Innentől bármely dehonesztáló, vagy annak szánt kifejezés, vagy utalás politikusok vagy rokonaik szexuális preferenciájára: 1 hét - 1 hónap - végleges tiltás a topikból.
Ugyanez fórumozóval kapcsolatban: 1 hét - 1 hónap - végleges aktuálpolitika tiltás, indokolt esetben root tiltás.
Azzal búcsúzom ettől a topiktól, hogy sajnos bekövetkezett, amiről a Trianon78-ban, meg ebben szó volt: sikerült kihúzni a gyufát a román ultráknál. Isten bocsássa meg ezt Neked, Te kis hülye, mitugrász karrierista.
HJM, lehet, hogy csak így lehet adót csökkenteni! Növelni az adók és adózók spektrumát és így lesz kisebb a kulcs. Nem hinném, hogy kodifikációs szakaszban lenne valami is. Itt egyelőre olyan témák vannak feldobva, ami inkább választási műsorok témája lehetett volna. Minden jövedelem adózzon, igazságosabb legyen, be is lehessen hajtani, etc.! Végül is a vagyon adó is onnan jön állandóan, hogy nagyon jól tudjuk/érezzük a vagyon jó része (látványos része) nem adózott jövedelmből keletkezett. Volt a Rabárnak egyszer egy olyan ötlete, hogy egyszeri vagyonadó, utána viszont igenis mindenkinek a körmére lehet nézni. Mert, ha tőlem valaki megkérdezné mi miből van, azonnal mondom, hogy még I. Kupa Mihály előttről. Viszont az a pár balek, aki tényleg adózott jövedelemből tett szert vagyonra, az duplán megszívja. Szóval nehéz kérdések ezek, olyan nem lesz, hogy mindnki elégedett lesz. Én azzal vigasztalom magam, hogy nagyon sokat autózom, ha a benzinben lévő összes teher jó helyre megy megnyugszom, mert nem kevés.
Skog, nehogy szégyeld SZDSZ-es voltodat! Főleg, hogy családi okai vannak. Én is megfigyeltem, hogy sokan már otthonról hozzák ezt. Ha ezentúl is követni fogod az SZDSZ útját (bár hidd el az előző 10 év sem volt érdektelen), csak egyet kérek: mindig legyen egy egészséges fentartásod (másokkal szemben is persze). Veled semmi baj, bár az a mondatod már jelez egy kicsit az "SZDSZ-es" liberalizmusodból, hogy "nem mindegy kiket vernek". Ez persze igaz, de nem a Kuncze korszak legfényesebb tette volt. Kicsit demagóg vagyok marha fontos volt párszáz ember tüntetését mondvacsinálva betiltani és utána teátrálisan szétverni, miközben óriástomik diplomataútlevelekkel, fegyverviselésikkel (és fegyverrel), magánhadseregekkel teljesen szabadon űzték üzelmeiket. Meg a zöldkártyámat is állandóan nézegették lejárt-e. Ez persze nem az SZDSZ bűne. De naponta látjuk a híradókban a demokráciákban a tüntetésszétveréseket. Én még láttam, hogy milyen hangos volt az SZDSZ magja, amikor a Grósz kormány veretett szét nagyobb (és ugyanilyen ártatlan) tüntetéseket. Ez nekem kontraszt, Neked nem. Sőt, képzeld, az SZDSZ nagyon sokáig antikommunista volt (előtte meg a főalakok marxisták, lukácsisták, maóisták). Egy biztos: szélsőjobboldaliak soha nem lesznek, bár néha nagyon agresszívek.
Hu!Kapkodom a fejem.Én liberálisnak és toleránsnak gondolom magamat és ha megvernek akkor sem gondoltam volna hogy emiatt a tüntetés miatt leszek lefikázva.O.K. soha nem szép dolog szétverni egy tüntetést,de mégis hadd kapaszkodjam bele egy picit abba,hogy kiket "vertek szét" meg hát az sem mindegy milyen fokú az a rendörireakció.Persze ez nem menti fel az ügyben vétkeseket,azonban én nem akadtam ki ezen akkor,tudván azt is,hogy ez súlyos folt még az én liberalizmusomon is.Könyörgöm mutass Eu-ban egy tiszta lib pártot vagy egyáltalán pártot mely tiszta.Plusz még vesd össze avval a politikai folyamattal mely láthatóan nem a liberális pártoknak kedvez pl.:Jó példa szerintem erre Németo.Másik része a dolgoknak,hogy családom mindkét része 88 óta Szdsz-hez közel álló ember,'s bár csak a Pető lemondása után kezdődött el odafigyelésem a politikára a családi kötödés igy is meghatározó.Visszatérve a politikai hova tartozásra és a szavazás miértjére.Egy szerintem köztudott igazsággal takarodznék:Hosszú idő lesz mig kialakul a magyar politikai rendszer azaz két polusú vagy két koaliciójú lesz a magyar politika.Én meg próbáltam éppen emiatt úgy szavazni,hogy ne a legkisebb rosszra szavazzak hanem megnézve az elmúlt négy évet válaszak egy nekem való hosszútávú megoldást.
Csodálkozó, gondolom azért viszi a gyerekeit (azonkívűl, hogy gondolom tényleg szereti Őket), hogy ezzel is hangsúlyozza itt egy új stílus van, ahol a család, a gyerekek, a jövő, a reménység van központban. Lehet, hogy a mi pénzünkből megy - belefér. Tudod mennyi minden más megy a mi pénzünkből?
Amit írok - elhiszem. Te melyiket nem? Nem írtál semmi konkrétat.. Ifjúsági vezető nem voltam - de láttam egy párat. Tudod, ez a "na gyerekek üljünk le, vitassuk meg, váltsuk meg a világot!" Farkaskölyköket sem nevelek.
Valentin - helyesen: nomenklatúra burzsoá. Így érted?
Persze tudom, hogy történelmi hagyományai vannak annak, hogy habzó szájjal acsarogjanak ránk délkeletről, de talán nem kellene adni alájuk a lovat, ugye ...?
Hogy mit kaptam....
Például azt, hogy látom, menyire szereti a családját. A gyerekek nélkül már nem tud elmenni szinte sehová... Minek kell egy kisgyereket elvinni döntőt nézni? Meg, minek a lányát országos ügyekben mutogatni? Pedig biztosra veszem, hogy ezeknek a költségét nem mi adófizetők fizetjük meg! (Tényleg: biztos?) Annak a gyereknek a családban kellene maradni addig, míg apuci elmegy dolgozni, és hazahozza a vásárfiát.
Szóval csalódott vagyok, de ebben nem csak a FIDESZ-MPP ludas. Kellett ehhez a csalódottsághoz egy-két hozzászóló is. Sajnos nem tehetem meg, hogy közülük egyet meg ne nevezzek! Előre is elnézést kérek tőle, mert tudom, hogy igazságtalan csak őt megemlítenem, de a demagógiája több mint hasonló a volt alapszervezeti kisz-titkároknak az érvrendszeréhez.
Tehát: Kedves 38, Te mindabban hiszel is, amit itt leírsz? Nem voltál Te ifjúsági vezető? Esetleg nincsenek a gondjaidra bízva farkaskölykök? Ha esetleg pontosabban sikerülne fogalmaznod (07-27-98 1:26 PM), talán nem vettem volna a felelőséget magamra, hogy ezzel a kis hozzászólással megbotránkoztassalak! Bocsánatot kérek, megbántani nem akartalak!
Vissza a FIDESZ-MPP-hez. Minek állandóan megbotránkoztatni a környezetet? Az vessen rájuk köveket, aki egy kis lezserséget nem engedett meg magának soha! Például csak egyet: a Parlamentben, farmerben megjelenni! Tudom, hogy ennek ott az volt az üzenete, hogy a volt kommunisták nem érdemlik meg tőlünk még ezt a csekélyke tiszteletet sem! Továbbá: a véleményeiknek a nyers, könyörtelen, mások megbántását sem néző hangoztatása. Hiszen az árnyaltabb megfogalmazása a fiatalos lendületük miatt, tőlük nem elvárható! Hasonló esetben a fiamnak megmondom, hogy "...a bunkóságodat nem kellene annyira megmutatnod! Elég, ha mi ismerjük ezt az oldaladat is!", de mentségére legyen mondva, ő még csak nemsokára lesz fele annyi idős, mint OV.
Lelkemet megerősítve várom a porba sújtó hozzászólásokat erre a nem rövid véleményre.
a tüntetés szétverése már a második lépés volt Kuncze Gábortól. Az első az, hogy nem engedélyezte a tüntetést (a forgalom akadályozására hivatkozva).
90 óta ez volt az első tüntetés, amire nem adtak engedélyt, pedig szépen kérték.
Ha neked ez belefér a liberalizmusba...
nekem nem. Liberálisnak vallom magam, de nem szavaztam az SzDSz-re. Többek között emiatt.
Szerintem ha visszatérnek az eredeti, normális, liberális és baloldali eszmékhez, és ez tettekből is kiderül, nem csak pofázásból, túllépnek a 2%-on. Még az is lehet, hogy én is rájuk szavazok... Sőt.
Addig meg nézegetem, hogy Kuncze volt a belügyminiszter, amikor visszaállították (!) ezt a rendeletet, a lex olajszőkítiszt.
Horn meg a miniszterelnök.
sziasztok,
tegnap lattam eloszor Orban Petert. azert erre nem gondoltam. egy tipikus 'osszehuzom magam, majd megmondjak nekem, hogy en mit akarok' ember.
en is tegnap hallottam, hogy Torgyannak semmi fedezete a gabonafelvasarlasa. miert nem ontik ki a szemettelepre rogton a buzat? jovore is ott fog allni a katonai hangarokban....
38 leszek és láttam az SZDSZ-t elejétől fogva. Na jó a kunbéláékat nem élőben :-). Tényleg nem akarlak agitálni (én toleráns vagyok), de volt itt a nettó asztalon, aki 4, de volt aki 8 év alatt ismerte ki őket. Akkor szólj, ha kezd Neked is gyanús lenni a társaság! Tudod mi Kis Jánosnál kezdtük, láttuk TGM-et, Harasztit, a Gadót a saját pártja is kényelmetlennek látta egy idő után. Te hol kapcsolódtál a műsorba? Kunczét már elnökként kaptad, vagy még a Pető volt? Türelmes és toleráns vagyok, ha gondolod 4 év múlva is megkérdezlek majd, ha nem vagyok windisgréc..
Többiektől: mi lesz, ha megreked a Szadi 2%-on?
Bocs,én mégcsak leszek 22.Baj?Ha 1 tüntetés szétveréséröl beszélünk,akkor csak az indok faszságát ismerem el(Metész)Légy szíves irjál még mert kiváncsi vagyok,írnék én is sokkal tőbbet,de el kell mennem holnap mindent el olvasok és irok is.Bocsika te mennyi vagy?
Dirty Fred a mai népszabóban van a Szonda. www.nepszabadsag.hu FIDESZ 34%, mszp 18% (NAGYON SZÉP!), Kisgazda 7%, a többi mind 2-2%. Még a MIÉP is, ami 2-3 hete már 13% volt! Azok is átálltak a FIDESZhez?
Skog bocs, hány éves vagy? Elég érdekes liberalizmus az SZDSZ-é. A Grósz kormány óta az SZDSZ rendőrsége veretett szét egy abszolút marginális tüntetést!Az indok: forgalom akadályozás.. Valójában mert már csak egyedül a föld maradt így-úgy magyar kézen, minden mást elhakliztak. Páran meg a magyar földért tüntettek volna. Meg egy "liberális párt" miért nem tudja elviselni a magyar szimbólumokat, miközben másrészről lassan alkotmányos kötelességünk meleggel házasodni? Ez lenne a liberalizmus? De ez egy más topic, meg szándékosan voltam túlzó, nem akartam pártpreferenciádat megsérteni.
Arielnek: Lehet vitatkozni, szerintem a FIDESZ pragmatikusan politizál, kis túlzással ezt lehet ideológiai köpönyegváltásnak is hívni, de hidd el rajtunk kívül ez senkit nem érdekel. Macinak mennie kell? Hát menjen. 40 szaxi funkci kezelje a mi 1100 milliárd TB vagyonunkat és saját érdekeltségű klinikákba, mentőszolgálatokba, vényellenőrző rendszerekbe áramoljon a pénz? Igen, van emögött ideológia is, miszerint MSZMP-szoci tulajdonságok ezek, de valakinek akkor is hozzá kell előbb utóbb pragmatikusan (!) nyúlni ezekhez a szenté tett tehenekhez. Hogy legyen miből iskolatej, ingyenes diploma, GYED-GYES, gyereknevelési adókönnyítés, etc. Ugye, hogy ez is van olyan fontos, mint a Horn, Gál, Szekeres háza? Dehát demagóg vagyok..
Az később derül ki mi célból nyúltak ezekhez a dolgokhoz. Lesz egyszer egy FIDESZ klientúra is (?)! Vagy egyszer tényleg mi járunk jól. Egyelőre még a reménység kormánya (OV.)..
38!
hogy a fidesz kevesbe ideologikus part?
hol elsz te? eppen most valtott ideologiai koponyeget. Es egyertelmuen kifejtette, hogy nem lehet ertekrend (alias ideologia) nelkul politizalni.
Az Szdsz közelitette meg a liberalizmust legjobban Mo-n(Ez messze nem jelenti azt vha is az volt,de nem is zárja ki azt,hogy az lehet.Mindenképpen ök állnak,álltak hozzá a legközelebb).Mo-n nem lehet tisztán ezt vagy azt mondani egy pártra,ne felejtsétek el ez hosszú folyamat.Talán a mi életünkben tisztázódik le a pártok száma és programjuk palettája.Én hozzám az elmúlt 4 év kormánya állt közel,mert értettem mit miért tettek,ez persze nem jelenti azt,hogy nem hibáztak,de a hibaszázalék szerintem jó volt.Nem kedvelem a fideszt alkotó politikusokat,de drukkolok nekik ,hogy a számomra nem szimpatikus modón elképzelt folytatást megtudják csinálni.Most már több éves a bennem kialakult szavazási inger,tehát úgy gondolom abba a piciny bázisba tartozom ki Szdsz-es szavazó.Természtesen ez is változhat.Más.Az,hogy mi nem tetszett a Fideszben most tök mindegy,ök vannak hatalmon,az viszont szemet szúrt,hogy úgymond ök is nagyon hűlyitik a népet holott teljesen mást igértek.Várakozó állásponton vagyok,de szkeptikus.
Csak egy kérdés: A pártok népszerűségi adatai fent vannak valahol a net-en? Mert az véralkoholszintmérőeszköz-Ipszosz home-page en nem találtam májusinál frissebb adatot. Merre keressem?
Kovácsban látod a jövőt? És a múltat? Na majd meglátjuk, bár elég sötét és erős alakok sündörögnek ott. Vajon képesek a közös érdek mentén konszolidálódni? A program nagyon szép európai szocdem lesz (egy kis brit, egy kis német, egy kis skandináv), de mit szólsz a kétharmados konstruktív felelős zsarolásukhoz? Hogy már is annyi minden fáj pár hét alatt, hogy csak azért sem fogják a kétharmados törvényeket megszavazni!
SZDSZ? Neked liberálisnak tűnt? Ha kell, hát kell. Volt 24%-on (akkor épp antikomcsi volt, úgy látszik, arra jobban vevők a magyarok), most 2-3%. Innen csak több lehet!
Laci, igen néhol úgy tűnik, hogy a FIDESZ elkezdte a MIÉP programját (baj?), de vedd észre még sehol nem rondított bele komolyabban az SZDSZ dolgaiba. Mert, hogy az ő (?) rendőreit leváltották, meg eltörölték a szőke herceg tandíját, azt még letudja nyelni. A Postabank is közömbös, az inkább egy tipikus szoci történet (ide értve a Lakitelek alapítvány, stb. dolgokat is.) A nagyobb meccs a közszolgálati TV, rádió lesz, de az is csak lavór víz, mert azok már szét vannak esve, a kereskedelmi a jövő! Szóval a kulturkampf sem valószínű már :-). Ami elveszi az SZDSZ állandó akciózásának a lehetőségét és ezzel szereplésének lehetőségét is.
A FIDESZ meg kevésbé ideológusan pragmatista egyszerűen.
kormányt dícsérni nem fogok, ezt meg egyelőre nincs miért szidni, legalábis semmi komoly okát nem látom. Ha látok majd: fogom szidni, ne félj, egyik kedvenc elfoglaltságom.
A Gyulát például sokat szidtam, bár ha jól emléxem: a testmagasságával senki se csúfolódott; óvodás szokás, én már kinőttem belőle...
Vitya egyébként nem süllyedt sehova. A Szonda Ipsos(!) szerint nőtt a népszerűsége.
A Népszabi meg fölemlegette a 4 évvel ezelőtti olajos sztorit; amikor az Antall kormány az utolsó hivatali napjai egyikén megszüntette a halasztott vámfizetés lehetőségét a gázolajra... Két hónap múlva meg visszaállította a Horn/Kuncze kabinet.
skog az elfogadottságra ne vegyél mérget (bár nehezen mérhető, el lehet rajta vitatkozni)!
Kovács a Horn nyomdokain jött fel, még nála is jellegtelenebb, nem jósolok nagy pályafutást neki. Jönnek az ifjú törökök, akik majd igazi szocdem pártot csinálnak (van más választás?). Csak a nonenklatúra burzsoákra építeni ma már médiaháttérrel is kevés. Jó, még hozzáveszem a mindig előrántható Kádár-nosztalgiát is. Tértől és időtöl fgtlenül meg mindig hálásabb szocdem jellegű pártot csinálni, mert: többen vannak az átlagos, hátrányos, munkavállaló, nyugdíjas, munkanélküli, stb. Nagy jobbközép pártot mindig nehezebb és több kompromisszum kell. Tehát valamit nagyon elbaltázott az MSZP, hogy nem tudott nyerni!
SZDSZ? Lassan 2%..
Traktorgyán bá kijelentette hogy :"az állami gabonafelvásárlásra szánz pénzeszközök előteremtése nem megoldott". Ez most azt jelenti hogy habókra veszik meg 18eFt-ért a búzát amit a BÁT-on 14eFt-ért se adnak el? Kinek a zsebéből húzzák ki ezt a csekély 15 milliárdot?
Laci!
Én még mindíg várakozó állásponton vagyok Orbán dr. tekintetében, de ami a te kérdésedet illeti, ez sajnos előre látható volt, már a választások előtt is! Hogy is szól a bölcs népi mondás: Aki korpa közé keverdik ....
Furcsa, hogy ennyien nem szeretik itt a Fideszt, a támogatóik között pedig jelentős szerepet kapnak a miépes nickek.
Hová süllyedtél Vitya? -populista fityesz!
A politikai elfogadottsága "kicsit" nagyobb volt függetlenül a pufajkás biznictől.A Kovácsot pedig saját kreáciként megnevezni kicsit felelőtlenség.Szdszre szavaztam,bocsika.