Javaslom, hogy szakértővel menj ki, mert a /8-as pont olyan, ahol néha sajnos "csereszuabatosak" a feles és a kettes széria elemei!
A 60e necces, bár kifogható! Ha megvan a szervízkönyve, legalábis egy darabig vezetve, akkor hihetőbb! Az állapotáról pikk-őakk kiderül, h valójában annyi van-e benne! A lényeg, h original legyen! :-)
Hihető, bár inkább 160000 lesz az. Decemberben szereztem egy Daf 66 Coupet Münchenből, 1975-ös, szép, az óra 99999-ig számol, mutat 44000-et, a szervizfüzet 1995-ig vezetett, akkor 105000 km volt benne, vagyis 31 év alatt ment 144000-et, az évi 4650 km.
A német elég megbízható, az osztrák kevésbé, az angol és az olasz akár jól át is ver, ha tud. Saját tapasztalat.
Megnéztem a mobile.de-t és találtam egy nagyon szép darabot 5800 EUR-ért. Én teljesen "zöld" vagyok a témában, de hogyan lehet ezt honosíttatni? Mennyi lehet kb. a plusz költség a vételáron felül (pl. OT rendszám)?
Mert való igaz, hogy kint vannak gyönyörűek. Ennek konkrétan 2 db tulaja volt és 60.000 km alatt futott... Egy németnek én lehet, hogy ezt elhiszem...
Keresek állólámpába dízelmotort.Elsősorban 4 hengeres érdekelne de ha valaki elém tol egy 3.0-t azt sem vetem meg.Papír nem kell és az sem baj ha valami hiányzik róla.A lényeg hogy legyen benne kompresszió. Van egy motorom amiről tudom pótolni a hiányzó dolgokat úgyhogy érdekel akár hengerfej nélkül is blokk.
nekünk is egy aquablau 200D-nk van(pontosabban a feleségemé), a héten lesz fényezve ha minden igaz
a szinkombinációra annyit hogy léteztek ilyen szinek
a kék a 917-es aquablau(a saját autónknak csak tudom a szinkódját ;))
a fehér pedig valószinüleg a 050 weiss
a kétszinű autók tudtommal mind rendelésre voltak készitve, de lehetséges ez a kétszinű kombináció(mi is kacérkodunk a fehérrel második szinként)
de igazából ez a datenkarte-ból derülne ki
ha nincs meg a kereskedőnek akkor esetleg van esély hogy a hátsó uléstámla hátán megtaláld(feltéve hogy még az eredeti ülések vannak benne), vagypedig az alvázszámmal besétálsz a kárpátutcába és tizenegynéhányezer forintért kapsz egy másolatot
ez amolyan születési bizonyitvány amiből szinte mindent megtudhatsz az autóról:
alvázszám, motorszám, fényezés(amennyiben kétszinű volt azt is), belső kárpit szine, anyaga, felszereltség stb.
képek alapján az autó nagyon korrektnek tűnik, de azért élőben is kell látni
az árró anyit hogy kb 2 hónapja még 1.575.000 ért is volt talán hirdetve, ez reális árnak tünik ismerve mennyibe kerül egy JÓ felújjitás
őszintén szólva nekem ez volt eddig a legszimpatikusabb állólámpás amit a használtautón hirdettek.
De mégegyszer hangsújozom, mindenképp látni kell az autót és muteasd meg olyan valakinek aki ért az állólámpásokhoz
Én egy 28 éves MB, azon belül is Állólámpás rajongó vagyok. A hét végén felfigyeltem egy gyönyörű példányra. 200D, a színe "uszodakorlát kék" fehér tetővel.
Az autó Bp-en az Autópiac területén egy kereskedőnél várja jobb sorát. Volna egy pár kérdésem és biztos vagyok benne, hogy van itt jó sok hozzáértő ember.
Első az volna, hogy létezett-e ez a szín kombináció vagy ez már nem eredeti?
A kocsit 100%-ban restauráltnak hirdetik (egyébként OT rendszámos).
A legfontosabb talán, hogy nem ismeri-e valaki az autó tulaját???? Ezek a kereskedők csak egy darab eladandó vasat látnak benne, nem értékelik a finomságát. Megvan az alváz- illetve motorszám is, ha ez segít. Majd beírom.
A vételára 1.790.000.- a kereskedőnél. Ennél drágább Állólámpást (limuzint) nem találtam a Használtautón.
Mennyire reális ez az ár? Érdemes-e belevágni? Vagy vegyek egy olcsóbbat és rakjam rendbe?
Egyelőre ennyi. Minden információt ezzel kapcsolatban, meg egyébként is köszönök!
ezt az autót ismerem, egy igazi Merci megszállott árulja. Ausztriából hozta be már régebben saját használatra, itthon P rendszámmal használta.
Ahogy láttam a gépet, szerintem nem csinálsz vele rossz vételt ezért az árért. Saját magának szánta a gépet, amikor októberben láttam, még szó sem volt az eladásról.
Ha honosítani akarod, akkor azt kell nagyon megnézni, hogy ne legyen benne semmi évjáratidegen (pl. az 5 sebességes váltó), és hogy eredetileg is a 250-es motorral volt-e szerelve. Sok kiderül az alvázszámból.
Étvággyal meg, ha hétvégi örömautónak kell, évi pár ezres futásra, nem igazán érdemes igazán foglalkozni :-))
Először is figyelmeztetlek, hogy a látvány csak egy dolog, a tényleges birtoklás, használat és az azzal járó élmények egy életre meg fogank fertőzni és ráadásul nem gyógyitható
Ha kellően megfontoltad a figyelmeztetést akkor az autóról:
Nekem a coupe az állomautóm volt(most is az)
amikor vettem nem volt pénzem egy tökéletesre tehát vettem egy roncsot amit saját kezüleg felújitottam anygilag hülyesség volt sok szabadidőmet is elvett
viszont élveztem a felújjitást és sikerélményeket is adott-de ehez nagyfokú mazochizmus, elszántság, garázs, szerszám, kitartás, idő, pénz, türelem stb kell
amennyiben megengedheted magadnak mindenképpen egy tökéletes példányt ajánlanák, bár ezt sajnos már nagyon nehéz kifogni
ez a képek alapján elég jónak tűnik, de mindenképpen kell személyesen látni
ami a legfontosabb: a karosszéria-ennek a felújjitása kerül a legtöbbe, illetve ez az állólánykák "leggyengébb láncszeme"
ha csak kicsit is gyanus a karosszéria számithatsz egy milliós költségre(ugyanis fényezni is kell)
a motor:
én a 280-as duplavezérműtengelyest ajánlanám(280ce) ugyanis 35 lóval erősseb, ugyanannyitt fogyasz és mivel újabb konstrukció könnyebb alkatrészt szerezni hozzá
bár igazán azt a 35LE különbséget nincs hol kihasználd
nekem most 13-14 körül fogyaszt 160-180 as utazótempónál, városban viszont közelit a 20-hoz(igaz autómata váltóval)
ennél sokkal lejebb nem igazán lehet vinni, bár az 5-ös váltóval(amiért elég sokan fognak irigyelni) lehet hogy óvatos tempóban(90km/h) megközelitheted akár a 10 litert is
a papirok:
amennyiben a tulajdonfolytonossággal nincs probléma és nincs sok tulajdonosváltás akkor nem probléma
-ha sok tulajdonváltás volt akkor annyiszor kell megfizetned a vagyoszerzési illetéknek csúfolt sarcot(24ft/ccm)
elméletileg egyszerű a forgalomba helyezés gyakorlatilag nem(gondolom ismered a magyar bürokráciát)
mindenképp kell egy veteránminősités aminek ha jól emlékszem kb 20e ft a dija és természetesen az autó megfelelő állapotú kell legyen
ezután müszaki(lazább mint egy mai autónál), biztositás (15e ft/év), származásigazolás(auszriából) amire én 3 hónapot vártam, átirási illeték rendszámtábla dij stb, stb
tehát megoldható de nem egy napról a másikra és nem kevés pénzbe kerül
U.I. : mennyire ismered az állólánykát(illetve hibalehetőségeit?)
ha men szólj és leirom mire kell figyelni, bár mindenképp jó lenne ha vinnél magaddal valakit aki ért hozzájuk
Sziasztok! Csatlakoznék azok sorához, akik már ezen oldalakon bevallották: bizonyos vizuális élmény, egzakt módon kifejezve: az MB W115-ös és rokonai látványa ellenállhatatlan birtoklási vágyat ébreszt bennük.
Engem is elért a vég és a használtautón megláttam ezt a kicsikét: http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=933674&command=ugras&screenwidth=1024
A segítségeteket szeretném kérni, kiemelt módon 250CE kollégájét, hogy mit gondol(tok) a gépről, érdemes e megnézni, ha igen mire kell figyelni és neki mi a tapasztalata a tipussal. Milyen bonyodalmakat jelenthet az osztrák forgalmi?
Azért gondoltam erre a tipusra, mert elsősorban hétvégi, hobbiautó lenne és szeretném használni autópályán, esetleg egy-egy hosszabb távon is és mégiscsak áll a z a lámpa na...
Kétségeim leginkább a honosítás, illetve a fogyasztás terén vannak. Mennyire horrorisztikus az étvágya? Lehet-e rajta valamit segíteni?
Esetleg milyen más állólámpás tipusra vethetem tekintetem a fent vázolt célokkal?
Az első probléma a méret, az átlag gaázsok olyan kicsik hogy egész egyszerüen az állólányka be sem fér és akkor még nem beszéltünk arról hogy esetleg az ajtót is ki kellene nyitni a kisálláshoz
2: nem biztos hogy egy zárt garázs jobb az autónak
a párás levegő sokkal jobban árt az autónak mint a szabad ég ezért mindenképpen kell gondoskodni a garázs kellő szellőzéséről, meg mielőtt leteszed az autót mindenképpen alaposan mosd le
tudod a problémás helyek: lámpabili felett, hátsó küszöbvégeknél, első sárvédő hátsó része stb.
Ja és még valami: garázst venni szerintem, ha csak nem tudsz mit kezdeni a pénzeddel és mindenáron garázsba akarod feketetni, nem igazán érdemes. Nem tudom máshol milyenek az árak Budapesten, én a III.kerben néztem szimpla lakótelepi garázsokat (más eladó errefele nincs), itt 2,5-3 mFt-ba kerülnek....
Kérdés, hogy milyen igényeid vannak és mennyi pénzt szánsz az autód tárolására.
Lehet kiadó garázst találni, nézd az interneten az ingatlanos oldalakat.
Szerintem a teremgarázsok felejtősek, ráadásul olyan áron lehet ott helyet bérelni, amennyiért már bőven találsz saját, zárható garázst is.
10 eFt/hó a minimum amit rá kell szánni, ha nem ismerőstől bérelsz, figyelj rá, hogy a régebbi garázsoknak, amiket még szoci autókra méreteztek, sokszor annyira keskeny az ajtajuk, hogy a merci nem fér be.
Ha csak ritkán használod, és nem akarod az utcán tartani, akkor a haver sufnija (ha nem ázik be, nem csinálnak az autóra benne a madarak, megbízol a haverban) lehet a legjobb megoldás. Nem tapasztaltam, hogy utrcán amúgy bántották volna az állólámpást, de nem tesz jót neki a szabadég alatt ácsorgás, főleg télen.
szia, koszonom az otleteket. alapjarati fordulaton pruszkolt, ezt a megszakito ujraallitasaval es kondenzator kicserelesevel illetve rezgyertyak hasznalataval kikuszoboltem. most szerintem kb 25ot ehet abbol elnezve, ahogy fustol.:) ma megyek COra. igazabol azt nem tudom, hogy hol a tolerancia kuszob egy ilyenfajta bejaratos motorrol. azt, hogy ezek a mocik szemelyiseggel birnak azt tudom es imadom:)
Hidegen jol megy aztan fokozatosan romlik, vagy netan forditva?
Magas fordulaton abbahagyja? 80-nal ralepsz a gazra, akkor megindul, vagy kohhint nagyokat? CO? Hidegindito? stb? Gyujtas hol van?
Ezek a m115-osok MINDIG jarnak valahogy, ez a jo bennuk, meg a rossz is.
Nehez oket bekalibralni. Mivel ez egy bejaratos moci, torekedni kell, hogy pl. ne 28-as CO-val tegye meg az elso 300 km-t, (hatha majd kieg belole a koksz..:-) ), ezt a 20 literes fogyasztasbol gondolom.
Gyujtas meg szigoruan beallitando gyari ertekekre! Onnan kell elindulni.
A meleg CO meg min. 2.0 legyen, max 3.0 , kulonben kohogni fog.
hat sajnos. a gyari gyertyat is bekopte. meg a kabelt is kicsereltem, az se segitett. kabelt lehuzva hallom, hogy "kattog" ergo szikra van(hogy eleg-e persze azt nem tudom).melyik reszet ellenorizzem a gyujtasnak? elosztofedel, rotor, megszakito, kabelek, trafo mind vadiuj. vagy ez beallitasi kerdes?
Láttam a weboldaladon, h elég rossz állapotban került hozzád, de aztán ki lett kasztnizva és a belseje is szebb lett. Most milyen állapotban van? ami a weboldalon látható? A fehér szín tetszik, az E28 is az:)
Talán rám gondoltál, én hirdettem tavaly a 2 gen. fehér állólámpámat 450 körül.
Nem adtam el, jelenleg a garázsban téli álmot alszik, aztán majd tavasszal felébresztem.
Most nem hirdetem, mert télen nemigen lehet ezeket a régi gépeket eladni, de ha valakit érdekel, keressen a 70/609-0908-as számon. A kocsi Tárnokon van.
Mint mindig, most is gyujtasra tippelnek...De ha megcsereled a gyertyakat, az megmutatja, hogy a gyertya volt-e rossz. Amugy szerintem az NGK BP6es (vagy hasonlo) az tuti jo bele, Sampinyont en nem probaltam meg ki.
20 liter fogyasztasnal tutira tul dus a keverek, vedd lejjebb, lehet hogy csak ennyi.