Keresés

Részletes keresés

Piszkos Fred Creative Commons License 1998.07.02 0 0 72
myname:

A probléma a következő:
Azok, akik szociális segélyekből éltek, és nem csinálnak semmit, adót nem fizetnek, stb ahogy te irtad,azok eddig is kapták a családi pótlékot, stb, ugyanis az MSZP nem tőlük vonta meg. Mivel nem dolgozik -> nincs jövedelme ->eddig is kapta. Ebből következik, hogy nem azoknak adják vissza, akik eddig is kapták, hanem neked. Gondolom nem lesz fölösleges, de ha mégis, akkor még mindíg ott van a lehetőséged, hogy jótékony célra fordítsd ezt az összeget.
Na persze az igaz, hogy így visszakapja a multimiliomos csemetéje is, ami bánthatja az ember igazságérzetét. De számolj utánna, mi kerül többe az államnak: fizetni a nem túl magas pénzeket annak a pár száz, esetleg ezer multimilliomos csemetének, vagy kereset igazolást gyüjteni be, és a jogosultságokat elbírálni a maradék párszázezer esetben. Akkor én már inkább azt mondom fizessünk a gazdagoknak is, ha már olcsóbb, és akkor legalább a fákat sem kell kivágni a sok fölösleges papírmunka miatt.

medwe3 Creative Commons License 1998.07.02 0 0 71
RaS!
1. Én is azt mondom, hogy tessék nyomogatni.
Csakhogy coclibék ott ültek és nem nyomogattak. Nem értsd félre nem ELLENE szavaztak, hanem SEHOGY. Azaz határozat-képtelenné tették a Parlamentet. Elég alpári megoldás, amikor ok se nagyon volt rá.
2. Az így is rossz kézben lesz nekem csak akkor elfogadható, ha eleve rossznak tartanám az új kormányt, mindenestől. Azt pedig nem. Vityát és holdudvarát utálom, a letagadott, kicsavart ígéreteket látom, a visszacsempészett bukottangyaloktól borzongok (mint Lezsák visszatérő önelégült mosolyától), de pl. Gógltól sokat várok. Szegény, csak ne azt az ajkai malymot tették volna mellé államtitkárnak. (igaz, így legalább megint bizonyíthat)
RaS!
Én bízom és figyelek. Hiba esetén pampogok. Nagyon pampogok.
Tán Te is jobban jársz, ha nem előre és eleve ítélsz. IMHO.
Nem?
RaSeK Creative Commons License 1998.07.02 0 0 70
medwe koma, az obstrukcióról: ahogy vesszük. Szerintem nem úri gőg volt, bár lehet. Viszont tessék benn üldögélni az ülésteremben, lyó meleg van, nyomogatni a gombokat, nehogy beragaggyanak.
Én pl. egyáltalán nem látom, hogy az államapparátust ésszerűsítenék, ahogy mongyák. A tb önkoriról pedig annyit: kormánykézbe kerül, tehát úgy sem lesz jó!!!
BLaci Creative Commons License 1998.07.02 0 0 69
Ma a Viktor kapott valakitől egy belépőt a VB döntőre...
tami Creative Commons License 1998.07.02 0 0 68
Én semmit !
Igaz nem is kértem...
De Amerika megkapta annak lehetőségét, hogy drága(!) J.Gézánk ottan hepayozzék át az új évezredbe...

medwe3 Creative Commons License 1998.07.02 0 0 67
Lehet, hogy nem leszek népszerű, de üdvözlöm a tébéönkormányzat megszüntetését, Járai pénzügyminiszterségét, a firlefrancos választási hazugságok után a tényekkel veló szembesülést, a coclibék által elindított pozitív folyamatok megnemhazudtolását (no jó, csak elvből egy kicsit).
Hogy mitől vagyok :-(, azt mások leírták.
Egyszerre utálom őket és drukkolok nekik.

(és méltatlannak találom a coclib obstruálást, meg a Vitányi Ivántól eleddig szokatlan útszéliséget. Veszteni tudni kell - eddig még senkinek sem sikerült)

RaSeK Creative Commons License 1998.07.02 0 0 66
Ariel!

Hát beitta magát...

Zénó Creative Commons License 1998.07.01 0 0 65
Csatlakozom Pipihez, közös alyándékot kaptunk a Polgárry Ormánnytól, a Hóbaglyot, államtitkár formályában. A csapos nem vész el, csak átalakul...
Ariel Creative Commons License 1998.07.01 0 0 64
en meg ma lattam (ujra) Horvath Blamazst.
igaz meg nem a parlament ablakaban, de az egyik bizottsagban.
Ki tudja hogyan kerult be?
pipi Creative Commons License 1998.07.01 0 0 63
boros pétert
Gábor Creative Commons License 1998.07.01 0 0 62
Ma még semmit semmit nem kaptam Bolgár Vikitől, de tegnap végre jutányos áron jutottam Kulturális Ökörség Misztériumához.
Vagy valami hasonlóhoz :-))

Sajnos Sport és Ifjú minisztererünk még nincsen, de nagyon drukkolok neki, hogy legyen meg végre a diplomája; mert akkor a Józsival együtt foglalkozhatnak a fradi ügyeivel és talán 2000-re már a Bajnokok Ligáját is megnyerjük a Juventus, a Reál Margit és a Bájern Münken előtt.

myname Creative Commons License 1998.07.01 0 0 61
Kedves madár !

Amikor a GYEST meg a GYEDETalanyi jogon megszüntették, bekopogtatott hozzám a szemben lévő házból az az asszony, akinek négy gyereke van, soha életében nem dolgozott, a férje egész nap a lépcsőn ül és napfürdőzik meg issza a söröcskéjét és arra kért, hort írjak alá egy petíciót a családok védelmében a népnyúzó Horn-Bokros árulók ellen stb. Mondtam neki, hogy nem írom alá, mert, én minden nap keresek kb. 5000.- forintot nekik ( ennyit vonnak le, meg fizetnek be utánnam tbileg ) valamit már ők is megpróbálhatnak. Egyébként a gyermekei a háztetőn ugrálnak a 2 millióért megcsináltatott friss szigetelésen úgyhogy petíciózás helyett szedje le őket, mert vagy lezuhannak, vagy tönkreteszik azt, amit mások pénzéből csináltak meg. Ők ugyanis önkormányzati szociális bérlakók és még a közösköltséget is az önk. fizeti helyettük. Kedves madár ! Mi nem vagyunk jogosultak se GYES-re, se SZOCPOL-ra, se semmilyen támogatásra. A fiatal magyar középosztály azon tagjai vagyunk a feleségemmel, akik reggeltől estig dolgoznak, és mindent saját erőből kell megteremteniük. És még adót is fizetünk ám ! Mégsem értek egyet azzal, hogy boldog-boldogtalan alanyi jogon kapjon GYES-t megy GYED -et. Van akinek a gyereke naponta többet otthagy a játékteremben, nem szorulnak rá ugyanis, csak elszórják. Más meg meg sem próbál lépni azért, hogy a gyerekeket tisztességgel felnevelje, várja a postást, meg az önk. hivatali napját. HÚ de mérges lettem !!!

tochik Creative Commons License 1998.06.30 0 0 60
Férfiideált.
Én, mint érzékeny nő, régen vágytam egy IGAZI férfiúra, aki nem kell, hogy nagy legyen, nem kell, hogy túl okos legyen, csak férfi legyen és tudjon szeretni.
Viktor szeretei a családját és a gyerekeit, értük mindenre kész.
LÉs nagyon szeretem látni azt a huncutkás mosolyt a szája sarkában, amikor egy kicsit hadarva nyilatkozik.
Ő az első FÉRFI, aki lefelé görbült szájjal mosolyog.
:-(
Zak Creative Commons License 1998.06.30 0 0 59
Jaj ne gyere már ezzel a lehallgató-berendezéses dumával. Ad 1. nem hiszem el ezt az összeget, csak azért mert az Orbán egyszer kiejtette a száján; ad 2. inkább lehessen ész nélkül kommunikálni minden bűnbözônek? Hirtelen eltűnt az a téma, hogy "a Göncz milliárdos károkat okoz az országnak". Eltűnt a búzafelvásárlás, ami "milliárdos károkat okoz." Ezzek akkor most mégsem...? Pénzbe fog kerülni az energiaszektor állami kézben tartása, pénzbe fog kerülni a mezôgazdaság dotálása (jó is az különben, plusz pont nálam). Ugyanígy ha egy bank csôdbe megy, eme polgári párt sem hagyhatja a CSALÁDOK pénzét veszni; ergo dotálni kell a bankot is. Csak nem úgy fogják elôadni, hogy "kifosztották", "maguk zsebére dolgoztak", hanem "a polgárok érdekében segítséget nyújtottunk". Ennyi a különbség. Ha meg mégis? Pénz beszél; családok le vannak ejtve. Becsületes politika nem létezik.

Na mindegy; igazad van, nem a mi dolgunk. Csak mi szívjuk meg. (IMHO)

Más: azt írod, hogy kétmilliárd nem olyan nagy összeg a Hornék lenyúlásaihoz képest. Kézséggel elhiszem, nem tartom makulátlannak az eddigi garnitúrát. Sôt. De ha valami konkrétumot hallhatnék egyszer, nem csak állításokat...

Egyébként ki fikázik? Mint mondottam volt, örülök minden pozitív változásnak. Komálom a jó ötleteket. Az más kérdés hogy nem hiszem el az ígéretek hosszútávú betarthatóságát; köztudottan pesszimista vagyok. De ez az én privát szociális problémám.

Hogy ne legye nagyon offtopic: lábrázást. Nem bírom a modorát meg azt az önelégült vigyort a fején.

Zak [a paranoid anarchista]

And67 Creative Commons License 1998.06.30 0 0 58
Kifelejtettem:
Lehallgató berendezésre szükség van, aki ezt tagadja, a bűnözőknek drukkol. Azon lehet gondolkodni, hogy pénzügyileg hogy éri meg beszerezni egy ilyen berendezést. Megvenni nem feltétlenül jó, mert technikailag gyorsan elavul és használhatatlan lesz. Akkor már jobb lehet a bérlés.
And67 Creative Commons License 1998.06.30 0 0 57
38
Lehet azt mondani, hogy a kormány dolga, hogy miből finanszírozzák az ígéretek megvalósítását, csak ne feledjük, hogy az egésznek egy nulla egyenlegű játéknak kellene lennie. Ahhoz tehát, hogy valahova adni lehessen, máshonnan el kell venni.
Igazad van abban, hogy a Horn-csapat sokat elszórt felesleges dolgokra, meg a haverok zsebébe. Orbánéknál sem lesz másképp...
A tandíj eltörléséről már kiderült, hogy a 2M-os bevételkiesés csak erre az évre értendő (4 hónap), éves szinten (10 hónap) több, mint a duplája.
Jó csont a Postabank-sztori, de miért mindig ezt rágjuk? Ha jól tudom, a MOL-nak 10M feletti köztartozást engedtek el.
38 Creative Commons License 1998.06.30 0 0 56
Zak - miből finanszírozzák? Ő dolguk, de nem olyan nagy összegek ezek a Hornék nagy lenyúlásaikihoz képest. Egy OV. példa: a tandíjból 2M Ft folyik be. Ennyi ment el eddig (?) a lehallgató berendezés lízingjére, ami orosz államadósságos-Mátés történet. Akkor inkább ne szedjünk tandíjat! A Gyes-Gyed ha jól emléxem 8M Ft. A Postabank most került 24M-be és még várható kiadás, mert ettől nem sok minden változott persze. Szóval (hál'Istennek) nem a Te, meg az én dolgunk, de erről (is) szól a kormány: prioritások mentén politizálni. Van akineki a bankiárok kedvesebbek, van akinek a családok. Akinek meg nincs szüksége alanyi jogon, az befizetheti egy helyre. Mit kell ezen fikázni? Az a fájó, hogy nem a "szakértők" jöttek erre rá?
Engels Creative Commons License 1998.06.30 0 0 55
Kedves szende.
Attól tartunk, Te tévedsz. Mi be sem vettük, nemhogy rágjuk... :-))
szende Creative Commons License 1998.06.30 0 0 54
Látom még mindig rágjátok.
Ha nem nyelitek le végre ki fogjátok érdemelni a Büdösszájúak Klubja nevet.
Zak Creative Commons License 1998.06.30 0 0 53
Kedves Madár,

én minden pozitív változásnak örülök, (alternatív családi adózás rulez) csak azt áruld el, hogy mindezt mibôl fogják finanszírozni...?

Engels Creative Commons License 1998.06.30 0 0 52
Kedves madár.

Hidd el, itt mindenki örül, hogy Te már visszakaptad a GYES-t és a GYED-et Viktortól. :-)
Mi még nem kaptuk vissza. :-(

TB-ügyben is igazad van, sokkal demokratikusabb és átláthatóbb lesz az ügy, ha nem 90-100 önkormányzati képviselő, hanem csak 9-10 kormányalkalmazott fogja szétosztani azt a párszázmilliárdot.

Szegény MDF/FIDESZ székházügyét meg ne piszkáld kérlek, lesz Viktoréknak elég bajuk enélkül is. :-o

madar Creative Commons License 1998.06.29 0 0 51
-Visszakaptam a GYEST meg a GYED-et, amit az a néhány-ezer görény szüntetett meg, akiknek nem volt rá szüksége, mert mindent összelopkodtak már, amihez hozzáfértek, s ha pedig nekik nem kell, más se kapja.
-Nem kell tandíjat sem fizetni, ami a néhány száz milliomos csemetének röhejes, de másnak a tankönyvekre elég jól jön majd.
-Meg a nehezen befizetett TB járulékomat sem a TB önkormányzatokba "delegált" szakszervezetis, meg munkaadói, meg franc tudja miféle ragacsos kezű úrak és hölgyek fogják elpanamázni, székházakra, meg luxusautókra pazarolni, meg jutalékként egymás zsebébe dugdosni, hanem állami kötelezettségként fogom kapni azokat a szolgáltatásokat, ami a pénzemért joggal megillet.
Ma csak ennyit. Kösz.
Engels Creative Commons License 1998.06.29 0 0 49
Ma egy szép nagy kormányprogramot kaptam, meg az ország is. És most már tudjuk, hogy miből is lesz az ígéretek végrehajtása: hát a TB-vagyon államosításából (=kormányeltulajdonosításából) befolyó pénzből. Mert a portfólió egy részét el kell adni a törvény szerint állítólag, és az egész buliból be fog jönni a kormánykasszába vagy százmilliárd. Ügyes.
Laci Creative Commons License 1998.06.29 0 0 48
Ma is semmit.
Átokfajzat Ványa Creative Commons License 1998.06.26 0 0 47
Nem ma kaptam, de épp elég, hogy megtörtént:

1. Kizártak a polgárok sorából (a kijelölt miniszterelnök mondotta, hogy "a polgárok a fideszempépét választották" (én aztán nem, TEHÁT nem vagyok polgár).

(Igaz, viszont cserébe normális vagyok (az ügyvezető ME szerint legalábbis), mert nem választottam azt a pártot sem, amelyiknek az Alkotmánybíróság adott frakciót ;-))

2. Azt mondta a kijelölt miniszterelnök, egyszer régen, frakcióvezető korában, hogy "a demokrácia fokmérője az, hogy az európai integrációs bizottság vezetője ellenzéki politikus". Namármost úgy hallottam, hogy szó sincs arról, hogy ezt a posztot kiadnák a kezükből. Igaz ez? Akkor most

a./ Eltörött a fokmérő.
b./ A szöveg helyesen: "a demokrácia fokmérője az, hogy az európai integrációs bizottság vezetője fideszempépés politikus".

Kéretik gombot varrni rája!

RaSeK Creative Commons License 1998.06.26 0 0 46
Alanyi jogú családi pótlékot!

Köszönöm, azok nevében is, akik nincsenek rászorulva!!! Kiváló ötlet, nem kaphatnék még egy kis ingyen lóvét????

pipi Creative Commons License 1998.06.26 0 0 45
kormánylistát (most mi van a Pintérrel büntetett vagy nem büntetett előéletű Zemplényiből kifolyólagosan?)
Esik Creative Commons License 1998.06.26 0 0 44
Na, azert ezt a nyugdijas dolgot mintha megaz elozo csapat dobta volna be...
najo Creative Commons License 1998.06.26 0 0 43
En szerencsere semmit, de a nyugdijasok azok megkaptak a maguket. 2.2 % , ez mar valami.
Csak igy tovabb.
Piszkos Fred Creative Commons License 1998.06.25 0 0 42
Ma két dolgot is.
Elitélték végre Lupist.
Lebukott az Albakomp csaló vezetősége.
ha minden nap lebukik egy csaló, és elítélnek egyet, akkor 4 év alatt megtisztul a közélet.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!