Innentől bármely dehonesztáló, vagy annak szánt kifejezés, vagy utalás politikusok vagy rokonaik szexuális preferenciájára: 1 hét - 1 hónap - végleges tiltás a topikból.
Ugyanez fórumozóval kapcsolatban: 1 hét - 1 hónap - végleges aktuálpolitika tiltás, indokolt esetben root tiltás.
/* Mit szamit, hogy kinek mi a stilusa ? ,Nem novellaskotetet olvasol ! */
A vadaszgepekrol. O.V. -nak nagyon igaza van, hogy nem akarja az ablakon kidobni a penzt. Anno eleg sok idot toltottem el Papan, Taszaron (vadaszgepek MIG es SZU)es Szentkiralyon helikopterek (MI). Akkor sokat beszelgettem is a temarol. Akkoriban Mo-on vagy 130 szazharminc MIG21 volt plusz a ruszki gepek. Ausztriaban ugyanakkor kb 10 db vadaszgep volt, hasznaltan vett sved gepek. Bevallottan legibemutatokra vettek oket. Az igazsag az, hogyha nincs legalabb 200 repulogeped, akkor akar egy se legyen. Arrol nem is beszelve, hogy egy ilyen gepet legfeljebb Husszein ellen lehet bevetni, vagyis kifejezetten agressziv tamado celbol. Kit akarunk 10 even belul lerohanni ? (Elavulas). A legteret nem lehet hatekonyan megvedeni repulokkel ekkora meret eseten. Legvedelemi raketak es pancelelelharito eszkozok kellenek, nem vadaszgepek. Korszeru helikopterekrol lehet szo.
Az, hogy mennyire keveset ernek a gepek jol mutatja Groznij, vagy Vukovar ostroma. Vagy Vietnam.
Elnezest, hogy tul hosszu voltam, de ...
nem okvetlen kell ám a repülőgépgyártókat hülyének nézni. Egyrészt ez így korrekt, másrészt: mit gondolsz, amikor elkezdünk keresgélni MIG-felújítókat, közben meg jól hitegetjük őket, hogy persze-persze, veszünk ám újat, csak most hirtelen felújítjuk a régit... Felvet bennünket a pénz, kell a felújított régi is, meg az újak is...
Ezek olyanok, hogy elhiszik, mert most jöttek a falvédőről. De az is egész biztos, hogy nagyon fognak örülni, mert gyengeelméjűnek nézik őket, és meglesz a véleményük az ilyen üzleti partnerről. Jó véleményük lesz, az ilyen korrekt, szavahihető üzletfélről.
Szerintem előbb a pilótáknak kellene annyi repülési leheteőséget biztosítani, hogy ne zuhanjanak le legalább a régi vadászgépekkel. Vagyis fölösleges addig új vadászgépeket venni, amig arra sincs pénz, hogy a régiekhez legyen megfelelően képzett és gyakorlott pilóta.
Anyam!
nem vagyok katonai szagerto
en csak a velemenyemet mondom
OV es kormanya jo dontest hozott, amikor halasztotta a baromi draga vadaszgepek megvetelet.
Az, hogy keptelenek vagytok barmilyen lepesrol elismerni a helyesseget, csak az elvakultsagotokat mutatja... ha vett volna gepet, itt frocsogne mindenki, hgy hgy szorja a penzet az ablakon kifele, meg hogy kinek a pecsenyeje egy egy vadaszgep.
And67, ha valaki nem vesz valamit (pl. repülőt), akkor nem mindegy ki és hogy töri kezét lábát, hogy minél jobb ajánlatot tegyen? Ha ingyen adnák és a fenntartása is ingyen lenne, lehet, hogy még én is vennék egy vadászgépet. Egyébként meg sejtjük, hogy az egész vadászgép őrület egy jó lehetőség volt (lesz) egy jó seftre megint. Addig van 21 db. MIG 21 és 27 db. MIG 29. Egy ilyen bringa 4 milliárd forint, plusz rezsi. Ráér öt év múlva gépeket venni, addigra lehet, hogy lesznek jobb/olcsóbb gépek. Most nem a gépvásárlás a legsűrgősebb.
Szerintem O.V. a saját imázsát "sütögeti" (="hagyományosan jó lengeyelországi kapcsolatokkal rendelkezik"), amikor egyeztetés nélkül repked a Martonyi elott Lengyelhonba. Gyorsan ki szeretné magáról alakítani a "felvilágosult, európai, Antallhoz méltó szellemiségu" országférfi képét a szomszédoknál. Hogy aztán ez sikerül-e neki?
Bizony mondom van valami abban amit mondasz.
Tulajdonképpen én is a szüleimtöl, az iskolámtól és valamelyest a templomtól kaptam a magyarságomat. E két utóbbi azon kevés hatóságok közé tartozik, melyek elismernek magyarnak. Éppen ezért nagy szó az, hogy ezt végre az anyaország legfelsöbb vezetösége is megteszi...
Mi baj a körzetvezetö szóval? A svédországi magyar ifjuság egy körzetét vezetem, ez minden. Szerencsére nem jut eszembe semmi rossz erröl, de ha tudsz egy valamilyen meggondolásból jobb szót erre, segits ki!
Hát igen, Orbán Viktor bejelentette, hogy ez a kormány nem vesz vadászgépeket. Kellhet a pénz másra. Ezzel együtt nem hiszem, hogy taktikus lépés lenne a bejelentés, mert a gyártók nem törik majd magukat, hogy jobbnál jobb ajánlatokkal halmozzanak el, egymás alá licitáljanak és 2003-ra jól leszorítsák az árakat. A következő kormányzat majd kezdheti előlről az alkudozást.
Felháborít, hogy a költségvetést nem akarják a törvény által előírt határidőre benyújtani, inkább a törvényt módosítanák. Nem sok jóval kecsegtet, ha a kormány jelszava az lesz, hogy "ha nem akaródzik egy törvény betartása, akkor gyorsan változtassuk meg".
Reagaltal egy hozzaszolasomra. Legy szives vedd elö a homurerzeked, igerem en pedig egyertelmüebben fogok fogalmazni. Amit irtam, azt egy szarkasztikus, gunyos hangvetelnek szantam, es pont az ellenkezö velemenyt vallom : A nyugdijjasok helyzete siralmas, es nem ezt erdemelnek. Engem is erint közvetve ez az aldatlan allapot.
Igy, erröl a kerdesröl megegyezik a velemenyünk.
Bubu!
Nem vonom kétségbe katonai szakértő mivoltodat. Helyes-e vagy sem, a lényeg az, hogy O.V. polgár kezd szembesülni beválthatatlan igéreteivel és most próbál spórolni. Én ezt inkább a kapkodó intézkedések és döntések sorába helyezem.
Ahhoz meg mit szólsz, hogy O.V. egy héttel az előtt utazik Varsóba, mint Martonyi? Ki látott már olyat, hogy egy miniszterelnök késziti elő külügyminisztere útját. Ez normális helyeken fordítva szokott lenni. Elmegy a külögyminiszter. Előkészít, majd a főnökök jópofiznak egyet. Képzelem a lengyelek milyen képet vágtak, amikor O.V. bejelentkezett, hogy Ő most menne.
Kedves bubu.
Szerintem Te nagyon beugrottál... :-))
Kedves - háromhozzászólásos - kisnaiv.
Eddigi hozzászólásaidból - számomra - nem egészen világos, hogy mit kaptál ma Orbán Viktortól.
Ha pontosítanád. Másrészt: bevallottan új vagy - nem ismered tehát az itt oly’ sokak által közkedvelt JOZSO sajátos tipográfiai megoldásait, amelyet a Te stílusod is - habár távolról, de - hasonít. Ex catedra kijelentéseiddel kapcsolatban pedig engedd meg egy öreg, 179 éves magánkommunista kísértet magamfajta reinkarnációjának halk kérésbe bujtatott véleményét: az én édesanyám is azok közé tartozik, akik pár hónap után el szokták felejteni az általad „balhék"-ként aposztrofált történéseket. TEHÁT szerinted az én édesanyám is egyike a „sok marha bunkó polgárnak". Tisztelettel kérlek, hogy többet ne szidd az édesanyámat.
Kedves - meglepő módon szintén háromhozzászólásos - TaXiN.
Remélem nem sértelek meg, ha azt mondom, hogy a Te stílusod meg kisnaivéra emlékeztet.
Kedves - mit ad isten, emitt is háromhozzászólásos - Beka.
Érdekes, amit mondasz.
Szóval Te Orbán Viktortól kaptad meg a lehetőséget, hogy magyarnak nevezzed magadat Erdélyben és Svédországban. Izé... én pedig az édesanyámtól és az édesapámtól. Tudod, az úgy történt, hogy... tyhű, ezt nagyon nehéz lenne elmagyarázni, inkább hagyom.
Egyébként biztos, hogy télleg imádod kisnaivat(-vot)?
Honlapodon említed, hogy a Te titulusod „körzetvezető".
:-O
Szóval.
Hallottál már róla, hogy Magyarországon ezt a kifejezést mire használják? Ez csak azért érdekes ontopic, mert én ezek szerint ma - személyed(tek)ben - egy igazi körzetvezetőt kaptam Orbán Viktortól... :-))
Tamás elismerésre méltó tehetséget árult el a magasugró léc preciziós megigazításában, azonban úgy vélem, még tehetségesebben gereblyézhette volna a homokot a távolugró gödörben, ebből akár tutira sikeres államvizsgát is tehetett volna.
Helló, sziasztok.
Megjöttem rövid szabadságomról és úgy látom, hogy néhány észrevételre reagálnom illik:
Skorpió 08-11-98 9:03 AM
Írod:
„Mennetek havajra meg szunszitibe meg flodabicsbe mi ?
Csakhogy ti jol megettetek az aranytojas tojo tyukot. Mostanra csak a laba maradt - levesnek !"
Ha telne rá miért ne. De a jelenlegi helyzet szerint sok nyugdíjasnak a mindennapi megélhetés is gond, amikor mostani politikai elitünk igencsak jól él.
„Tetszettek volna fiatalok maradni ! (Antall utan szabadon)"
Akkor most te lehet hogy, nem élnél és nem járna annyit feleslegesen a szád :-)))
„Rossz idöben vagytok rossz helyen - ez pedig Bruce Willies utan szabadon."
Igazad van mivel ez itt és most csak a deklaráció szintjén demokratikus jogállam!
Demokratikusan tűrhetem, hogy folyamatosan átvernek és a jog ászai gondoskodnak arról, hogy az állam nevében az elit sütögethesse a magánpecsenyét.
És még egy rövid megjegyzés kedves Skorpió.
A te fogalmaid szerint valóban mohó vagyok, de nem irigy, ezért kívánom neked, hogy ne csalódj túl nagyot amikor megéred a nyugdíjas kort.:-)))
tochik 08-11-98 10:03 AM
„Tényleg! Kérdem:
1. Hol a nyugdíjak értékállósága?"
Sehol!
„2. Kell-e ilyen?"
Kell! Mert ha nincs, akkor egyszerűen a törvényesített és államilag végrehajtott csalás és lopás esete forog fenn!
„3. Hol a Viktor szavahihetősége?"
Mikor volt egy politikus szavahihető?
„4. Most akkor mi lesz?"
Továbbra is „alamizsna"
Még egy szó a tandíjkedvezménnyel kapcsolatban. Ha már egyszer hirdetitek az ingyenes első diplomát, akkor legalább nekünk, akik alapítványi főiskolára járnak segítsetek annyit, hogy a félévi 80.000 Ft- nyi tandíjbefizetését ne arra hivatkozva utasítson el egy informatikai főiskola, (GDMIF), hogy nem tudja a befizetéseket nyilántartani!? 18.500 Ft-os egy főre jutó jövedelem alatt még van esély részletfizetésre, de aki csak ekkora jövedelemmel rendelkezik az segítség nélkül (SZÜLŐI) nem tud ilyen tandíjú iskolába járni!!!
Ma egy leendő sportminisztert, mint reklámtáblát. Kedvenc diploma nélküli pártfőfunkcink ugyanis tetőtől-talpig X. sportsuergyár szerelésében nyilatkozott a kir. és csász. TV2-nek.
Még egy dolog.
Kisnaiv, majd fejtsd ki Clintonnak meg a többi nyugati okoskodónak is, hogy ne szóljon bele a magyar ügyekbe. Ha gondolod megadom az e-mail cimét.
Azt amit kisnaiv nagy elöszeretettel megtagadna tölem; azt, hogy éljek akár Erdélyben, akár Svédországban, magyarnak nevezhessem magam.
Persze kisnaivot is megértem, az ö ideológiája nem engedi meg, hogy bárki, bárhonnan elmondhassa az övével ellenkezö véleményét (vagy ha úgy tetszik: "a jólétben élve beleszóljon Magyarország dolgaiba")
Mit kaptam ma OV-tól?
Hát az elmúlt néhány hónap legvidámabb
óráit,melyeket e topic olvasásával töltöttem
(valóban néha" könnyesre röhögtem magam").
Mert ez a topic nem jött volna létre ha
nincs a FŐPOLGÁRTÁRS ! Köszi Viki !
És persze köszi mindenki !!!
Maradok tisztelettel:
Nick Taylor
Nagyon igazad van a tandijjal kapcsolatban. Jo lenne, ha a kormany gyakorolna azt a kegyet, hogy teljes tandijmentesseget biztosit. - Ne feledjuk, kegyet, mivel az erintettek eljatszottak azt a lehetoseget, hogy erdemben beleszoljanak a tandijkerdesbe.
Pontosabban az a legfeljebb ezer ember aki TENNI is akart valamit, szanalmasan gyengenek bizonyult. Itt erdemes azt is megjegyezni, hogy a FIDESZ allt ki egyedul, a tandij ellen az elmult nyolc evben, emlekezzetek a VALOBAN jelentos MDF-tandij elleni tuntetesekre. Berci, nem felejtunk...
A teljes tandijmentesseg ellen szol azonban az, hogy sokan lennenek akik ezt csak arra hasznalnak fel, hogy par evet ellebecoljanak - lasd doktoranduszok nem elhanyagolhato resze.
kedves kisnaiv,
beirtal egy rasszista szoveget
en beideztem.
erre beirod, hogy:
1. mindenki rasszista
2. a velemenyeidet vallalod
hat vallald, de akkor nezz szembe a tennyel
kisnaiv,
1. Te rasszista vagy.
2. nem mindenki az.
3. rasszizmus sux. (assszem ezt mar irtam , bocs)
4. megis mi bajod a Kurtossel, o is rasszista, te is az vagy. mi a kulonbseg?
Bocs, de csak kutyafuttában kapcsolódom be,a felvetésem a tandíj körüli felhajtásra vonatkozik.
Bujtogató jelleggel a következő költői kérdést (be jó lenne, ha mégis tudna valaki válaszolni)szeretném feltenni:
Oké, hogy az alapképzésért ezután nem kell majd fizetni, de mi a helyzet a párhuzamos és a másoddiplomás képzéssel?
Ebben a fergeteges vitában soha nem hangzott el, hogy az orvosi egyetem (SOTE) évi közel 1.000.000 azaz egymillió forintba kerül neked, ha vagy olyan szerencsétlen és először egy eü. főiskolát végeztél el!
Nem igazán működik már a pszichológus-pszichiáter párosítás sem, a fenti okokból.
A rendőr-jogász párosítás kezd bedöglődni, szintén a fenti okokból.
A továbbiakat találjátok ki magatok, van bőven.
Hát kérdezném: Tuti, hogy az a nyomi diploma hatalmas lehetőségeket biztosít?
Ma már egy jobb cégnél a 2 nyelvvizsga és a kiegészítő képzések nélkül szóba sem állnak veled.
A másik oldalról mutasson valaki jól fizető állásokat egy tanító/tanárképzős, egy eü. vagy egy hasonló főiskolai végzettséggel rendelkező számára. Olyat, amiből ki tudja fizetni a másoddiplomás képzést és még kajára is marad.
Meg az atkosban tortent, mikor meg internacionalista felelossegtudatbol nagy szamban tanultak a keleti blokkhoz kotodo orszagok diakjai a magyar egyetemeken. Egy libanoni sracnak nyomtak a szoveget, hogy Erdely igy, meg Erdely ugy. A sracot egeszen meghatotta a dolog, es mondta, uljunk be a harckocsikba, segit visszafoglalni Erdelyt. O ert hozza, mar harcolt a zsidok ellen. Erre kezdtek neki mondani, hogy nem ugy van az, nemzetkozi helyzet, meg tobben is vannak, meg hegyes terep, jol vedheto, stb...
-Akkor meg -kerdezte a libanoni- miert jar a szatok...
Szerintem nagyon igaza volt.
tiszteletem valamennyi törzsasztalosnak (lehelkürtje és 38 included) bemutatkozás nélkül törtem be , sorry . túl vagyok az ötvenen (hajaj) proliszármazású , tehát eleve nem szeretem sem az antalli örökséget horthystól , sem a semjén zsoltot papostól-
bubu! azt irtad , rasszista ..... ok , egykicsit szerintem mindenki az , de speciel most csak 38 böhöm nagy „ mindent vissza - közös japán -magyar határt „ lekesedése ütött meg. , pedig irástudó ember hogy lehet ennyire irreális
svédországba szakadt erdélyinek : nagyon jó , amikor a határon túl biztosan jól élve beszélnek bele az itthoni ügyekbe .ha ez a vélemény bunkóság , vállalom
Mint hajdani erdélyi, ma már svédországi magyar, imádom hogy olyanok akiket a ránkeröszakolt határ a magyar oldalon hagyott, lerománozzák azokat akik állandó üldöztetés ellenére vállalják magyarságukat...
"6 millió románt (ideértve
a zsilvölgyi bányá-szokat is) akiknek túlzásba vitt tisztaságszeretete , munkaimádása és törvény-tisztelete közmondásos .... a román pap mi a fenét keres a magyar vezetők között ?"
Nekem ugy tunik, nehany evnyi gyakorlo allampolgarkodas utan, hogy a legritkabb esetben akarja egy kormany tonkretenni es kifosztani az orszagot. Vagy egy vallalkozo, vagy akarkicsoda. Ragad a kezehez, ami nincs odaheggesztve, es anyazni is kell rendesen miatta, de az igazan nagy ugyek nem ebbol allnak.
Az igazan fontos dolgok olyan -aprosagokon- mennek el amiket alig lehet eszrevenni. Pl. ha a fonokom lopni akarna, meg sikkasztani akkor max. parszaz ezer Ft-ot tudna lenyelni evente, de egy rossz beruhazassal tizmilliokat dobhatna ki az ablakon. Azt viszont, hogy ki a hozzaerto, ki mondja meg ... Emlekezzen vissza mindenki, hogy legutobbi tanintezmenyeben ki tudta volna megmondani melyik tanar mennyit er ... Mennyire keves emberrol lett volna egyertelmu velemeny, de a tanarok tobbsegerol igazabol senki sem tud semmi lenyegeset. Beszelni persze lehet, de komoly iteletet mondani ... Es nem egyet-egyet kene megitelni hanem mindenkit ... Felelosseggel... Gondoljatok Szolzsenyicin jotanacsaira Oroszorszaggal kapcsolatban. Nem hiszem, hogy kisebb katasztrofat okozott volna mint ami jelenleg van ... /mielott valaki belekotne - harom honapot stb. /
Valami konkretum is legyen - az, hogy kies hazankban egy bizonyos ceg programjait hasznaljak a kozigazgatasban nagyobb ervagas az Orszagnak, mint amire Torgyan kepes - lesz volt van. Szegeny Torgyant jol leszivattak a buzaval. Amint latszik a miniszteriumi szakszemelyzeten is mulik ez meg az.
/* Gonoszkodas on */
Amit irtam, az nem a tematol, hanem a tobbi hozzaszolastol idegen.
/* off */