Nyugi mindenki megtud mindent amikor behivjak, Te is sorra fogsz kerulni. De ha mar igy megkerdezted akkor mondom.
Tudtommal ELMUhoz nem kell menni.
Amikor eloszor behiv az Epker egyeztetesre, akkor fogsz Te is kapni egy Kozuzemi szerzodest, es abban valasztod ki hogy Te milyen teljesitemnyt szeretnel. Aztan a kovetkezo alkalomra kitoltve kell vinned a Kozuzemi szerzodest es odaadod.
Ennyi.
Hat igen a mikor kell fizetni jo kerdes, de ugy emlexem mintha valaki kerdezte volna es azszem bekoltozeskor.
A villanytuzhely 3 fazisra lesz kotve, a tobbi nagyfogyaszto pedig valoszinu hogy kulon kulon fazisokra. De nem kell izgulni, mert egy fazisra is tobb kismegszakito kerul remelem. Csak be birjak normalisan kotni. Ha nem akkor meg utolag fogjak jol bekotni.
Fizetési határidőkről nem volt szó, majd ha megyek két hét múlva a fixálásra, rákérdezek. Annyit mondott a projektvezető (???) hölgy, hogy szeretné szeptemberre lezárni a módosítgatásokat.
Arról mondtak valamit, hogy a hálózatfejlesztést mikor kell fizetni? Illeve ugyanez a kérdésem az egyéb módosítások, pl. luxus csempe költségével kapcsolatban.
Tudja véletlenül valaki, hogy a villanytűzhely meg a főzőlap terhelése hogyan oszlik meg a 3 fázis között? Arra gondolok, hogy ha a mosógép van az egyik fázisra kötve, a klíma a másikra, akkor az lenne az optimális, ha a konyhai cucc főleg a harmadikat terhelné ... de ha jól sejtem, akkor ezekben nincs optimalizálás, hanem fixen vannak szétszórva az egyes energiazabáló részek a fázisok között.
sorolni csak akkor sorolnak ha a kozuzemi szerzodest nem irod ala. Azt meg ugyis ala kell irnod ha be akarsz koltozni.
Az hogy mennyi teljesitmenyt rendelnek meg ha nem irod ala az nem egeszen egyertlemu, mert nekem van egy papir amin 13,8kW-ot irnak a kitoltesi segedlet vegen meg 11,04kW van.
No para! Mindenki olyat kap amilyet valaszt. Aki nem valaszt az meg az o baja.
Nem soroltak senkit sehova.Csak tajekoztattak hogy mi egy haztartas energiaigenye.
Amugy meg nem a 13.8 kW van default-bol ha nem szolsz, hanem a 11.04 kW ami meg teljesen esszeru mivel ez a legkisebb 3 fazisos lehetoseg.A villanytuzhelynek es fozolapnak ugyanis 3 fazis kell.
Ha meg nem tetszik kerhetsz mast.Az ELMU-s szerzodest Te toltod ki nem pedig ok.
ha itt nem olvasom ezeket még most sem tudnám.... Meg nem tudnam, hogy a tarolom nem ott lesz, ahova az eloszerzodes szol, szerintem nem is akkora lesz. Azt sem tudnam, hogy a gepkocsim mellett lesz egy fal, amely az eredeti tervekben nem szerepelt. Mindezeket toletek tudom es onnan, hogy kijartam a helyszinre.
Majd ezeket akkor mondjak meg, amikor megyek szerzodest alairni. A lakas eseteben is ez volt...
Most nincs hangulatom az ingatlannyilvántartásról szóló törvény után még a perrendtartást is átnyálazni, de az az érzésem, hogy a per befejeződése előtt is törölhető az a perfeljegyzés, ha a Vízép kérelmezi a bíróságnál. Gondolom a CP most ezt szeretné elérni, a zárolt számlán levő összeget felajánlva biztosíték gyanánt. Így legalább a vevőket nem érintené a jogvita, és a CP is tudná folytatni az értékesítést ... most aligha van ember, aki látván a megtámasztott alapozást a C épületnél, meg a perfeljegyzést a tulajdoni lapon ne menekülne el azon nyomban.
Lehet, hogy ezért haladnak olyan gyorsan a C épülettel, hogy már a -1-es szint fődémet vasalják? ;-)
Szerintem veszteség így is úgyis van... Én csak azt nem értem (lehet hogy túl hülye vagyok) hogy ha a Fodorral rendezett mindent a CP és nincs jogalapja az egésznek akkor minek egyáltalán a zárolt számla..... MINEK??? Én úgy gondolkodom hogy ha valamiben egy kicsit úgy érzem,hogy saras vagyok de meg akarom úszni akkor teszek ilyet hogy legyen biztos ami biztos....hátha megúszom de azért legyen meg rá a pénz....
Nekem ez az egész nem teccik mert ahogy Nőgyógyász (asszem) is mondta ha alapból magasabb áramkategóriába soroltak mindenkit ennek miért így kell kiderülnie? Pl. ha itt nem olvasom ezeket még most sem tudnám....
Ahogy én látom, laikusként, a per kimenetelét: ha a cp anno tényleg kifizette a vízépet (a fodoron keresztül), akkor most a bíróságnak azt kell kimondania, hogy nem kell fizetni, ergo a félretett pénzt vissza lehet tenni a nagy közösbe, és az idegeskedést leszámítva minden megy tovább, mintha mise (haha) történt volna.
Ha a cp eleve nem fizetett (noha azt mondják, hogy fizettek) - akkor az egy másik helyzet. Ez esetben könnyen lehet, hogy ki kell fizetnie a pénzt - amit egyszer már ki kellett volna, hiszen az alapozás elkészült, vagyis ugyanarról a pénzről van szó. Ezzel tehát nem csökken a teljes projektre rendelkezésre álló keret.
Legalábbis így okoskodom én. Cáfoljatok meg, ha tévedek.
Nekem akkor sem tetszik ez a módszer, hogy menet közben állnak elő azzal, hogy a rendes használathoz még X összeget rá kell áldoznod. Pláne így, hogy alapból fizetős kategóriába raknak mindenkit.
Már várom a következő hírt, hogy az alapárban csak kötélhágcsó van, és ha normális lépcsőt szeretnénk, akkor azért külön fizetni kell ...
Nos, igen. +300 ezer, mert a bank kevesebb hitelt hagyott jóvá, +900 ezer, mert a CP áttervezte a lakást nagyobbra, +100 ezer az áramellátásra. Ez eddig 1.3 millió terven felüli önrész. Kezdem magamat fejőstehénnek érezni ...
Én is múlt héten tudtam meg.....
Mint ahogy azt is hogyha alapból 13.8-at kalkuláltak akkor azt miért nem építették bele az árba? Vagyis ha nem szóltak előre mégis mikor akartak volna szólni hogy hé haver plusz fizess be 100 rugót.....
Pont ez a gáz,hogy addig nem tudják bejegyezni a társasházat amíg ez a mizéria megy... nem akarok aggódó lenni de ha egy válás elhúzodhat évekig akkor ez hogy oldódik meg pár hónap alatt??? Csak azt tudom elképzelni hogy a CP-fizet..... de akkor ez nem megy a minőség javára????
Halló. Bent voltam ma alaprajzot egyeztetgetni, aztán átmentem az értékesítőkhöz is. Amit ők tudnak a per állásáról, az így néz ki:
Október valamikorra ki van tűzve a tárgyalás (macska a fán). A cp + a bank a vízép követelésének megfelelő összeget zárolta egy számlán, vagyis a "per" kimenetelétől függetlenül ha gáz van, odaadja nekik. A "per" azért muszáj, mert már elindították az eljárást, ezért legalább EGY tárgyalásnak lennie kell - ez lesz októberben. Ha akkor a bíróság nem hoz ítéletet, akkor leülnek peren kívül megegyezni - ezzel a per megszűnik, és a lakások permentesek lesznek. Ha hoz ítéletet, akkor annak megfelelően járnak el (gondolom). A CP is tudja, hogy a helyzet mindenkinek elég gáz, és igyekeznek minél zökkenőmentesebben és hamarabb lezárni az ügyet. Az idő őket is sürgeti (minket meg azért különösen, mert amíg nincs társasházi alapító okirat - amit csak permentes ingatlanra lehet megkötni - a hitelt se tudjuk igénybevenni, ehelyett fizetgetjük a rendelkezésretartást vagy mit tök feleslegesen. Nekem ez pl. havi 30 körüli összeget jelent). A per miatt különösebben nem aggódok, aztán remélem, igazam is lesz. :)
Az E ép. B lépcsőház alatt még van néhány tároló (illetve már eggyel kevesebb, mert lefoglaltam), végszerződés egyenlőre nincs, megvárják, míg rendeződnek a jogi-műszaki és egyéb kusza viszonyok.
Más: elektromos hálózat.
Megnéztem a kalkulációt, amit adtak: egy lakásnak 13,80 kW-ot javasolnak. Ha nem szólsz külön, hogy kevesebbet/többet kérsz, alapból ennyit kapsz, és a 84+áfa hálózatfejlesztést kell kifizetned. Lehet kérni kevesebbet is, de átböngészve a kalkulációt, nem nagyon érdemes :)
Az épker meg dolgozik a klíma megoldásán, azt mondták, lehet majd kérni (de műszaki részleteket egyenlőre nem árultak el).
Taroloval kapcsolatban szerintem vegleges adas-veteli szerzodesrol van szo, (1013)-ban is ezt irtad, s nekem is ez hianyzik.
Nogyogyasz (1031) hozzaszolasanak 2. bekezdese egy kicsit pozitiv, de ez nem oldja meg a problemat. Lesz egy olyan tarolod, amin per van, akar sok even keresztul. Ha kell, el nem tudod adni (bar kevesen akarjak par even belul eladni).
A garazsszerzodesekrol tudtok valamit? Azt is ala tudjuk irni?
Azt mondjátok most, hogy a tárolóra ne írjunk még alá végszerződést így kollektívan? Mert ugye a lakás végzerződésében nincs még ilyen kitétel ez először a tárolónál jelenik meg viszont az még csak előszerződés.... most megint kezdem azt hinni, hogy nagy gáz van :(.