Innentől bármely dehonesztáló, vagy annak szánt kifejezés, vagy utalás politikusok vagy rokonaik szexuális preferenciájára: 1 hét - 1 hónap - végleges tiltás a topikból.
Ugyanez fórumozóval kapcsolatban: 1 hét - 1 hónap - végleges aktuálpolitika tiltás, indokolt esetben root tiltás.
08.29 9:37 PM hozzászólásom egy mondatát kénytelen vagyok visszavonni, nevezetesen azt, hogy a forint árfolyamát az MNB, mint független jegybank határozza meg. Lustaságomon erőtvéve felütöttem a CD Jogtárat, és az MNB-ről szóló 1991. évi LX. törvényben azt találtam, hogy "az árfolyam megállapításának,illetve befolyásolásának rendjét a Kormány az MNB-vel egyetértésben állapítja meg." A tájékoztatóban szó szerint ez hangzott el, ezért mea culpa, mea maxima culpa!
A többit természetesen fenntartom, így annak a vadbaromságnak a bírálatát, amely szerint ez tul.képpen a forint felértékelését jelenti, stb.
Lehel Kürtje!
A Surján menti azt ami menthető/az ország érdekében/,az Orbáni
ötletparádé ellenében.
Vedd már észre azt a tényt hogy ez a Pógár
ugyanazt a stilust folytatja mint a volt
MSZMP -minden szép,minden jó az ország a valahanyadik előbányászott 5-éves terv szerint épül szépül,meg különben is "a gulyásleves legyen gulyásleves",
amikor a Szájer arra sem emlékszik már
a nagy győzelmi propaganda között hogy az
ún. Fidesznek hány programpontja volt.
Ha kiváncsi vagy a teljes legyalulás előtt,
talán itt még elovashatod:Fidesz válastási program
Ha esetleg már kitörülték volna avagy 48. helyett csak 40.-ot találsz nálam megvan az egész hóbelebanc lementve/az oktatásit is beleértve/,
amikor már a Pokorni is visszakozik,amikor
már a belekényszeritenek értelmes
embereket olyanba hogy megint az újságok
sorai között kell olvasni,stb,stb.
/Frankfurter Allgemeine Zeitung-ban például
hetente jelenik meg a mai magyar kormánytól
egy fizetett riport(ami azért nem meri teljesen eltakarni a tényeket,mivel akkor más leirja),ami Németországban egy konzervetiv lapnak minősül/
akkor talán el kellene gondolkozni egy olyan
egyszerű dolgon ,hogy talán a meg/még nem/nyert önkormányzati választások után
hova juthat el egy olyan ország amiben
az a legfőbb irányitó szempont:hogy a főnöknek mindig igaza van,és csak másodsorban érdekli az a dolog hogy valaki ért-e valamihez avagy nem.
Soltika/tollashátúkiskacsa/ + biztosDr.Főbiztos Főhurráoptimistaipari miszter ,mellesleg statisztikai néphülyitő.
REMÉNYT!
Igen, mert ennél már tényleg csak jobb jöhet.
Tudom, volt már róla szó, de szerintetek egy egész országot HÜLYÉNEK LEHET NÉZNI, amikor ocsmány v. azt mondja, hogy "ilyen értelemben FELÉRTÉKELTÜK a forintot" ?!?!?!?
Ki mondta neki, hogy a nép ennyire idióta, hogy ezt így lehet tálalni???
Jogászhülye, hülyejogász.
A mérsékelt leértékelés még nem felértékelés, te birka.
Két dolog van: plusz, mínusz
Ezt még egy diploma nélküli leendő miniszter is meg tudná különböztetni.
Szegény Surányi....
Még csak nem is mondhatja, hogy monnyon le. Mindezt a TV-ben. Szégyen.
Ilyen értelemben felértékelődött a kormányról való véleményem.
Egy kis memóriaserkenést kaptam.
Nem ma, hanem az elmúlt két hétben.
Beugrott (mert eléggé feledékeny vagyok) hogy mivel húzta ki a gyufát az első szabadon választott ormány. Merthogy itt van újból:
- a hivatalos horngyulázás (Dajcstomi azsonta, istenőrizz, hogy mi a szocikat gyanúsítottuk a TÖRVÉNYTELEN és TITKOS stb. - ugyanakkor a Napi Mao szalagcímben hozta, hogy "Horn Gyuláék megfigyeltették a FIDESZ politikusait" alcím. "a szocik MÉG tagadnak" (kiemelés tőlem)
- a forint felértékelésének hangoztatása (amire annakidején rá is b@sztunk)
- idétlen nyilatkozatok, majd magyarázkodás, hogy nem is úgy gondoltuk, meghogy már megin a sajtó...
- a "sajtóval" való nagyon rossz kommunikáció
- Tőkés László, Duray Miklós, Csoóri Sándor túlszerepeltetése a médiában
- a békés átlagpolgár kedvének elvétele saját nemzeti identitásától
- gyűlölködés, uszítás az egy kalap alá vett "kommunisták" ellen
Az Antall-Boross éra bukott kádereinek a közéletbe visszacsempészése némileg emlékeztet arra, amikor Gyuluék visszahozták Dunai elvtársékat, de bevallom, én Ribánszkytól és Prieszol Olgától jobban féltem, továbbá Dunai elvtársék 94-ben is azok voltak, akik 89-ig, és nem fordítottak köpönyeget, mint sok szabadon választott társuk (akik nem voltak restek 94-ben újból a damaszkuszi út felé kacsintgatni)
Himnuszügyben.
Tetszik, hogy egy általam régen ignorált asztaltárs idézi a hozzászólásomat egy másik topikból a saját szájaíze szerint, majd vitába is száll vele.
Én - többek között - annyit voltam bátor közkinccsé tenni, hogy nem jó, ha egy amúgy is pesszimista nép nemzeti imádsága egy megzenésített panaszkönyv. Értendő ugyanez a Szózatra is.
Ego.
Szegény én. Nem emléxem, mikor és hol rúgtál belém.
Baj?
Az öszödi illegális polgári kormány úgy döntött, hogy október 1-től mérsékeli a forint csúszóleértékelésének mértékét. Ez O.V. illegális miniszterelnök szerint tulajdonképpen a forint felértékelését jelenti. Ezt a döntést az tette lehetővé, hogy az illegális öszödi kormány uralkodása alatt megszilárdult a gazdaság, elzárták a pénzpocsékolás csapjait. pl. a tb. önkormányzatok felszámolásával.
Szűzmária édesanyám!
A forint árfolyamát az MNB, mint független jegybank határozza meg. (Ugye elefánt, hogy dübörgünk, mondja a kisegér a hidon.) Az pedig, hogy valami kisebb ütemben romlik, mitől jelent felértékelést? Hacsak nem az van a leértékelési ütem csökkentése mögött, hogy az indokoltnál kisebb lesz a csökkentés mértéke, ez azonban igen hamar vissza fog ütni a külkereskedelemben.
Aztán, mi a fene szilárdult július közepe óta?! Néhány tízmilliárd Ft-ot elnyelt a Postabank, és ha igaz, meg sem áll százmilliárdig. A fizetési mérleg aggasztó mértékben romlik a külföldi tőkekivonás miatt. (Ez spec. nem az illegális kormány sara, de attól még tény!)
A tőzsde mélyrepülésének végét még jósolni sem lehet, de következményét, a további tőkekivonást, az MNB intervenciós közbelépési kötelezettségeként a devizatartalékok számottevő csökkenését még egy jogásznak is fel kéne fogni, különösen, ha szakértők hada tart neki alapfokú közgazdasági szemináriumot.
És mi történt az OEP-nél? Azonkívül, hogy megkezdődött az érdi sztárriporter és a kórboncnok regnálása, érdemi változtatásról még az elfogult kormánypárti sajtó sem adott hírt. Csak tán nem azért, mert nincs miről?
Ó, ma nem kamu ígéreteket kaptam, csak a szokásos simlit.
1. Vádoljunk meg mindenkit, hogy simlis (nem Simlicske!!! csak simlis), hivatkozzunk dokumentumokra, és ha megidéznek, küldjük oda a csicskánkat. (ejnye, ennyire ócska egy karatetábor volt, önbizalmat se adott?!?!?!)
2. Egyébként meg hallgassunk csak szépen, az első botrány talán elül magától. (birkák!!!)
Ami pedig a tandíjat illeti, jónéhány éve gyakorló egyetemistaként az a véleményem, hogy régen nem a tandíjról kellene beszélni. Ezt a 10-20 ezrest minden épkézlább egyetemista 3-4 elissza, elfüstöli, stb. egy szemeszter alatt. Bassza meg (ezer bocsánat a mimózáktól), úgyis mindenért fizetni kell, eddig meg egy kormány sem akarta kitömni az oktatást sok-sok milliárddal, ha ez az összeg is kell hozzá, ám legyen.
CSAK: Aki nem tudja fizetni, (igen, elismerem, nem is kevés, pláne ezeket a huncut levelezőket nézve, Kodolányi :-), stb., a privát sulikról, MBA-ről nem is beszélve) annak valami istenverte hitellehetőséget kellene ebben a pógári országban biztosítani, hogy azt nagypógár korában rendes pógárként visszafizethesse. Egyébként amióta megbokrosodott a tandíjügy, erről az aprócska részletről sikerült a legjobban megfeledkezni. Engem személy szerint ez dühít a legjobban. Erre még ezek a huncut fiatalmagyarpolgár-kereszténynemzeti demokraták is elfelejtettek kampányukban igérgetni. Igaz, érthető. Melyik 18 éves szavazott volna így rájuk?
Hogy hangzik az, hogy "lesz tandíj, de kaptok rá hitelt gyermekeim" ?!?
Na mindegy, aki szegény, haljon meg.
Erre tendálunk. Vagy pesszimista vagyok???
Egy lassan kidurranó luffballont amiből még zakó is lehet.Egyelőre figyelemelterelésnek
a tőzsdei helyzetről jó,csak ez szerintem
roppant sokba kerül az ecceri állampolgárnak.
De legalább rámutat olyan tényekre hogy valójában kik is irányitják a mai magyar
politikát csúcsszinten.
soltika/tollashátúkiskacsa/ + Dr.Meh/király
Finci kutya a négy Főpógári osztályt kinevező
Engels linkeld ide az osztrák címert, mit kell elemezzek rajta? Azt hittem költői a kérdésed és rögtön a válasszal jössz.
Hogy fogaskerék vagy sarló kalapács van rajta, vagy mire akarsz kilyukadni?
Ja, és nagyon-nagyon sürgősen érdekelne személy szerinti érintettségem folytán is, hogy végül is 1999. január 1-én mennyi lesz a nyugdíjemelés?
Mer ugye a hatályos törvény szerint úgy cca.20% körülinek kéne lenni.(állítólag jogállam azéz az ami, mert bétartják a törvényeket még a kormányok is)
Íjnye, most jut eszembe.
A törvényt is meg lehet változtatni ha a magasságos kormány érdeke úgy kívánja.
Volt már rá példa ugye(OTP lakáskamatok esete), hogy a megváltozott körülményekre hivatkozva a kormány javaslatára a T.Ház egyoldalúan módosította a szerződést, sok-sok ember kárára (és a bank hasznára), AB jóváhagyással.
Most meg ugye megoldást keresgetünk, hogy ne kelljen kiköltöztetni a pógárt.
(persze ha a pógár is módosíthatná egyoldalúan a törvényt...)
Egy szónak is többszázezer(többmillió) a vége:
mennyi is lesz az értékmegőrző nyugdíjemelés?
Hát nem elég az nekünk, hogy minket hülyítenek, még mi is azt tesszük egymással?
bubu kedves
-Volt egy csomó ígéret
-most meg van egy jó nagy csomó magyarázkodás, hogy hogyan kell(kellet volna) azokat érteni
Tudod nekem legjobban az "tetszett" az a nagy magabiztosság ahogy "kedvenceid" a választások előtt szinte mindent(minden szinten) megígértek.
(Még a dr.Monnyonle-t is letagadták közvetve)
Na most amikor eljött a "nagy győzelem pillanata" mr.Orbán polgár azonnal szinte zsigerből mondta, hogy hááát először leltárt kell csinálni mert ugye ők honnan tudnák(tudhatnák), hogy milyen helyzetben is van az ország.
Na ezért kérdem én, hogy ha nem tudták, akkor miért ígérgettek?
Ha meg tudták akkor meg miért most beszélnek mellé?
Egyetértünk, kifejezetten jó lenne, ha a FIDESZ szoc-kult-eü-ígéreteinek túlnyomó/jelentős részét teljesítené. Tandíjat pedig úgy lehet eltörölni a magánszférában, hogy dotáljuk, vagy az adóból leírhatóvá tesszük, vagy másképp, mittudomén, nem én ígértem. De nekem legalább van polgári ötletem arra, hogy a polgári kormány polgári módon tudja teljesíteni polgári ígéretét, a Főpolgár Mesternek meg nincs.
Engelsbarat,
szereny velemnyem szerint:
ha minden igeretuket csak ennyire tartjak be az meg nagyon jo buli lesz
erre azt mondani hgy "csillogoszemmel nem mondott igazat" legalabbis szorszalhasogatas
tkp milyen alapon torulhettek volna el magan intezmenyekben a tandijat? betiltjak?
Pedro!
A belső ügyében nem akarom most elkezdeni a 101. vitát, ezzel már teleszemeteltük a Törzsasztalt.
De a külsőnél maradva, én a pártszimpátiától vagy unszimpátiától függetlenül nagyon nem örültem annak, hogy Horn volt a miniszterelnökünk, s alkalmatlanságának egyik bizonyítéka számomra a megjelenése volt. Ne legyen nekem olyan miniszterelnököm, aki képtelen úgy megkötni a nyakkendőjét, hogy ne látszon ki a legfelső inggombja. Hornnál ez 100 esetből 99-szer így volt.
Azt is rühelltem, hogy O.V. egy olyan zakóban állt ki fényképezkedni a francia elnök mellé, mely olyan gyűrött volt, mintha a kutya szájából húzták volna ki. (Ö a polgár?)
Kezdjük el, megint. A legegyszerűbb, ha első lépésként szó szerint idemásolod a 40 pontból azt, ami az ígéret volt. Jó? Aztán megnézzük a törvényt. Aztán megnézzük, hogy Szájer mit nyilatkozott.
Addig is: én úgy emlékszem, hogy
1) megígérték az első tandíj eltörlését.
2) Mindenki azt hitte, úgy emlékezett, azt mondta, hogy a tandíj eltörlését, úgy általában ígérték meg, a fiúknak ezért jópár százalékot kaptak a választásokon.
3) Eltörölték a tandíjat, de
3.1) csak az állami intézményekben
3.2) csak az első tandíjat.
4) Választási ígéreteiknek a 3.1-es cselekedetük, a közhiedelemnek a 3.2-es mond ellent.
5) Szájer - a közhiedelemnek megfelelően (2), és a választási ígérettel ellentétesen (1) - azt mondta, hogy eltörölték a tandíjat. (lehet, hogy rosszul emlékszem Szájer nyilatkozatára, ezért kell utánanézni, ha nem ezt mondta, vissza az egész)
6) Nem törölték el a tandíjat. Szájer tehát nem mondot igazat.
7) De nem is ígérték, hogy eltörlik. Szájernek tehát nem kellett volna eltérnie a szent igazságtól csak azért, mer' az ollyan jól hangzik, hogy "eltöröltük a tandíjat"
8) Viszont az, úgy emlékszem, tény - na, ennek kéne még utánanézni -, hogy az ígéretben nem volt szó arról, hogy "csak az állami intézményekben" törlik el a tandíjat. És a törvényben (ennek is utána kell nézni) csak az állami intézményekről van szó, tehát az átverés esete forog fenn.
9) én viszont amott alant csak Szájer nyilatkozatára mondftam azt, hogy nem igaz. (6)
telleg aludtam ugy latszik dialektika orakon...
nem ertem
most mi a baj?
azt igertek, amit teljesitettek
ebben megegyezunk
akkor miert irod, hogy nem mondott igazat?