csak 5% volt több, és igy indult még a mínuszokban is elsőre.
Próbáltátok-e vajon a benzint keverni a bioetanollal?. Most kisérletezek vele, úgy felesbe. Elég jól reagál a gázpedálra, de inkább az ára miatt keverem. A kúton nem én voltam egyedül aki ilyet tett. Jó lenne tudni mi a tapasztalat, vagy vélemény.
Azért irtam a szimering cserét, mert megint engedi az olajat szépen. És igy mondta a szerelő az ötven körül a vezérműszij cserét. A szet valóban azt tartalmazza amit leirtatok. Futó görgő, feszitő görgő, vizpumpa, és a vezérműszij. Azt még nem tudja hogy olajat, meg olaj szűrőt is kell cserélni, de gondolom ha már felvan emelve,akkor ez kicsi gond.
Nagyon köszönöm a sok információt,és örülök hogy ilyen aktiv ez a fórum is. Régebben is ilyen volt, csak aztán ellaposodott, ahogy megnyilt a másik fórum, de azért nem szünt meg szerencsére.
További szép napot mindenkinek, jó utat és érjetek haza!
A 2006-os modelleknél már 45000 km-nél vezérműszíjat kellene cserélni? Az enyém 2005-ös, és 60000 km-nél kellett vezérmű szíjat cserélni. Emlékeim szerint a Chevrolet Gyulai-ban a teljes 60 ezres szerviz cirka 90000 Ft. Én 120 ezer körül fizettem tavaly májusban (lent van a számla a szerviz könyvvel együtt a kocsiban, ezért nem tudok pontos összeget mondani), de nekem az ékszíjat is ki kellett cserélni, azon kívül termosztátot is cseréltettem. Főtengely simmeringet nem cseréltek, én nem tudok róla, hogy azt is cserélni kellene. Viszont a vezérmű szíjjal együtt cserélni kell a vízpumpát meg a vezérműszíj feszítő szerkezetet is. Ha csak a vezérmű szíjat cserélteted, akkor nincs rá garancia. A 15 ezres szervizeken szokásos cseréken túl a 60 ezres szervizzel együtt jár a fékolaj csere, a hűtővíz csere és a gyújtógyertya csere is.
Lehet, hogy más szervizekben ezt olcsóbban is meg lehet úszni, de az én kocsimba két hetes korában beépítették az LPG-t, és LPG-s kocsit csak a Chevrolet Gyulaiban szervizelnek.
Első alkalommal mikor a szervizbe voltam /15 ezres szerviz/ minden úgy ment ahogy kellet. Még olajat is vihettem a cseréhez. Következő szerviz látogatás az a bizonyos motorkontrol lámpa miatt volt. Szelepcsere, mint később kiderült nem csere, hanem levakarták róla a kormot, és vissza rakták. Ez történt 17ezernél. Aztán a későbbiekbe volt klima hütő csere, majd újra szelep csere. Ez talán már korom hornyos kipufogó szelep. Viszont az autó állandóan bólintott sebesség váltáskor. Ekkor fordultam a kecskeméti márka szervizhez, és elvoltam csodálkozva hogy milyen szinten művelik a lacsit. Hát mondanom se kell hogy kapásból oda nyúlt a szerelő ahol a hiba volt. Egy vákum figyelő szenzor csöve volt bedugulva. /korom/ Kitisztitották, és csodák csodája kiváló lett a motor. Ezért itthon a kezdettől fogva panaszkodtam, amire nem tudták a választ. Főtengely szimering csere. Hát az ember azt gondolja hogy a motor lemosása is szükséges ha már a motorhoz nyúlnak. Mit nemondjak ez nem igy van. Lejárt a garancia, és érdeklődtünk a folytatásról. Olyan számokról beszéltek,ami nekem nem nyerte meg a tetszésemet. Szándékossan nem irtam le a szerviz helyét, mert minden lehetséges még. A fogyasztása az 7.5 és 10 liter között van. Ez is kútfüggő hogy hol tankolok. Hát ennyit a helyről.
Mint általában sok szerviznem úgy áll a dolgokhoz ahogyan azt a vevő elvárná. De sok helyen egy márkaszerviz van, így nehéz jót találni. Van ellen példa, például Vác, ami Pesthez közel van ezért sokan oda viszik a kocsijukat! Ezért érdemes megnevezni a helyet ahová te jártál.
Mi volt a baj a szakszervízekkel? Eddig csak ott jártam, 4 év és ~90 000 km alatt volt mindenféle szervíz, garanciális javítás, szelepcsere, stb. - annyira elégedett vagyok velük, hogy a garancia után is oda fogok járni. Csak nekem volt ilyen szerencsém...?
Segitséget keresek információ formájában. Elérkezett a vezérműszij csere ideje. 2006-os üzembe helyezés. 45000 km van benne. Van-e valakinek valamilyen irány ára? Nekem azt mondták nem szakszervizbe /mert oda nem viszem többet/ hogy kb 50 rugó, vagy egy kicsit több. Ebbe még egy főtengely szimering csere is bele tartozik.
Sziasztok, valahogy ma vettem észre, hogy mindkét ablaktörlő lapátomon kilátszik a fém csavar, vagyis a fekete védőizék eltűntek. Fogalmam sincs, mikor és hogyan. Hol tudok ilyeneket venni? 1,6 SW-m van, 5 éves. :-) Ormió