A denszesznek semmi értelme. Egy teli tank benzinben van 2,5liter etanol, ha az nem tisztítja a rendszert, akkor a denszes sem fogja.
Ha még garis az autó, akkor Gyulai, Gombos, Autobinck. Nekem csak az utóbbival van tapasztalatom. Ők csinálták a szelepcserét és meg voltam velük elégedve. De a többiről is jókat hallottam.
Nagy kérdés; HOL...? Én a Budapest, III. Szentendrei út 237.-be, a Chevrolet Gomboshoz járok már 4 éve, és abszolút elégedett vagyok velük. Persze lehet, hogy ez egyeseknek túl messze van: mondjuk Debrecenből... :-D
A benzintankba,tisztítás gyanánt... Tudtok korrekt szervízt ajánlani? /Nekem szintén koreai autóm van,csakaz "ellenfél" táborából,rio 1.4 ex cool,és ha tudunk a fórumon segítünk 1másnak.Egy típushiba miatt már hármunk autóját javították + ugyanott,én kezdtem a sort,a tanácsomra ment a másik két kolléga is oda.../ Köszi:Feri
Csereautót biztosan adnak - csak nem ingyen. Nekem garanciaidő alatt cserélték a szelepeket (típushiba), a 3 nap javítási időre adtak egy csereautót, de csak egy napi bérleti díjat álltak, kettőt nekem kellett fizetnem.
Sziasztok! Egy cimborám nevében írok/ autója:chevrolet lacetti 1.4 wtcc/ szeretnénk a segítségeteket kérni. Probléma:check engine váratlanul elkezd villogni,majd folyamatosan világít.Többszöri újraindítás után kialszik magától... A szervíz gyújtórendszer hibát feltételez-computer összevissza írja minden hibakód fajtát.Kétszer öntettek bele denszeszt/1.5,majd 3dl-t/ amitől a szervizesek szerint meg kellet volna javulnia???!!!-kérdem én a gyújtásnak mi köze a denszeszhez?! Az autót akár sok napig is bent kéne hagynia a szervízbe,de csereautót nem adnak... Van valami ötletetek? köszönettel:Feri
Lacetti Sedan 1.4 SX Amikor 2006-ban átvettem, 8,5 - 9 literes fogyasztással indult, mostanra (~ 90 000 km után) lement 7,2 - 7,5 l-re - teljes egészében városi forgalom, sok klímahasználattal. Hosszú vidéki úton 7 l alatt is mértem már fogyasztást. (Mindig ugyanannál a kútnál tankolok önkiszolgáló üzemmódban.)
Az 1.4 illetve az 1.6-os SEDAN LACETTI-nek mennyi az átlagfogyasztása? Régebben mikor megjelent akkor azt olvastam hogy sokat fogyasztanak és ezért vettem másik autót de most lecserélném és újra szóba jött ez a típus.
Köszi a válaszod. Ez nem olyan hivatalos szervíz volt, ahol megemelték, hanem gumicsere, illetve ismerős csinálta az éves szervíz (beleértve a vezérműszíj cserét is). Ergo visszavinni így nem tudom. De közben magától megoldódott a probléma. A lecattiklub fórumon is utána olvastam hány ilyen gond volt másoknál és hogyan orvosolták (rázós úton, fekvőrendőrön rázták a kocsit és helyrejött). Illetve ajánlottak még céget ahol felújítják a teleszkópot.
Az én kombimon már nincs gari, 4 évesen, 100.000km-l vettem bő egy éve. Nem viszem szakszervízbe ha nem muszály. Van egy nagyon megbízható és hozzáértő szerelő pár utcára tőlem, azt javítja meg ami a hiba és sokkal kevesebbért, mint a szervíz. Amúgy lacetti szerelem ide vagy oda, a kocsi nekem is tetszik, de az egy év alatt sajnos 3szor volt okozott már meglepetést (kontakthibás műszerfal, elhaló benzinnyomás, teleszkóp beállás) ami nekem túl van az elfogadható határon. Másfelől amit vártam, megkaptama kocsitól - tágas kombi, relatív alacsony vételár, szép külső, megfelelően erős motor.
Szaisztok, 1,6 SW-be szeretnék tompított izzót venni. Tungsram +50% (?) volt benne, de hol kapni ilyet? A Tungs márkabolt megszűnt, a nagyáruházakban eddig ilyet nem találtam. Vagy milyen más jön szóba, hogy lássak is? Előre is köszönöm a segítségeteket. :-) Ormió
Mint abszolút kívülálló (háát, nőből vagyok :) :) ) kérdeznék kettő aprót.
Van nékünk egy 1,6 SW-nk, aminek közelg a 75ezres szervize és a műszaki vizsga. Utóbbit tudom, mire számítsak anyagilag - a 75ezres szerviz viszont nagyságrendileg mennyibe fájhat? A 60ezres tavaly eléggé húzós volt...
A másik: a klímánk KH-s. A szervizben egyszer már javították - akkor még garanciában -, a csatlakozókábel adja fel a küzdelmet (párom vmi ilyesmit mondott). Tél előtt nézettük meg, mert megint hol ment - hol nem ment (inkább az utóbbi), és azt mondták, annyira rövid már a kábel, hogy nem lehet cserélni a csatit rajta. Javasolták, hogy bontóban szerezzünk ilyet... Ööö... Szerintetek hol találok olyan utángyártott cuccost / bontott alkatrészt forgalmazó Lacetti-s céget, ahol esélyem van egy ilyen apróságra? Mondjuk nem a világvégén?
És egy rövid hozzáfűzés a gyári szervizekhez: mi Monoron vettük a járgányt, és oda is járunk vele, eddig elég korrektek voltak. Megsaccolták a szervizdíjat, és soha nem volt olyan, hogy több lett volna (nem találtak menet közben további elromlott/cserélendő alkatrészt).
Köszi! Nekem évente kétszer-háromszor jön ez elő, és mindig az az érzésem, hogy átvágnak a márkaszervizben.. Teljesen elveszi a kedvem a márkától, még szerencse, hogy annyira szeretem ezt a kocsit ;) Az utóbbi pár alkalommal ciklikusan villan fel a lámpa az indulásoknál: 1. felvillan, villog, kis idő múlva már csak világít 2. világít végig, nem villog 3. nem világít egyáltalán 4-5. lásd: 1.
Elég fura. Azt hiszem, szaki lesz belőle, azt remélem, ő már tudni fogja rögtön és nem az lesz a cél, hogy ne csődöljön be a márkaszerviz.
Tegnap olvasgattam egy másik oldalon is és "megnyugtató", hogy nem csak az én autómmal van ilyen gond, legalább nem én csinálok valamit nagyon rosszul :D Tehát érdemes volt felnézni ide és oda is ;)
Szia, nem értek hozzá, csak azt tudom, nekem elég hamar szelepcserét ajánlottak fel gariban, ez megoldotta a problémát - legalábbis két év, kb.30 000 Km ment azóta gondtalanul. :-) Ormió
Azért írok, hátha tud valaki segíteni nekem. Most már évek óta visszatérő probléma, hogy időről időre világítani kezd a motorhibát jelző lámpa. Több szervizben is jártam már, többen, többfélét mondtak (leginkább, hogy koszolódik a városi használattól), mindig „megcsinálták”, garanciában. Nemsokára lejár a garancia, és az utóbbi napokban újra bejelez a lámpa. Találkozott más is ezzel a problémával? Nálatok mi lett a vége a sztorinak? Szerintetek érdemes még bízni a márkaszervizekben? Őszintén szólva nem akarok egy rakat pénzt kifizetni újra a kötelező szervizért, mert azt gondolom, hogy úgysem csinálják meg rendesen. Egyáltalán valóban érvényét veszti a garancia, ha nem viszem el kötelező szervizre? Legutolsó alkalommal 60 liter benya fogyott el belőle 400 km alatt, ami szerintem lehetetlen, ergo kilopták belőle, azt hiszem.. Érdemes-e panaszt tenni a központnál ( a motorhiba miatt), vagy mi lehet a járható út? Vigyem el egy szakihoz, aki megcsinálja és hagyjam veszni a maradék 3 hónap garit? Ne látogassam többet a márkaszervizeket? Kicsit tanácstalan vagyok, mert a legjobb döntést szeretném hozni.
A tetőmet egy jégeső intézte el Bulgáriában, tavaly nyáron. 10-12 hupli van.
Vigasztalt, hogy közvetlen mellettem egy X6-os bömös állt, egyformán kaptuk az égi áldást. Hát, az hogy nézett ki: első szélvédő betört(!!), m.ház tető, és a rendes tető is szarrá törve. Asszony mondta is fotózzuk le, mert nem hiszi el, hogy mi ennyivel úsztuk csak meg, a tört fehér színű bömös tényleg tört fehér lett. Úgyhogy viszonyítás mennyire bírja a jeget.