Keresés

Részletes keresés

Rokakoma Creative Commons License 2007.06.07 0 0 6591
KIRÁLY volt, reggel hatra értünk haza, a hangom ott maradt, kicsit fáradt vagyok , de majd írok dővebben is .
Nagy meglepetés nem volt, a helyiek igen lagymatagok voltak.
Előzmény: 4umos (6588)
seabeast Creative Commons License 2007.06.07 0 0 6590
hát jah, kelet-csehország kicsit különbül néz ki mint akár nyugat-magyarország is...nem is beszélve kelet-magyarországról.
Előzmény: Adamwarlock (6589)
Adamwarlock Creative Commons License 2007.06.07 0 0 6589
A maiden maradandót alkotott tegnap este, nagyon jó koncert volt. Azt durva látni, hogy 49-55 éves fejjel még mindíg ők a legjobbak a világon. Erről az a 30.000 ember tanuskodik, akik ott voltak(bár hozzá kell tenni, hogy a csehek eléggé puhap*csű társaság, a közönség elég tré volt, igazából a külföldiek örjöngtek csak: a magyarok, görögök, szlovákok, balkániak a küzdőtéren, az a 6 angol meg a színpadon:))
A buszút is kellemes volt. A cseh táj szép!

Happy Birthsday, Nicko!!!!!!
4umos Creative Commons License 2007.06.07 0 0 6588

köszi a válaszokat mindenkinek, aki írt/ír!

azt viszont olvastátok a maiden honlapján, hogy a download fesztiválos koncertjüket élőben lehet majd nézni neten a fesztivál honlapján?!

Gyárfi Creative Commons License 2007.06.07 0 0 6587

látszik, hogy ma pörgök, sikerült vagy 15 perc alatt leírnom ezt a pár gondolatot, és megelőztél :)

Előzmény: Trooperoby (6585)
Gyárfi Creative Commons License 2007.06.07 0 0 6586

1. ua, mint eddig, semmi változás

2. ami így beugrik, a szokásos elhúzható drapik a háttérben, Eddie a tankkal, mászkálós Eddie katona szerelésben, NOTB alatt egy ördög a színpad bal sarkában.

3. oda:11:30 – 18:45, vissza 23:30 – 06:00 I

Itt azért megjegyezném, hogy ha tudható volt, hogy kb. 70-nel fogunk menni, akkor lehet, hogy ésszerűbb lett volna egy 9 körüli indulás, hogy tartható legyen az 5 órás érkezés, mert szerintem mindenki szeretett volna egy kicsit szétnézni a városban, de ezzel az érkezéssel buszról le, stadionba be...

4. Én pólókat  (900 czk) és zászlót láttam

5. Roby-ék bejutottak a jegyeiddel, tehát szerintem nem lehetett vele gond, mi a keverő elől néztük a koncertet.

6. Busz nem telt meg teljesen (szerintem még kb 15-en felfértek volna), ennek annyi előnye volt, hogy hazafelé 2 széket tudtam bitorolni és a lehetőséghez képest egész nyugis 5 órát aludtam :)

Volt pár Maiden video út közben, meg mi jól éreztük magunkat a hátsó régióban, főleg miután meg tudtuk ízlelni a szlovák és cseh remekeket, de olyan nagy party hangulatról nem tudok beszámolni...

7. 21:00 körül

8. Roby szerintem majd mesél, úgyis ígért egy részletes beszámolót :)

Előzmény: 4umos (6584)
Trooperoby Creative Commons License 2007.06.07 0 0 6585

Jó reggelt mindenkinek! :))

Ahogy ígértem, megpróbálok a lehető legjobban emlékezni:)

1:

nem volt változás!

2: na ez már nehezebb, ezek a csehek-lenygelek állati magasak voltak...

a szokásos háttérvásznak ( AMOLAD, These Colors, Trooper... ), az Iron Maiden felénél marha jó hangeffektek közepette felemelkedett, szembefordult a csövével a tank, Eddie derékig kibújva belőle távcsővel a kezében kémlelte a nézőteret, gondolom engem keresett:)

The evil alatt Eddie in ( soldier ) Uniform, géppuskával a kezében lövöldözött a többiekre:)

fények a szokásos, nemtom hánysor lámpa, egyszerre/külön-külön pörgött-forgott...

3: hú ez gyenge pontom...

Minden tiszteletem a szervezőké, de a buszvezetővel elcsacsogtam volna, a Szlovák határon megkérdeztem, szerinte mennyi az út még, azt mondta vállvonogatva 6 óra kb.! Ha ezt Ő tudta, mi a jó fenéért nem indultunk 9-kor???

Szóval egy haverom az Egressy úti Mekihez ment, nem tudom miért:), így 1/2 12 körül indultunk, kb. 1200 megállással, 3/4 7 körül értünk a stadionhoz!

Koncert után 1/2 12-kor indultunk, 6 óra körül érkeztünk az indulási helyre!

A busz útról majd bővebben, csak a barátnőmnek fagyizást ígértem 10 perc múlva:)

4: fentebb említettek miatt+kb. 40 perces sörért sorban állás miatt a pólókat csak félszemmel néztem meg, elég drágák voltak szerintem, 900 korona ( x 9,3 ) egy póló, 1800 a hosszú ujjú Cross Gun-os.

Láttam állat jókat, teljes nyomásúakat, de mivel tudtam, hogy a keretbe ez nem fért bele, inkább nem kínoztam magam:)

5: a belépés teljesen simán ment, igazából túl simán!

Csak a stadion bejáratánál húzták le a vonalkódot, konkrétan a színpad előtt már csak letépték a jegy ( A4-es lap ) sarkát és kaptunk karszalagot! Ergo, ha kinyomtatok még 30-at, mindenki szépen a bejáratnál bejön a sima állóhelyi jeggyel, utána pedig mindenki bejön az elkerített részbe... ha jól gondolom végig. valószínűleg az e-ticket-tes beengedés gyerekcipőben jár még:)

6: ahogy írtam, a buszról bővebben, 49 személyes volt pontosan, a 45...49-es üléseken én aludtam hazafelé:))), azt hiszem 30 körül voltunk!

Én az 1199. megállásnál vettem bort, azt megittam a buszon, közben egyre jobban énekeltem - asszem csak szerintem... - szintén kapahangú barátommal a The first ten years videó-n épp futó dalokat, meg biztos ami biztos ledoboltam. so egyre jobb volt a hangulat.

7: no ezt nem tudom, mikor beértünk egy furcsa cseh zenekar nyomta a témát, a dobos nem volt épp vérprofi... utánuk Lauren jött és aztán Maidenék, de hogy épp hány óra volt, azt nem tudom!

Az eső csepergett, de a Maidenre teljesen elállt, azt hiszem... :)

8: hát ez furcsa volt!

Először is nem fél körben volt elkerítve ( fél körben tuti mindenki valóban élvezheti a drágább jegy előnyeit, mert akárhonnan tökéletesen lát ), hanem párhuzamosan a színpaddal volt elkerítve kb. 15 méter!  Ha ott kényelmesem elfért volna pl. 1500 ember, akkor beengedtek olyan 2000-et... Ráadásul hihetetlen volt, de egy helyben álltak, semmi ugrálás és úgy tűnt, az a módi, hogy elfoglalod az állóhelyedet, a többi meg ahol talál és senki nem próbál máshova állni... aki mégis próbál, azt húzzák, tépik, harapják, ütik...

Nem volt épp a legjobb helyünk az első 25 percben, aztán véletlenül jött egy - pl Csapda koncerten - percenként előforduló hullám, akkor sikerült egy nagy utat tenni a színpad felé, kb 8 méterre álltunk innentől, na az már überf.sza volt:))

De még most sem sikerült megértenem, hogy hogyan lehet állva, mozdulatlanul végignézni a koncertet.

Ami érdekes volt még elöl, a korosztály sokszínűsége: 13 éves, a 120 kilómat még nem felfogó, de hamar megtapasztaló :) kis "pöcsöktől" kezdve, főleg 20-30-asokon át, 50 fölötti őszhajű asszony+férje... ezért sem tudtunk a helyzettel mit kezdeni, rajtuk mégsem nyomakodhatunk át csak úgy!

Egyébként pedig olyan 8-asra értékelem a Maiden-t!

Ja, természetesen 5-ös skálán:)))))))

Állat volt!!!!

Júni 29 Rocktogon Maidnem!!!!!!

Ott a helye mindenkinek!!!!

Majd még írok pár dolgot!

Előzmény: 4umos (6584)
4umos Creative Commons License 2007.06.07 0 0 6584

egy pár kérdés:

1. mi volt a setlist???? v. volt-e valalmilyen változás az előző két koncertéhez képest?

2. milyen színpadi látványelemek voltak?

3. mikorra ért oda a busz, ill. hánykor indultatok vissza és kb. mikorra értetek vissza budapestre?

4. lehetett-e kapni valami speciális turnépolót vagy egyéb maiden-es ajándék tárgyat?

5. az e-ticket-es beléptetés ment zökkenőmentesen, nem volt vele probléma?

6. megtelt a busz teljesen? milyen volt az ott uralkodó hangulat?

7. a koncert kb. hánykor kezdődött?

8. milyen volt a koncert előtti elkerített részen? kényelmes volt, vagy állandóan nyomta magát a tömeg?

Előzmény: seabeast (6583)
seabeast Creative Commons License 2007.06.07 0 0 6583
állat volt a buli

a buszút kellemesen telt, bár kicsit hosszú volt, még azért szétnéztem volna a városban is a koncert előtt,de sebaj. beengedéssel semmi gáz, sőt mindent be lehetett vinni, kaját piát, fényképezőt vagy kamerát, tényleg bármit, ez elég fura is volt. egy helyi csoda volt az előbanda meg harris lánya, mindakettő elég jellegtelen volt, bár harris lányára inkább a katasztrófális jelző illene.mindegy. idő szar volt, tiszta szürke minden és néha neki is állt csöpögni párszor, szerencsénk hogy nem lett nagyobb zuhé.
a hely amúgy fullra megtelt, olyan 25-30.000 ember lehetett a helyszínen. színpad a szokásos, két nagy kivetítővel és rakat lámpával. a hangzás pedig nem volt tökéletes itt-ott, legalábbis mi elől kb 20 méterre a színpadtól és ott kicsit halk volt, aztán felmásztunk a végére a nagyobbik lelátó tetjére, ott sokkal teltebben és szebben szólt az egész. a koncertprogram pedig jónak mondható és meglepetésemre az új dalok közül a colours és a brighter than... volt amik nagyon sütöttek, a másik három olyan semmilyen volt. a klasszikusokra pedig felesleges szavakat vesztegetni, megcsinálták a hangulatot:)a közönség amúgy meglehetősen vegyes képet mutatott, bár azt megállapítattam a közönséget illetve a trolik s az utca népét vizsgálva, hogy csehföldön még a népviselet része a bundesliga séró, néha azt hittem hogy 1982-ben vagyok egy borussia mönchenglabdach-dynamo dresden focimeccsen:)
de mindent összefoglalva, király volt az egész, nagyon megérte.
Gyárfi Creative Commons License 2007.06.07 0 0 6581

Tömören: kibbbbb*szott jó kis koncert volt!!!!

Na de most már irány a munka, érzem, hogy ma termelni fogom a profitot a cégnek :)

GeoThrasher Creative Commons License 2007.06.07 0 0 6580
Brutálkirály volt, de mivel én nem vagyok egy szóf*só zeneb*zi ezért a többiek majd lövik a hosszabb beszámolókat!
Gyárfi Creative Commons License 2007.06.06 0 0 6579

Ne sürgess, most indulok, a blaháról szerencsére nem olyan nagy mutatvány odaérni 11-re :)

Előzmény: Törölt nick (6577)
Vagdalthús Creative Commons License 2007.06.06 0 0 6578

Igaz, én kaptam is mailt, sms-t és telefonhívást is, 11h Erzsébet királyné útja.

Most egy netcaféból írok, indulok is a helyszínre.

Előzmény: Gyárfi (6576)
Gyárfi Creative Commons License 2007.06.06 0 0 6576
Most hívtam őket, valóban így van, az 1-es villamos Erzsébet királyné úti megállójánál lévő Mekitől indul a busz 11-kor!
Előzmény: Trooperoby (6573)
seabeast Creative Commons License 2007.06.06 0 0 6575
today is the day!
feanorthegreat Creative Commons License 2007.06.05 0 0 6574
Na látjátok ezért nem megyek én pld. busszal! Még jó, hogy nem indulás előtt 1 órával küldenek egy SMS-t!
Előzmény: Trooperoby (6573)
Trooperoby Creative Commons License 2007.06.05 0 0 6573

Remélem hivatalos helyről származó info ( egy női hang a haver telefonjában, aki Rockline-osnak mutatkozott be ):

az ostravai bulira a busz nem Kelenföldről indul, hanem az Erzsébet királyné úti McDonalds elöl!!!!

Ez gondolom a Hungárián lévő Pecsa melletti Meki!

Az időpont változatlan, 11 óra, így legalább hamarabb kint leszünk, bár nem szóltak éppen időben...

freestate Creative Commons License 2007.06.05 0 0 6572

Na ezt meg lefelejtettem:

http://www.radiotangra.com/?page=livereports&lng=en&id=23

beszámoló, képek Szófiából.

Előzmény: freestate (6571)
freestate Creative Commons License 2007.06.05 0 0 6571

Ahogy nézem, a tegnapi setlist is ugyanaz volt, mint a ljubljanai.

Az ostravai különítménynek nagyon nagy bulizást holnapra:)))) (én majd szombathoz két hétre fogom átélni az élményt, yeeee)

Adamwarlock Creative Commons License 2007.06.05 0 0 6570
A buszra lehet sört vinni?
Justis_4_US Creative Commons License 2007.06.05 0 0 6569
Na, mi van már, ljublanai ifjak? Ennyire jó volt, esetleg pont az ellenkezője?
4umos Creative Commons License 2007.06.05 0 0 6568

ez a Lauren Harris elég csini egy picsa, nem?!

Adamwarlock Creative Commons License 2007.06.05 0 0 6567
Úgy kell csinálni, hogy másfélóra alatt jól berugni, aztán egy órán át kihugyozni mindent, és akkor nem lesz hólyagfeszítés koncert közben:)
feanorthegreat Creative Commons License 2007.06.05 0 0 6566

OK, ahogy jónak látod. Bár szerintem egy szatyor aszpirinnel megoldható lenne a probléma. Amúgy meg ahogy a Szamár mondta a Shrekben, ahol a szükség ott a segítség!

Előzmény: 4umos (6564)
t-m Creative Commons License 2007.06.04 0 0 6565

Hát ennek nagyon örülnénk, de a realítás nem ezt sejteti.

Előzmény: Trooperoby (6561)
4umos Creative Commons License 2007.06.04 0 0 6564
nagyon kedves vagy és tényleg nem tudom, hogy köszönjem meg ezt az ajánlatot, de sajnos tényleg nem tudnék elmenni most. hosszú távon, ha nincs kinyújtva a lábam és nincs felpolcolva, még mindig elég érzékeny, nem beszélve arról, hogy szerintem ilyen állapotban a koncertet sem tudnám úgy élvezni, mint egészségesen. DE TÉNYLEG, MÉGEGYSZER NAGYON KÖSZÖNÖM A FELAJÁNLÁST, NAGYON JÓL ESETT!!!! FŐLEG TŐLED!
Előzmény: feanorthegreat (6556)
4umos Creative Commons License 2007.06.04 0 0 6563
:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))) akár az is, persze!
Előzmény: feanorthegreat (6553)
hrm Creative Commons License 2007.06.04 0 0 6562
A Matter Of The Beast Summer Tour 2007: IRON MAIDEN, 2007.06.02. Ljubljana. Koncertbeszámoló a Hard Rock Magazinban, itt:

http://www.hardrock.hu/?q=node/3689

Trooperoby Creative Commons License 2007.06.04 0 0 6561

90 és 92-93-ban is világvége hangulatom volt, mert előtte hazajártak ide minden turnénál ( 84-86-88 ), sőt a 90-esre meg volt az elővételi jegyem és a Metal Hammer No Prayer óriásposzterén ott volt a dátum, asszem november 15 BS, mégsem volt koncert! Aztán tessék 95-98-2000-2003-2003 ismét!!!

Most volt egy kis szünet, az tény, de a vége ismét jó lesz: 2008, 2010-11, 2013 "nemrég days" :)))

Előzmény: t-m (6555)
Trooperoby Creative Commons License 2007.06.04 0 0 6560

Egyértelmű, hogy nekem is az Akácfa utca a nagyobb favorit ( a rabos ellenében, Children legyen ez a lényeg ), de nem a vágyaimat írtam, hanem a szerintem várhatót!

És mivel az Acacia volt 2003-ban a Best of.. turnén, esélyesebb a Prisoner!

De őszintén, nem tök mindegy?:)))))))

4rumos:

megígérem mindem apró részletet megtudakolok valakitők :)))))) és aprólékosan beszámolok Neked, ahogy ígértem, ez a minimum!!

Tényleg átérzem a helyzeted!

A RIR a legjobb választás, ami kárpótolhat!!!!!

Előzmény: Adamwarlock (6550)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!