Keresés

Részletes keresés

Engels Creative Commons License 1998.07.06 0 0 94
Vidám vagyok, hogy vidámak vagytok. ;->>
Akkor - utólagos engedelmetekkel - íme még néhány, további gyöngyszem:

"El kell érnünk, hogy minden száz forintból legalább hatvan az elvtársakat gyarapítsa. Az elvtársak javára egyszeri, nagyarányú személyi jövedelemadó-csökkentést hajtunk végre. (...) Ilyen adópolitikát természetesen csak olyan állam gyakorol, amely megbízik elvtársaiban.

3. EURÓPA ELVTÁRSAI VAGYUNK
Magyarország elvtársai európai elvtársak. Ezer éve otthon vagyunk Európában. Az Unióhoz való csatlakozás fő kérdése az, hogy a belépésig sikerül-e egy valóban elvtársiasult, az Unió lehetőségeit kihasználni képes országot teremtenünk (...)"

És így tovább, és így tovább. Csak ide kell kattintanotok, majd elvégeznetek a Madár-Féle Behelyettesítést, és könnyesre fogjátok röhögni magatokat. Woodehouse ehhez képest kutyafüle. Komolyan, én nem gondoltam volna, hogy az igazság ilyen egyszerű. ;-))

tami Creative Commons License 1998.07.06 0 0 93
Engels !

Ez annyira jó, hogy szinte fáj !!!!
:)))))

Piszkos Fred Creative Commons License 1998.07.06 0 0 92
Bölikukac: Sajnos egyet kell értsek, azok nagy része, akik milliárdokat tesznek zsebre eddig is kaphatta a gyest. (Lásd a Lupis jövedelme 80000 bruttó volt a pénzbüntetéskiszabáskor.)
medwe3: Az adócsökkentés és az adózási morál növekedése valóban nem automatikusan követi egymást. A dologhoz hozzátartozik, hogy csökentik az adót, de aztán azt aki ezt az alacsonyabb adót sem fizeti azt tényleg lesittelik. Csak akkor fog a befolyt adóösszeg nőni. ha mind a két lépést megteszik.
Persze ehhez az kellene, hogy ne pont a képviselők környezete húzza a legnagyobb hasznot a kiskapukból, és a büntetés hiányából. (Apropó büntetés, szerintetek mekkora ma Magyarországon a gazdasági büncselekmények felderítettségi aránya, ha az adócsalást is beleszámoljuk? Na ezért rosz az adózási morál.)
Csülök Creative Commons License 1998.07.06 0 0 91
Ha lenne a nap legszellemesebb hozzászólása topic, akkor most Engelsnek ott lenne a helye! Így csak kösz :)))
Engels Creative Commons License 1998.07.06 0 0 90
Kedves madár,

Te egy zseni vagy. Banyának megfogalmazott elvedet - hogy a "polgár" kifejezés az orbánpolgárprogramban nyugodtan "elvtárs"-ra cserélhető - kipróbáltam. Hát mit mondjak, egyszerűen kolosszális:

"VAN MÁS VÁLASZTÁS - ELVTÁRSI MAGYARORSZÁG
A FIDESZ-Magyar Elvtársi Párt választási programja

I. ELVTÁRSI JÓLÉT - MUNKA ÉS VÁLLALKOZÁS
1. AZ ORSZÁG JÖVŐJE AZ ELVTÁRSAK JÖVŐJE
Magyarország elvtársainak jólétét csak egy a gazdasági növekedést ösztönző, annak előnyeit mindenkire kiterjesztő politika alapozhatja meg. A tévesen alkalmazott megszorító gazdaságpolitika miatt, az elvtársak erőfeszítései ellenére, a magyar gazdaság az elmúlt három esztendőben jelentős növekedéstől esett el (...)"

Kedves madár, ködzönöm, én most értettem meg, hogy miért akkora marhaság az eredeti...

Enc Creative Commons License 1998.07.06 0 0 89
Utólag visszagondolva, egy igaz, becsületes belügyminisztert. Aki bizonyára az édesanyja nevén fog miniszterkedni. De csak belügyileg persze, nehogy az Interpol kezére kerüljön.
Ja, és sok újra tisztességes vállalkozót. Hiszen többé már nem kell éhenhalasztaniuk a családjukat szaros 3000 Ft-ért. Alanyi jogon kapják, minek hazudnának? Ettől aztán még adózni is fognak, amiből vidáman kijön a hiányzó néhány milliárd a mi boldogulásunkra.
Végül pedig egy fantasztikus örömhírt. Lesz magyar résztvevője a VB döntőnek. Szinte hihetetlen.
Ariel Creative Commons License 1998.07.05 0 0 88
Eles Istvan kozvetitesevel egy uj nyelvtorot.
"Orban-Torgyan polgar kormany".
Ehhez kepest a "nem minden fajta szarka farka tarka" smafu... :)
Zénó Creative Commons License 1998.07.04 0 0 87
A megvilágosodást.
Azért akar olyan sürgősen miniszterelnök lenni, hogy V.I.P. vendégként nézhesse meg a díszpáholyból a VB. döntőt.
Ezt ki nem tudja neki megbocsátani?
holist Creative Commons License 1998.07.03 0 0 86
Ritkán olvasok újságot, ezért csak ma: a belügyminisztert.

Nekem ez az, amitől medwe3 úgy dönt, hogy a kutyából nem lesz szalonna. Eddig volt bennem némi bizodalom, most lemondok a kormányról.

Ezt nem vártam.

holist

BLaci Creative Commons License 1998.07.03 0 0 85
Dajcs Tomi levágatta a haját !!!
Bölikukac Creative Commons License 1998.07.03 0 0 84
medwe!
Tébéönkormányzat nincs, viszont van Nyugdíj-(NB) és Egészségbiztosítási (EP). Összemosni a kettőt csak újságíróknak szabad, mert azok kettőig nem tudnak számolni. Egyik banda sem egy matyóhímzés, de igazán lehet egy page-en említeni őket, az NB-nél nincs mit rabolni, annál inkább az EP-nél(lásd a szakmából pl: OVER). És nem (csak) az önkorm. rablik, hanem van hozzá egy jó nagy főizgatóság a hárommilliárdos ún. cifra palotában. (Építtette Botos Józsi főizgató az Antall-érában). De azért ezeket polgárilag lenyúlni, az azért túlzás. K. nagy vagyonuk van (és még kapniuk kéne, rájadásul), felmerül az emberben(?), hogy talán ebből akarják fedezni szociálpolitikájuk többletköltségeit?

Capt. Piszkos!
Sajnos a multi-csemeték nem visszakapják a GYES/CSP-t, hanem továbbra is kapják, mivel eddig/ezután is minimálbérre fizetnek adót/tébéjárulékot. Visszakapni én fogom, mert voltam oly balfasz, hogy minden jövedelmemet bevallottam, kijött 27200 Ft/fő/hó (limit:26000). Mer a harmadik gyerekem az első feleségemnél, ő nem számít, viszont nem hiszik el, hogy annyi gyerektartást fizetek, amennyit, csak 20%-ot szabad fizetnem, szerintük.
Hát ez a múlté, mondtam magamba márciusban, ezentúl a hidegvizre valót sem fogom papíron megkeresni. Most várok.

Böli

madar Creative Commons License 1998.07.03 0 0 83
Kedves RaSeK!
Mi az, hogy tessék abbahagyni a polgározást? Ez valami paranoia?
madar Creative Commons License 1998.07.03 0 0 82
Kedves banya!
A polgár helyére képzelj elvtársat, ha így szimpatikusabb. A megszokás nagy rabság.
banya Creative Commons License 1998.07.03 0 0 81
Kaptam kormányprogramot! (Nem közvetlenül Orbán Viktortól!)
Még olvasgatom, izgalmasnak tűnik. Ha végigböngészem, megosztom veletek az érdekesebbeket!

Az már feltűnt, hogy a polgár szó, min. 3x szerepel/mondat.!!!!

And67 Creative Commons License 1998.07.03 0 0 80
medwe!
Ez az adócsökkentés-adófizetési hajlandóság fogós kérdés. Én szkeptikus vagyok, ehhez az is hozzájárul, hogy az általad is említett, 18%-osra történő társasági adócsökkentés eredményéről is ellentmondó híreket hallottam. Tényleg nem tudom, hogy a csökkentés következtében emelkedett-e a befizetett adó, vagy csak az adót befizetők száma emelkedett, de az összesen befizetett Ft összeg csökkent. Csak azért, mert a Petschnig Mária Zita (és őt azért szavahihetőnek ismerem) ez utóbbit nyilatkozta egy rádió műsorban, még a választások előtt. Te tudsz pontos adatokat?

Más. Nehezen tudom elképzelni, hogy az a 16 milliárd Ft, ami a családi pótlék alanyi jogosultsága miatt jövőre többletteherként jelentkezik a költségvetésben, megtakarítható lesz a kisebb adminisztráción.

Koala Creative Commons License 1998.07.03 0 0 79
Azt, hogy mostmár nem merek irni ide sem,
ki tudja? Nem nyilvánitok véleményt.
Meghalt a király, éljen a király.
medwe3 Creative Commons License 1998.07.03 0 0 78
RaS!
Nincs sok eltérés közöttünk. (madár szerint akkor már kezdhettyük is a csücsörítéstet)
Ami a morált illeti. Szerintem nincs külön adó és egyéb morál, csak úgy általában.
Az "általábanmorálra" pedig jó példa, hogy egy rendőr eladja az alvilágnak a velük együttműködő alvilági alakok névsorát (tudod, Prisztással kezdődött ennek a következménye) és nem mondhat le a belügyminiszter.
Viszont két éve bevezették a 18%-os társasági adót, erre rögtön megbuktak az offshore számlázók, mert már senkinek sem érte meg. Az adó csökkent, a befizetés úgy megnőtt, hogy még a Főinkvizítor, Vámos Nagy Szemölcs is meglepődött.
A morált valóban csak lehet javítani, de hgelye volna olyan intézkedéseknek, amelyek nem a morálra, hanem az ésszerűségre épülnének. (miért is hagyták abba ezt a 18%-ot???)

Más. Ha nagyon nagyot hazudnak (mint pl Vityáék), akkor számomra ÖRÖKRE eljátszották a bizalmat, és semmivel nem férkőzhetnek vissza. Kutyából nem lesz szalonna. De ez nem ok, hogy a normál utálatomon túl olyanért is haraguggyak, amit nem is csinyáltak.

Piszok Fred! (Senki Alfonz? csülök?)
Rám is hatottál. Ha valóban drágább adminisztrálni, mint megvonni a rá-nem-szorulóktól. Bár szerintem nem csak a milliárdosok nem szorulnak rá. Én nem vagyok még milliomos sem, de én sem örülök ennek a kis aprópénznek. (amellett az ilyen hivatalnokok nem keresik dögre magukat, ez is munkaalkalom!)

Zénó!
Többet tudtál a dologról, mint én, kösz a kiegészítést. Így már más a leányzó fekvése.
(de mondd, csak nem az idegen érdekeket szolgáló, coclib médiából értesültél? ;-))

RaSeK Creative Commons License 1998.07.03 0 0 77
medwe koma, tecc a hozzáállásod, igaz, én kicsinykét másként fogom fel a dolgokat:

1. Szeretném, ha mindaz, amit POLGÁR Vityáék terveznek (persze ami jó), valóra válna - ebben egyetértünk.
2. Csakhogy túl korán kezdtek a szemembe hazudni és vetíteni. Tudod, ha egy csapos nekem túlvizezi első alkalommal a fröccsöt, akkor a későbbiekben sem lesz meg iránta a bizalmam, csak esetleg hosszas seggnyalogatás és "jóvátétel" után.
3. Kicsit vissza az elsőhöz: közgazdászként sajnos - az ellenzékhez hasonlóan - én sem látom, hogy miből lesz itt jó világ. Az általam egyébként tisztelt Járai is beszélt már az adózási morál javulásáról. Ez nem 4 éves meló lesz. Addig meg ne tessék esztelenül osztogatni, mer' dühös leszek, irgum-burgum...

+1 A stílus: tessék abbahagyni a POLGÁRozást fiúk, bent vagytok a parlamentben. És tessék abbahagyni a POLGÁRokkal dolgoztuk ki nyálfolyamot is, mer' én nem voltam ott, és nem azért, mer' nem értem rá...

myname Creative Commons License 1998.07.03 0 0 76
Piszkos Fred:

A fák megkímélésének gondolata hatott rám. Egyébként pont azt nem értettem én sem, hogy miért azok petícióztak, akiket a dolog érintetlenül hagyott a jogaikban. Továbbra is az a véleményem azonban, hogy bizonyos jövedelemhatár fölött nem kellene adakozni. A baj az,hogy ebben az országban senki nem tudja senkiről pontosan megmondanil, hogy milyenek is a tényleges jövedelmi viszonyai, illetve azt, hogy mekkora vagyon áll mögötte a jövedelmétől függetlenül. Mert ez utóbbi sem elhanyagolandó ám !

Zénó Creative Commons License 1998.07.02 0 0 75
Medwe3, ellent kell mondjak neked a nyomogatásban. Ha jól emlékszem, az volt az előzmény, hogy az ellenzékiek hétfőn szerették volna kezdeni az orgyánprogi vitáját, mert kevesellték a felkészülési időt. Valamelyik okostóbiás odanyilatkozott a házbizottsági ülésen, hogy felesleges a hosszabb felkészülési idő, meg a vita is, mert a koaliciós többség így is megszavazza. (Ennyit a parlamenti demokrácia újabb értelmezéséről.) Végülse tudtak megállapodni konszenzussal. A kis hetyke Áder azt mondta, ha nincs házbizottsági megegyezés a napirendről, majd az OGY eldönti többségi szavazással. Szóval nyeglén kajakra vette, nem először. Erre volt a nevelő szándékú határozatképességi próba, amivel én mélyen egyetértek. Ha a többség kajakból dönt, hát hozza is tető alá a határozatképességet.
madar Creative Commons License 1998.07.02 0 0 74
Igéretet, hogy végre rend lesz és biztonság..
Csülök Creative Commons License 1998.07.02 0 0 73
Ma két dolgot is, pedig nem is (ezt) igérte!

Csúszóleértékelés marad (hál isten),
Autópálya díjak emelkednek (a rohadt életbe!)

Piszkos Fred Creative Commons License 1998.07.02 0 0 72
myname:

A probléma a következő:
Azok, akik szociális segélyekből éltek, és nem csinálnak semmit, adót nem fizetnek, stb ahogy te irtad,azok eddig is kapták a családi pótlékot, stb, ugyanis az MSZP nem tőlük vonta meg. Mivel nem dolgozik -> nincs jövedelme ->eddig is kapta. Ebből következik, hogy nem azoknak adják vissza, akik eddig is kapták, hanem neked. Gondolom nem lesz fölösleges, de ha mégis, akkor még mindíg ott van a lehetőséged, hogy jótékony célra fordítsd ezt az összeget.
Na persze az igaz, hogy így visszakapja a multimiliomos csemetéje is, ami bánthatja az ember igazságérzetét. De számolj utánna, mi kerül többe az államnak: fizetni a nem túl magas pénzeket annak a pár száz, esetleg ezer multimilliomos csemetének, vagy kereset igazolást gyüjteni be, és a jogosultságokat elbírálni a maradék párszázezer esetben. Akkor én már inkább azt mondom fizessünk a gazdagoknak is, ha már olcsóbb, és akkor legalább a fákat sem kell kivágni a sok fölösleges papírmunka miatt.

medwe3 Creative Commons License 1998.07.02 0 0 71
RaS!
1. Én is azt mondom, hogy tessék nyomogatni.
Csakhogy coclibék ott ültek és nem nyomogattak. Nem értsd félre nem ELLENE szavaztak, hanem SEHOGY. Azaz határozat-képtelenné tették a Parlamentet. Elég alpári megoldás, amikor ok se nagyon volt rá.
2. Az így is rossz kézben lesz nekem csak akkor elfogadható, ha eleve rossznak tartanám az új kormányt, mindenestől. Azt pedig nem. Vityát és holdudvarát utálom, a letagadott, kicsavart ígéreteket látom, a visszacsempészett bukottangyaloktól borzongok (mint Lezsák visszatérő önelégült mosolyától), de pl. Gógltól sokat várok. Szegény, csak ne azt az ajkai malymot tették volna mellé államtitkárnak. (igaz, így legalább megint bizonyíthat)
RaS!
Én bízom és figyelek. Hiba esetén pampogok. Nagyon pampogok.
Tán Te is jobban jársz, ha nem előre és eleve ítélsz. IMHO.
Nem?
RaSeK Creative Commons License 1998.07.02 0 0 70
medwe koma, az obstrukcióról: ahogy vesszük. Szerintem nem úri gőg volt, bár lehet. Viszont tessék benn üldögélni az ülésteremben, lyó meleg van, nyomogatni a gombokat, nehogy beragaggyanak.
Én pl. egyáltalán nem látom, hogy az államapparátust ésszerűsítenék, ahogy mongyák. A tb önkoriról pedig annyit: kormánykézbe kerül, tehát úgy sem lesz jó!!!
BLaci Creative Commons License 1998.07.02 0 0 69
Ma a Viktor kapott valakitől egy belépőt a VB döntőre...
tami Creative Commons License 1998.07.02 0 0 68
Én semmit !
Igaz nem is kértem...
De Amerika megkapta annak lehetőségét, hogy drága(!) J.Gézánk ottan hepayozzék át az új évezredbe...

medwe3 Creative Commons License 1998.07.02 0 0 67
Lehet, hogy nem leszek népszerű, de üdvözlöm a tébéönkormányzat megszüntetését, Járai pénzügyminiszterségét, a firlefrancos választási hazugságok után a tényekkel veló szembesülést, a coclibék által elindított pozitív folyamatok megnemhazudtolását (no jó, csak elvből egy kicsit).
Hogy mitől vagyok :-(, azt mások leírták.
Egyszerre utálom őket és drukkolok nekik.

(és méltatlannak találom a coclib obstruálást, meg a Vitányi Ivántól eleddig szokatlan útszéliséget. Veszteni tudni kell - eddig még senkinek sem sikerült)

RaSeK Creative Commons License 1998.07.02 0 0 66
Ariel!

Hát beitta magát...

Zénó Creative Commons License 1998.07.01 0 0 65
Csatlakozom Pipihez, közös alyándékot kaptunk a Polgárry Ormánnytól, a Hóbaglyot, államtitkár formályában. A csapos nem vész el, csak átalakul...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!