A magyar női válogatott hétfői tokiói edzésén megsérült Kovacsics Anikó, az együttes csapatkapitánya, így ő már nem léphet pályára az olimpián. A 15 fős keretbe a helyére Helembai Fannyt nevezi be a magyar együttes.
ezek szerint ki sem kellett volna vinni. azt meg nem nagyon tudom értelmezni, hogy egy harmadik beállót cserélünk be helyette, ahelyett hogy Kiss Niki jönne.
Asztaliteniszben a japán vegyes páros legyőzte a kínaiakat. Óriási dolog.
2 éve nálunk volt a VB, tolmácsoltam egy japán társaságnak, végig néztem velük a versenyeket is. Tudom, hogy ez nekik mennyire fontos. Óriási örömünnep lett volna, ha vannak nézők. Beszélgettem két nővel, az egyiknek a lánya, a másiknak az unokája az egyik japán női páros tagja volt. Akkor 19 éves volt a lány, 4 évesen kezdte. Az anya elmesélte, hogy a család életét ebben az időben végig az asztalitenisz határozta meg.
francia lányok 3-3-mal állnak, akiktől a grazi selejtezőben hosszabbítás után kaptunk ki. de egyelőre a debreceni selejtezőben győztes olaszok is továbbjutásra állnak.
fiúknak sztem már az is mák volt, holt a pótkvali döntőjéig elmentek, az ő kijutásuk nem volt reális. lányok viszont elcseszték, bár honosítás nélkül a közelébe sem kerültek volna.
Fáj nézni a 3x3-as kosármeccseket. Debrecenben 1 nyamvadt másodpercen múlt a magyar(-amerikai) női csapat kijutása. A férfiak is a döntőben véreztek el. Kár, mert ha rákapnak a nagyhatalmak, többször a közelében sem leszünk ennek.