Keresés

Részletes keresés

szasztok! Creative Commons License 2007.06.28 0 0 2791

Szervusz!

Valóban nagyon megnyerő külsejű az IKON-ház, azonban ajánlom Nektek, hogy olvasgassatok bele a korábbi levelezésekbe.

1. A ház mindkét oldalon az irodák szellőző rendszere által elég nagy zajhatásnak van kitéve. (jelenleg éjszakára ez a probléma már orvosolva lett , de nappal ugyanolyan zajosak a szellőzők.)

2. Egy légifolyosó van a ház felett, ami az északi fekvéső lakásoknál a nyári időszakban, -amikor éjszakára is nyitva vannak az ablakok- nagyon zavaró lehet.

3. A lakások hangszigetelése kritikán aluli. .....pl házasélet zajai simán-szimplán áthallatszanak a szomszéd lakásokba (ez nem csak az én tapasztalatom)

Ne haragudj, nem akarom ezzel elvenni az IKON-házban való lakásvásárlási kedveteket, csak gondoltam egy kicsit reálisabbá teszem a képet.

Előzmény: dudorka26 (2790)
dudorka26 Creative Commons License 2007.06.24 0 0 2790
Kedves Fórumlakók! :)

Nagyon irigylünk Benneteket, hogy a Ikon Ház lakói lehettek! :)
A környéket bejárva úgy döntöttünk, hogy szeretnénk mi is a lakóközösséghez tartozni.
Ehhez kérjük a segítségeteket!
Keresünk a házban egy 40-50m2-es emeleti, világos, erkélyes lakást.
Mi a Belvárosban élünk, ami sok szempontból nagyon előnyös, viszont most már vágyunk egy kis nyugalomra, ezért szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy amennyiben tud a fent említett paraméterekkel eladó lakásról, azt írja meg nekünk akár privátban is. E-mail: keresek.dudorka@gmail.com

Előre is mindent köszi! :)
Üdv.
hamanokaito Creative Commons License 2007.06.24 0 0 2789
Hatott !  Alig győzök borotválkozni ... :-))
Előzmény: Fineszedző (2788)
Fineszedző Creative Commons License 2007.06.23 0 0 2788
Hát ti aztán nem nagyon örültök! Mindkét oldalon csend van este. Hamano, allah növessze hosszúra a szakállad! :)
Postautalványon fizetni???? Minden bankon keresztül megy. Kizárólag a befietések ütemezése miatt :) lehet értelme sárga papírozni, meg Díjbeszedőnek fizetni. Megjegyzem, pont az ilyen trükkök elkerülése érdekében sehol sem fizetek nagy pénzzel, vagy szólok, hogy adhatok tízezrest? Hogy eszébe se juttos, hogy nem tudom, mivel fizettem. Titi, hogy szándékos.
Előzmény: Szürkeszamár (2787)
Szürkeszamár Creative Commons License 2007.06.22 0 0 2787
Először is szuperlatívuszokban megfogalmazott elismerés Hamanokaitonak!

Ami viszont most írásra késztetett, a következő: a múltkor a díjbeszedő ember majdnem megfeledkezett róla, hogy az apró melett egy nagyobb címletű bankjegyet is adtam, és már csukta is be a táskáját, amikor számon kértem rajta a még visszajáró párezer forintocskát. Kedveseb szabadkozott, elnézést kért, és szó nélkül visszaadta.

Pár napja ismét díjbeszedett, és most is ugyan ez történt!

Felmerült bennem, hogy szándékosan csinálja. A madár hátha megfeledkezik róla, vagy bizonytalan és nem szól - ha mégsem, akkor elnézést kérek és visszaadom. Nem tudom eldönteni, hogy csak pont nálam történt meg kétszer is, vagy másnál is bepróbálkozott!

Tapasztalatok?

szasztok! Creative Commons License 2007.06.22 0 0 2786

Tévedsz, mert szépenkéréssel már én is próbálkoztam, igaz nem az Okmányirodánál, hanem a Nemzeti Hírközlési Hatóság-nál és 1 évig rá sem mozdultak a kérésemre.

Most már a Közös képviselet intézkedik ez ügyben (ehhez nekem most nincs semmi közöm, ezt más kezdeményezte),  de idén legalább éjjel már lehet nyitott ablaknál aludni. Persze ettől még napközben ugyanúgy bömböl a hosszú fekete szellőzőjük, amikor teljes kapacitással járatják. Valószínüleg szépenkéréssel a NHH-nál már azt nem lehet elérni , hogy intézkedjenek arról is, hogy ez az őrült bömbölés is végre megszűnjön, ehhez egészen biztos, hogy egy újabb hivatalos levél kell majd.

Részemről van még egy év türelmi idő (s akkor már 3 éve fogunk az IKON-házban lakni) , s ha még akkor is csak a bömbölést lehet napközben az erkélyen hallani, akkor én teszek ezirányba lépéseket.

Előzmény: malacmalac (2785)
malacmalac Creative Commons License 2007.06.21 0 0 2785

Hi,

ha belegondolok, amennyiben ecceruen csak atsetalt volna valaki, es megkeri oket, lehet az is eleg lett volna :))) pirospont az okmanyirodanak, es gratula nektek is :)

Előzmény: hamanokaito (2784)
hamanokaito Creative Commons License 2007.06.21 0 0 2784

Szvsz, az Okmányiroda klímája már nem működött az éjjel.

Van a Meteor tetején is, de az csendesebb, talán azt hallottad ... 

Megjött a a válaszuk, szintén tértiv ajánlottan, tegnapelőtt dobta be a postá az értesítőt, de csak tegnap munka után tudtam elmenni érte.

A scanner által produkált  .PDF becsatolása nem sikeredett, inkább bemásoltam a vágólapon át. 

A kézzel beírt szám valójában 36-310/2/02  Így értelmezte a scanner ...

Kicsit furán néz ki ebben a formában, de a lényeg benne van, csak a valódi nevemet helyettesítettem a nickemmel, a többi szöveghű. Igény esetén az eredeti válaszlevél nálam megtekinthető.

KÖZl GAZ GATÁSI ÉS ELEKTRONIKUS KÖZSZOLGÁL TAT ÁSOK KÖZPONTI HIV ATALA

KÖZPONTI OKMÁNYIRODA

Szám:-3b -310 (J-!~ Tárgy: Panasz kivizsgálása

Ügyintézo: Szakács Éva

Hamano Kaito úr!

Véso u. 8.

Tisztelt Hamano Kaito Úr!

Az Önök 2007. 06. 11-i megkeresésére az alábbi tájékoztatást adjuk.

A Központi Okmányiroda vezetoje és az üzemeltetéssei megbízott Info-Szolg.KFt. az Önök

panaszának orvoslására az alábbi intézkedést tette.

Az Okmányiroda klímaberendezéseinek vezérlését idokapcsolóvallátja el, így azok muködése

17-06 óráig szünetel. Így az Önöknek kellemetlenséget okozó zajt kiküszöböljük.

A beszerzésés kiépítés lebonyolításáig türelmüket, illetve az Önöknek okozott

kellemetlenségért elnézésüket és megértésüket kérjük.

Budapest, 2007. június 15.

Készült 3 példányban

Kapják: (YCímzett

2. Irattár

3. Info-Szolg.Kft

1133 Budapest, Visegrádi u. 110-112; telefon: 412-64-07; fax: 443-57-61; e-mail: li11es@mai1.ahiv.hu

Előzmény: Fineszedző (2783)
Fineszedző Creative Commons License 2007.06.21 0 0 2783
Mintha máris hatnának a levelek. Legalábbis halkabbak mindketten, pedig megy a venti.
hamanokaito Creative Commons License 2007.06.11 0 0 2782
Elment a levél az Okmányirodának, tértivevényes ajánlottan.
hamanokaito Creative Commons License 2007.06.11 0 0 2781

Végeredmény:   B: 3, C: 22, D:0

A távolságon kívül valószínüleg jó pár más tényező is bejátszik, ha figyelembe vesszük, hogy az B jóval távolabb van a zajforrástól mint a D ...

Előzmény: Fineszedző (2780)
Fineszedző Creative Commons License 2007.06.10 0 0 2780
Matekilag stimmel, de nem veszi figyelembe szasztok! (öööööö, hát vmi jobb nevet is választhattál volna) marketingtevékenyéségét, ti. nem mindegy, hogy hol van kifüggesztve a papír. :)
Előzmény: Szürkeszamár (2779)
Szürkeszamár Creative Commons License 2007.06.10 0 0 2779
Úgy látszik a hangerő természetes logaritmussal csökken a távolsággal, ugyanis Ln(20)=3.
Előzmény: hamanokaito (2778)
hamanokaito Creative Commons License 2007.06.10 0 0 2778

Szia !

Nálunk már 20 ...

Szvsz aki most hétvégén nem ír alá, az már nem is nagyon fog ...

Hétfő reggelig maradjon, de hétfőn szeretném postázni.

Biztosan nem egy nap alatt oldódik majd meg még akkor sem, ha pozitív a hozzáállásuk.

Húsz feletti aláírás - remélem - azért már nem minősíthető egy - két magányos hőbörgő agyszüleményének  :-))

Hamano 

Előzmény: Szürkeszamár (2777)
Szürkeszamár Creative Commons License 2007.06.09 0 0 2777
B lécspőház 3 darab. hurrá. Igy, kis betűvel.
Hamano, szerintem hagyd kint kicsit hosszabb ideig...
Előzmény: hamanokaito (2776)
hamanokaito Creative Commons License 2007.06.08 0 0 2776

Szia !

Raknék én oda is , de eddig nem tudtam ( egyeztetett módon ) bejutni ...

Mostanában elég későn érek haza, ott nem ismerek személyesen senkit és nem szívesen magyarázkódnék valakinek, akihez véletlenszerűen becsöngetek este, hogy tulajdonképpen mi a fenét is akarok tőle. Fordított esetben lehet, hogy én sem örülnék az ilyesminek ...

Valószínüleg ugyanúgy hallják a zajt, mint én, mivel a berendezés kb. C és D lh között van.

Többször is kértem, hogy ha valakit a D-ből érint, jelentkezzen és vonjuk be azt a lépcsőházat is, minden elérhetőségeimet megadtam.  Reakció eddig nulla ...

Legkésőbb hétfőn reggel gondoltam beszedn, addig még megoldható lenne.

Jelelegi állás, ezek szerint:

B: 2,  C: 13 D: 0

Előzmény: Szürkeszamár (2774)
fiend Creative Commons License 2007.06.08 0 0 2775
Sziasztok!

Én támogatásul szívesen aláírom de mivel a mi lakásunk nem arra néz nem igazán vagyunk érintettek!

Minket leginkább a kora reggeli kukás autó zavar de azt hiszem a FKF-nek hiába is írnánk petíciót! :-(
Előzmény: Szürkeszamár (2774)
Szürkeszamár Creative Commons License 2007.06.08 0 0 2774

Szia Hamano!

Úgy látszik, a hangerő valóban négyzetesen csökken a távolsággal, mivel a mi lépcsőházunkban kevésbbé motiváltak a lakók. Tegnap elsőnek írtam alá - bátorításul a többieknek - ma reggel volt még egy aláírás. Jelenleg 13:2-re vezettek.

Szerintem mindenképpen tegyél egyet az Ikon II.-be is, mert a sarki részben lakók valószínűleg majdnem annyira hallják min Te!

Előzmény: hamanokaito (2773)
hamanokaito Creative Commons License 2007.06.08 0 0 2773

Sziasztok !

Nincs gáz, fénymásolva küldöm el és kitakarom a firkálmányt.

Ezért felesleges új kört indítani.

Aki beleírt, vagy egyáltalán nem vagy elég szelektíven olvassa a Fórumot, mivel többször is megtárgyaltuk itt, hogy az NHH zaja már intéződik.

Fent  van a C lépcsőházi hirdetőtáblán is.

WriteOnly a lakótárs működési módja ???    :-))

Ma reggel a C-ben már volt 13 aláírásunk.

Szürkeszamár, hogyan állunk a B-ben ?  

Hamano

Előzmény: Fineszedző (2772)
Fineszedző Creative Commons License 2007.06.08 0 0 2772
Ja, láttam tegnap én is. Ezek a mai fiatalok!!! :)
Mivel látható is, hogy ki rontotta el, kérem, legyen szíves, kérjen Hamano-tól egy üreset, és irassa alá a lépcsőházban.
szasztok! Creative Commons License 2007.06.08 0 0 2771

.....rosszul iírtam, nem NHH-nak, hanem az Okmányirodának küldené el hamaino a levelet.

Előzmény: szasztok! (2770)
szasztok! Creative Commons License 2007.06.08 0 0 2770

"Gratulálok" annak a zseninek, aki az NHH-nak elküldésre szánt,  C lépcsőházban kirakott levélbe belefirkált.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hamanokaito Creative Commons License 2007.06.05 0 0 2769

OK holnap kirakom a B és C lépcsőházban, amint sikerült hazavergődnöm.

Nyomtatni csak a munkahelyemen tudok.  :-(( 

Az A lh szvsz nem érintett, nem arra néznek, a D lh lehet, de ott nem ismerek senkit személyesen, aki beengedjen, a találomra hívogatás kaputelefonon meg magyarázkodás nem az én műfajom. .

Egyébként is tolódik a postázás pár napot, nem kicsit borult meg időbeosztásom, így  kivárhatom vele, amíg gyűlnek az aláírások.

Előzmény: Szürkeszamár (2768)
Szürkeszamár Creative Commons License 2007.06.05 0 0 2768
Szerintem ragassz ki minden lépcsőházban egyet, hogy mindenki aláírhassa, ne csak a fórumot olvasók. Aztán pár nap múlva csak be kell szedni a termést. Én figyelem majd a mi lépcsőházunkat és aláírom. Ebből látszik, hogy ez egy olyan papír, amit alá lehet (kell, ajánlott) írni és a bátortalanabbja is kedvet kap.
Előzmény: hamanokaito (2767)
hamanokaito Creative Commons License 2007.06.05 0 0 2767

Sziasztok !

Szövegcsiszolgatás lezárva.

Ma estig várom a javaslatokat az aláírási időpontokra és az elérhetőséget.

Akit ismerek személyesen azt megkeresem, de szerdán reggel megy a levél, akárhányan is írtuk alá.

Üdv.: Hamano 

Papagena79 Creative Commons License 2007.06.05 0 0 2766
Sziasztok!

Ugyan személyesen nem érint a kérdés, mert nem zavar a zaj egy kicsit sem, de az NHH-nak küldendő levélnél azért vegyétek figyelembe, hogy a közös képviselő már intézkedi ezügyben, a fejleményeket el lehet olvasni a hirdetőtáblán. Ne csináljunk már hülyét magunkból, az az ügy már előrébb jár, mint a lakói bejelentés.
Előzmény: eticsiga (2761)
Szürkeszamár Creative Commons License 2007.06.05 0 0 2765

Szia Hamano!

Szerintem vedd ki. Ha az okmányiroda karbantartója a beosztottam lenne, akkor sem így közölném vele az igényemet. Ha pedig én kapnék egy ilyen "haladéktalanul" levelet, dafke keresztbe tennék.

Előzmény: hamanokaito (2764)
hamanokaito Creative Commons License 2007.06.05 0 0 2764

Szia !

Ugyan "felkérem" van előtte, de kivehetem a "haladéktalanul" kitételt, bár egyesek szerint így is túl puhára sikeredett  ...

Hamano 

Előzmény: Szürkeszamár (2762)
hamanokaito Creative Commons License 2007.06.05 0 0 2763

Szia !

Küldhetünk nekik is, zúgírászatot minden mennyiségben vállalok, csak valaki mondja el, hogy konkrétan mi a jelenség azon az oldalon, mert azt nem hallom és nem szeretnék hülyeséget írni.

Beszéljük meg ....

Hamano

Előzmény: eticsiga (2761)
Szürkeszamár Creative Commons License 2007.06.04 0 0 2762
Személy szerint kihagynám a "haladéktalanul"-t. Ha utasító hangnemben írjuk, annak dac lesz a vége. Egyébként OK, aláírom.
Előzmény: hamanokaito (2760)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!