Weinstein botrányai és felesége története után megszólalt a férj, Schilling Árpád is. Ő a Facebook-oldalán azt írja, hogy a történetet ismerte már, de soha nem biztatta arra a feleségét, hogy nyilvánossá tegye az ügyét, mert „egyrészt tudtam, hogy ez rendkívüli megterhelés lesz számára, másrészt, mert nem tudja majd bizonyítani, amit ténylegesen átélt.
És most frusztrálja Schillingéket, hogy a balliberálisok között világhírő sztárrendezőnek nem jutott még egy Vígszínház sem, csak egy krétaporos zugszínház.
Még ha színigaz is, amit a lotyó Schillingné állít névtelen betelefonáló szereplőtársaival, az sem veti fel még csak a gyanúját sem bármilyen bűncselekménynek.
Erkölcsileg is igen nehéz fogást találni Martonon, legfeljebb ha az adott időben felesége volt vagy komoly kapcsolata.
"...ha Marton bepereli a színésznőt rágalmazásért, akkor "aki most magát áldozatként tünteti fel", könnyen lehet gyanúsított. Ha ez történik, akkor neki kell minden kétséget kizáróan bizonyítania, hogy megtörtént a zaklatás. Ha ezt nem tudja megtenni, akkor akár 2 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetik rágalmazásért.
A jogász kifejtette, mivel az ügy 20 éve történt, így már elévült.
"A bizonyítás szinte majdhogynem lehetetlen, az egyetlen esélye, ha mások is mellé állnak, ezáltal nagyobb hitelességet kap a története"
- mondta Hyross Virág, hozzátéve, hogy ez elrettentheti az elkövetőt attól, hogy jogi útra terelje az ügyet."
Azért kellenek a #metoo-k, hogy elkenjék a rágalmazási ügyet.
"A jogász elmondta, az ártatlanság vélelme fennáll a rendezővel kapcsolatban, ha történt is bűncselekmény, az 20 év távlatában már elévült, a bizonyítás pedig szinte lehetetlen a színésznő esetében."
A támadás hétfőn este történt, amikor a lány futni volt. Heten eszméletlenre verték, de ez nem számít, csak az, hogy ki tapogatta Marton puha csúnyáját.
. „Olyan sok telefont, üzenetet, megerősítést kapott Lilla, köztük arról, hogy ez az ember évtizedek óta folytatja ezt a tevékenységét, hogy úgy érezte, meg kell neveznie” – jelentette ki Kálmán Olga műsorában a rendező. Schilling szerint azért is fontos volt a kiállás, mert amíg nem volt meg a név, csak a körülmények, addig mások is gyanúba keveredhettek.
Apropó, áldozathibáztatás aki tisztán lát most nem Lillát hibáztatja. Ő valóban áldozat, csak nem Martoné, hanem a férjéé. Hiba volt hozzá mennie feleségül.
A történetet régről ismertem, még azelőttről, hogy mi együtt lettünk volna. Együtt dolgoztunk, és elég régóta ismerjük egymást. Azért is jó, hogy feljön ez a téma, mert az én szégyenemről is szól és mindannyiónk szégyenéről, amit adott esetben hallunk, és azt mondjuk, hogy borzalmas, és aztán nem tudunk mit csinálni, mert nem tudjuk, mit kéne csinálni. És tulajdonképpen amikor érettebbé váltam, akkor az volt a véleményem, hogy ezzel óvatosan kell bánni, mert mit lehet bizonyítani, és szeretnélek megvédeni. Amikor elém állt, hogy ezt nem bírja tovább, befejezi, akkor nekem már nem volt jogom megítélni semmilyen szinten – mondta Schilling Árpád.