A kérdés az, hogy a 38/A vagy a 39/B/11 nyomtatványon adtad be a kérvényt, mert idén májusban lecserélték az 38/A-t erre az újra. A másik probléma, hogy csatoltál-e igazolást arról, hogy megtudsz különböztetni egy franciakenyeret egy baguetttől? Mert, ha nem akkor igazolás kell arról, hogy képes vagy orrbefogás nélkül megenni egy 2 éves Rockfortot.
Szóval nem minden a nyelvtudás, ne felejsd el az apróságokban megbúvó részleteket sem.
Nem óhajtok a múltadon okoskodni, de nem biztos, hogy egy korábbi rossz döntést egy újabb rossz döntéssel helyre lehet hozni.
Szerintem gondold meg mire és hogyan.
Itt sem könnyű, sőt... Esetleg németo vagy anglia könnyebb lehet, főleg Angliából mondják, hogy ott kevésbé "türelmetlenek" a külföldiekkel. Németo-ból meg könnyebb hazautazni.
A dűlőnk volt párttitkára, és a rendszerváltás óta polgármestere, mondta. Ő csak tudja, mivel 6 hónapos pártiskolát végzett még régen, és 3 diplomát kapott. Az elsőt marxizmusból, a másodikat leninizmusból, a harmadikat "a rohadt-alma felhasználása a disznók etetésében" cimű tanulmányáért kapta a Központi Bizottságtól.
Még azt is mondta többek között, hogy " ...a francia nyelv nagyon könnyű. És, ha valaki a nyugati imperjalista...ööööhh...akarom mondani, az Únió nyugati országaiba látogat, s főleg Franciaországba, a resztókban nem lesz semmi problémája. Elegendő csak mondani: "pidza nyám-nyám"! És ha a pincér megkérdi: "glu-glu?", azt kell rá válaszolni : "no glu-glu, no euro". Általában a személyzet ki van oktatva a Magyarországról jővő diplomások fogadására...."
Részemről csak annyit, hogy még mindég nem kaptam munkanélküli segélyt a franciáktól, mivel ott szeretnék dolgozni, igaz hogy magyarul írtam a kérvényt, és Celdömölkről küldtem, de micsoda bürokrácia lehet abban az országban !!!
Passz. Csak annyit tudok hogy 2-3 éve mikor volt egy nagy razzia mikor sok hasonló helyzetben levő embernek küldtek felszólítást de büntetés nem volt.
TAJ kártyád nem érvényes ha nem fizeted a hozzájárulást, pár éve minden orvosnak kötelező online ellenőrizni az érvényességet kezelés előtt, a rányomtatott lejárati idő semmit sem jelent.
"Hallottam, hogy Franciában sok a magyar, és hogy ott nagyon szeretik a külföldieket, különlegesen a magyarokat."
:-) Ugye ezt viccnek szàntad ? Nem tudom kitôl hallhattàl ilyet, mert pont, h a franciàk nem szeretik a külföldieket (kivéve az amerikaiakat és talàn angolokat), de fôleg nem a magyarokat.
Végigolvasva a hsz-odat, azt hiszem az egészet csak poénbòl irtad, nem ? :-)
Melyek azok a városok ahol vannak komolyabb teher tengeri kikötők és/vagy konténer terminálok(pl:Le Havre). Rakodógépkezelői munkakörben szeretnék dolgozni.
Valaki tudja-e, hogy az angol targoncás jogosítványt elfogadják a franciák? Van referenciám is Angliából.
Sajnos tudom (ill sejtem) mit tanácsolsz, amit nagyon köszönök!!! Minden tanácsot szívesen veszek mert mindenből lehet tanulni! Igen a Nizza drága ott inkább a környéken kell albérletet nézni. Arra találtam egy oldalt de még majd kell nézni többet. Abban is igazad van, hogy a páromnak kell 1 fix munkát találni és akkor talán több az esély..ezért miatta lehet hogy észak-nyugat rész marad? Nem beszélek a most nyolcadikba lépő lányomról, suli..(évközben)??Neki az angol jol megy (itthon) De őt nem féltem gyerek jó az agya, jó a nyelvérzéke, bár nem repdes.. Ha viszik" a házunkat menni kell. 48 éves vagyok és 40 éves futam időt írtam alá..85 betöltöm mire a havi 220ezres könnyített" futamidőm lejár..na neee. Szóval megyünk! Aranyos vagy a tanácsaidért köszi bármilyen tanácsot segítséget elfogadok!
Új vagyok ezen a fórumon. Kecskemét mellöl jövök, és munkát keresek külföldön. Két diplomám van, és több tájszólást beszélek. Így arra számítok, hogy jól megfognak fizetni. Hallottam, hogy Franciában sok a magyar, és hogy ott nagyon szeretik a külföldieket, különlegesen a magyarokat.
Sajnos franciául nem beszélek, csak néhány szót, pl. "no problem", "ok", "ciao".
A mosogatást is elválalnám, ha adnak egy mosógépet, aminek a gombjára csak rá kell nyomni, és ha nem túl komplikált a masina, és ha valaki elmagyarázza magyarul, hogy működik. A tengerparton szeretnék találni valamit, mivel állítólag ott mindég jó az idő, és nem kerül sokba az élet nyáron. Lehet ingyen fürödni.
Ha tudna valaki jótanácsot adni, az sokat segítene, és főleg, hogy hol lehet munkanélküli segélyt felvenni mint EU polgár!
Ha jol ertem semmifele konkret terv nincs, ha szabad egy-ket keretlen tanaccsal szolgalni, elobb uljetek le es gondoljatok at hogy milyen orszagban, pontosan hol es mit erdemes csinalni. Pl az hogy Nizzaban eljetek (ahol mellesleg draga az alberlet) es a parod Genovaba jarjon dolgozni, egyszeruen kivitelezhetetlen mert autoval 2 ora az ut (dugo nelkul) - akkor mar inkabb Genovaban kene elni.
Az a melo amire celzol: assistante maternelle, vagyis hivatasos bebiszitter. Tobbhetes vagy honapos kepzes kell hozza, meg kell venni az osszes felszerelest (babaagyak, etetoszekek, autoulesek, ketszemelyes babakocsi, jatekok stb), a hivatal aki ezert a szakmaert felel, kijon hozzad es felmeri a lakasodat es a felszerelest, hogy megfelel-e annak hogy 1-2-3 babat ellass. Ehhez a munkahoz konkret nyelvtudas kell. Olyan fekete munkat biztosan lehet talalni, hogy ovibol/sulibol hazahozni a gyerekeket es uzsonnat-vacsorat stb kesziteni nekik, de ezzel szerintem havi kb 300 €-t lehet keresni.
Nem akarlak elkeseriteni, csak talan jobb elobb elgondolni hogy a parodnak hol van nagyobb eselye munkat talalni, olyan helyen ahol te is szivesen laknal, megvarni mig biztos a munkahelye (pl probaido lejart) es utana lepni.
Hát tudom ill, gondolom,hogy nagyon nehéz lesz! De nekem innen menni kell.. A párom mint írtam kint van és épp Bretagne-ben. De én délre szeretnék menni.(?!) Ő olaszul és németül jól beszél, gondoltuk,hogy (felszolgáló a szakmája de pizza szakácsként már sokat dolgozott dél tirolban és a németeknél, ezért talán lent Nizzában áttudna járni Genovába vagy ott helyben kapna munkát amugy 9 éve már gipszkartonozik. Nekem kereskedő szakmám van de minden meló érdekelni fog! Remélem mosogatást vagy takarítást kapok. Természetesen minimum Kb 4 havi lakbér kell az induláshoz mimimum+ megélhetés. Igen hallottuk, hogy a franciák nem beszélnek más nyelven mert,hogy ők otthon vannak! De remélem megleszünk valahogy.
Állást milyen oldalon kereshetek,egyenlőre érdeklődési szinten hogy mégis mik vannak már ha vannak?Majd a gogle fordító segít..Az itteni nagykövetségen azt mondták,hogy az ottani emberek nem szívesen viszik a gyerekeiket oviba bölcsibe inkább házhoz viszik és ilyen munkát hamar fogok találni..Na? Ugy legyen..hát nem tudom, talán túl szép és egyszerű volna!?
En ugy gondolom, hogy mi europaiak, legalàbb Europa orszàgait kellene, h ismerjük. S ezt azelôtt meg is tanitottàk nekünk magyaroknak màr az àltalànosban (sôt az egész vilàg fontosabb orszàgait is). Fr.o-ban nem ezt tapasztaltam, mint màr régebben meséltem is rola a topikban...